Stockholm-szindróma 161 csillagozás

Becca Prior: Stockholm-szindróma

Mikor ​elrabolják, Brian Hayes pontosan abba az életbe csöppen, amit mindig is szeretett volna elkerülni. Bár apja az alvilág koronázatlan királya, Bry eddig azon volt, hogy ő más emberré váljon, és megfeleljen halott édesanyja egykori elvárásainak.
Az élet azonban mindig tartogat meglepetéseket, és a leggondosabb számításba is hiba csúszhat. Briannek fel kell idéznie a gyermekkorában tanultakat, ha túl akarja élni a borzalmakat. Arra azonban nem lehet felkészülni, hogy épp akkor éri utol a szerelem, mikor a puszta léte is veszélybe kerül. Pláne arra nem, hogy a fogvatartója lesz a szíve választottja.
Elrablója, Jake Harris egy jelentéktelen alak, aki az öccse életéért cserébe elvállal egy munkát, de arról fogalma sincs, mibe keveredik. Mikor szembesül a zord valósággal, és rájön, hogy nemcsak a testvére, hanem a saját biztonsága is veszélybe kerül, olyan döntést hoz, amivel mindkettejük életét kockára teszi. Csakhogy nincs választása…

Ez azonban nem csak egy… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2020
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156030054
>!
newkids, Budapest, 2016
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020329

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Brian Hayes · Jake Harris · Javad Anwar · Morgan Hayes


Kedvencelte 38

Most olvassa 10

Várólistára tette 119

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

wurzel_gabriella>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Ez a második könyvem az Írónőtől, de közel sem az utolsó. Szeretem az írásmódját.
A könyv tele volt izgalommal. Nehéz abbahagyni, ha az ember belekezdett.

Bitten>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Nem igazán értem a cím adást…… vagyis értem, de nem érzem elég nyomós okok hadát amely erre az elhatározásra vitte.
Lenyűgöz, ahogy az érzelmekről és érzékiségről ír az írónő. Olyan szívesen olvasnám egy ffi-nő kapcsolatát is a tollából,bár erre kevéske esélyt látok, de hátha!
Bevallom nehezen indult a kötet olvasása többször tettem félre, nem kötött le… aztán mikor elkezdett peregni az események hosszu sora erre már nem volt példa, csak olvastam és olvastam…..
Kell „némi” nyitottság, hogy élvezni tud kedves leendő olvasó de ha mindez meg van élvezni fogod ;-)

3 hozzászólás
Szimirza P>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Ha egy szóval kellene jellemezzem, azt, ahogy az írónő ír, akkor az a : különleges lenne. Olvastam már sok meleg regényt, krimit, erotikust, akciót és romantikust, és valóban, ahogy az írónő is írja, nem lehet egyikbe sem beskatulyázni, mert ezek mind felelhetőek benne, de úgy, hogy egyik irányzat sem nyomja el a másikat, úgy, hogy mindenből kapunk eleget, ahhoz, hogy a könyv végig fenn tudja tartani az olvasó figyelmét. Ha a tanítványhoz kellene hasonlítsam, akkor azt mondanám az ellentéte, ugyanakkor mégis ott lapul benne az az érzelmi töltet, az a sok apró mozzanat, ami olyan jellemző az írónőre. Nekem ez a könyv annyiban tetszett jobban, hogy sokkal mozgalmasabb volt, izgalmasabb, és nem csak lelki, vagy érzelmi síkon, hanem a történet szempontjából is. Örültem annak is, hogy teret és időt adott a „nagy egymásra találásra” és nem a 10 oldalon esett egymásnak Jake és Brian :) Szóval, mindent összevetve én csak ajánlani tudom!

meteoritastar>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Ez a könyv engem elrabolt. Mondhatok olyat hogy Stockholm-szindromám van? Imádtam ezt a könyvet. :)):))
Ebben volt minden. Olyan szerelem, hogy már beakartam hozni a kocsiból a poroltót, csak úgy izzottak a sorok. :)):)) (Bocsi, ha lenyúltam valaki szavajárását) Engem sziven találtak a srácok. Mind a négyen. Írtó cukin tudtak viselkedni. Olvadtam tőlük. :)):))
Izgalomban sem volt hiány. Már a könyv első oldala sokkolt kicsit, hogy Basszus!! Utánna meg csak pörögtek a dolgok, na meg repkedtek a golyók. Én meg hol ezért aggódtam, hol a másikért, s közben azt se tudtam, hogy ki kivel van :)):)) A történetet több szemszögből kövehtejük nyomon, ami csak még izgibbé teszi a könyvet.
spoiler
A könyv címe alapján sokkal zordabb hangulatú könyvre számítottam,olyanra mint A fogóly a sötétben. De köze nincs hozzá. Ez inkább egy erotikus romantikus történet és az elrablásos dolgon is hamar túllépnek, ráadásul én annyit mosolyogtam és nevettem. Egyszer vagy öt percig törölgettem a szemem, mire alább hagyott a jó kedvem és tudtam folytatni a töténetet.spoiler A négy fiú: Brian, Jake, Nathan, Javad tudtak olyanokat mondani, hogy fülig ért a szám. De Morgant és Permet se kellett félteni ilyen tekintetben, pedig nem néztem ki belőlük.
Ebben a könyvben nagyon tetszettek a szereplők, egytől egyig. Valóságosak voltak.
De sajna meg kell említenem egy dolgot, amivel volt egy kis bajom. Jobb lett volna, ha az eleje kicsit hosszabb és többet olvashatok a fogságban töltött idöről, ha kicsit tovább ismerkednek Brianék. Nem ilyen hamar találnak egymásra. De én elfogadtam, így ez nem is zavart az olvasás során, csak így visszagondolva úgy lett volna tökéletes.
Na igen, ez egy erotikus könyv. De kiegészíteném azzal, hogy ez egy nagyon nagyon nagyon erotikus könyv. Amivel nincs baj, és átlehet lapozni azokat az oldalak,ha valakinek már túl sok lenne. De én nem tenném.
Egyértelmű, hogy kedvenc lett és csak ajánlani tudom. Az utolsó oldalon még most is csak mosolygok. spoiler

Második olvasásra is még mindig imádom :)):))

6 hozzászólás
wildboszi>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Nagyon tetszett a regény :) Bár nem teljesen erre számítottam meg kell valljam :) A cím alapján több elrablós , fogságban tartós,erőszakolós részre számítottam,de csak pár oldalon keresztül kaptam azt. Aztán egy izgalmas,erotikával,szexjelenetekkel bővelkedő történet bontakozott ki előttem. Néhol vicces,néhol túlfűtött jelenetekkel.szimpatikus szereplőkkel,maffia történetekkel megbolondított szuper történetet kaptam :)

3 hozzászólás
A_Shara>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Becca Priorra érdemes lesz figyelni ezután.
Remek történetet kanyarított a szerelmesek köré, tele csavarral és meglepetéssel. Bizony, a múlt erősen rányomja a bélyegét a jelenre…
Volt amikor éltem az írónő felhatalmazásával és lapoztam, máskor jókat derültem a poénokon.
Néhol túlírtnak találtam és a végével sem békültem ki teljesen – túl nagy volt Brian váltása –, de elégedetten zártam be a könyvet.

A könyvhöz mindenképpen kell egyfajta elfogadás és nyitottság, aki bevállaja nem fog csalódni.

Becca Priortól pedig szívesen olvasnék más témájú könyvet is, mert nagyon jól ír.

3 hozzászólás
turanett P>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Az írónőben nem lehet csalódni. A Tanítvánnyal már megvett magának. Itt sem csalódtam. Sőt! Most nem egy hanem két pár életébe kaphattam bepillantást. Brian, Jake, Nathan, Javad fantasztikus karakterek. Mindegyik páratlan a maga nemében. Brian tipikus kemény fiú, aki baromi jól néz ki és vág az esze. Ott van Jake, aki helyes és igazi kocka. (csak imádni lehet) Nath-et sokáig nem tudtam hova tenni, de miután Javad megkörnyékezte, kezdett megnyílni. De talán az igazi kedvencem Javad volt. Ő egy igazi szemét alak, de ez csak a látszat. A mogorva külső mögött, igazi érző lélek. Olyan aranyos volt, mikor próbálta becserkészni Nath-et. spoiler Az egész könyv nagyon izgalmas volt. Néha túlontúl is. Voltak benne dolgok, amiket már soknak tartottam. Sok volt a bonyodalom. Hihetetlen, hogy Brian spoiler Brian apját nagyon bírtam. A nagy maffia vezér. Vicces figura. Tetszett, ahogy Perm-el bánt, ahogy gondoskodott róla.
A könyv címe, nem annyira találó, mert voltaképpen nem erről van szó. Persze Jake fogva tartotta Brian-t,de ne mezért szerettek egymásba. Nem bántam meg, hogy elolvastam. Tetszett :)

angelmanna>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Igazából a véleményemet szinte szóról szóra megfogalmazta már értékelésében @popKORN0725.
Nem nagyon tudok mást hozzáfűzni, minthogy a valóságtól túl elrugaszkodottnak éreztem a történetet és néhol már tényleg csak a fejemet tudtam rázni rajta.
Sajnálom, mert ígéretesnek éreztem az első oldalak után, de ahogyan bontakozott ki a cselekményszál úgy veszítettem el érdeklődésemet és lelkesedésemet a történet iránt.
El is vagyok egy kicsit keseredve, és nagyon sajnálom.

2 hozzászólás
mrsp>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Először is, ki kell jelentenem, hogy Becca Prior LMBT-románcon kívül tud mást is írni, például krimit. Mert ez a könyv krimi volt a javából, nagyon tetszett. A történetbe már a Tanítvány 2. végén beleolvashattunk, már akkor birizgálta a fantáziámat, hogy mi lehet ez. Aztán elolvastam a könyvet, és hát kicsit furcsa volt ez az egész Stockholm-szindróma helyzet, de nagyon tetszett a történet.

Tetszett, hogy az írónő hű maradt önmagához, és ez a könyv is LMBT-töltetű lett, de elszakadt a Tanítvány-sorozattól, és rálépett egy krimis, sötét hangulatú ösvényre. Brian és Jake tetteit néhol egy kicsit megkérdőjeleztem, de végül mindenre fény derült, és nagyon tetszett ez az egész csavar, amit az írónő belevitt a történetbe.

Összességében ajánlanám mindenkinek, de főleg azoknak, akik szeretik a krimit, a kicsit kifacsart szerelmes történeteket és az LMBT-témát. :)

Veronika_Szakács>!
Becca Prior: Stockholm-szindróma

Az egyszeri olvasó találkozik az írónővel, megismeri, rájön, milyen fantasztikus ember, és aztán napokig nem tudja, ezek után írhat-e még egyáltalán értékelést, tud -e még objektív lenni… Aztán egy FB beszélgetésben óvatosan elmondja, hogy igazából nem szerette a főszereplőket, de a mellékszereplőket nagyon! Hogy a könyv (bár kicsit hosszú, és néhol – annak ellenére, hogy nincsenek üresjáratok, és nem unalmas – mégis elkalandozott a figyelme olvasás közben) szuper, jó, hogy nem lehet beskatulyázni, nem lehet eldönteni, hogy krimi, dráma, vagy romantikus kalandregény… Hogy érezhetően több ebben a „fej”, mint a „szív”, amíg A tanítvány azért volt csodálatos, mert – vélhetően – az egészet a szívéből írta Prior, addig itt, az SS-ben már folyamatosan gondolkozott. Alakította az eseményeket, nem csak szaladt utánuk, mégis hagyta a szereplőket a saját akaratuk szerint cselekedni. A stílus megint gördülékeny, akit esetleg A tanítványban megijesztett a sok erotikus jelenet, azoknak az SS-t bátran tudom ajánlani, mert ebben lényegesen alacsonyabb a dózis :-)
Nathan és Javad kapcsolata kifejezetten szép, ahogy felépül, az hiteles, szerethető, a két karakter is zseniális. Maffia apuci pedig hihetlen. Épp csak a két főszereplőt éreztem kicsit „esetlegesnek”. A köztük kialakult „valami” pedig csak a 155. oldalon volt IGAZI. De ott nagyon. Ismétlem, 155. oldal. (Pro tipp, tegyetek oda egy könyvjelzőt, mert újra és újra vissza fogtok lapozni. Én eddig 12× tettem meg.)
Nem hiszem, hogy valaha életemben olvastam már szebben megírt „első” találkozást. Az első másodperctől az utolsóig láttam magam előtt a jelenetet, szinte éreztem a szereplők minden rezdülését, és végre láttam, hogy mi ez. Mi akar ez lenni. Csodálatos volt.
Jó, persze, ha az egész könyvet nézzük, megint vannak hibák, nekem kissé szerencsétlennek ható szófordulatok (ilyenből összesen kettő, direkt számoltam), mert senki sem tökéletes, még azok az írók sem, akiket szeretünk. Kicsit sokszor próbálták a számba rágni, hogy ez bizony Stockholm – szindróma, ez nem lehet más… (A teljes könyv alatt összesen 4×… Nekem sok volt.) De ez elég szubjektív, aki kevesebbet tud róla, annak biztos nagy könnyebbség, hogy „meg is magyarázza” Prior. :)
Összességében azt kell mondanom, hogy kár kihagyni ezt a könyvet, mert kifejezetten jó alapötletből sikerült egy kifejezetten izgalmas, kellemes, szórakoztató sztorit összehozni, és olvasás közben sírni, nevetni, izgulni és pironkodni is lehet. Korrekt kis kombináció, nem? A 155. oldalt mondtam már? 155. oldal!
(Kiegészítő megjegyzés: Aki teheti, keresse meg személyesen Becca-t a Könyvfeszten, mert 2 perc alatt 3 napra való pozitív energiát lehet elraktározni, csak azzal, hogy átöleli az embert. A mögötte álló kis csapat pedig … Áhh :) Több ilyen ember kéne, és máris megváltozna ez a világ. Szóval köszi mindent! All the love, hogy Harry-t idézzem.)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ancsúr>!

Az élethez két dolog kell: hit és humor. Ha az első kudarcot vall, csak a második segíthet át a nehézségeken.

5 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!

[…] és lapozott a könyvében. De már nem tudta elolvasni a következő sort, mert a behemót, átnyúlva az asztalon, kikapta a kezéből a kötetet, és a feje fölé tartva csukta össze.
– Mit olvasol? – Hunyorítva betűzte ki a címet. – Üvöltő szelek? Ez valami vérfarkasos? – kérdezte komolyan.
– Aha, az. Vámpíros, vérfarkasos – felelte Jake és megvárta, míg az óriás lassan leengedi, és visszateszi elé az asztalra.
– Az biztos jó izgalmas – mondta Ruby. – Van benne szex is?
– Hajaj! Tiszta pornó – válaszolta Jake, és alig tudta megállni, hogy elröhögje magát.

22. oldal, 1. fejezet (Newkids, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Jake Harris
1 hozzászólás
Minitron P>!

Első pillanattól kezdve éreztem, és az idő múlásával csak fokozódott. Ott tartok, hogy az sem érdekel, ha a füled az orrod helyén van. Ha kellene, örökre megvakulnék, ha ezzel elérhetném, hogy a közelemben tudjalak.

wildboszi>!

– Ha fürödni csak napok múlva lehet, meg se merem kérdezni,
hogy szeretkezni mikor fogunk.

446. oldal

Minitron P>!

A szíved csak egyszer választ. Ha biztos vagy benne, hogy ő az, utolsó véredig küzdj érte, és soha ne akard, hogy megalkudjon. A boldogságot nem lehet megvesztegetni.

Szelén>!

– Már nincs sok hátra! – füllentette, mert nem akarta, hogy a fiú is elkeseredjen.
– Nem sietek sehova – válaszolta J, és igyekezett megszorítani a párja kezét.
Brian lehajolt, gyengéden puszilgatta a homlokát, és halkan suttogott neki:
– Nagyon szeretlek! Ha ott leszünk, csak pihenünk napokig. Etetlek, mint egy fiókát, és addig szeretgetlek, míg halára nem unod.
– Az soha nem fog bekövetkezni! – súgta vissza J, és felemelte a fejét, hogy a szájára is kapjon egy apró kis csókot.

248. oldal

Ancsúr>!

Az élet néha olyan választási lehetőséget kínál, ahol önmagadat és a boldogság iránti vágyadat kellene legyőznöd ahhoz, hogy jó döntést hozz. Ez azonban nagyon keveseknek sikerül. Pláne, ha az életed kilátástalan és boldogtalan. Olyankor belekapaszkodsz az egyetlen szalmaszálba, ami azzal a reménnyel kecsegtet, hogy a sorsod tartogat még bármi jót.

Kinga0>!

– Oké. Manó különleges. Nem mehet az utcára, ugye tudod? Nem ismeri a környéket, és az a fajta egyébként is szobacica.
– Persze, de nem is akar kislisszolni – nyugtatta Nathan. – Nyugodt, jámbor jószág.
– Te csak azt hiszed! – mondta Brian, aztán még hozzátette: – Pár nap és otthon leszek.
– Ne aggódj, itt minden rendben lesz.
– Nathan! – szólt közbe Brian. – És esténként? Te dolgozol, nem?
– De. Sajnos a meló, az meló. Nem lóghatok.
– Értem. De jó lenne, ha Manó nem maradna egyedül. Esetleg odaküldhetem a barátomat, hogy vigyázzon rá? – kérdezte Brian, és ezerrel járt az agya.
– Persze, de szerintem felesleges. Kap tiszta almot, és megetetem, aztán bekapcsolva hagyom a tévét, hogy ne érezze magányosnak magát.
– Az a baj, hogy idegen helyen van, és félek, hogy bajba kerül. Kiscica még, nincs tisztában vele, mit nem szabad.

L_B_Mariann P>!

– Szeretlek, Manó! – suttogta, mire J oldalra fordult, és a hajába fúrta az arcát.
– Én is szeretlek!

167. oldal

L_B_Mariann P>!

– Gyönyörű vagy […] – Mondd, hogy lehetsz ennyire tökéletes?

169. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Marilyn Miller: A vezér
Ella Steel: Érzéki rabság
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Baráth Viktória: A főnök
Borsa Brown: A maffia szívében
M. Robinson: El Diablo
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek