Rejtélyek ​Tündérországban (A Titoktündér 8.) 2 csillagozás

Beck Andrea: Rejtélyek Tündérországban

A Titoktündér-sorozat nyolcadik részében a rejtélyeké a főszerep: nyomozni fogunk Tündérországban, és a saját életünkben is egy kicsit. Olyan talányokra derül fény sok más téma közt, mint például: Érdemes-e megsértődni valamin, ha csak egy kis részét ismerjük a történetnek? Hogyan legyünk jók? Előfordulhat-e, hogy a másiknak van igaza? Meg kell-e változnunk azért, hogy mások barátságát elnyerjük? Tényleg csak a legjobb a jó? Mi a helyzet a lopással, és lehet-e ugyanazt a dolgot több módon is értelmezni? Hogyan kezeljük a csúfolódást, kirekesztést, kudarcot? Erősebb-e a szeretet a varázsszereknél? Hogyan álljunk hozzá a megmérettetéshez (verseny, dolgozat stb.)? És vajon győzhet-e valaha Carola, az undok tündér? A válaszok megismeréséhez ezúttal is a gyerekek, sok-sok tündér, némi varázslat, és mindennapi csodák segítenek hozzá minket.

>!
Beck M. Menedzsment, Budapest, 2018
100 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158070621

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Honey_Fly P
Beck Andrea: Rejtélyek Tündérországban

Nekem nagyon erőltetett, nagyon szájbarágós, nem olvasnám fel a gyerekemnek. Nem egészen tudom belőni a korosztályt sem. Néhány probléma ovis korban is megjelenik már, néhány pedig csak jóval később (menekültek, politika, csalás). Leginkább az nem tetszik, hogy kész megoldásokat ad közös gondolkodás helyett. Azért 3 csillag mégis, mert a felmerülő témák valóban szót érdemelnek és a szándékot értékelem.

>!
dianna76 P
Beck Andrea: Rejtélyek Tündérországban

A könyv olvasását eléggé elnyújtottam. Pár fejezet után félretettem több napra, majd újra elővettem, aztán ismét szüneteltettem az olvasását. Ma épp ideje volt a végére érni. Nekem kicsit sok ezekből a mesékből. Ez is egy olyan sorozat, amit talán ideje volna lezárni. A történetek, mint mindig, ezúttal is tanítani szeretnének valamit. A szerző komolyabb témákhoz is hozzányúlt, mint menekültkérdés, családtalan gyermek, a Föld védelme, politika, választás. Azért a politikai dolgoknak egy gyermekkönyvben – bizonyos korosztály alatt – szerintem nem kéne helyet adni! A tanárnak hátat fordítás, orrban turkálás, másra nyelvöltögetés mióta írható a szeleburdiság számlájára? Ezeket illetlenségeknek hívják. Hogy ne feledkezzünk el Caroláról, a kötet záró meséjében Ő is előkerül, s megint gonoszkodik.
A sorozatnak vannak darabjai, amik igazán tetszettek. De ezúttal a történetek egyike sem szórakoztatott különösebben, vagy ragadt meg bennem. Csupán elolvastam a könyvet, a gyermekkönyv zsűrizés miatt. A sorozat illusztrációit pedig eddig sem szerettem.

>!
Beck M. Menedzsment, Budapest, 2018
100 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158070621

Népszerű idézetek

>!
dianna76 P

(…) a dolgok sohasem feketék vagy fehérek. Az igazság olyan, mint egy szivárvány, több színből áll, mindegyik a része, ami hozzá tartozik, és úgy egyben, a hét színt együttesen nevezzük szivárványnak. Ahhoz, hogy valamit meg tudjunk ítélni, ismernünk kell a teljes igazságot.

58. oldal /Nyomok a hóban/


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Berg Judit: Rumini kapitány
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Csukás István: Süsü, a sárkány
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 2.
Berg Judit: Nádtengeri nyár