Lélekjelenlét 21 csillagozás

Becca Prior: Lélekjelenlét

2254. ​Föld bolygó.
Megszűnt a pénz, nincsenek betegségek, nincs veszély. Nem létezik hatalom, korrupció. Az emberiség megtalálta a boldog jövő felé vezető utat.
Vagy mindez illúzió, és az ember továbbra is önző, hiszékeny és manipulálható?
Uriah Spencer egy önmagát kereső fiatalember, aki rájön, hogy a kiüresedett emberi kapcsolatoktól nem sokat várhat. Rendel hát magának egy humanoidot, hogy enyhítse magányát.
Ivey egy tavaszi napon érkezik meg az életébe, és abban a pillanatban átír mindent, amit Uriah valaha gondolt.
Vajon a tapasztalatlan, mindenre rácsodálkozó, és emberi mértékkel mérve még gyermeki ártatlanságú Ivey szemüvegén keresztül Uriah is másként látja majd a világot?
Meddig tart az ember, vagyis a kérdés inkább az, honnantól ember valaki? Egy mesterséges intelligencia elnyerheti-e az egyenlőséget? A lélek jelenléte elegendő indok-e arra, hogy felülbíráljuk a szabályokat?

Becca Prior ezúttal ismét határokat feszeget.… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2019
530 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156030030

Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Becca Prior: Lélekjelenlét

Készültem, hogy ez a történet más lesz, mint a Írónő eddig történetei. De tudtam, hogy a érzelmek terén nem fogok csalódni. Jól gondoltam. A romantikus szál megható és szép volt. A téma, ami köré épült a cselekmény komolyabb volt.
Érdekes volt belecsöppeni ebbe az évbe, 2254-be. Sok minden megváltozott, de nagyon sok minden maradt a régiben. Sajnos.
Sok mindenen keresztül ment az emberiség. De tetszett, hogy mennyi mindent megtettek a Föld érdekében.
A könyvet szomorkás hangulat lengte körül. A Földön végbe menő változások és Uriah magánya szomorú volt. De örültem, hogy Ivey megrendelésével Uriah és ezzel együtt a könyv hangulata is változott. Fény költözött bele.
Az, hogy a páros meleg volt, most nem volt fontos. Nem ezen volt a hangsúly. Más gondokkal kellet megküzdeni Uriah-éknak. Olyan döntéseket kellett hozniuk, amiknél nem volt helyes út és olyan kérdésekre keresték a választ, amik csak fájdalommal jártak.
Kiben bízhatnak? Szerelmük elég erős? Lehet egyenlőség közöttük? Test és lélek fontossága. Miért érdemes harcolni?
Ivey egyből belopta magát a szívembe. Hogy ne tette volna?! Olyan aranyos volt a szókimondásával, meg ahogy végre alkalmazhatta, átélhette a belé programozott tudást. Jó volt olvasni, ahogy felfedezte a világot, magát, az érzéseit, ahogy egyre emberibb lett. Igazi társa Uriah-nak.
Ez által Uriah is változott. Másképpp kezdte látni a dolgokat és sok mindent át kellett értékelnie.
Nem mindig értettem egyet vele. De nagyon sok mindenben teljesen igaza volt, ahogy Ivey-nek is. A saját gondolatim visszhangoztak általuk.
Tetszett ez a könyv . Sok érdekes kérdést boncolgatott, miközben egy nem minden napi szerelem kibontakozását követhettem nyomon.
Amit sajnálok, hogy keveseltem Uriah és Ivay ismerkedési idejét. Szívesen olvastam volna tovább, ahogy egymásra találnak. Valamint örültem volna több mosolygos pillanatnak. Bár később ez változott. Tetszett, hogy ilyen körülmények között is tudtak nevetni.
A könyvben voltak nem várt fordulatok. Különösen a vége lepett meg. De nagyon!!
Aggódtam értük, hogy mi lesz velük.
Bár számíthattam volna valami ilyesmire. spoiler
Olyan cselekvésre ösztönző hatása is volt ennek a történetnek. Simán eltudok képzelni egy ilyen jövőt, sőt rosszabbat is, ha nem teszünk semmit.

A borítót imádom. Nagyon jó lett. A szószedetet nem kellet használom. Nélküle is teljesen érthető volt minden. Ettől nem kell tartani, csak attól, hogy a történet után a környezetvédő éned feléled.
Jó könyv volt

Kinga0>!
Becca Prior: Lélekjelenlét

Azt hiszem ez most egy csalódás volt. főleg ha azt veszem alapul, Becca eddigi összes könyve 5 csillagot érdemelt. A lélekjelenlét meg itt kullog 3 csillaggal.
Kezdeném a pozitívumokkal, amikből azért akad bőven. Az egész könyv egy alternatív jövőképet vetít elénk és elég nagy benne a társadalomkritika, amit én sosem bánok, főleg ha az érthetően és értelmesen van lenyomva az ember torkán, nem összeszedetlenül. Nagyon szépen voltak leírva a különböző gondolatok, tetszett a sok összeesküvés, bár a végére ez lett egy kicsit negatív is. Olyan mintha a könyv utolsó 20 oldala csak egy összecsapott valami lenne és fejezzük be ezt gyorsan alapú az egész. Az előtte hosszan kifejtett és elmagyarázott dolgok után ez azért nem tett jót a könyvnek.
A karakterekre kitérve egyértelműen Ivey a kedvencem, hiszen eszméletlen aranyos volt és szerethető már az első fejezettől kezdve, ami az ő szemszögéből van írva. Nagyon érdekes volt belelátni a fejébe és követni, hogy mit és hogyan fedez fel. Szerettem a kapcsolatát Uriahval, de más emberekkel is. Ivey tipikusan olyan, akihez könnyen elkezdesz kötődni, ami egy szuper jellemvonás.:)
Most pedig jöjjön a személy, aki miatt ez a könyv számomra inkább ment a csalódások közé. Nem tudom ki hogyan van vele, de nekem fontos, hogy a főszereplőket szeressem és egyetértsek velük a döntéseikben, ennek ellenére Uriah nekem egy borzasztóan negatív ember volt. A könyv elején ez egyáltalán nem tűnt fel, aztán ahogy egyre jobban elmélyedtem a történetben úgy tűnt fel, hogy Uriah mennyire önző és felszínes másokkal. Csak az volt fontos számára, amit ő gondolt, ha pedig nem úgy történt valami az hatalmas megrázkódtatás volt neki. Nem szerettem a karakterét és kifejezetten idegesített. Ivey még szerencse, hogy el tudta viselni őt és meg tudott neki bocsájtani. A legjobban Uriahban az borított ki, hogy van egy teljesen jó gondolatmenete, de amint van egy másik lehetőség, ami neki hirtelen jobban tetszik, azonnal eldobja az előtte megfogalmazott gondolatait.
Mint pl.: spoiler
Összességében nem volt egy olyan rossz könyv, viszont én többet vártam tőle és kicsit csalódott vagyok. Nem szerettem volna lehúzni, nem ez volt a célom, mert említésre méltó az, hogy Becca kitalált egy ilyen világot, ahol minden tökéletesen el volt magyarázva, hogy mi hogyan működik, nem hagyott kérdőjeleket bennem semmi. Viszont nem éreztem úgy, hogy ez most nekem íródott, de ezzel nincs is semmi baj:)

bols>!
Becca Prior: Lélekjelenlét

Más volt mint az eddigi könyvei az írónőnek, de nekem ez is tetszett! Egyébként is szeretem a futurisztikus, enyhén sci-fi jellegű történetetek és ebben még extra volt az erős szerelmi szál ! ;) Olvassátok!!!!

libanán>!
Becca Prior: Lélekjelenlét

Nagyon szomorú vagyok ez a könyv miatt. Az írónő Festett testek sorozatát nagyon szeret(t)em, de ezt most valahogy nem találta el, legalábbis szerintem. Alapvetően nem az én műfajom a sci-fi, úgyhogy kicsit félve is álltam neki, és sajnos csalódnom kellett.
A könyv első fele még egész jól fenntartotta az érdeklődésemet, de aztán a második felében valahogy egyáltalán nem haladtunk előre, zavaros volt az egész történet, hogy most ki akar milyen hatalmat és miért, satöbbi. Az előszóban Becca megemlíti, hogy ezzel a könyvvel dolgozott eddig a legtöbbet, mert ugyebár külön világa van, de sajnos még így nehezen emészthető és vontatott volt számomra.
Nagyon remélem, hogy az írónő ezzel a kötettel maga mögött is hagyja a sci-fi világát, és visszatér a jelenben (esetleg múltban?) játszódó történetekhez.

Tímea_Viktória_Bekő>!
Becca Prior: Lélekjelenlét

Sosem gondoltam volna, hogy utópisztikus erotikus meleg regény ennyire fog tetszeni. Olvasmányos volt, sokszor elgondolkodtató, de egyben izgalmas, vicces és aranyos is.

pannieeele>!
Becca Prior: Lélekjelenlét

Ahogy Beccától várható volt, ez a könyv is zseniálisan sikerült. Imádtam a könyv minden egyes sorát.
Próbáltam elhúzni az olvasást, hogy kiélvezzem minden percét, de csak úgy faltam az oldalakat, aztán azt vettem észre, hogy vége is. Rengeteg olyan pillanat volt, amikor nem tudtam türtőztetni magam, sírva fakadtam, annyira nagy hatással voltak rám az események. Én elképesztően hálás vagyok, hogy léteznek ilyen könyvek, amik ennyire befolyásolják az emócióinkat és még emberibbé faragnak minket.
Mindig meghatározom a kedvenc karakterem. Eleinte nem volt tudatos, de előbb utóbb az egyik szereplő magához láncol és onnantól nem enged. Ő most Ivey volt a maga kis ártatlanságával. (Bár a végén már nehézkes volt, mert Uriah veszélyeztette helyzetét, de azért kiegyeztek egy döntetlenben:D).
Mindenkinek teljes szívből ajánlom ezt a könyvet, mert a jövőbe repít. Mert valós tényeket alapszik. Mert ez egy bújtatott társadalomkritika. Minden embernek el kéne olvasnia (legalább a végét) és rájönnie, mennyire megnehezítjük a fajunk megélhetését…De ezt Becca sokkal, de sokkal szebben leírja, úgyhogy, ha kíváncsi vagy rá, OLVASD EL!

vklara >!
Becca Prior: Lélekjelenlét

Az a helyzet, hogy nem tudom mit csináljak.
Rágjam át magam rajta fogcsikorgatva, vagy csukjam be, és felejtsem el.
El vagyok szontyolodva, mert bár nem a kedvenc magyar írónőm, de a Festett testek sorozatát meglehetősen kedveltem,
De ez a könyv, (128. oldalnál tartok) eddig leginkább csak dühít. Sajnos.
Kaptam egy enciklopédiát, ami több tucat futurisztikus, vagy már valamilyen szinten létező világmegváltó és megmentő ötletet sorol fel, és az elembertelenedését vetíti ezzel együtt elém.
Az Equilibrium film jutott erről eszembe, ami steril, érzelmek nélküli, totális megfigyelés, maximális elnyomás. És igen, sajnos van létalapja ennek a könyvnek is, csak ez így nem annyira szórakoztató, amikor oldalanként kapom az arcomba, hogy (annak ellenére, hogy igyekszem amennyire lehetséges környezettudatosan élni) mennyire elcseszik az emberek, tehát én is, a földet.
Nem tudom meddig lesz duracelem olvasni, mindenképp ide fogom írni.
Egyenlőre mínusz csillagnál járok.

Na, mondhatom szépen nézünk ki, ha a majdani „megmentőink”, mint Eisa az összetartozó lényeket egymás ellen hangolásszák.

3 nap, ennyi időmet vette el a könyv. Azt hiszem olyat még nem írtam, hogy sajnálom a rá fordított időmet, de ezzel így vagyok. Nem adott egy fikarcnyi jó érzést sem. Visszagondolván a Tanítványra, csak vihogok, hogy azon mennyit durrogtam. Úgyhogy most ezzel már nem tölteném az időmet. Nagyon kevés volt az a rész, amit élvezettel olvastam, de aztán megint leszálló ágra került a történet.. Alszom rá néhányat, majd ha lehiggadok csillagozom, mert most nagy erőszakkal sem járok többnél mint 1,5.


Népszerű idézetek

pannieeele>!

[…]
-De nincs semmi baj!
-Ez három negatív értelmű szó – válaszoltam.
-Igen, tudom -mosolygott rám, ahogy elhajolt. – Mégis azt jelentik, hogy minden rendben lesz.
[…]

73. oldal

Eszter_Lina24 I>!

A Föld túléli az emberiséget, ez tiszta sor. Meg se kottyan neki az, ami nekünk a világvége.

vklara >!

A szem a lélek tükre. De mindegy, milyen szem, ha a lélek ugyanaz.

vklara >!

Miért emelne maga mellé a trónra egy másik fajt az ember csak azért, hogy kihasználhassa, ha anélkül is megteheti?


Hasonló könyvek címkék alapján

Ryan Loveless: Ethan és Carter
Róbert Katalin: Kezdjetek el élni!
Hayden Moore: Csendkirály
Hayden Moore: Üvegkalitka
Carol Souya: Évszakok
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
Rojik Tamás: Befogad és kitaszít
Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon