Festett ​testek 3. (Festett testek 3.) 27 csillagozás

Becca Prior: Festett testek 3.

Mégis ​létezik szerelem első látásra! – gondolja Angus Caldwell, a sikeres építési vállalkozó, amikor találkozik Skyjal, a vörös démonnal. Csakhogy a gépezetbe homokszem kerül, mert kiderül, hogy Sky férfi, méghozzá híres drag queen, és a véletlenek vígjátéka gyorsan drámába csap át.
A sors azonban újabb tréfát űz velük, amikor ismét összesodorja őket.
Angus élete sarkaiból fordul ki, mert rájön, hogy Sky férfiként is vonzza, mint a mágnes. Belső vívódása, az érzések és a homofób, bigottan vallásos nevelés harca a lelkében az összeomlás felé sodorja, és nem talál kapaszkodót.
Sky Summers igazi különc, az élet császára. Családja és barátai mindenben támogatják, bármihez nyúl, sikerre van ítélve. Bárkit megkaphat, akit megkíván. Csak szerelmi élete nincs – és nem is lehet –, mivel aromantikusként vallja, hogy képtelen az érzelmi kötődésre.
Magukkal és egymással vívott harcaik belső utazásra invitálják az olvasót. Vajon sikerül-e megtalálniuk a harmóniát,… (tovább)

>!
newkids, Budapes, 2018
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020350

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Becca Prior: Festett testek 3.

Nagyon szerettem!
De Sky-tól többre számítottam, bár ezt a „hiányt” Angus azért pótolta. Remélem, a valóságban is képesek ilyen módon megismerni és elfogadni önmagukat az emberek, mint ahogyan Angus tette.
A 4.résztől bevallom, kicsit tartok. Ennek ellenére nagyon várom. ;)

>!
meteoritastar P
Becca Prior: Festett testek 3.

Már a könyv időzítése remek volt. Pont szülinapomon vehettem át. Szoval már jól indult.
A könyv pedig…

Eddig ez a rész volt a legérzelmesebb, a legmélyenszántobb a sorozatból.
Az elöző történetekben is küzdeniük kellett a srácoknak a boldogságukért. Harcolni a félelmeikkel. De magukkal, a vágyaikkal nem kellett. Legalábbis úgy, mint Angusnak nem. Neki hatalmas utat kellett megtennie. A romokban heverő életét, a világnézetét, mindent újra kellett építenie. Ez nem ment könnyen neki. Nem csodálom, hogy annyira maga alatt volt.
Nemrég olvastam egy könyvet, ahol a főszereplő szintén depressziós volt. Más okból, de ő is orvoshoz járt. De sajnos, ott átment a könyv egy nagy önsajnálatba. Féltem, hogy itt is ez lesz. De szerencsére Becca megtalálta a középútat. Pont annyit kaptam Angus gyötrődéséből, hogy együtt tudjak érezni vele, megértsem őt, elgondolkoztasson, de nem vált túl depissé a könyv hangulata. Mert ilyenkor jött Russ, Leo, Ink meg a többiek, akik megadták a lökést Angusnak és ezzel a történetnek is.
Még mindig forró volt a levegő körülöttük és a humoruk is a régi volt. Sokat nevettem. Remélem azok a bizonyos képek még előkerülnek. Imádtam :D :D
Meg persze ott volt Sky…
Engem is megzavart, ahogy Angust is, hogy ki is ő. De ezzel biztos nem voltam egyedül. Ahogy azzal sem, hogy csak szeretni lehet.
Örülök, hogy végre megismerhettem Sky egy másik oldalát is. A klubbon kívüli életét, az érzéseit. De úgy érzem, még mindig nem bontakozott ki teljesen. Várom, hogy megtegye.
Jöhet a következő rész.

ui.: Merj az lenni, aki vagy, csak úgy lehetsz boldog!!!!

>!
Evika82 P
Becca Prior: Festett testek 3.

Eddig ez a része tetszett legjobban a sorozatnak. Imádtam Skyt és Angust is. Tényleg sokkal komolyabb hangvételű ez a könyv, mint a sorozat többi része, de épp ezért is fogott meg engem annyira. Angus mindennapjai igazán szörnyűek, még önmaga előtt sem meri felvállalni az igazi énjét, az érzéseket, amik akkor kapnak szárnyra, mikor megismeri Skyt. Annyira sajnáltam, hogy pont az apja, akinek támogatnia kellene a fiát tűzön-vízen át, az egy ilyen homofób s…fej. Tetszett, hogy Russ és az ő barátsága, milyen pozitív hatással volt Angus életére, arra, hogy végre vállalni merje önmagát.
Szerettem, hogy az előző kötetekben negismert és megszeretett párosok aktívan részt vettek ebben a történetben. Sokszor segítettek mind Sky-nak, mind Agnusnak, azzal, hogy igazi jó barátok voltak. Amikor arra volt szükség, remek tanácsokat adtak. Amikor arra volt szükség, akkor csak meghallgatták, támogatták párosunkat. Viszont mikor hülyén viselkedtek, akkor ferde tükröt is tartottak eléjük.
Szóval nagyon szerettem ezt a történetet is. És természetesen izgatottan várom a sorozat következő részének a megjelenését is. :)

>!
tonks
Becca Prior: Festett testek 3.

Átszáguldottam ezen a könyvön és annyira jólesett! Este még csak az első 1-2 fejezetet akartam elolvasni, hogy belerázódjak a hangulatába, aztán úgy fogytak az oldalak, hogy el se hittem, hol tart már a könyvjelző. Kicsit átkozom is magam emiatt, hát mi az istent kezdjek most magammal, mire jön a negyedik kötet…?
Sok szempontból komolyabb már ez a rész, mint az előzőek és szerencsére úgy tűnik, hogy az írónő elkerüli az efféle „egy pár-egy rész” könyvsorozatok rákfenéjét: a sablonosságot és hogy untig elhasználja a karaktereit. Imádtam Francis és Angus párosát, azt hogy mennyire más ívet jártak be, mint az előző részekben a főszereplők. Ráadásul hiába vagyok nagyon kritikus minden pszichés probléma boncolgatásával, Becca Prior-ba most nem tudok belekötni, végre megcsinálta, hogy nem csak a romantikus részek, karakterábrázolások vannak rendben, hanem a komolyabb részek is. Például kis dolognak tűnik, hogy viszonylag hosszabb időt ölel fel a cselekmény, még ugráltunk is előre heteket, de pont így volt hihető az egész. „A szerelem mindent megváltoztat” így lesz kliséből valóság, és ahwww imádtam is minden sorát, talán egy hangyányit Angus felé húz jobban a szívem, de Francis is rendben volt végig. Az előző részekben éreztem megbicsaklásokat, itt már nem annyira. A visszatérő szereplők is rendben vannak, remekül működnek, főleg közösen, bár olyanok lehetnek együtt, mint egy reneszánsz festmény, mindenki nagyon gyönyörű és éget a pillantása :D
Az egyetlen dolog, ami nem akar átjönni, az a tinik szála, Aby még rendben van, de Heath és Melody kábé olyan, mint egy béna középkorú házaspár, nem tudom, a továbbiakban mi lesz a szerepe a velük történteknek, de nagyon bénán sikerült megoldani. De szerencsére nem szerepeltek sokat.
Jó úton halad a Festett testek, hogy kihagyhatatlan magyar könyvsorozattá lépjen elő.

>!
eSsZ P
Becca Prior: Festett testek 3.

először is… IMÁDOM Skyt! … és nem csak azért, mert fordított lényként éldegél a drága, mint én, 10 előtt teljesen használhatatlan vagyok.. és ugye, nem kell a szomszédba mennünk, ha homokba akarjuk dugni a fejünket…

nagyon sok minden kavarog bennem… nem is tudom megfogalmazni .. egy biztos,két főhősünk nagy utat jár be érzelmileg… mind a ketten küzdenek valamivel.. ki-ki a saját 'maszlagával' és nagyon érzékletesen járták körbe, mondtak ki igazságokat.. vagy hárítottak.. hogy végül saját lényükhöz mérten nyissanak és lépjenek…
komoly témát érint a könyv, de mégsem egy depresszív olvasmány… nagyon jó volt az elosztása… a komor dolgokat váltotta mindig egy kis kedvesség, egy kis mosolygás…

nem egy , nem két nézőpontú, Becca mozgatja az előző könyvei szereplőit, és bár a karakterek néhol mutatnak átfedést, azt kell mondjam, hogy ott ahol szoros barátság van, vagy egy család, óhatatlanul is idomulnak egymáshoz és hasonlóak olykor.. tehát életszagú ..

Beccaval „ismerjük” annyira egymást, hogy tudja, olykor elbeszélünk egymás mellett .. és nincs is szűrő az agyam és a szám között…akik pedig „ rendesen” ismernek tudják nem szoktam osztogatni a szép szavakat.. :D de! komolyan mondom, számomra egyik legjobb írása… tetszett.. újraolvasós lesz .. :)

ui.: és most kell nekem egy saját Sky… mindenestűl…:D

6 hozzászólás
>!
Futocs
Becca Prior: Festett testek 3.

Nem szeretem a könyvkritikákat, mert gyakran húznak le általam szeretett könyveket, ami kifejezetten rosszul esik. Inkább élmény vagy ajánlás, amire szívesebben gondolok, ezért én is valami ilyesmit írok spoiler nélkül.
Eddig is szerettem Becca Prior könyveit, de a Festett Testek 3 egy akkora ugrás, ami tényleg hihetetlen. Komoly téma kerül előtérbe, ami az öngyilkosságra való hajlam, de mégis pozitív az egész regény hangulata, mert ott van a kiút, ott vannak a lehetőségek és ott van Russel, aki fontos szerepet kap a történetben és ezért nagyon, de nagyon szeretjük.
Teljesen más lett a sztori, mint amit vártam, ez esetben ez azt jelenti, hogy sokszorosan jobb, mint amire számítottam. Sky eddig imádott karaktere mellé kapunk egy olyan Angust, aki tényleg szerethető, bejárja azt az utat, amit be kell járnia ahhoz, hogy az élete gyökeresen megváltozzon abba az irányba, amerre megérdemli.
Nem egyszerű az egymásra találás, soha nem tudtam, mire számítsak a következő oldalon és egy percig sem unatkoztam. Az előző könyvek szereplői a legjobb helyeken térnek vissza, nagyon vicces perceket okozva.
Kedvenc szereplőim ebben a kötetben Russel és Angus, persze Sky-t eddig is szerettem.
Aki az első két részt szerette, ezt imádni fogja. Aki nem olvasott még az írónőtől, az tegye meg, mert olyan pluszt tesz a könyveibe, amit mástól nem kapunk meg.

>!
bols
Becca Prior: Festett testek 3.

Tehát kezdem: Ez egy értékes élmény volt! Köszönöm! Ez a rész teljesen más volt, mint az első kettő, mélyebb, lelkileg erősebb! Nagyon sok idézetet lehetne felhozni, hogy miért is tetszett annyira, de inkább nem teszem, olvassa el inkább mindenki. Angus hihetetlen fejlődésen ment keresztül, megjárta a poklot, hogy azzá váljon, aki mindig is volt, az apjáról inkább nem tennék említést……Sky/Fran-t először megértettem, majd nem értettem, aztán szerelmese lettem, Russellben nem csalódtam, óriási szíve van annak a fiúnak! Ely, Leon és Ink is imádnivaló személyiség!! Jó volt olvasni róluk! A barátságuk nagyon megfogott. A könyv vége komolyan megrázott, csak néztem magam elé, és próbáltam feldolgozni! Nincs jobb szó..KöszönöM! Várom a további könyveket!! Még még kedves Írónő, abba ne hagyja az írást!!!
Ja és külön köszönöm, hogy mivel nem tudtam elmenni a könyvbemutatóra a megrendelt könyvemet dedikálva kaptam meg az írónőtől! Köszönöm!!!

>!
Szaszilla
Becca Prior: Festett testek 3.

Nagyon-nagyon vártam már Sky könyvét, és a végén mégis Angus rabolta el a szívem. Félre értés ne essék, Sky elképesztő figura, és a pókokról való véleménye határozottan egyezik az enyémmel, mégis Angus lett a szívem egyik csücske. A másik Ink :D
Nagyon nehéz témát is feldolgoz a könyv, amit véleményem szerint a társadalom még mindig nem vesz elég komolyan! de mégsem volt nyomasztó olvasni.
Főszereplőinknek maguknak kell megküzdeniük a saját problémájukkal, és a rögös út ellenére, mindketten révbe értek.
Örültem, hogy ismét volt egy kis betekintés az előző szereplők életébe, és az Ink-Móki párostól a padlóra olvadtam.
Szerintem nem lepek meg senkit, ha azt mondom, hogy elképesztően várom a negyediket, annak fényében, amit eddig tudni lehet róla… nyami
Akárhányszor Becca ír egy könyvet, az kedvenc lesz, ha akarom, ha nem! Férjem pedig morgolódik, mert még több könyvespolcot kell venni :D
Elképesztően Fantasztikusan Csodálatos volt, és határozottan újraolvasós! Nagyon köszönöm az élményt! :)

8 hozzászólás
>!
Zsófia_Unger
Becca Prior: Festett testek 3.

Az egész történet egy érzelmi hullámvasút! Az írónő mesterien tud játszani az olvasó idegeivel és érzéseivel is! Voltak részek, ahol a gyomrom is görcsbe rándult az izgalomtól! Nagyon drukkoltam a főszereplőknek, hogy megtalálják egymáshoz az utat! Ismét egy letehetetlen regény, ami annyira kifejező, szenvedélyes és érzelemdús, hogy nem lehet letenni. Köszönöm Becca, hogy ilyen csodásan írsz! Sose hagyd abba! ❤


Népszerű idézetek

>!
Evika82 P

Én most megpróbálom összeszedni a széthullott életem darabkáit, és eszkábálni belőle valamit, amit még kiadnak a szilánkok. Lehet csorba lesz, lehet, hogy szánalmas, de az enyém lesz.

431. oldal

>!
Evika82 P

Attól, hogy egy férfi mellett találod meg a helyed, és iránta érzel szerelmet, kinek lesz kevesebb? Attól, hogy nem vagy átlagos, kinek lesz rosszabb? Az élet minden más területén kitűnni vágyunk, ha a szexuális orientációnk eltér a többségétől, akkor korcsok vagyunk? És attól, hogy eltér, mi miért ne lehetnénk normálisak? A felemás szemű kutya vagy a háromlábú kacsa sem átlagos, mégis azt mondjuk, megérdemlik az életet.

211. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Janković Nóra: Árnyékok illata
John Green – David Levithan: Will & Will
Jessica Park: Lélegezz velem!
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Sofi Oksanen: Baby Jane
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak
Emery Lord: Amikor összeütköztünk