Beke Csilla (szerk.)

Vegetáriánus ​ételek 1 csillagozás

Beke Csilla (szerk.): Vegetáriánus ételek

Az emberek többsége folyamatos és gyakran kilátástalan harcot vív az elhízás ellen, világszerte mindenütt teret nyertek a helytelen táplálkozásra ösztönző gyorséttermek, és egymás után érkeznek híradások a tartósított húskészítmények kedvezőtlen hatásairól. Nem csoda, hogy ebben a helyzetben sokan választják menekülésként a vegetáriánus konyhát. Ám a vegetarianizmussal szembeni közhelyszerű előítéletek, miszerint egyhangú és egyforma ételekből – egy halom száraz gabona, ami a madáreledelhez hasonlít, a háttérben pedig egy kis puha, túlfőtt brokkoli – áll, még ma is nagyon elterjedtek. Ezért ennek a szakácskönyvnek az a célja, hogy bebizonyítsa az ellenkezőjét, és ötleteket adjon a főzéshez. Megmutatja, hogy a vegetáriánus konyha egyáltalán nem egyhangú. Kezdjük a ropogós cukorborsó-salátával és néhány finom falafellel, de ne feledkezzünk meg a grillezett padlizsánról sem, amelyhez kínáljunk fűszeres nan kenyeret!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kreatív konyha

>!
Alexandra, Pécs, 2008
96 oldal · ISBN: 9633708309

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok
Vida Kata: Idei, hazai, zöld
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Bede Anna: Vegabudapest
Bede Anna: Vegasztrománia
Kurma Dásza: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek
Rohini Dévi Dászi: Hare Krisna – Vegetáriánus szakácskönyv
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek
Egyedi Péter: A vegetárius főzés örömei