Vegabudapest 4 csillagozás

Bede Anna: Vegabudapest

16 népszerű magyar művész, 16 étterem, 16 vega ínyencség receptje:
Bede Anna, a három éve nagy sikert aratott Vegasztrománia szerzője most színészekkel, énekesekkel és séfekkel beszélget a vegetáriánus életformáról. Az interjúalanyok arról mesélnek, hogy miért – vagy éppen miért nem – hagyták el a húst az étrendjükből, és mindez hogyan formálja életüket, egészségüket és energiáikat. A Vega Budapest baráti hangulatú, kötetlen beszélgetéseiből rengeteg érdekes dolog kiderül, ráadásul minden megszólaló elmondja, melyik a kedvenc étterme – az étterem pedig elárulja egy ottani húsmentes étel receptjét.

Akik a könyvben megszólalnak:
Bereznay Tamás
Dorogi Péter
Fábián Juli
Gusztos Péter
Harcsa Veronika
Hegedűs D. Géza
Herczeg Csaba
Karafiáth Orsolya
Kovács Patrícia
Németh Gergely
Oláh Anna
Paizs Miklós
Péterfy Bori
Rieger Johanna
Steiner Kristóf
… és persze Bede Anna

>!
Boook, Budapest, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155417221

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Bede Anna: Vegabudapest

Ez egy szemet gyönyörködtető, tartalmas és színes válogatás, nem csak vegáknak. A néhány jó recepttel a kedvet és az étvágyat is meghozzák az olvasóban az életmódváltáshoz, vagy legalább néhány új íz megismeréséhez.

https://gaboolvas.blogspot.com/2018/07/vegabudapest.html

1 hozzászólás
>!
Baráth_Zsuzsanna P
Bede Anna: Vegabudapest

Az egészséges életmódra történő áttérés egyik mellékterméke, hogy az ember lánya egyre kevésbé kívánja a húst. Miért is tenné, hiszen ahogy egyre jobban beleássa magát a receptekbe, fokozatosan rájön, hogy igazából zöldségekből és gyümölcsökből is olyan ízorgiát lehet kihozni, ahogyan sohasem gondolta volna a kis ínyenc buksijával. Messze vagyok még a vegaságtól, de már elkezdett zavarni, hogy nálunk, Tatabányán nem nagyon van olyan hely, ahová beülhetnék egy jó kis húsmentes lakomára, vagyis a jövőben tuti biztos, hogy a megszokottnál jóval több budapesti gasztrotúrát fogok beiktatni az életembe. Igen ám, de mégis milyen éttermekbe érdemes beülni, ha nem akarok bosszúsan felállni az asztaltól? Erre a problémára jelent megoldást Bede Anna könyve, amelyben elég sok műfaj keveredik, de szerencsére nagyon jó arányban: étteremkalauz, interjúkötet és még receptek is találhatók benne. Nekem nagyon bejött.
A teljes kritika itt olvasható:
http://gasztrobarath.cafeblog.hu/2017/02/04/bede-anna-v…

>!
Könyveslány P
Bede Anna: Vegabudapest

Igazán komplex könyv: érdekes beszélgetések; jó kis étterem bemutatók és izgalmas receptek váltakozása. Egyetlen hibája már a címéből kiderül: a Vegabudapest gasztronómiai térképe alapvetően a budapesti és környékbeli települések lakóinak nyújt segítséget (de persze egy-egy városlátogatás során is kipróbálhatjuk az ajánlott helyek valamelyikét). Jó kis olvasmány, szívesen ajánlom akár vegáknak, akár húsevőknek.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

Nem látok különbséget marhahús és emberhús között, ugyanabból vagyunk.

4 hozzászólás
>!
robinson P

Én egy ilyen boldogságmániás hedonista vagyok. Folyamatosan figyelem magam, az életben próbálom azt csinálni, ami boldoggá tesz.

>!
Könyveslány P

A konyhaasztal a számomra legfontosabb dolgokat: a fejlődést és az együttlétet szimbolizálja. Ennek pedig egyik legcsodálatosabb és minden értelemben legtáplálóbb módja az együtt evés.

>!
robinson P

… a fűszerpolcunk tele van indiai fűszerekkel. A garam masala a kedvencem, bármibe beleteszem.

>!
robinson P

A magyar hagyomány szerint elvárás, hogy legyen zsíros cupák is a vasánapi ebédnél.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mautner Zsófia: Chili & Vanília
Havas Dóra: Lila füge szakácskönyv
Tóthné Libor Mária: Limara Praktikái: Fonom. Finom
Süti vagy nem süti
Egér a levesben… Receptek és történetek konyhai blogokról
Fűszeres Eszter: Családi receptek
Bezselics Ildikó: Receptek a két cica konyhájából
Mautner Zsófia: Gyere velem főzni
Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Vrábel Krisztina: Főzd magad!