Imbolygó ​iskolabolygó 3 csillagozás

Békés Márta: Imbolygó iskolabolygó Békés Márta: Imbolygó iskolabolygó

Békés ​Márta gyakorló pedagógusként tökéletesen ismeri a diákok szóhasználatát és mindennapi problémáit. Új verseskönyve az általános iskolások, tanárok és szülők körében egyaránt népszerű Iskolabolygó című kötet átdolgozott, kibővített kiadása Ritter Ottó humoros rajzaival.

„Éppen hét éve, hogy lenyűgözve olvastam – faltam fel – Békés Márta páratlanul kedves, humoros és finom (mégis élesen látó) verseskötetét, az Iskolabolygót. És íme, most itt az új kötet az azóta, hát, kissé „imbolygóvá” vált iskoláról és gyerekeiről, tanárairól: az Imbolygó iskolabolygó. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki „vidám” tanévkezdésről akar olvasni, („azután már jön is / a tanévnyitó ünnepély, / na, azt nehéz kibírni / röhögés nélkül”) vagy a lánybarátságokról (mindig kettő a harmadik ellen), vagy a balkezes ollóról – és arról, hogy az ollóval nem vágunk, hanem nyírunk… Vagy éppen a rajzóra és a testnevelés (magyarul: torna) kínjairól. És aztán sorjáznak: a gondviselő – ki viseli a gondot? –,… (tovább)

>!
Móra, Budapest, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634159308 · Illusztrálta: Ritter Ottó

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

dianna76 P>!
Békés Márta: Imbolygó iskolabolygó

Legtöbb vers nem is vers volt, hanem gyerekszájból vett szöveg. Ami nem volt baj, mert én szeretem őket, csak rímes sorokat vártam. Nem voltak rosszak a szövegek, és a humor, mely nem hiányos gúnyban sem, de számomra elég felejthetőek. Olyanok, amiket egyszer elolvastam, egyiken-másikon talán jót is szórakoztam, aztán ennyi.

>!
Móra, Budapest, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634159308 · Illusztrálta: Ritter Ottó

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Romhányi József: Szamárfül
József Attila: Altató
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Weöres Sándor: Bóbita
Csukás István: Sün Balázs
François Villon – Faludy György: François Villon balladái Faludy György átköltésében
Romhányi József: Nagy szamárfül
Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje