Esküvői örömök és láma-dráma! Koszorúslány kerestetik? Nem prob-láma! Itt van Lulu, a láma, szolgálatára! Az Almafa tanya bajban van! De Jakab gazda még megmentheti egy igazi tanyasi lagzival. Csakhogy az ifjú pár egyedül nem boldogul. Így Lulu, a láma intézi a tortát. Meg a virágokat. Sőt, koszorúslánynak is örömmel felcsap! Legjobb barátja, a kis Avani segítségével munkához lát, de képes lesz-e megmenteni a menyegzőt – és az Almafa tanyát?
-Mókás és szívmelengető történet egy lelkes kis lámáról;
-Arról, hogy miért jó másokon segíteni;
-Holly Webb és Dick King-Smith rajongóinak;
-Megható mese telis-tele egyszerű, ám nagyszerű igazságokkal;
-Magával ragadó szöveg, rövid fejezetekkel és rajzokkal
A láma, aki koszorúslány lett 59 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2019

Nekem is gyakrabban kellene meséket, gyerekkönyveket olvasnom! Bájos, romlatlan kis történetek. Ez nagyon aranyos mese volt, de az írónő többi könyveit elnézve, a többi könyve is hasonlóan cuki lehet. A terápiás Lulu láma nem csak szórakoztató volt, hanem önzetlen is. Avani és Lulu barátsága pedig szívmelengető volt.

„Bevallom, nem mostanában olvastam utoljára mesekönyvet, de már a fülszöveget látva is egy eszméletlen cuki történetre számítottam, így nem is volt kérdés, hogy sorra fog kerülni nálam ez a kötet. Szerencsére hozta a hozzá fűzött reményeket, és egy igazán lélekmelengető olvasmányt tudhatok magam mögött, amely nem csak a bájával ragadja meg az olvasót, hanem a mondanivalójával is.
Lulu egy balszerencsés láma. Bármihez is hozzáér, az összetörik és sajnos nem minden jó szándékú cselekedete úgy sül el, ahogy ő tervezte. Az Almafa tanyán viszonylag nyugodtan él Lulu a társaival, a mindennapok szürke világát próbálva megszínesíteni. Egy nap azonban új emberek költöznek a szomszédba, amely nem csak Lulu életére lesz hatással, hanem az Almafa tanya többi lakójára is. ”
A teljes értékelésem olvasható erre a linkre kattintva: http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2020/08/konyverteke…

Gyakrabban kellene mesét olvasnom, mert nagyon fel tudnak tölteni lelkileg ezek a bájos, kedves történetek! Külön boldoggá tett, hogy a történet elbeszélője egy láma, mert kedvelem a lámákat, és Lulu különösen tetszett a maga bolondos, szertelen segíteni vágyásával. Ráadásul a történet is szerethető, nem csak a szereplői, nagyon is el tudtam képzelni, hogy igazi tanyasias környezetben lagzikat tartanak, ahol egy barátságos láma akár koszorúslány is lehet. Aranyos, olvasmányos történet, tökéletes esti mesének vagy csak szívderítőnek.
(Random érdekesség: amúgy tényleg csinálnak olyan esküvőket, ahol lámák a koszorúslányok! ❤❤❤)
Bővebben:

Ismét egy cuki könyv Bella Swifttől.
E történet főszereplője egy kíváncsi, minden lében kanál láma-lány, aki egy farmon él özvegy, gyermektelen gazdájával. Aztán egy szép napon egy egyedülálló édesanya költözik a szomszédságába. A világ pedig feje tetejére áll.
Igazi könnyebb olvasmány, nagy betűk a fiatal olvasóknak.

Lulu eredetileg terápiás láma, ez nagyon megtetszett, mert olyat még nem hallottam, hogy lámát használnak terápiára.
Lulu megpróbál segíteni a gazdájának, mert nehezen boldogul egyedül, és attól tart, el kell adnia a tanyát. Közben megismerkedik az új szomszédokkal és összebarátkozik az új kislánnyal, Avanival.
Avani nem meri elmondani anyukájának, hogy Esztella bántja az iskolában, mert nem akarja, hogy emiatt is aggódjon. Sajnáltam szegény kislányt, és közben azon gondolkodtam, hogyan tanítsam meg a saját lányomnak, hogy mindig mondjon el mindent. ♥
Az új szomszéd, Mira jó ötletet ad Jakab gazdának, hogyan hasznosíthatja a tanyát más módon is, hogy bevételhez jusson.
Kedves, aranyos történet, s bár én nem vagyok kifejezetten láma rajongó, Lulu belopta magát a szívembe. ☺️

Olyan nagyon kis trendi, de nagyon cuki. Szirupos-habos-babos vidéki cukkerság, olyan kapudrog a romantikus limonádék felé :-))) De akkor is édes. :-)))

Remélem, hogy Bella Swift könyvei közül még többet elhoz majd a kiadó, mert ez a története is pontosan annyira cuki volt, mint a másik magyarul megjelent könyve. Nagy szükségem volt most erre a mesére, mert megmosolyogtatott, megmelengette a szívemet és elterelte a gondolataimat. Néha szükség van hasonló aranyos és ártatlan történetekre is, amik az ember lelkét úgy ápolják, ahogy egy borús napon akár a bonbon képes. A történet szereplői nagyon szerethetőek, mind az emberek, mind az állatok. Nagyon tetszett, hogy Lulu a történet elmesélője, mert könnyedén a szívembe zártam a hatalmas szívével és a szertelen segítő próbálkozásaival. Örülök annak, ha rövid időre is, de része lehettem Almafa-tanyának, mert csodálatos hely, és ha létezne, akkor most legszívesebben oda elvonulnék én is és hagynám azt, hogy Lulu a benne lakozó szeretetével még inkább elvarázsoljon és a határtalan jókedve átjárjon engem is és eltüntessen minden szomorúságot. A rajzok pedig tökéletes illenek a történethez! (Még több ilyen történetre lenne szükség. Nagyon várom a következő könyvet. ❤❤)