Merülj ​alá az álmokért! 214 csillagozás

Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Charlie St. Cloud ígéretes jövőjét az a kamaszkori csíny törte derékba, amiben meghalt az öccse. Évekkel később egy barátságos New England-i halászfaluban annak az ősi temetőnek a gondnoka, ahol a testvére, Sam nyugszik. Miután a balesetet követően a mentősöknek csodával határos módon sikerült Charlie-t újraéleszteniük, nem mindennapi képességre tett szert: látja Sam szellemét, beszélget vele, sőt még baseballoznak is. Ebbe a féltve őrzött, titkos világba csöppen bele az elbűvölő Tess Carroll, aki éppen világ körüli szólóvitorlázásra készül. A sors egy hatalmas viharba vezeti a lány hajóját, őt pedig Charlie életébe kormányozza. Csodálatos és különös kapcsolatuk az idővel való versenyfutáshoz, az élet és a halál, a múlt és a jövő, a megtartás és az elengedés közötti választáshoz, valamint ahhoz a felismeréshez vezet, hogy igenis történhetnek csodák, ha megnyitjuk a szívünket.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pipacs könyvek Pioneer Books

>!
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630820172 · Fordította: Dörnyei Julianna Katalin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 25

Most olvassa 2

Várólistára tette 182

Kívánságlistára tette 119

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Annak idején láttam a filmet, de annyira nem hagyott mély nyomot bennem, hogy először le sem esett, hogy a kettőnek köze van egymáshoz. Egyáltalán nem emlékeztem az eseményekre, így teljesen át tudtam élni a könyvben leírtakat, hiszen nem teljesen emlékeztem, hogy mi is fog történni. Persze, ahogy haladtam előre a könyvvel, kezdtek derengeni a dolgok, aztán beugrott, hogy hogyan is lesz ennek vége, de szerencsére ez így nem rontott a könyvélményen.
Utólag ki merem jelenteni, hogy sokkal jobban tetszett a könyv, ha már a film ennyire nem hagyott nyomot bennem. A könyv mégis.
Nagyon szép történet volt, érdekes, magával ragadó. Szépen megfogalmazott, tanulságos, hiszen felhívja arra a figyelmet, mennyire nem szabad soha feladnunk.

sarahangel P>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

A könyvre a borítója miatt figyeltem fel, mert szeretem a világítótornyokat, és most már mondhatom, hogy a tartalma miatt is érdemes volt a kezembe venni a könyvet.

A szó szoros értelmében nem hiszek a csodákban. Viszont abban mindig is szerettem hinni, hogy ne adjuk fel a küzdelmet, akkor sem, ha lehetetlennek tűnik a harc.

Ebben a történetben szó van spoiler, csodákról, második esélyről, a bűntudat megéléséről és elengedéséről, a továbblépésről.

Charlie és Sam, illetve Charlie és Tess kapcsolatát kicsit jobban ki lehetett volna bontakoztatni, nekem akkor lett volna tökéletes, jobban éreztem volna a mélységeket. De a mondanivaló így is átjött. A befejezéssel elégedett vagyok spoiler.

Köszönöm @loveQhuay Szidi ezt a kívül-belül szép könyvet! :)

Nemrég derült ki számomra, hogy film is készült a könyvből ’Charlie St. Cloud halála és élete’ címmel, de ahogy olvasom, sokan inkább a könyvre szavaznak, mint a filmre. Hát majd meglátom, hogy megnézem-e. ;)

16 hozzászólás
Pepe0810>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Nem is értem, hogy miért halogattam eddig ezt a könyvet, már majdnem egy éve a polcomon van. Örülök, hogy végre sort kerítettem rá. Csodás könyv, olvasás közben azt éreztem, hogy valóságos is. A történet egyik üzenete számomra, hogy sose szabad feladni. Néha nagyon jó érzés elhinni, hogy csodák igenis léteznek. Egy kicsit talán hasonlít a spoiler című könyvre, nem az egész sztori, de szerintem vannak benne hasonlóságok. Sajnos tudom, hogy nagyon nehéz elengedni egy fontos személyt az életedből. Néha belegondoltam, hogy milyen érzés lenne, ha ugyanúgy beszélgethetnék apukámmal, mint Charlie Sam-el. Nem kell túlbonyolítani, olvassátok. Én nagyon szerettem! ♥♥

2 hozzászólás
Marcsi P>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

És tudja és tudja és tudja….!
Teljesen meglepett ez a könyv, mert megint nem erre számítottam. A 100-as zsepi készletemre, azért most sem volt szükségem, de az tény, hogy egy nagyon megható történet az emberi kapcsolatok csodájáról és mély kötődésről!
Nem biztos, hogy jó az, amit Charlie csinált vagy épp nem csinált és rengeteg kérdésem támadt olvasás közben erről az egész szellemvilágról, amit csak súroltunk, de a könyvet befejezve nem is érdekeltek már a válaszok.
El kell rugaszkodni egy picit a földtől olvasás közben és nem mindenáron megérteni a dolgokat, csak hagyni hogy sodorjon minket a történet. :)

UPDATE: Megnéztem a filmet is (Charlie St. Cloud halála és élete) és nagyot csalódtam! Gyakorlatilag a törzs történetet meghagyták, azon kívül mindent átírtak… Meg sem közelíti a könyvet…

7 hozzászólás
kellyolvas P>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Csodás könyv, keményen megríkatott. Olyan, mintha valós lenne, persze tudom, hogy nem az, mégis egy kicsit jó lenne hinni benne. Időnként vágyom ezekre a mély kapcsolatokat bemutató történetekre, fűszerezve egy kis paranormális szállal. Bevallom, a filmet előbb láttam, és nagyon megtetszett a témája. Amikor megtudtam, hogy regény az alap, eldöntöttem, hogy ezt olvasnom kell. Nem bántam meg és biztosan elő fogom még venni.

11 hozzászólás
Mazsidrazsi>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Ez a könyv olyan jóleső a lelkednek.
Nincs túlcifrázva, nem hatásvadász, csak a csodákról ír, amik hétköznapi emberekkel is megeshetnek. Charlie, Tess és Sam is ilyen emberek. Egyszerűek, mégis nagyszerűek.
Megszereted őket, aztán kapsz egy olyan pofont a történettől, amire nem vársz, mert ilyen nincs…
Szorítasz nekik, mert tudod, hogy az a két szerencsétlen megérdemelné végre a boldogságot, de az valahogy nem akar összejönni…. A happy endre a való életben is sokat kell küzdeni és várni…
Megértettem a címét, megértettem az üzenetét a történetnek. Csodálatosan megírt történet arról, hogy miért Merülj alá az álmodért! .

3 hozzászólás
tündérrózsa>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Van úgy, hogy egy-egy régen halogatott könyv olvasása után felteszem magamnak a kérdést: Ezt eddig miért is nem olvastam? Van úgy, hogy nem tudok rá válaszolni, de van (mint most is), hogy úgy érzem, most jött el az ideje. Most kellett megtalálnia engem ennek a történetnek, és azt hiszem, ennél jobbkor nem is jöhetett volna. Megint kaptam egy adag reménylöketet, megerősítést, hogy sohasem szabad feladni.
Az egész nekem kicsit a Szellemekkel suttogó és a Ha igaz volna… különös egyvelegére emlékeztetett, ami nem feltétlenül baj, mert mindkettőt szeretem, csak folyton ezek jutottak eszembe olvasás közben. Összességében nagyon aranyos és megható történet, ugyanakkor kicsit nyomasztó is számomra. A karakterek szerethetőek, eleinte Charlie-t annyira nem kedveltem, de ez nem tartott sokáig.
@Csingike most újra megköszönöm, hogy pár éve ezt választottad szülinapomra és megajándékoztál vele, és azt is, hogy most ezt választottad ki nekem. ^^

2 hozzászólás
crissy>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Jó érzés néha elhinni, hogy csodák igenis léteznek.

kriszet_Paulinusz P>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Mindenképp teljes élmény volt.
Ez a stílus egyébként is bejön nekem, és tényleg nagyon hamar kivégeztem. Jót tett nekem.
A könyv egyébként nagyon szép, főleg a borító, ezért vettem meg és az ismertető miatt. Pontosan nem tudnám a stílust behatárolni, de a történet nagyon rendben volt a szereplőkkel együtt. Spirituális nyitottságot kíván a könyv, de szerintem egy icipici empátiával is bőven olvasható. Hiszen, ha hiszünk a csodában az előbb-utóbb ránk talál. De több fajta csoda létezik. Többször megkönnyeztem, tényleg felrázott egy kicsit. Rájöttem, hogy én tulajdonképpen szeretem ezeket a könyveket, csak valahogy nem találnak meg. Én azt mondom érdemes elolvasni. Charlie és Sam és Tess jó karakterek, nem is ezen van a hangsúly, hanem azon ami velük történik. Egy csodálatos történet. Szívmelengető. Láttam, hogy készült belőle film is, de most nem szeretném megnézni, majd egy kicsit később.

ggizi P>!
Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Megható történet volt, de számomra túlzottan spirituális és éteri. Sajnáltam Charlie-t, aki hosszú évekre beleragadt a bűntudatába és a továbblépés helyett ragaszkodott kisöccse csak általa érzékelhető lényéhez. De aztán találkozott Tessel, aki felforgatta addig élt monoton és erősen visszafogott életét. Tess személye abszolút hidegen hagyott, egyedüli pozitívumát abban láttam, hogy végre felébresztette Charlie-t korábbi szürke mindennapjaiból.


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Köszönöm a lélegzet ajándékát.
Köszönöm az élet ajándékát.
Köszönöm minden egyes perc ajándékát…

34. oldal

könyvmolygirl>!

– De leginkább az az érzés hiányzik – folytatta –, amikor lefekszel éjjel, és felébredsz reggel. Az az érzés, hogy a világon minden a legnagyobb rendben van. Tudod, az a csodálatos érzés, hogy egész vagy, hogy megvan mindened, amire vágysz, és nem hiányzik semmi. Néha, amikor felébredek, egyetlen pillanatra ezt érzem. Néhány másodpercig tart csak, aztán eszembe jut, hogy mi történt, és hogy azóta már semmi sem a régi.

133. oldal

Trudiz >!

– Várd ki az igazi szerelmedet! – intette Nana. – Soha ne alkudj meg!

107. oldal

Detty89 P>!

Ez a halál és az élet. Mi mind tovább ragyogunk. Csak ki kell nyitni a szívünket, élesíteni az érzékeinket, és figyelni. Egy falevél, egy csillag, egy dal, egy nevetés. Észre kell venni a kis dolgokat, mert valaki kapcsolatot próbál teremteni. Qualcuno ti ama. Valaki szeret téged.

258. oldal

kissüti>!

– Vannak napok, amikor könnyebb. Mintha mindez már a múlté volna, és én is olyan vagyok, mint bárki más. Aztán minden átmenet nélkül visszazuhanok ebbe az állapotba, a régi gondolatok ismét befészkelik magukat a fejembe, és képtelen vagyok szabadulni tőlük. Ilyenkor nem szeretem, ha mások megzavarnak. Így azután marad a temető, és zenét hallgatok meg könyvet olvasok. Soha nem tudom előre, mikor áll be ez a kínzó állapot. Olyan ez, mint az időjárás: az egyik nap még kék az ég, a következő napon pedig már esik és mennydörög.

kissüti>!

Vajon a halott szomorúsága átkerül-e az élőkre? Vajon érzik-e az eltávozottak az itt maradottak fájdalmát?

187. oldal

tamii>!

– Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek…

Pompi>!

– Mit gondolsz, fogunk még labdázni?
– Persze – válaszolt Sam. – Egy szempillantás alatt újra együtt leszünk. És akkor miénk az örökkévalóság.
– Ígérd meg, hogy nem fogsz elhagyni – kérte Charlie.
– Ígérem.
– Esküszöl? – kérdezte, és meglepődve azon kapta magát, hogy a sok évvel korábban elhangzott beszélgetést ismétli meg.
Most azonban Sam volt az, aki Charlie-t vigasztalta.
– Esküszöm – ismételte meg az öccse.
– Így görbülj meg?
– Így görbüljek meg – mutatta utána Sam. – Szeretlek!
– Én is szeretlek!

242-243. oldal

mea0810>!

Tudod, az a csodálatos érzés, hogy egész vagy, hogy megvan mindened, amire vágysz, és nem hiányzik semmi.
Néha, amikor felébredek, egyetlen pillanatra ezt érzem. Néhány másodpercig tart csak, aztán eszembe jut, hogy mi történt, és hogy azóta már semmi sem a régi.


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Christina Dodd: A sötétség árnyékában
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Kresley Cole: A sötétség démona
J. R. Ward: A király
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Anna Banks: Poszeidón
Nora Roberts: A Sors csillagai