Viola ​violával 21 csillagozás

Békés Pál: Viola violával Békés Pál: Viola violával

Viola modern lány. Körtefejű és jókedvű. Nem tehet róla, ilyennek alkotta őt meg a mester. De megunta a múzeumot, a szomszédjában lógó szarvast a téli erdővel meg a hálót foltozgató halászokat. Útnak indul hát, hogy új keretet találjon a modernségéhez. Keret az van sok, ám a mi Violánk válogatós. Kóborol erre, kóborol arra, ide is bebújik, oda is. Mit gondoltok, végül is megtalálja a keretét?

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
Móra, Budapest, 2010
34 oldal · ISBN: 9789631188509 · Illusztrálta: Békés Rozi
>!
Móra, Budapest, 1986
28 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631144828 · Illusztrálta: Rákosy Anikó

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Dün SP
Békés Pál: Viola violával

Békés Rozi rajzai annyira tökéletesen visszaadják a körtefejű modern Violát violával, hogy akkor is imádtam volna, ha nincs hozzá szöveg. Olyan szépséges macska-rajz van benne, hogy még.
(http://rozibekes.blogspot.com/p/viola-violaval.html)
A történet pedig nagyon bájos, a kedvencem a szarvas volt, aki halkan is tudott bőgni és a kert, aki vigyázta a rózsái álmát. No és persze Viola, aki ragaszkodott önnön 40x60 cm olajságához és nem elégedett meg mással, csupán a saját régiúj keretével…

1 hozzászólás
>!
csobi SP
Békés Pál: Viola violával

Mostani zugolvasó életmódom egyik kiemelt darabja a Boribonokat úgysem merem bevallani, egyik munkatársam „dobozából” loptam, megragadta a figyelmem a borító, belelapozás után rögtön szerelembeesés Békés Rozi rajzaival (http://rozibekes.blogspot.com), majd a történettel is, tervezem az újraolvasást, hogy új keretbe helyezzem a történetet.

6 hozzászólás
>!
olvasóbarát P
Békés Pál: Viola violával

Helyes kis gyermekkönyv, még kedvesebbé teszi számomra, hogy a lányomat is Violának hívják. Szereti ő is ezt a könyvet, amelyet a szerző dedikált is neki. A kötetben Viola egy festmény, amely a megfelelő keretét keresi. A gyerekek számára is érdekes a történet, a „keressük a helyünket” témában is el lehet róla beszélgetni. Rákosy Anikó illusztrációja is telitalálat.

>!
bagie P
Békés Pál: Viola violával

A Félőlénnyel beleszerettem Békés Pál írásmódjába, a történet és a mögöttes mondanivaló kidolgozásába. Ahhoz a könyvhöz képest Viola violával csalódást okozott, de magában nézve nagyon helyes kis történet a keretünk, az életünk elfogadásáról…
(A könyvet egyébként a kolléganőim gyerekei kölcsönözték ki a könyvtárból és olvasgatják sorban… de ma estére kölcsönkértem… és így munka közben a melóhelyen (mert a programom épp nagyon lassan működik) pár perc kikapcsolódást engedélyeztem magamnak :) )

>!
bozs P
Békés Pál: Viola violával

Tegnap éjszakai álmatlanságom közben vettem elő. Kb. 15 oldal, így nem tartott sokáig az elolvasása.
Felnőtt szemmel nagyon kevés, gyerek szemmel tökéletes kis történet.

6 hozzászólás
>!
ficka
Békés Pál: Viola violával

Engem ez most tartalmával és az illusztráció szépségével nagyon megfogott, jók az ilyen mesekönyvek, ami ad valamit a gyereknek, mert ha meggondolom szó szerinti értelmezésben neki is szórakoztató lehet, na de van egy másik értelmezése, ami viszont a felnőttnek mond másvalamit. Lehet, hogy átlapozom majd a régi kiadást is, na de Békés Rozi rajzai abszolút csillagos ötösök.

1 hozzászólás
>!
CsN
Békés Pál: Viola violával

Egy icipicivel többet vártam, de aranyos volt.

>!
Ez_elment_vadászni
Békés Pál: Viola violával

Annyira nem jött be. Viola eléggé arrogáns és gőgös.


Népszerű idézetek

>!
olvasóbarát P

– Képkeretező – kérdezte Viola kétségbeesetten, és már a violája is kókadozni látszott –, lehetséges lenne, hogy nekem egyáltalán nincs is szükségem keretre?
– Nem lehetséges – felelte a képkeretező, és tovább szöszmötölt a festékek, ragacsok, forgácsok között. – Mindenkinek szüksége van rá. És mindenkinek van egy igazi kerete. A tied is megvan valahol. Csak nem biztos, hogy jó helyen keresed.

25. oldal

>!
Ez_elment_vadászni

– Cik – mondta, mert igen modern lány lévén, nem kedvelte az olyan hosszadalmas, körülményeskedő és ódivatú kifejezéseket, mint „ciki”, igyekezett hát rövidíteni, ahol csak tudott.

6-7. oldal (Móra, 1986)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Bálint Ágnes: Megint Mazsola
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Lázár Ervin: Gyere haza, Mikkamakka!
Lázár Ervin: Bab Berci kalandjai
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Szepes Mária: Pöttyös Panni naplója
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás