A ​tanítvány (A tanítvány 1.) 230 csillagozás

Becca Prior: A tanítvány

A fikciós történet egy kiemelkedően tehetséges, fiatal egyetemi professzor és azonos nemű tanítványa között kibontakozó, perzselő szenvedélyről szól, sajátos formában. A vonzalom, az önmarcangolás, a beismerés és a beteljesülés fázisait mindkét főszereplő szemszögéből láthatja az olvasó, betekintést nyerve abba, mi játszódik le egy fiatal fiú lelkében, aki ráébred, hiába futott eddig a lányok után, most mégis egy férfi iránt táplál eddig soha nem tapasztalt, olthatatlan vágyat.

A tanítvány tabukat döntöget, kendőzetlenül tárja az olvasó elé a szexuális beteljesülés legintimebb részleteit is, de bebizonyítja, a szerelem azonos neműek között is lehet ugyanolyan elsöprő, mint férfi és nő között. A szerző az elsőkönyves Becca Prior, aki nem megbotránkoztatni, hanem szórakoztatni szeretné olvasóit, és elvinni egy olyan világba, amely ugyan rengeteg embert érdekel, mégis nagyon ritkán merünk beszélni, sőt olvasni is róla.

>!
newkids, Budapest, 2015
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020305

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

dr. Lewis Tomlinson · Harry Miles · Sharif Nasir


Kedvencelte 49

Most olvassa 12

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 122

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Bitten>!
Becca Prior: A tanítvány

Hűha…. (pozitív Hűha)
Témájában egyértelműen vízválasztó, aki nem birja ne vegye kezébe!
Nem első ilyen jellegű könyvem, többszempont alapján és nem is utolsó. Becca új rajongóra tett szert és alig várom,hogy a többi könyvét is olvashassam.
Megszerettem a két szereplőt, a korukkal ugyan nem vagyok kibékülve ….
Tetszik ahogy az érzelmeikről ír, párszor szívesen olvastam volna Nasir gondolatait is.
Választékos szóhasználata megnyerő. A problémám, ami bosszantott végig : sok kétszemléletes könyvet olvastam már de itt folyamatosan azt éreztem hogy szóról szóra ugyanazt olvasom ujra valahogy ez a része nekem nem jött át – jóóóó meg van a két jellem átadni kívánt része – de hiányzott az a pici különbség ami elválasztja a kettőjük részét.
Tetszett a barátikör betöltött szerepe és számukra fenntartott hely, kíváncsian várom a köv . részt! Boo-n sokat nevettem magamba milyen igaz, hogy „Hamu alatt lapul a parázs.”
Harry párti vagyok személyiség alapján :)
Ide veled folytatás! (már bánom hogy még nincs meg :D )

4 hozzászólás
Annie_Cresta>!
Becca Prior: A tanítvány

Wow, két hét után csak eljutottam odáig, hogy megírjam ezt az értékelést. Épp ideje volt!
Szóóóóval: összességébem ez nem volt egy rossz könyv, én élveztem, de akadt néhány olyan dolog, ami kicsit zavaró volt számomra. Kezdjük pl a váltott szemszögről. A könyv egyébként olyan 200 oldalas lenne, de mivel két szemszögből olvashatjuk a történetet, lett 400. Először örültem a váltott szemszögnek, de miután rájöttem, hogy ugyanazt meséli el a másik tag is, hosszabb idő után elkezdett zavarni. Egyszerűen már unalmas volt ugyanazt elolvasni kétszer, szóval a végén egy-két bekezdést ki is hagytam.
Tudtommal ez a könyv eredetileg egy Larry fanfic volt, ami látszik is rajta. Pár oldal után már az a megérzésem volt, hogy ez 1D fanficnek indult, aztán feljöttem ide és igazam lett. Ezzel nem is lenne baj, de ha már a neveket kicserélték (Miles-Styles, Lewis-Louis), akkor a becenevek miért maradtak Hazza meg Lou? Kicsit idegesített. Nem amúgy, nem szeretem a One Directiont:D.
A harmadik dolog, amit egemlítenék az, hogy Harry folyton lekicsizte Lewist. Kis teste, kis feneke, kis nemtudommije A végére már úgy voltam vele, ha még egy ilyet meglátok, falnak megyek. EGY FELNŐTT FÉRFIRŐL VAN SZÓ, NA!
A könyv elején még úgy voltam vele, hogy nem foglalkozom ezekkel a zavaró tényezőkkel, mert amúgy nagyon tetszett, de sajnos aztán a cselekmény is elveszítette az érdeklődésemet. Lewis és Harry a könyv negyedéig folytan félreértették egymást és magukban szenvedtek, aztán végre valahára megvilágsodtak. A végén megint idegesített a szenvedés. Én hiányoltam a coming out-ot, ha nem is az egész világ előtt, de Harry elmondhatta volna legalább Nasirnak, elvégre ő a legjobb barátja. Az egyetlen aki tudott róluk Lewis nagymamája volt, de szerintem ez is eléggé erőltetett volt. Hiányoltam a lebukás veszélyét is, mert ilyen sajnos nem igazán volt, Nick néhai felbukkanásait kivéve.Ó, azt majdnem elfelejtettem, hogy milyen jól szórakoztam azon, hogy a főszereplőknek folyton feláll. Komolyan, MINDEN EGYES OLDALON.:DDDDD Én mindent megértek, de ezen muszáj volt nevetnem.

Mindennek ellenére tetszett, Harry és Lewis jók együtt (akkor is, ha egyiküket sem sikerült kifejezetten megkedvelnem) és szerettem olvasni, bár egy picit csalódtam. Azért még mindenképp benevezek a következő részre is, remélem abban kicsit sem kell csalódnom.

tmezo P>!
Becca Prior: A tanítvány

A történet nem volt rossz, de a kivitelezés nem tetszett.
Ez egy fanfic, és mikor napok telnek el egy-egy blogbejegyzés között, nem is veszi észre az ember az ismétlést a szemszögváltások esetében, de könyvben a váltott szemszögnél nem biztos, hogy ezt várjuk. Én biztos nem. Ha viszont ugyanazt a történetet szeretné visszaadni az író, akkor talán szerencsésebb a két könyves változat. Szóval ez nagyon zavaróvá tette az olvasást. Ugyanazt olvastam, csak éppen más sóhajtozott. Sokszor léptem vissza a fejezetek elejére, hogy éppen melyik szereplőről van szó, annyira egyforma volt minden.
A történet is kicsit sántít. Szerintem ez nagyon túlzó, és nem tudom benyelni, hogy egy 17 éves fiú, egyik napról a másikra ilyen fordulatot vegyen, és csak az az egy bizonyos ember (srác) érdekelje. Ráadásul mindennek aláveti magát, mindent elfogad, amitől addig viszolygott. Azért ez erős. Még úgy is, hogy fülig szerelmes.
A kezdeti bénázások, félreértések után kezd beindulni a cselekmény, addig nagyon döcögős. Utána viszont totál rózsaszín ködben úszik minden.

Diana_L I>!
Becca Prior: A tanítvány

Olyan regényt eddig csupán egyetlen egyet olvastam (J.R. Ward: Végre szeretők), ami azonos nemű – utálom a meleg és egyéb borzalmasan hangzó jelzőket – emberek szerelméről szól. Ez nem volt egy szándékos dolog a részemről. Egyszerűen így alakult.
Becca Prior, A tanítvány című regénye, tökéletes választásnak bizonyult arra, hogy újra elmerüljek ebbe a műfajba. Egyáltalán nem éreztem durvának, vagy visszataszítónak. Bevallom, néhol el is feledkeztem arról, hogy nem egy megszokott lány-fiú kapcsolattal van dolgom.
Imádtam a szereplőket, bár a korukkal valamiért nem tudtam azonosulni. Jó, tudom, hogy egyik 17, a másik 21, de én gondolatban legalább plusz három évet rájuk pakoltam. Meg nem magyarázom miért. Talán Harry miatt. Az ő gondolatai, reakciói, későbbi határozottsága nekem idősebb kort sugallt. De az is igaz, hogy kevés mai tinivel van kapcsolatom.
Bővebben: https://dianalandry73.wordpress.com/2016/04/28/konyvaja…

Vicky3>!
Becca Prior: A tanítvány

"Az LMBT (Lezbikusok, melegek, biszexuálisak és transzneműek, avagy a másságról szóló regények címszava) még csak mostanában kezd el kis hazánk könyves piacára beférkőzni és habár – ezidáig – elég szűkös felhozatallal, de mintha finoman kezdene az előtérbe kerülni. Már ez is szerintem nagy szó, ha csak abból indulok ki, hogy mi, magyarok milyen keményfejűek és elzárkózottak – akár szemellenzősek – tudunk lenni az élet bizonyos területein. Az biztos, hogy ezeknek a könyveknek az olvasásához nyitottság kell, az előítéleteket meg el kell felejteni, de – mindezt alapul véve – a tény, hogy ezek a könyvek előtérbe kerülhetnek már nagy szó. Ugyan attól még elég messze állunk, hogy valamelyik kiadó be merjen vállalni mondjuk egy Cut & Run jellegű sorozatot, Voinovról már nem is beszélve, de nem vagyok annyira telhetetlen. Éppen ezért már azt is nagy dolognak tartom, hogy ez a regény megszületett – egy erotikus melegregény magyar szerzőtől. (Nem az egyetlen, és azt is kétlem hogy az első, de attól még nagy dolog.)

Maga a könyv megszerzése elég sajátságos módon történt, de mikor végre megkaparintottam rögtön neki is estem, mert pont ilyen kikapcsolódásra volt most szükségem. És szerencsére nem csalódtam, remek szórakozást nyújtott. A könyvnek megvannak a jellegzetes „első könyves” hibái és apró botlásai, – néha úgy éreztem egy erős szerkesztői kéz is elkelt volna – de ez valahogy adott az egésznek egyfajta sajátságos bájt."

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/12/az-elso…

1 hozzászólás
meteoritastar>!
Becca Prior: A tanítvány

Ez nagyon jó volt :)):)) Megérte várni rá!!!! Imádtam!!!!
Lewis+Harry… Jajj nekem…. az én szívem kikészült…. olyan édesek és lükék voltak, ahogy kerülgették egymást. Na és azok az sms -ek :)):)) Még most is vigyorgok, mint a vad alma :)):))
Egy picit megijedtem, hogy a sok férreértés idegesíteni fog, de közel se voltam hozzá. Le se bírtam tenni a könyvet. Hisz azért nem ugyanaz oda menni egy sráchoz és beprobálkozni,mint ha csaj lenne. Ráadásul, ha tanár-diákról van szó, az csak nehezíti a lépést. Még szép, hogy nem volt egyszerű. Szóval teljesen megértettem a srácokat. Esküszöm büszke voltam a rájuk, hogy milyen bátrak voltak :)):))spoiler Nem lehet nem szeretni őket. Naa meg persze Grace /belevaló nagyi/ és a srácok…… :)):))
Én rengeteget nevettem, mosolyogtam, olvadoztam és izgultam értük.
Egyedül egy dolog zavart. Tetszett, hogy két szemszögből olvashattam a történetet. De kicsit sok volt, hogy mindent, szinte szórol szóra kétszer olvastam. Persze a fiuk gondolatai különbözőek voltak és nagyon jók is.Imádtam. Csak nem kellett volna mindent ennyire részletesen. Persze pár jelenetnél nem panaszkodtam, azokat amugy is újra olvastam:)):))

Ezzel együtt is, ez egy nagyon jó könyv. De nem értek egyet az írónő előszavával, hogy ez egy könnyed olvasmány. A könnyed olvasmányokat szeretem, élvezem, de hamar elfelejtem őket. Na, ezt nem fogom egy hamar elfelejteni és biztos újra neki kezdek majd :)):))
Aki még nem olvasta, ajánlom, hogy legyen kéznél a 2. rész…..

2. olvasásra is nagyon tetszett :)):))

ggizi P>!
Becca Prior: A tanítvány

Ha csak az alapsztorit nézném 4*-ot adnék. És amiért nem adok ennyit az a tálalás. Eleinte csak zavart ez a fajta váltott szemszög, ami itt megjelenik, de később már konkrétan idegesített is. Ez egy dupla könyv, és cseppet nem érdekel, hogy miből született, ha már könyvként jelenik meg, akkor azt esetleg át lehetett volna ebbe a formába adaptálni. Szerkesztésileg, nem csak tárgyi formában. Merthogy minden egyes jelenetet és párbeszédet mindkét szemszögből megkaptuk. De hogy minek? Ráadásul szemszögváltáskor nem onnan folytatódik a történet, ahol a másik abbamaradt (ekkor egy szavam nem lett volna), hanem visszalépünk egy jelenetet, újra végigmegyünk ugyanazokon a párbeszédeken – néhány új gondolattal kiegészülve – , majd újabb történések, váltás, visszalépés, és újra, amit már az előbb olvastunk… Mintha táncolnánk és nem egy történetet követnénk: előre két lépés, váltás, hátra egy, majd előre kettő, sasszé, vissza egy… Egyáltalán nem éreztem, hogy haladna a sztori, szakaszos volt és mindig megtörte ez a folyamatos váltás-visszalépés. spoiler Szóval eléggé kibuktam a könyv szerkezetén. Még az is jobb verzió lett volna, ha a könyv első felében csak az egyikét olvassuk végig, és utána, aki akarja elolvassa a másikét is.
Amivel nem voltam még kibékülve, az a túl rózsaszín közeg volt. Persze le volt írva a legtöbb nehézség, amivel egy meleg fiú csak találkozhat, és érzékelhettük, hogy Lewisnak milyen nehéz a társkeresés, és mégis, Harry hozzáállása nekem túl könnyű és egyszerű volt. spoiler

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Becca Prior: A tanítvány

Az első magyar erotikus meleg regény – így reklámozzák ezt a One Direction fanfictiont, ami regény formátumban is napvilágot látott. Nyugodtan rásüthetjük a szexkönyv jelzőt, nem járunk messze a valóságtól. Most aztán igazán megértettem, miért szeretik az emberek annyira A szürke ötven árnyalatát. Tisztában vannak a hibáival, de elismerik az erényeit – pont így voltam A tanítvánnyal. Faltam a lapokat, naná, hogy élveztem a szexjeleneteket, de messziről ordítanak a könyv hibái.

Bízom benne, hogy a november végén megjelenő második résznél már egy erős szerkesztői háttér is Prior mögött volt, és még ütősebb lehet a folytatás. Kíváncsian várom!

http://media-addict.hu/2015/10/05/konyvkritika-becca-pr…

vmonika_>!
Becca Prior: A tanítvány

Örömmel tölt el, hogy a világ egyre nyitottabbá, elfogadóbbá válik a szerelemmel kapcsolatban, egyre több alkotás születik ebben a témában, például regény vagy akár film formájában.
Nagyon régóta szerettem volna elolvasni ezt a könyvet, és majd kiugrottam a bőrömből, amikor végre megláttam a könyvtárban… De örülök, hogy végül nem vettem meg. Azt gondolom, hogy az alapötlet és a témaválasztás nagyon jó, figyelemfelkeltő, és sokat ki lehet(ett volna) hozni belőle, a kivitelezés viszont sokkal kevésbé nyerte el a tetszésemet. Valahogy eleve nem volt túl szimpatikus a körítés (One Direction fanfiction) mert emiatt rögtön kialakult bennem egy olyan érzés, hogy a képzeletemet korlátok közé szorítják azzal, hogy ők, akik mégiscsak létező emberek, most itt teljesen más kapcsolatban vannak mint a valóságban, és amúgy meg igazából ők nincsenek ilyen kapcsolatban, de itt meg most nekem azt kell képzelni, hogy igen, és kezdek belebonyolódni a saját mondatomba, úgyhogy inkább továbblépnék. Szerencsére később már Harry külsején kívül sikerült mindenkitől elvonatkoztatni, és ez egy fokkal élvezhetőbbé tette a könyvet. Annál is inkább, mert időnként kénytelen voltam letakarni vagy szemmel átugrani a minden egyes mondatban szereplő „kis” jelzőt, amivel egymást testrészeit illették a szereplők (érdekes, egyes testrészeknél ezt azért sikerült elhagyni), de egy idő után már ez is gördülékenyen ment, egyszerűen elképzeltem, hogy nincs odaírva. A falra másztam, amikor Lewis úgy utalt magára, hogy „tudós agyammal ezt meg azt csináltam”, mert olyan életszerűtlen volt számomra, pláne ha egy ennyire okos emberről van szó, mint amilyennek ő be van állítva ebben a regényben. És számtalan még egyéb ilyen apróság miatt nem tudtam igazán szeretni, nem tudott elkapni, magához láncolni ez a könyv. (Pedig töredelmesen bevallom, mielőtt belekezdtem, voltak ilyen elvárásaim vele szemben.)
Ami viszont tetszett, az a váltott szemszög. Érdekes volt követni, hogy ugyanazt a szituációt hogyan éli meg két teljesen különböző személyiségű ember, de nem bántam volna már a végére, ha kicsit gördülékenyebb a cselekmény. Ezáltal viszont mindkét fiú egészen belopta magát a szívembe, és emiatt a végkifejlet egy kicsit fájt…
Az érzelmek, a feszültség, az erotika nagyon szépen van ábrázolva a könyvben, csak úgy perzselnek a lapok, ezért szerintem semmi oka az írónőnek arra, hogy emiatt mentegetőzzön. (Az előszóból és a köszönetnyilvánításból is kicsit ezt éreztem.)
Azóta már úgy látom, több része is megjelent a sorozatnak, remélem, hogy ott már a kivitelezés fejlődött, mert van potenciál ebben a történetben… Talán egyszer folytatni fogom.


Népszerű idézetek

mrsp>!

Sohasem tudhatod, mit hoz a jövő. Te csak bízz a gondviselésben, és engedd, hogy megkapj mindent, amit neked szánt a sors.

315. oldal, 35. fejezet, L

2 hozzászólás
Vivi_>!

Pont az a baj a pedagógusokkal, hogy fogalmuk sincs arról, munkájuk mennyiben befolyásolhatja egy csomó ember életét.

Kapcsolódó szócikkek: dr. Lewis Tomlinson
Vivi_>!

Ha fáj, hadd fájjon, ha jó, akkor élvezd ki minden cseppjét!

315. oldal

kiruu P>!

Azt hiszem, a női agyat kellene kutatnom, hogy miért mindig az a pasi kell nekik, akit nem tudnak megszerezni.

Kapcsolódó szócikkek: dr. Lewis Tomlinson
Uszáma>!

Lehet valaki egyszerre két emberbe szerelmes? Mert én Lewis után, határozottan belezúgtam a nagymamájába is.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Miles
tmezo P>!

Azt mondják, a humor az intelligencia fokmérője.

Kapcsolódó szócikkek: dr. Lewis Tomlinson · humor · intelligencia
Vivi_>!

– Figyu, Hazz! Nem kértél tanácsot, és nem is értek a szerelmi ügyekhez, de két napja mondani akarok valamit… – Most rajtam volt a sor, hogy felé forduljak, és kérdőn nézzek rá. – Lehet, hogy meg fogsz sértődni, de muszáj elmondanom. Szerintem egy barom vagy!
– Eddig tényleg jó úton haladsz, haver!

Kapcsolódó szócikkek: Harry Miles · Sharif Nasir
reanadett>!

Úgy éreztem, most azonnal odamegyek hozzá, felkapom, elhurcolom innen, és soha többé nem engedem emberek közé. Csak az enyém.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Miles
mrsp>!

Nem értem a mai nőket. Komolyan gondolják, hogyha ők másznak rá egy pasira, akkor abból lehet valódi kapcsolat? Egy férfi lételeme a vadászat. Neki kell becserkésznie az áldozatot ahhoz, hogy igazán érdekelje.

36. oldal, 4. fejezet, L

Kapcsolódó szócikkek: dr. Lewis Tomlinson
shadowhunter1975 P>!

Tudós agyam hiába ontotta a statisztikai adatokat, valamint az egyéb elkeserítő tényezők listáját, van egy érzés, ami mindent felülír, és most szárba szökkent a lelkemben: A remény.

152. oldal, 19, fejezet L (Newkids, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: dr. Lewis Tomlinson

A sorozat következő kötete

A tanítvány sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Moore: Totál szívás
Ruby Saw: Az igazi
J. R. Ward: A király
J. A. Redmerski: A soha határa
Lisa Kleypas: Nem múló varázs