Filozófia 5 csillagozás

Ben Dupré: Filozófia

Feküdtél ​már álmatlanul éjjel, lázasan forgolódva és azon gondolkodva, miként lehetünk bizonyosak a rajtunk kívül álló világ valóságának létezésében? Lehet, hogy test nélküli agyak vagyunk csupán, amelyek tartályokban úszkálnak, kiszolgáltatva egy hóbortos tudós kénye-kedvének? Ha igen, akkor nem vagy egyedül ezzel.
Ilyen és más nyugtalanító kérdések – a mások tudata problematikájától a Thészeusz hajójáig, Ockham borotvájától a borbély-paradoxonig – képezték a filozófusok töprengésének tárgyát Platóntól Putnamig.
Ben Dupré ötven gördülékeny és élvezetes esszében fejtegeti a tudományfilozófia, a tudat, a személyiség, az etika, a hit, az igazságosság, a nyelv és a jelentés alapvető kérdéseit, amelyek az ókori görögök óta egészen napjainkig a gondolkodók figyelmének középpontjában állnak.
A Filozófia – 50 fogalom, amit ismerni kell megvilágosító és szórakoztató mű, kezdők számára nagyszerű bevezetés a nyugati filozófia történetébe egy olyan írótól, akinek különleges… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: 50 fogalom, amit ismerni kell

>!
Ventus Libro, Budapest, 2012
208 oldal · ISBN: 9789639926479

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Black_Angel>!
Ben Dupré: Filozófia

Szóval, hogy filozófia.
Azért olvastam, mert filozófia vizsgára készültem, és ez volt az a könyv ami elég érdekesen, hétköznapi példákkal magyarázta el egy két filozófus nyakatekert gondolkodását.
Máskülönben érdekes volt, de többször nem olvasnám el :D


Népszerű idézetek

Black_Angel>!

Fel fogom tételezni, hogy az ég, a levegő, a föld, a színek, az alakok, a hangok és valamennyi külső dolog nem más, mint az álmok játéka, amellyel e gonosz szellem állít csapdát az ítélet bennem lévő képességének.

5. oldal

Black_Angel>!

Szerinte az emberi megismerés olyan , mint egy sötét kamra, amelybe csak szűk ablakon, a hasonlóságokon vagy a tárgy nélküli gondolatokon keresztül jut be a fény

12. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hamvas Béla: Arkhai
Gabriele Kuby: A nemek forradalma
Friedrich Nietzsche: Bálványok alkonya / Nietzsche kontra Wagner
Stephen Law: Filozófia
György Péter: Digitális éden
Barry Loewer: 30 másodperc filozófia
Platón: A szofista
Thomas Moore: A Lélek Sötét Éjszakái
Georg Wilhelm Friedrich Hegel: Előadások a világtörténet filozófiájáról
Frans de Waal: Jótermészetűek