A ​tanítvány 3. (A tanítvány 3.) 57 csillagozás

Becca Prior: A tanítvány 3.

Amikor ​azt hiszed, végre tiéd, amire legjobban vágytál,
rájössz, hogy az embernek mindig vannak új céljai.
Sosem vagyunk elégedettek.
Talán ez a legnagyobb hibánk…
De lehet, hogy ez visz előre, ez inspirál.
A váratlan események úgy irányítják a sorsodat,
mintha minden előre eltervezett lett volna,
csakhogy erre általában utólag jön rá az ember.
Sosem tudhatod, mit hoz a holnap.
Lehet, hogy minden, amit abban a percben kudarcként élsz meg,
afelé visz, hogy valóra váljanak az álmaid.
De az is lehet, hogy egy döntésed tönkreteszi
a szépen felépített életed.
Választásaid meghatározzák a sorsodat,
és gyakran másokét is.
Vajon jól döntesz, vagy elbuksz?
A választ sokszor csak a távolabbi jövő adja meg.
Harry és Lewis együtt kezdik el a nagybetűs életet,
örömökkel, nehézségekkel, váratlan találkozásokkal.

Kedves nyitott, pozitív gondolkodású Olvasó!
(tovább)

>!
newkids, Budapest, 2016
410 oldal · ISBN: 9786158020336

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

dr. Lewis Tomlinson · Harry Miles · Grace Tomlinson


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
meteoritastar P
Becca Prior: A tanítvány 3.

Tetszett, de aludnom kellett rá egyet, mielőtt neki álltam megírni az értékelésem.
Nehéz írni rola, mert elég komoly témák lettek említve ebben a részben is, sőtt rá is lett dobva egy lapáttal. Nem is nagyon lehet összehasonlítani az elöző részekkel. Ez más, komolyabb hangvételű volt. Elgondolkodtató. És emiatt nagyon sokszor sajnáltam a fiúkat, hol az egyiket, hol a másikat. Teljesen együtt tudtam érezni velük. Senkinek se kívánok ilyen büntudatot. spoiler
De nem kell aggódni, mert Harry és Lewis továbbra is imádnivaló. Szerelmesek és romantikusak. :)):)) spoilerValamint, aminek nagyon nagyon örültem, hogy a srácok : Nasir, Nick, Leeroy ismét megcsillogtatták az egyiniségüket. spoiler Jajj, imádtam az összes jelenetet, ahol ott voltak :)):)) Szinte végig nevettem az összes ilyen pillanatot :)):)) Nem is beszélve Teddyről és természetesen Graceről. Nélkülük, nem is lett volna teljes ez a történet.
És ami miatt még tetszett ez a könyv, hogy az elöző részekkel ellentétben, itt nem voltak megismételve az egyes jelenetek olyan részletesen. Folyamatosan haladt előre a cselekmény.
Viszont, ebből a történetből sajna, hiányoltam a kis izgalmat, ami miatt végig aggodtam az első két részben: A tanár diák okozta bonyodalom. Összejönnek? Lebuknak? :((:((
De mellette szol, hogy itt volt pár nem várt esemény is, amin igencsak meglepődtem…..és roppantúl érdekelne a folytatás….. :)):)) spoiler

khm khm Mikor is jön a következő rész? :)):))

Akik szeretik ezt a sorozatot és érdekli őket Harry és Lewis közös élete, azoknak bátran ajánlom. Ne hadjátok ki!!!!! :)):))

>!
Szimirza P
Becca Prior: A tanítvány 3.

Nagyon eseménydús ez a kötet is, és még mindig imádom őket, de most valahogy hiányzott egy kis valami, amit nem tudok megfogalmazni. Talán a vége miatt, sőt, valószínű, hogy a miatt érzem úgy, hogy nem volt tökéletes. De izgatottan várom a következő részt és kötelező mindenkinek, aki már belekóstolt az írónő cuki párosának életébe :)

>!
Evika82 P
Becca Prior: A tanítvány 3.

Még mindig nagyon bírom Becca stílusát.
Ahogy életre keltette ezt a két tökéletes fiút, akik ennyire tudnak szeretni. Igen, már a túl szép, hogy igaz legyen kategóriába tartozik a történetük, de kit érdekel?!?!
A szexjeleneteknél csoda, hogy nem kapnak lángra a lapok. A kémia az még mindig hihetetlen erős Harry és Boo között. :)
Örültem, hogy Teddy, Nasír és természetesen Grace is visszatér. Ők a kedvenc mellékszereplőim.
Szóval nagyon szerettem olvasni ezt a részt is.
Türelmetlenül várom a sorozat utolsó, záró kötetét :)

>!
mrsp
Becca Prior: A tanítvány 3.

Engem Becca már A tanítvány első részével megfogott, és mindig epekedve vártam, hogy jöjjön a folytatás. A második rész is kedvenc lett, így nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy a harmadik is az lett. De ez a kötet szerintem az eddigi legjobb a sorozatból, és annyira de annyira csodálatos volt, hogy nálam a 2016-os év 3. legjobb könyvévé avanzsált.

A borítóból igazából már sejteni lehetett, hogy mi is fog itt történni, de ezt abszolút nem bántam, mert így csak még jobban vártam, hogy mit tartogat a könyv számomra. Lewis és Harry kapcsolata még mindig fantasztikus, imádom őket együtt. Tetszett, hogy habár ez egy LMBTQ erotikus sorozatnak indult, itt a szex kicsit háttérbe szorult, és valódi, könnyfakasztó, megmosolyogtató, erős érzelmek vették át a főszerepet. Ezt abszolút nem bántam. :) A fiúk kapcsolata annyira…. gyönyörű, tiszta, de mégsem regényesen klisés, hiszen megjelennek benne a hétköznapi élet problémái és azok kihatása a kapcsolatokra.

A főszereplők mellett a mellékszereplők jelenléte is nagyon jót tett a történetnek, még mindig imádom mindannyiukat, egytől egyig. A kedvencem Nasir és Teddy még mindig, de az öreg professzor is a szívemhez nőtt az idő teltével. Az újonnan megismert szereplőket is nagyon könnyen megszerettem, Hope és Karolina izgalmas, üde színfolt lett a regényben.

spoiler A regény vége is rettenetesen megindító volt, így már csak annyi kérdésem lenne: mikor jön már a folytatás?

http://mostjo.blogspot.hu/2017/01/becca-prior-tanitvany…

>!
eSsZ P
Becca Prior: A tanítvány 3.

eloszor is kezdenem azzal, hogy imadom a sracokat.. az egyiket azert mert sokszor magabiztos, megvan a gyermeki enje.. megis felnottes es bizakodo. a masikat azert mert, sokszor felenk, naiv es nyugalmat araszt de amikor elojon a vadabb enje.. csak pislogni tudok. Gracet.. a haverokat.. is szeretem.. teljesen jo mellekszereplok :) aztan..
az agyjelenetek pedig annak ellenere, hogy rengetek ilyen felallasu konyvet olvastam.. es azt gondoltam, hogy engem mar nem lehet meglepni.. es de megis, mert tulfutott es nagyon erotikus.

jo volt kicsit mas vizekre evezni az elozo kettohoz kepest.. elegge komoly temat boncolgatunk.. es bizony ezek tartogattak szomoru perceket..
a vege pedig.. nagyon varom a kovetkezo reszt :)

.. es most jojjon az ami nem tetszett..

a siras.. semmi bajom azzal, ha egy pasi is elbogi magat.. fius anyukakent magam is azt mondom, hogy kisfiam ha faj sird ki magad.. vannak olyan elethelyzetek amikor egy sracnak igen is sirnia kell.. mert ha nem tenne.. akkor nem lennenek erzelmei.. de itt.. nekem kicsit sok volt, ez a folyt a konnyem mint a patak vize..

a masik dolog,hogy mindenki tokeletes.. na jo nem mindenki.. de a szereplok nagy resze..
altalaban nem zavar ha a pasik adonisznak es gyonyorunek vannak lefestve.. de amikor mar sokszor mondjak el .. akkor mar kezd uncsi lenni.. ertem en akkor is ha 3szor van leirva.. hogy csodalatos.. nem kell mindenki szajabol hallanom, hogy ki es mennyire szep..

aztan alapbol nagyon szeretem a gyerekeket.. foglalkozom is veluk.. es egy 3 eves abszolute nem ilyen… ez a szellemi szint ami itt le volt irva.. joval tobb evesre utal..
az, hogy azzal volt erzekeltetve a kora , hogy kicsit „J” betusen beszelt.. attol meg nem hozta egy valodi 3 eves gyermek kepzetet..

viszont hagy mondjak meg zaraskent egy kis pozitivumot.. rettenetesen orulok neki, hogy Becca nem krealt ebbol szerelmi haromszoget.. amugy is azt vallom,ha egy iro ehhez nyul akkor valoszinu , hogy nem tudja mivel kitolteni a lapokat es nem tud massal feszultseget.. dramat.. izgalmat kelteni..
es valljuk be.. ezek kozul en egyiket sem erzem.. ha ilyen 3as felallassal nagy ritkan talalkozom.. amit erzek az a merhetetlen ideg.. hogy minek kell ezzel az erzelmi sekelyesseggel elrontani egy esetlegesen jo konyvet.. szoval remelem Becca megtartja e jo szokasat es keruli a harmasokat.

ui.: koszonom az elmenyt ,mert osszessegeben nagyon jol szorakoztam :)

>!
Kicc22
Becca Prior: A tanítvány 3.

Jaj nekem, mit is írjak erről a könyvről? Szerettem, mert az előző két kötet során Harrynek és Lewisnak bőven volt ideje és lehetősége belopni magukat a szívembe, és tényleg nagyon vártam a folytatást. Nem szerettem, mert falra mászok a tökéletes karakterektől (tudom, tudom, ezt már vagy ezerszer elmondtam, de akkor is így van). Szerettem, mert (kövezzetek meg, de) imádom a boldog kapcsolatokat, az egymásért küzdeni tudó és akaró feleket. Nem szerettem, mert indokolatlannak és szükségtelennek éreztem Hope jelenlétét, a tényt, hogy belecsöppent a srácok életébe. Pedig alapvetően imádom a gyerekeket, a családcentrikusságot, az örökbefogadást is lelkesen támogatom. (Őszintén, én voltam kb. a legboldogabb ember a Földön, mikor Malecék úgy döntöttek, befogadják a lépcsőn hagyott boszorkánymester csöppséget. <3 Engem ezzel nagyon könnyű levenni a lábamról.) Mégis, ennek ellenére, a falat tudtam volna kaparni, akárhányszor Hope felbukkant. Először is, elnézést, de mennyire szirupos, klisé név ez, hogy Hope? Brrrr… Másodszor, naná, miért is ne?: Ő is tökéletes. Csodagyerek, zseni, úgy beszél, mint valami pszichológus felnőtt, jól nevelt, tehetséges táncos. Aha, naná, mert ilyen létezik ám a valóságban! Sokkal életszerűbb lett volna, ha legalább néha csinál valami rosszat. Csak néha! De nem, neki természetesen muszáj kifogástalanul tökéletesnek lennie, mint mindenki másnak. Őszinte leszek, az agyamra ment.
Nagyon szeretem ezt a könyvet, az egész sorozatot, minden hibája ellenére is, mert kortárs, magyar LMBT, de tényleg szeretnék végre néhány valósághű karaktert. Persze, értem én, ez eredetileg 1D fanfic volt, a 1D srácoknak pedig muszáj állandóan tökéletesen kinézniük, vettem a lapot. Valós félelmeket akarok, logikus reakciókat, elhibázott döntéseket, bőrhibákat, lusta-voltam-hajat-mosni hairstyle-okat, bármit, amitől kevésbé tűnik úgy, mintha viaszbábuk lennének a karakterek.
A logikai és helyesírási hibákról most nem papolnék, a második rész értékelésében felajánlottam, hogy 'free of charge' átolvasom nyomtatás előtt a harmadik részt, de az ajánlatom kihasználatlan maradt, sajnos. :D Egy helyen még a Malik név is benne maradt a szövegben, pedig ahhoz aztán tényleg semmi más nem kellett volna, mint a Word Csere funkciója, és szépen átírta volna a program az összes Malikot Sharifra. Na sebaj.

4 hozzászólás
>!
V_Sysy P
Becca Prior: A tanítvány 3.

Furcsa volt. Furcsa a szó legtöbb értelmű jelentésében. Ez egy erotikus sorozat volt a maga bájaival, de ebben a részben olyan mély és őszinte hullámvölgyek és hullámhegyek voltak, amik végigbőgették velem az olvasást, akár szépek és meghatóak, akár nehezek, és… marhára nehezek. És szeretem őket, továbbra is, szeretem, hogy együtt birkóznak meg mindennel, hogy megérkezik Hope, akinek a nevét adnám a gyerekemnek én is, de mégis giccses, és szeretem, hogy itt komoly döntések vannak. Grace pedig kilép a hagyományos csodanagyi szerepéből, és hatalmas mélységet kap, amelyet üdvözlök (és aminek teljesen megértem az érveit)Sokkal emberibbre és emberközelibbre sikerült ez a kötet, de egye fene, csak jöjjön már a negyedik. ;)
Részletesebben itt: http://melegkonyvek.blog.hu/2017/02/19/becca_prior_tani…

1 hozzászólás
>!
Zsuzsa_Czékus P
Becca Prior: A tanítvány 3.

Olvastam az első két részt, és úgy gondoltam, szépen, nyugodtan éljük a mindennapokat. Persze van egy két konfliktus, ugyan úgy mint az életben, amit, kis odafigyeléssel meglehet oldani.
De nem! Akkora pofont kaptam a történet végén, hogy még most sem tudtam magamhoz kérni.
Szoktam mondani, engem már nagyon nehéz meglepni. Sokat olvasok, sokféle stílusban, elfogadom.
De itt, nagyon meglepődtem. Ennek a történetnek a végén, olyan tanítás, olyan fantasztikus bölcsességek hangzanak el, amit mindenkinek csak ajánlani tudok.
Nemsokára jön a következő rész. Mit is mondjak? Teljesen más okból, okokból, nagyon-nagyon várom.

>!
turanett P
Becca Prior: A tanítvány 3.

Én erre a részre nem találok szavakat. Annyi minden történt benne. Először is Harryt nagyon sajnáltam. Az az érzésem ,hogy minden fontosabb döntésből kimarad. Persze érződik, hogy kikérik a véleményét, de mégsem. Ő csak úszik az árral. Ebben a részben egy kicsit csalódtam Boo-ban mert nagyon önző. Csak azt nézi, hogy neki mi jó, ő mint akar. De Harryre nem gondol. Persze aztán észbe kap, mert Harry Mindent megtesz érte, minden úgy van ahogy ő akarja. De ez egy kapcsolatban annyira nem egészséges. A vége nagyon szomorú. Grace döntését megértem, szegény kényszerpályán mozgott. De itt is Boo önző viselkedése kiverte a biztosítékot. Nagyon várom a folytatást.

>!
reakovats
Becca Prior: A tanítvány 3.

Nehezen mutatta meg magát a cselekmény, mondhatni, kissé szégyellős volt. Olyannyira, hogy körülbelül a 200. oldalig semmi lényeges nem történt, ami komolyabban előre vitte volna a sztorit. Addig persze bőven lehet része az olvasónak új szereplőkben, új konfliktusokban, új színterekben és persze szexjelenetekben.

Aztán egyszer csak történik valami (nem árulom el, megígértem, hogy spoilermentes leszek) és beindul az életlavina, ahol az irreális szintű romantika eltörpül azok mellett a durva, embert próbáló nehézségek mellett, amelyek egy felnőtt számára is komoly lelki kihívást jelentenek. Hát még egy hároméves kislánynak.

Az értékelés bővebben itt olvasható: http://realthoughts.hu/erotikabol-fejlodesregeny/


Népszerű idézetek

>!
mrsp

Nagyon sok minden van, amit csak felnőtt fejjel értesz meg. Amikor rájössz, mik a mozgatórugók. Addig egyszerűen elfogadod. Mindent meg lehet szokni. Rengeteg gyerek nő fel olyan családban, ahol a „csak”, vagy az „azért, mert én azt mondtad”, mindennapos és elegendő indok. Az „amíg az én házamban élsz” kezdetű förtelemről nem is beszélve.

122. oldal

>!
mrsp

Mindenki a haláltól fél, pedig higgye el, az odáig vezető út a félelmetesebb.

338. oldal

>!
mrsp

Az emberi élet minden szakaszában egyforma. Küzdünk a boldogságért, mert ez az a drog, ami nélkül nem tudunk élni, és minden megszerzett cseppjét meg kellene becsüljük.

144. oldal

>!
mrsp

Hidd el, szülő nem attól lesz az ember, ha a génjeit örökítheti, hanem attól, ha felelősséget vállal egy gyermekért, és szereti, jobban, mint önmagát.

329. oldal

>!
mrsp

Az ember hajlamos rá, hogy megkérdezze, hogy van a másik, de ha azt a választ kapja, hogy „jól”, akkor meg is elégszik vele.

340. oldal

>!
meteoritastar P

– Van puncs?
– Aha. És borlevest is hoztam fel, bár az frissen a legfinomabb.
– Úúú. én puncsot kérek- lelkesedtem, mert a számban éreztem az isteni ízt, amit Grace produkált. – De mond, hogy nem az alkoholmenteset loptad el.
Nasir harsányan felnevetett.
– Nem kellett ellopnom, mert Grace a kezembe nyomta a kis lábost, és rám parancsolt, hogy hozzam fel, de mielőtt elindultam volna, még belelöttyintett egy adag rumot, mondván, hogy az alkohol gyorsan párolog.
– Tényleg szentté kellene avatni!

366. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Tomlinson
>!
mrsp

Azt akarom, hogy tudd, nekem te vagy az életem, a világom, a mindenem.

54. oldal


A sorozat következő kötete

A tanítvány sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Wesley: Brooke
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Mira Sabo: Amíg kijutunk a fényre
Sue Dylen: A római szerető
Ashley Carrigan: Árnyjátékos
Pőcze Zoltán: Déjà vu
Sukitore: Szabadon
J. A. Redmerski: A soha határa