A ​tanítvány 2. (A tanítvány 2.) 100 csillagozás

Becca Prior: A tanítvány 2.

Küzdelem és remény.
Néha olyan döntések elé állít az élet, ahol csak vesztes lehetsz.
Ha gyáva vagy, elveszíthetsz valakit, aki mindennél többet jelent számodra.
Vagy küzdhetsz…
Küzdhetsz a világ ellen, a nehezebb utat választva…
A harcot egyedül vívod, társad csupán a remény.
A remény, ami mindig elkísér, bármit is sodorjon eléd az élet.
Bíznod kell és szeretni…
Mert élni csak szeretve érdemes.
Vannak szerelmek, amik az égben köttetnek, és bármennyire szeretnéd elhitetni magaddal, hogy minden a te döntéseden múlik, az élet megtanít rá, hogy vannak kivételek.
Lewis és Harry története folytatódik…

>!
newkids, Budapest, 2015
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020312

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

dr. Lewis Tomlinson · Harry Miles · Grace Tomlinson · Sharif Nasir · Teodora Tomlinson


Kedvencelte 17

Most olvassa 5

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Szimirza P
Becca Prior: A tanítvány 2.

Az első részt szerettem, ezt még jobban :) Az első rész nem ilyen kidolgozz és ilyen kiforrt, mint ez. Még mindig tetszik a váltott szemszög, ami ebben a kötetben sokkal jobb, mint az előzőben, mert nem kétszer kapjuk ugyanazt, hanem más más eseményeket. Pörgős, sok minden történik a fiúkkal, sokat változnak, sokkal jobban megismerjük őket, és még annál is jobban megszeretjük. Örülök, hogy a vége nem könnyhullatással zárult, és már nagyon várom a 3. részt :))
Külön köszönet a @newkids_kiadó – nak a könyvért és az írónőnek a dedikált példányért !

10 hozzászólás
>!
Bajnoczianna
Becca Prior: A tanítvány 2.

Az első könyv után itt az író kezdett erőre kapni. Sokkal Összeszedettebb lett az egész regény, az érzelmes részekből sem volt sok benne. A köztük lévő problémák feltárását mutatta be a történet, itt már jóval többet tudhattam meg a két szereplőről.

>!
meteoritastar P
Becca Prior: A tanítvány 2.

Huhha…. huhha
Nehéz ezt leírnom, mert az első találkozás és egymásra találás nálam mindig a befutó, de ez a rész jobban tetszett. Nem sokkal, de….elég sok minden történt. És humorosabb is volt, valamint a mondanivalója is elgondolkodtató volt. Sajnáltam őket :((:(( és izgultam értük.
A story ott folytatódott, ahol az elözőnek vége lett és semmi se úgy történt, ahogy én azt gondoltam. Igaz, nem is nagyon tudtam gondolkodni, mert ez a két srác teljesen elvarázsolt. Itt is hozták a formájukat, bár Lewis…. khhm khhm … meglepett. :)):)) spoiler Igen csak a sarkára állt. Nagyon édesek, romantikusak voltak és ismételten csak úgy izzottak a lapok:)):))
Örültem, hogy többet megtudhattam a fiúk családjáról. Harry apja meglepett.spoiler . Grace Grace Grace. Csak szeretni lehet. Hol szívmelengetőek voltak a jelenetei, hol viccesek.
"- Rendben. Angyal vagy, tudod?- kérdeztem halkan.
– Hogyne tudnám?Éjjel mindig nyomnak a kurva szárnyaim."
A srácok??? Marhák, de Igaz barátok :)):)) spoiler
Becca Priornak csak gratulálni tudok. Imádtam ezt a könyvet minden szóváltással, sms-sel, vallomással, drámával és könnyel együtt….
Csak ajánlani tudom és kérni Becca Priort, hogy írjon írjon írjon………….

>!
mrsp
Becca Prior: A tanítvány 2.

Hiába ebben az évben már több, 400 oldalnál vastagabb könyvet olvastam, még mindig megrémülök az ilyen terjedelmes olvasmányoktól. És hiába olvastam (és imádtam!) a Tanítvány első részét, mégis kerülgettem-kerülgettem, aztán egy éjszaka alatt végig is olvastam. Nem tudtam letenni.

Ha az első rész tetszett, és kedvenc lett, akkor erre már nem is tudok milyen jelzőt kitalálni, mert klasszisokkal jobb volt, mint az elődje.

spoiler

A mellékszereplők nagyon hangsúlyosak lettek ebben a részben, aminek örülök, mert így érződött, hogy mennyire támogatják Harryéket a barátaik. A kedvenc szereplőim ebben a részben Frank és Teddy lettek.

Tetszett, hogy gyors léptékben halad a cselekmény, és hogy végre nem copy-paste volt a váltott szemszög, hanem ténylegesen a két elbeszélésből tevődött össze a történet.

A vége nagyon meglepett, de örülök, hogy happy end-del ért véget. Alig várom már, hogy a kezemben tartsam a folytatást.

>!
Believe_in_fate
Becca Prior: A tanítvány 2.

Nagyon tetszett ez a könyv is, bár be kell vallanom az első szerintem jobb volt. De attól meg simán 5+++ csillagot érdemel. Tetszett, hogy megint két szemszögből olvashattam a történetet. Voltak váratlan es kiszámítható fordulatok, így egyáltalán nem okozott csalódást a könyv.
Kíváncsian várom a harmadik részt is! :)

>!
Fairymysz
Becca Prior: A tanítvány 2.

Na, kérem szépen, valahogy így kell ezt csinálni. Tanulni és javulni. És most kicsit dühös vagyok az íróra, mert, ha össze tudta hozni ezt a kötetet ilyenre, akkor az elsőt miért nem? Bár tény, hogy ez is jó messze van még a tökéletestől, de legalább megpróbált fejlődni valamennyit. Bár azért olyan sokat nem javult, de egy csillaggal többet sikerült belőlem kicsikarni.
Örömmel vettem, hogy Becca rájött, mit jelent a váltott szemszög és csak alig 2-3 alkalommal esett abba a hibába, hogy szinte egy teljes részt duplázzon. Örömkönnyeket ejtettem.
Azonban a helyesírási hibákra jobban oda kellene figyelni (szóösszeírások, rossz helyen pont, vessző stb., illetve a párbeszédeknél a – jel előtt nincs pont, ha van folytatása.) Javaslom, hogy a lektor után is nézze át valaki, mert több szem többet lát. Mindig maradnak hibák, de van, amitől sikítani tudtam volna. Mar-kkal – milyen elválasztás már ez?
Illetve, amit már az első kötetnél is írtam: vegyen már valaki egy szinonima szótárt az írónak! Nagyon elkelne neki.
Komolyan olyan érzésem volt – főleg a szexjeleneteknél –, mintha a két fiú szarvasmarha tenyésztésből akarna megélni, mert én még ennyi fejést egy helyen nem láttam.
Illetve itt jegyezem meg, hogy Atlanta nem Kanadában van. Nagyon nem. (50. oldal)

És akkor, ami tetszett: Harry és Lewis jellemfejlődése, ahogy egymáshoz szoknak. Nagyon jó volt, hogy Harry nem hagyta magát és Lewis pedig belátta, amit be kellett látni. Még mindig imádom Grace nagyit, de (bár sosem hittem volna) a szívembe zártam Harry apját, Franket is, illetve Teddyt. Az a csaj haláli. :) Nagyon sajnálom Harryt az anyja miatt, azt a nőt le kéne lőni.
Nagyon örülök, hogy nagyobb léptekkel haladt a történet (és nem csak alig pár hetet láthattunk), azonban volt, ahol kifejezetten hiányoltam a közbenső eseményeket. A leginkább Lewis hazalátogatásáról olvastam volna a szüleinél. Sajnálom, hogy alig pár mondattal le lett tudva a dolog, miközben egyéb jelentéktelen eseményeket pedig részletekbe menően kaptunk meg.
Őszintén szólva az első kötetben nem nyűgöztek le sem a fő-, sem a mellékszereplők, de mostanra kiforrtak a karakterek.
És bár még mindig úgy érzem, hogy nagyon el van húzva a történet, mégis kíváncsi vagyok, hogyan tovább? És ezt nem hittem volna, hogy valaha is kiejtem a számon/leírom.
Azért nagyon remélem, hogy nem lesznek a továbbiakban brazil szappanoperába illő drámázások. És köszönöm az írónak, hogy nem kellett sokat olvasni a két srác nyivákolását, hogy mennyire hiányoznak egymásnak.
Köszönöm @luga – nak, hogy elolvashattam a könyvet. Magamtól nem vettem volna a kezembe és őszintén mondom, kár lett volna.

7 hozzászólás
>!
reakovats
Becca Prior: A tanítvány 2.

Rendesen elragadott a hév, amikor belekezdtem A tanítvány 1-be és nem is nagyon engedett szabadon, pedig köztudottan nyúlok a hányózacskó után, ha valaki kimondja, hogy erotikus regény. Nyilván megvoltak a maga hibái, és a korrekciókra sem ártott volna fél fokkal több figyelmet szentelni, de ha valaki ezek miatt esélyt sem ad a második kötetnek, annak fogalma sincs, mit hagy ki.
A tanítvány 2 ugyanis messze túllépte elődjét.
http://www.realthoughts.hu/2016/03/tobb-mint-egy-melegr…

>!
anemona P
Becca Prior: A tanítvány 2.

Érdekes volt ez a sztori, mert már olvasás közben is az volt a véleményem – a végére pedig teljesen – hogy ez azért egy kicsit meseszerű. De közben azért mégsem. Inkább hétköznapi problémák és kínálódások vannak benne, de ezt nem negatívumként írom, hozzám pont emiatt áll közel ez a történet. Ezek a kételyek és vívódások pont úgy az élet részei, mint a boldog pillanatok, és sokszor igenis nehéz átküzdeni magunkat a hétköznapi dolgokon akkor, amikor az ember már előrébb tart. spoiler

>!
Evika82 P
Becca Prior: A tanítvány 2.

Ezt a részt is nagyon szerettem! Istenem ez a két fiú (férfi) annyira szereti egymást.
Nagyon szeretetreméltó mindkét srác. És a mellékszereplők, hát ők is szuperek…
Nasir és Teddy párosa különösen tetszett. Szívesen olvasnék az ő szerelmükről is egy különálló könyvet. És persze várom ennek a könyvnek is a folytatását.
Kíváncsi vagyok mit talál még ki a fiúk számára az írónő…

>!
byBB P
Becca Prior: A tanítvány 2.

Nekem ez nagyon tetszett!
Fülig ér a szám, mert ezek szerint én egy „kedves nyitott, pozitív gondolkodású Olvasó” vagyok.
És tényleg!!!


Népszerű idézetek

>!
mrsp

– Angyal vagy, tudod? – kérdeztem halkan.
– Hogyne tudnám? Éjjel mindig nyomnak a kurva szárnyaim.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Tomlinson
>!
mrsp

Küzdj! Küzdj, mert senki más nem fog harcolni helyetted!

24. oldal

>!
mrsp

A hentesünk feleségül vett egy vegetáriánust. Ez volt tavaly az év híre.

355. oldal

>!
mrsp

Az élet gyorsan elszalad, és nem kapunk sok esélyt arra, hogy valaki mellett megtaláljuk a boldogságot.

20. oldal

>!
mrsp

Melegnek lenni nem egy leányálom. De nem te döntöd el, kibe leszel szerelmes, és az érzés elsodor, akárhogy is kapálózol.

213. oldal

>!
mrsp

Akik tankönyveket írnak, azoknak nincsenek gyerekeik? Vagy tovább megyek: agyuk sincs? Mert amilyen száraz, biflázni való, érthetetlen szövegekkel töltik meg a könyveket, persze, hogy utálják a gyerekek.

276-277. oldal

>!
mrsp

Könnyebb magadra tetováltatni a vallásodat, vagy, hogy milyen drukker vagy, és büszkén viselni, mint azt, hogy meleg vagy.

385. oldal

Kapcsolódó szócikkek: homoszexualitás
>!
mrsp

Annak, aki kiáll a családjáért és a jó ügyért, nos, annak dicséret jár és kacsasült!

456. oldal

>!
mrsp

– Egy szívességet szeretnék kérni tőled.
– Mi lenne az? – húztam fel csodálkozva a szemöldököm.
– Feladnál nekem egy csomagot?
– Persze, de mire van szükséged?
– Legalább három, használt pólót kérek, aminek Harry szaga van, hermetikusan zsugorfóliázva, és expressz.

131. oldal

>!
mrsp

A nők okosabbak, mint amit mutatnak magukról.

258. oldal


A sorozat következő kötete

A tanítvány sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Jessica Park: Lélegezz velem!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Rainbow Rowell: Fangirl
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás