Original ​Gangstas 6 csillagozás

Ben Westhoff: Original Gangstas

„Valószínűleg ez a legjobb könyv, amit valaha a hiphop világáról írtak" – vallja S. Leigh Savidge, a Straight Outta Compton című film Oscar-díjra jelölt társírója, a Welcome to Death Row című dokumentumfilm írója és producere.

Az ORIGINAL GANGSTAS – DR. DRE, EAZY-E, ICE CUBE, TUPAC SHAKUR TÖRTÉNETE ÉS A WEST COAST RAP SZÜLETÉSE című kötet elképesztően átfogó és részletgazdag munka. A szerző, Ben Westhoff elismert, díjnyertes oknyomozó újságíró öt évet dolgozott a művön, kutatta a témát és készített interjúkat a nyugati parti rap még élő szereplőivel. Gyakorlatilag mindenkit megszólaltatott, aki a témához érdemben hozzá tudott szólni, és az eredmény magáért beszél: a könyvből mindent, de tényleg mindent megtudunk a gangsta rapről, legfontosabb képviselőiről, hátteréről és máig tartó hatásáról.

>!
Cser, Budapest, 2022
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632787152 · Fordította: Pritz Péter
>!
Cser, Budapest, 2022
336 oldal · ISBN: 9789632787145 · Fordította: Pritz Péter

Most olvassa 3

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

somben>!
Ben Westhoff: Original Gangstas

A műfaj iránt érdeklődőként kíváncsian vártam a könyvet, és tetszett. Jól összeszedett, részletes, jól megírt könyv. Apró negatívum, ami inkább a fordításhoz kapcsolódik, hogy egy-két helyen aranylemez helyett aranyalbumot írt a fordító, ezt így magyar nyelven még nem láttam ilyen kontextusban. De ez csak apróság.

Piteka>!
Ben Westhoff: Original Gangstas

Jó könyv, informatív, de a magyar fordítás meglehetősen slendrián. Tele elírásokkal, rosszul szerkesztett mondatokkal. Esetenként olyan érzésem volt, mintha google fordítóval készítették volna..


Hasonló könyvek címkék alapján

Zöldi Gergely: Koncz Zsuzsa
Michka Assayas: Bono Bonóról
Pentelényi László (szerk.): Arcok iskolája
Ozzy Osbourne: Én, Ozzy
Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia
Jonathan Miller: Stripped – Depeche Mode
Lévai Balázs: Lovasi
Eddy McSquare: Guns N' Roses
Jon Wiederhorn – Scott Ian: A gitáros faszi az Anthraxből
Bruce Springsteen: Amerikában születtem