21. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján
39. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján

A ​kiskutya, aki rénszarvas akart lenni (A kiskutya, aki... 2.) 127 csillagozás

Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Anna családjának rengeteg gondja akad karácsony előtt, és mindenki megállás nélkül zsörtölődik. Milli, a kis mopsz azt kívánja, bárcsak rénszarvas lehetne, hátha akkor vissza tudná hozni az ünnepi hangulatot. Sárgarépát eszik, próbál agancsot és világító piros orrot szerezni, de egyik terve sem válik be. Ráadásul sok galibát okoz, amivel csak tovább rontja az otthoni helyzetet. Végül úgy dönt, nincs más megoldás: el kell mennie az Északi-sarkra, hogy magától a Mikulástól kérjen segítséget!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2022
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634038870 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2021
148 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634038870 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634038870 · Fordította: Nánási Yvette

Enciklopédia 2


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Molymacska>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Az első rész csodálatos volt, és imádtam, így amikor megjelent, egyszerűen nem tudtam mit tenni, és megvettem magamnak a második részt. Bevallom őszintén, YA könyvek alatt korosztályban nagyon ritkán veszek könyvet, könyvesboltban soha, így azt hiszem, teljesen egyértelmű, hogy számomra miért is ilyen különleges ez a könyv.
Ebben a kötetben újra karácsonyi időszak van, és újra zűr jelentkezik. Most már Milli beszokott a családba, de a családnak vannak mindenféle problémái, amin Milli szeretne segíteni. Rénszarvasok pedig úgy kapcsolodnak a történethez, hogy ezekkel a csodálatos, varázslatos állatokkal találkozik a kutyus, és mint a rénszarvasok, Milli is szeretne csodát tenni (de legalább a Télapót utolérni, hogy ő majd csodát tegyen).
Az egész történet végtelen cuki. Cukiság faktora akkora, hogy nem lehet mérni, hiszen Milliről van szó. nekem nagyon tetszett benne ez, hogy segíteni szeretne, hogy nem minden sikerül az életben, de közben mindenre van megoldás ÉS ott a történetben a cuki kutya (aki valójában azzal segít, hogy ott van mindenki mellett). Milli egyszerűen csodálatosan aranyosan édes, minden kis megmozdulásával együtt is. (És amúgy mopsz is. Mopszok cukik)
Másrészről a történet elhozza magával a karácsony váró érzést is. Igen, azért nagyon kellemetlen, amikor valahogy közeledik egy ünnep, amire „le kellene nyugodni” de mindenki csak pörög maga negatív spiráljában. A könyv kicsit segít ezeket az ellentéteket elsimítani, miközben érzésben (és nem csak díszletében) kicsit segít átérezni az ünnepi érzéseket: egymásra figyelést, a másik valódi megismerését, a szeretet, miközben egymásra találnak a szereplők.
A rajzolás valójában a cukifaktoron segít, és kevésbé a könyv értelmezésében, de mindenképpen nagyon aranyos, és nagyon modern rajzok vannak benne.
Ha valaki szeretne karácsonyra egy édes mopszos történetet, akkor ez az a könyv, ami tökéletes. Szerintem nincs olyan tízéves lány (és kevés olyan fiú van) akinek nem adható ez a könyv. Ahogy látom, az írónő több ünnephez is készített könyveket, így már extra nagy lelkesedéssel várom A kiskutya aki tök akart lenni részt, és úgy érzem, ennek a kötetnek én leszek majd a leglelkesebb olvasója is :)

Jagika P>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Kedvelem a mopszokat, így kissé elfogult vagyok. Annyira bájos a főhős kiskutyus: nem csodálkoznék, ha a gyerekek karácsonyi ajándéknak kérnék. Tetszett a kedves család is, bár a problémák mélyebb megbeszélése nevelő hatású lett volna. Az mindenesetre pozitívum, hogy az egymás iránti szeretet felülírta az „anyagias” karácsonyt. spoiler

2 hozzászólás
Amaryll87>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Hát ez egy hihetetlen cuki történet volt. Milli egy bájos, jószívű kiskutya. Könnyed, egy órás kikapcsolódást nyújt a könyv még így felnőtt fejjel is.

Linszyy P>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Az első rész után tudtam, hogy nekem kell a folytatás.
Ez is ugyanolyan kedves, aranyos és megható történet volt Milliről, aki csak segíteni akart a családjának. Ebben a részben pedig arra jutott, hogy a Mikulás lesz a megoldás, és legjobb lenne rénszavasként varázserőre szert tennie. De ez sajnos nem így működik, így a nagy igyekezetében csak még inkább megnehezítette a család ünnepekre való készülődését. Végül persze minden magától megoldódik, viszont elvitathatatlan, hogy Milli segíti hozzá a történetet a boldog véghez. Még mindig ajánlom ezt a sorozatot kisiskolásoknak, nagyon szerethető történetek. :)
https://youtu.be/-gEQD_LC_io

Niki P>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

A történet az előző kötethez hasonlóan karácsonykor játszódik, pont egy évvel később. Milli nagyon szereti a családját, és amikor látja, hogy mindenkinek akad problémája, elhatározás, hogy segít nekik. Mivel úgy hallotta, hogy a rénszarvasok varázslatos lények, ezért elhatározás, hogy megkeresi a Mikulást, hogy a segítségével rénszarvassá válhasson és így segítheesen a családjának.

turanett P>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Megláttam a könyvesboltban, gondoltam elolvasom. Nagyon kedves, és aranyos történet. Milli elhatározza, hogy a rohanó hétköznapoktól leterhelt családját felvidítja. Ezért kitalálta, hogy rénszarvas lesz, mert azok csoda lények. Fel is kerekedik, hogy megkeresse a mikulást.
Mert csak ő tud segíteni rajta. Az utazása során rengeteg barátra tett szert. Végül minden jól alakult. nagyon cuki volt. :)

Dsheavenofbooks>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Milli, az édes kis bajkeverő mopsz ezúttal is őrült kalamajkába keveredik, de mindeközben a jó szándék vezérli. Aranyos, vicces, édes és tanulságos történet, mely bebizonyítja, hogy ne ítélj első benyomásra, ahogyan azt is, hogy a család a legfontosabb, amelyet talán néha hajlamosak vagyunk elfelejteni.

csfannie P>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Annak ellenére, hogy az első részt még nem olvastam, mindenképp bele akartam kukkantani ebbe a részbe így karácsony közeledtével. Tekintve, hogy ajándékba szánom, csak pár oldalt akartam elolvasni belőle, de aztán nem tudtam letenni. :)
Ez egy cukorpofa történet egy szeretetre méltó kiskutyáról, aki egy kis boldogságot akar csempészni a családtagjainak mindennapjaiba. Kicsik és nagyon egyaránt élvezhetik a kötetet, ráadásul az illusztrációk és a szép kivitelezés csak hab a tortán. Kezdő olvasó gyerekeknek is ajánlom, mivel nem zsúfoltak az oldalak, és viszonylag nagy betűméretes a szöveg.

Garbai_Ildikó P>!
Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Bájos egy történet ami felnőttként is megmelegíti a szívem… :)
Milli, a kis mopsz és a gazdája Anna történeteit mindig szívesen olvasom. Van benne öröm, izgalom és tanulság. Örülök, hogy a gyerekek ilyen történetekkel kezdhetik felfedezni az olvasás örömeit.


Népszerű idézetek

Riszperidon P>!

Működött a karácsonyi varázslat. Azok, akiket a legjobban szeretett a világon, újra boldogok voltak, ő pedig megint biztonságban lehetett velük otthon.

147. oldal (Manó Könyvek, 2020)

hobor_ria>!

– Láttam, ahogy elmenekültél az elől a hatalmas kutya elől. Annyira tűntél félelmetesnek, mint egy pillangó.

86. oldal

hobor_ria>!

– Ide karácsonyi csoda kellene! Kérlek, varázsold újra boldoggá Annát és a családját!

128. oldal

hobor_ria>!

De itt vagyok neked én! – gondolta Milli. – Én örökre melletted maradok!

18. oldal

Pandaland P>!

– Annyira elfoglaltak voltunk az utóbbi időben, hogy egészen megfeledkeztünk róla, mi is a karácsony lényege – mondta anya, miközben felakasztott az egyik ágra egy Mikulás alakú díszt.
– Az ajándékok? -kérdezte Ruby.
– Nem, te kis csacsi! A család! – mondta apa, és összeborzolta a kislány haját.

144. oldal, 8. fejezet

hobor_ria>!

A rádióból karacsonyi énekek szóltak, és a konyha felől mézeskalács finom illata áradt befelé.

7. oldal, Első fejezet

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
Vikiberry>!

Még nem érkezett el a karácsony, de Milli úgy érezte, máris mindene megvan, amit csak kívánhatott!

147. oldal

Riszperidon P>!

– Sajnálom, hogy nem tudtad befejezni a versenyt – mondta Finn Jeremynek.
– Semmi gond – vonta meg a vállát Jeremy. – A táv nagy részét már megtettem. Ráadásul vannak dolgok, amik fontosabbak egy éremnél.

133. oldal (Manó Könyvek, 2020)

Pandaland P>!

Milli egyikükről a másikukra nézett. De hát a karácsony állítólag az év legboldogabb időszaka! Akkor miért ilyen szomorú és gondterhelt mindenki?

25. oldal, 1. fejezet

Papp_Fanna8 >!

Az én mottóm az, hogy „minden macska a saját boldogságáért felel”.

72. oldal


A sorozat következő kötete

A kiskutya, aki... sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Enid Blyton: Boldog karácsonyt!
Ellis Kaut: Pumukli téli meséi
Michael Bond: Paddington folytatja
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!
Geronimo Stilton: Boldog karácsonyt, New York!
Jo Nesbø: (Dermesztően) csendes éj
Pip Bird: A Hóunikornis ünnepe
Ian Whybrow: Boldog karácsonyt!
Kántor Kata: A megmentett karácsony