Nemzedékek sora nőtt fel Benedek Elek, a nagy mesemondó történetein. A legendás író és mesegyűjtő jóvoltából maradt ránk nemzetünk korábban szájhagyomány útján terjedő kultúrkincse, neki köszönhetően meríthetünk a legtisztább forrásból, a népművészetből. Gazdagon illusztrált kötetünkben százat nyújtunk át Benedek Elek halhatatlan történeteiből, közte olyan ékköveket, mint a Szélike királykisasszony, a Gyöngyike vagy a Fadöntő. A 100 Benedek Elek-mese tökéletes olvasmány az egész család számára: a szülők és nagyszülők újra átélhetik gyermekkoruk legszebb pillanatait, a gyermekek pedig ízelítőt kaphatnak a legnagyobb magyar mesemondó csodálatos világából.
100 Benedek Elek-mese 13 csillagozás

A következő kiadói sorozatban jelent meg: 100 mese Alexandra

borító + ill.: 5*
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 5
Három hónapon keresztül olvastam ezt a könyvet, és bármennyire jó volt, egy idő után besokalltam tőle. Az illusztrációk viszont nagyon tetszettek, óriási gratuláció érte Varga Róbertnek. Tetszetősek és a kicsik is követhetik rajta a mese folyását. Néha felnevettem, annyira telitalálatok voltak. A stílust is szerettem, az ízes erdélyi nyelvet, az egyedi kifejezéseket. Sokféle szereplővel találkozhatunk, az állatmeséktől kezdve a tündérmeséken át a mondákon alapuló novellákig. Jó volt ez a kötet, bár tartani és hurcolni elég nehéz és vaskos. Örülök, hogy ráleltem a könyvtárban és olvashattam.