Festett ​testek 5. (Festett testek 5.) 39 csillagozás

Becca Prior: Festett testek 5.

Brody ​Neville a válását igyekszik kiheverni. A bűntudat szinte felemészti, amiért felrúgta a családi idillt, hogy megélhesse a melegségét. Három lánya az élete értelme, és nehezen birkózik meg azzal, hogy tönkretette a boldogságukat. Harmincöt évesen úgy érzi, talán már késő új életet kezdeni.
Jesse Durant a Művészeti Akadémia Diákönkormányzatának elnöke, remek tanuló, tehetséges művész. Legalábbis ezt látja a külvilág.
Valójában azonban egy sérült lelkivilágú, tizenhét éves homoszexuális fiú, akit az apja elüldözött otthonról a coming out után. Anyagi nehézségei vannak, magányos. Saját kitaszítottságát azzal igyekszik kompenzálni, hogy tűzzel-vassal küzd az iskolai zaklatás ellen, és kiáll perifériára szoruló társai mellett.
Kettejük találkozása sorsfordító. A kamaszfiú és a középkorú férfi szerelme nemcsak a környezetük rosszallását váltja ki, hanem komoly veszélyeket is rejt. Brody akár börtönbe is kerülhet, ha kitudódik a dolog.
Vajon mindketten… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2019
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020398

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Leonard Chambers · Brody Neville · Heathcliff Harding · Jeremy Durant


Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Tudom, hogy ennek a résznek a főszereplője Brody és Jesse voltak. Még is, szerintem Leonon volt a reflektorfény. Ő mindenütt ott volt, mindenbe bele belenyúlt. Aggódott, szervezkedett és tanácsokat adott. Úgy imádtam ezért. Ki gondolta volna, hogy ekkora utat tesz meg az első rész óta?! Nagyon megszerettem. Kedvenc karakterem lett. Meg is hatott. Megkönnyeztem. spoiler. Miatta nagyon sokat nevettem és mosolyogtam. spoiler
A másik főszereplőkről csak annyit, hogy nem volt mindennapi a kapcsolatuk. Amúgy se lett volna az, de több tényező is nehezítette az életüket. Kiváltképp a korkülönbség.
De a stílusbeli eltérések miatt is össze kellett szokniuk. Aranyosak voltak. Jesse a laza, rámenös srác és Brody, aki igyekezett felnötként viselkedni, még akkor is, mikor zavarban volt. Szimpik voltak.
A könyvben volt egy dolog, ami nagyon tetszett. Szerintem még nem talákoztam ilyennel könyvekben. Legalábbis olyanokban, amiket olvastam és emlékszem is rájuk. Itt a negatív karaktert alakító személyére gondolok.spoiler
Az írónő ismét nem okozott csalódást. Bepillanthattunk kicsit a testfestészetbe és a fotózás kullisszái mögé csupa szerethető karakter álltal.
Tetszett.

Garbai_Ildikó P>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Ez egy jó záró kötet volt attól függetlenül,hogy néha úgy éreztem nagyon mese habbal az egész. Brody és Jesse iszonyat gyorsan vágtáztak de lehet csak nekem. Tetszett,hogy a végére egy jó nagy családdá állt össze az összes szereplő és mindenki megtalálta a helyét az életben.Amikor Leon megkérte Elyt, Abyt es Heath-et, hogy legyenek a családja papíron is az igencsak szívmelengető volt. Nem bántam meg,hogy elolvastam a sorozatot.

tonks>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Ez már az a kötet volt, ahol nyomon követtem az írónőt munka közben, és pont a közvetlen megnyilatkozásai miatt kezdtem úgy gondolni, hogy ez a könyv tényleg jó lesz. Nem csak egy lehúzott bőr, vagy a rajongók kiszolgálása, éreztem az elköteleződését, bár szoknom kell, hogy „a főszereplők kikövetelték a történetük megírását, nem tudtam elengedni csak úgy őket” kijelentésekre ne törjön ki belőlem a szarkazmus. Egy hullámzó, de összességében erőteljes könyvsorozat befejezése ez, egy remek párossal, akik köszönik szépen, remekül megvannak. Tetszett, hogy teljesen másféle problémákkal és álmokkal küzdenek, mint a többi páros. Akik persze itt is sokat szerepeltek, egy-két vacsorajelenetnél a Farm ahol élünk ugrott be és muszáj volt felnyerítenem.
Akit érdekelnek a könyvsorozat darabjai alatt levő címkék, az bátran vágjon bele, az első rész tipikussága után a többiben bőven van mit imádni.

Ancsúr P>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Ó, te jó ég! Először azt hittem, hogy egy nő van a borítón. Ezt jól benéztem! :D
Hmmm… nekem ez a rész most egy kicsit talán erőltetett volt. Valahogy úgy érzem, hogy részletesebben is ki lehetett volna dolgozni, mert mindennek valahogy csak a felszínét kapargattuk. Mondjuk a Gucci fotózás nagyon tetszett, de abból is csak egy kis kóstolót kaptunk, és utána kész, vége. Vagy mit reagált Noel ezekre a végső eseményekre? Vagy: Heathcliff képei mennyiért keltek el? Ki vette meg őket? Az ő képeit vették meg a legtöbbért? És mi van a többi férfival, akiket eddig megismertünk? Szinte teljesen eltüntek a színről.
Jesse és Brody párosa nekem nem volt annyira ütős, mint az előző részekéé. Valahogy olyan hirtelen estek egymásba a szereplőink, hogy az már a fura kategóriába tudnám sorolni. Mondhatni nem is volt meg az a lassú átmenet, ami egy párkapcsolatot lett volna hivatott bevezetni. Brodyról és Jesseről, mint egyénekről nem igazán tudok mit mondani, mert ennyi oldal után sem érzem úgy, hogy annyira nagyon megismertem volna őket. Talán Jesse-t igen, de Brody-t nem igazán.
Ezt a könyvet kicsit olyannak érzem, mint mikor határidőre meg kell írnod egy beadandó dolgozatot, és az utolsó két nap valamelyikén gyorsan odarittyentesz valamit a tanárnak, hogy azért mégis csak teljesítve legyen a feladat/tantárgy. A sok kis történetbeli finomság kidolgozatlansága miatt nekem ez a könyv tetszett a legkevésbé ebből a sorozatból. Fele ennyi cselekménnyel, és részletesebb kidolgozással élvezhetőbb lett volna ez a könyv.

Dilaida>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Egy harmadik meleg pár egyetlen baráti társaságon belül? Ki ne vágyna ilyen bandára? :D Szerintem kissé sokan vannak ennyien, mert ez – sajnos egyéb beccás dolgok mellett – néha megzavarja a realitásérzékemet, de kárpótol az, hogy mindenkit nagyon meg lehetett szeretni. Emellett regényszereplőkként mindenkinek, így a mellékszereplőknek, illetve Brodyak és Jesse-nek is megvolt a létjogosultsága ebben a hosszú történetben, ami igényesen lett felépítve, sok-sok bölcsességet tartalmazott az életről – úgy, hogy nem ez volt a fő célja –, és persze rendkívül nagy szórakozást jelentett.

Hogy konkrétan a Five-ról is beszéljek: valahogy közelebb áll hozzám ez a rész az előző kettőnél, de egyáltalán nem annyira, mint a második. (Russ és Ink az etalon, na de tényleg.) A korkülönbség egy izgalmas témakör, és Becca ezt sem használta fel rosszul, de véleményem szerint kicsit túlzó lett. Amikor már harmincadjára olvastam, hogy Brody igyekszik felhívni a figyelmet ennek a jelentőségére, Jesse pedig – mert még oly nagyon kamasz – fittyet akar hányni erre, az kicsit zavart. Én nem éreztem ennyire fontosnak azt a tizenvalahány évnyi különbséget köztük, de hozzáteszem, lehet, hogy ez csak azért van, mert alapvetően nem hiszek a korkülönbség jelentőségében. Eleve azt sem gondolom, hogy az embert bármilyen módon meghatározza, hogy mikor született. Szerintem ez egy olyan kérdés, amiről mindenkinek megvan a maga nézete, és olvasás, majd pedig értékelés közben ez is befolyásol minket. Lényeg az, hogy Becca érti a dolgát, de ez a témája nem lett a kedvencem, ahogy ez a könyve sem. A páros egyébként nagyon jó együtt, ez nem is kérdés, a kapcsolatuk alakulása pedig szintén tetszett. Azonban szerintem a legjobban Annie és Brody kapcsolata lett megírva: hiteles volt és eszes, ahogy Annie reagált bizonyos dolgokra, és ahogy kettejük között alakultak a dolgok, én pedig mindig értékelem az ilyesmit.

Nagyon vártam egy hatalmas lezárást ettől a kötettől, hiszen az utolsó része egy sorozatnak, és már volt rá példa, hogy annak egy-egy kötete végén valami nagy esemény történt. Ehhez képest itt csak egy kisebbre került sor, és inkább hasonlított egy beavatási szertartásra (már ami Brody és Jesse párosát illeti), mint egy lezárásra. Így ezzel kacsolatban nem azt kaptam, amire vágytam, de tény, hogy a csapatba való beépülésük is jól sikerült. (:

A Festett testek számomra nem csak a humor, a szerelem, az erotika és persze az LMBTQ közösség könyvsorozata volt, hanem a barátságé, egymás elfogadásáé, az új esélyeké és a kitartásé is. Összességében méltó befejező része volt ez egy igazán különleges és izgalmas sorozatnak, ami nagyon fog nekem hiányozni. Persze, az újraolvasás lehetősége mindig fennáll, de sosem lesz új első alkalom… (':

hovi P>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Ez a rész valahogy nem jött át nekem. Valószínű azért, mert Jesse-t nem tudtam megkedvelni, és Brody is egy kicsit furcsa volt nekem. Valamint az is bökte a csőrömet, hogy szinte már a megismerkedésük napján „összejöttek”, nem volt életszerű a dolog.
Hiányoztak a régi szereplők, elég keveset kaptunk most belőlük :(

Zsófia_Unger>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Zseniális, ahogy az írónő összefűzi a szálakat és a kedvenc, már ismert szereplők mellé új karaktereket is bevon, akik még izgalmasabbá és lehengerlőbbé teszik a befejező kötetet. Annyira beszippantott a történetük, hogy 2 nap alatt kiolvastam. Egyik szemem sír, hogy véget ért ez az érzéki és szívmelengető sorozat, a másik szemem nevet, hogy méltó befejezést és emlékezetes pillanatokkat élhettem át. Köszönöm az élményt kedves Becca! Már most izgatottan várom a következő lenyűgöző regényedet!

Kaname32>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Kicsit szíven ütött, hogy az utolsó részt olvasom de valahogy túl éltem. ><
Jesse és Brody kapcsolata hirtelen és gyors volt, de azért volt ahol belassult a helyzet és ekkor jött Leon vagy a többiek egy-két jó tanáccsal/lökettel. spoiler Szerettem, hogy az előző kötetek szereplőit is belefűzi a történetbe, ad neki vmi különlegességet.
Örök kedvenc marad ez a sorozat. =^^=

bols>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Köszönöm az élményt, imádom az Írónő ezen sorozatát is. Bár a Tanítvány sorozat még mindig az első nálam (Harry és Lou párost nem tudom megunni!!!), de ez is szorosan ott van mögötte!
Tetszett, hogy az előző részek szereplői is felbukkantak, többeknek elég jelentős szerep is jutott!
Jesse és Brody párosa is nagyon jól alakult, talán kicsit hamar belecsaptunk a „lecsóba”, de ez részemről nem volt baj! Nem kell kerülgetni a lényeget!! Jesse gondolkodása sokkal érettebb volt mint Brodyé, és hát az élet ismét megmutatta, hogy mennyi alja ember van, olyan akiről nem is gondolná az ember, de mindenki megkapja, azt ami jár! És jelen esetben a Pufi meg is érdemelte!
Összességében tetszett és most megrendelem a four részt is, mert az valahogy nem hozott lázba, de most ide nekem de izibe!!!!! Még még olvasnék a szereplőkről!!

Szaszilla>!
Becca Prior: Festett testek 5.

Ez a könyv méltó befejezése a sorozatnak.
Imádott csapatunk két új szereplővel bővült, akik nagyon is megállják a helyüket a többiek között.
Brody és Jesse között csak úgy pattognak a szikrák.
Nagyon szerettem, a közöttük lévő szenvedélyt, azt ahogyan közeledtek egymáshoz, és nem csak letépték egymásról a ruhát és mindent bele.
Lehet mondani, hogy az egész kapcsolatuk túl gyors, de szerintem ebben a rohanó világban ez egyre gyakoribb.
Jesse egyáltalán nem kisfiú és gyereknek sem mondanám. Nagyon érett a felfogása bár az elején kissé naív spoiler a könyv második felétől pedig nagyon is felelősségteljes.
Leont még mindig imádom a lenéző és pikírt stílusával, és a végén? ooohhh elolvadok tőle :D
Heath pedig elképesztő fejlődésen ment keresztül, nagyon tetszik, hogy megnyílt Jesse felé és segített neki.
Viszont most jön a legnehezebb rész, megküzdeni a hatalmas űrrel, amit csak Becca könyvei tölthetnek ki.
Reméljük még nagyon sok ilyen fantasztikus könyvvel és sorozattal fogsz minket elvarázsolni Kedves Írónő :)


Népszerű idézetek

Dilaida>!

Úgy gondolta, egy emberhez sokkal közelebb kerülhetsz, ha ismered a gondolatait. Azokat is, amiket nem mond ki, de a könyvek, amiket olvas, elmesélik helyette.

331. oldal, Holdezüst

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy Durant
Dilaida>!

Nagyon furcsa érzés, ha másért is felelősnek érzed magad, vagy ha valaki mást fontosabbnak tartasz, mint magadat.

386. oldal, Mandulazöld

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy Durant
pannieeele>!

-Akkora barom vagyok!
Ely ismét felnyúlt, újabb tincseket simogatott a füle mögé.
-Miért?
-Mert hetekig abban a hitben éltem, hogy minden jóra fordult. Mindig éreztem, hogy az nem történhet meg, és valahol bujkált bennem a félelem, de elnyomtam. Boldog akartam lenni, ezért elástam a rettegést. Amikor Melody elköltözött, már éreztem, hogy ismét kisiklik minden, de még mindig hinni akartam abban, hogy csak hullámvölgy, és akkor is hallgattam Leonra, aki mondta, hagyjam, hogy a saját lábára álljon, és ne tőlem függjön mindenben.

62. oldal - Foszforzöld

Dilaida>!

Attól, hogy ő a pokol legmélyebb bugyrában is járt, mások szenvedése is legalább olyan fájdalmas.

164. oldal, Orgonalila

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff Harding
Dilaida>!

– Neked aztán nincs könnyű dolgod. Valamiért mindig magadat hibáztatod.

268. oldal, Atlantikék

Kapcsolódó szócikkek: Brody Neville · Jeremy Durant
vklara>!

-Na,hogy tetszett a darab?- kérdezte a telefonban Chambers, amikor Brody visszahívta, miután kiosont a páholyból, és magára hagyta a kielégülten mosolygó, kissé zilált Jesset.
-Ezt te tervelted ki?-kérdezte számonkérő hangon Brody.
-Nem, ba.meg, felkértem rá egy ügynökséget! -röhögött fel Leon. – Tudhatnád, hogy egyedül is zseniális vagyok!

386. oldal

Ancsúr P>!

– (…) A Gucci kreatív vezetőjéről beszélünk?
Leon csak bólintott.
– Annyira kreatív, mint egy palacsintasütő, de nevezzük annyak.
(…)
– Egy palacsintasütő lehet kreatív.
– Ja, persze, süthet négyzet vagy háromszög alakban, és töltheti akár hamburgerhússal is, de akkor is ugyanaz a tészta- részletezte Leon.

369-370. oldal

Ancsúr P>!

– Miri rendezte el az ecseteket, Esther hordta be a vásznakat, Greta pedig rögtön közölte, hogy neki is kell egy kis állvány, mert ő is festő lesz.
Jesse felnevetett.
– Ha meglátja, hogy rákaptál a fúrás-faragásra, akkor szögbelövőt és ütvefúrót akar majd, mert kővűves lesz.
Brody összepréselt ajkakkal bólintott.
– Ez elég valószínű… Szerinted inkább kezdjek el horgolni?

461. oldal


A sorozat következő kötete

Festett testek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Audrey Carlan: Test
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata
Tiffany Reisz: Az angyal
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
Helen Hoang: A szerelem egyenlete
Abby Lee: Hol jár az eszem?
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Abbi Glines: Te vagy nekem a remény
Carol Souya: Évszakok