Szex ​a Holdon 12 csillagozás

Ben Mezrich: Szex a Holdon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Thad Robertsről senki sem állíthatja, hogy ne lenne kitartó: évekig készül a NASA-felvételire, modell felesége pedig kitartóan támogatja. A Johnson Űrközpontban aztán megragadja a kínálkozó lehetőséget, s mint a legvagányabb – s talán a legidősebb – gyakornokot, hamarosan mindenki megismeri a nevét. Társaival elképesztő csínyeket tervelnek ki, s a legvadabbnak és legveszélyesebbnek ítélt szélhámosság végrehajtóját rendszeresen megünneplik. 2002-ben, a 25 éves férfi és 20 éves barátnője azonban olyasmire vállalkoztak, amit ép ésszel senki se merne megkísérelni: egy furgonnal ellopják az Űrközpontban őrzött holdköveket, melyeket még az Apolló program során hoztak le a Földre. A felbecsülhetetlen értékű, de leginkább pótolhatatlan köveket aztán a világhálón próbálják meg értékesíteni.
A rablás kitervelésének és menekülésüknek kalandjait írta meg a szerző, akinek a Véletlenül milliárdos című kötetet is köszönhetjük.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Athenaeum, Budapest, 2012
398 oldal · ISBN: 9789632932002 · Fordította: Nagy Gergely

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
HPeter
Ben Mezrich: Szex a Holdon

Egyszer talán létrehozok egy polcot, aminek az lesz a neve, hogy „Könyvek, amik jók, ha felfedezed őket akciós áron egy könyvárusnál a vasútállomáson, és éppen nincs nálad olvasnivaló egy hosszú út előtt”. Ezt a könyvet feltenném arra a polcra.

Kár, hogy nem utaztam, amikor olvastam.

>!
ZsofiSzofi
Ben Mezrich: Szex a Holdon

A történet rendkívül izgalmas, a kivitelezés szuper. Az eseményekbe olyan belelátást kapunk, ami nagyon valóságos teszi és átélhetővé. Részletesek a leírások, de csak pont annyira, hogy a fantáziánk is adjon hozzá. Thad története teljesen átélhetőnek és elérhetőnek is tűnik.
A könyv elolvasása után késztetést éreztem arra, hogy jobban utánanézek a holdkőrablásnak. Ezután arra a következtetésre jutottam, hogy nagyon pontosan volt leírva a könyvben minden. Egy izgalmas sztori leírás, egy nagyon élvezhető regény keretében.

>!
loulou
Ben Mezrich: Szex a Holdon

nem is tudom… vicces volt, de valami hiányzott. romantikus volt, de valami hiányzott, izgalmas is lehetett volna, de valami hiányzott.

>!
Anett_
Ben Mezrich: Szex a Holdon

Nyertem a könyvet egy rádiós játékban. Kíváncsi voltam milyen, ránézésre oké, bár magamtól szerintem nem vettem volna meg. Összességében nagyon jó. Eleinte nagyon sok információ az űrről, űrkutatásokról, kügyükről és hát ez engem annyira nem érdekelt. Viszont amikor több órán keresztül olvastam egy délután, annyira belemerültem, olyan jól írta le a történetet, hogy azt vettem észre, hogy milyen sokat haladtam és ugyan tudom a végét, de érdekel hogyan jutok el odáig. Kicsit Ocean's Eleven-es. :) Tervezem, hogy a szerző másik könyvét is elolvasom. :)

>!
fiszi
Ben Mezrich: Szex a Holdon

Nem volt rossz könyv, amolyan egyszer olvasós. Az elején voltak kimondottan unalmas részek is, de a vége felé szórakoztató volt, habár nem különösebben izgalmas.

>!
dagila
Ben Mezrich: Szex a Holdon

Ha regényként olvassa az ember, akkor unalmas, vontatott, eröltetett. Ha dokumentum könyvként, akkor néhol pontatlan, néhol túl mesebeli. Olyan mintha az író se döntötte volna el, hogy pontosan mit akar (valószínüleg egy filmet belőle) de a dokumentum könyv szárazsága, elvitte a regényt egy nehezen olvasható történetté vagy a könyv regényes vonásai elrontották a dokumentum könyv valósághűségét. A végén, vagyis már a közeppén is csak azért olvastam, mert érdekelt a sztori, de ha valaki elmondta volna 3 mondatban simán letettem volna, ott ahol tartok.

Oh, ami miatt viszont megéri elolvasni, azok a fejezethatárokon lévő levél részletek, azok nagyon szépek, érzelmesek. Ha mást nem azokat, mindenképp nézze végig a kedves olvasó :)


Népszerű idézetek

>!
Zakkant_Tudós

– Rebecca, én le akarom hozni neked a Holdat.

239. oldal

>!
Zakkant_Tudós

Thadnek a képzelete volt a legnagyobb adottsága, a fantáziája köpenyébe burkolózott, oda bújt minden elől, ami felett nem volt uralma.

132. oldal

>!
Zakkant_Tudós

A hatalmas repülőgépmotorok ereje, annak a technológiai szörnyszülöttnek a tiszta energiája, amit csakis egyetlen dologra építettek: hogy emelkedjen, süllyedjen, letépje magáról a gravitáció és a fizika, sőt, néha úgy tűnt, a józan ész láncait is.

223. oldal

>!
Judiii

Csak ezt a félénkséget küzdje le! Fel kell fedeznie a világot, tapasztalatokat gyűjteni.

118. oldal (Athenaeum, 2012)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jack London: Országúton
Kuncz Aladár: Fekete kolostor
Eörsi István: Emlékezés a régi szép időkre
Szalai Vivien: Magyar börtönpokol
Tóásó Előd: Hetven hónap a pokolban
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Cormac McCarthy: Vad lovak
Stendhal: A pármai kolostor
Stephen King: A halálsoron
Henri Charrière: Pillangó