Finale ​– Végjáték (Csitt, csitt 4.) 732 csillagozás

Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nora és Folt azt hitte, immár maguk mögött hagyták a bajokat. Hank nincs többé, a csúf vendettának véget vethetnek. Ám Hank – akaratlanul – után Nora válik a nefilek vezetőjévé, és be kell fejeznie, amit előde elkezdett.
Vagyis el kell pusztítania a bukott angyalokat. El kell pusztítania Foltot.
Nora ezt sosem tenné meg – így hát tervet készítenek Folttal. Elhitetik a világgal, hogy szakítottak, és belülről alakítják át a rendszert. Nora meggyőzi a nefileket, hogy hibát követnek el, ha a bukott angyalok ellen szállnak hadba, Folt pedig megtud mindent a másik oldalról, amit csak képes. Megállítják a háborút, mielőtt egyáltalán elkezdődne.
Azonban még a legalaposabban kidolgozott tervek is sokszor félresiklanak.
Norát mindenestől igénybe veszi új szerepe, és az addig sosem tapasztalt hatalom vonzásába esik.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
408 oldal · ISBN: 9789635616602 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
408 oldal · ISBN: 9789635616619 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633736708 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Csitt, csitt

57 tag · 10 karc · Utolsó karc: 2021. január 17., 21:43 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Folt Cipriano · Nora Grey · Vee Sky · Scott Parnell · Dante Matterazzi


Kedvencelte 202

Most olvassa 55

Várólistára tette 248

Kívánságlistára tette 386

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

Ilyen hullámzó sorozattal már rég nem találkoztam. Hol izgalmas, hol pedig teljesen érdektelen. Ha összességében nézem, akkor az első rész tetszett a legjobban, ez pedig a legkevésbé. Abban volt valami sötét, mégis bájos, amit nem neveznék az újdonság varázsának Ezt a befejező részt kicsit összecsapottnak és feleslegesnek éreztem. Teljesen más irányt vett az egész, mint amilyennek indult az egész történet. Miért kellett bele ennyi felesleges csavar. Nora viszonylag sokat fejlődött, Folt pedig tényleg imádnivaló. Szerintem elég lett volna, ha meghagyták volna trilógiának ezt a sorozatot. A borítón kívül a vége és a lezárás, ami még nagyon tetszett, mert nagyon sokat sejtet. A továbbiak az olvasó képzeletére van bízva. Gyenge 4-es.

5 hozzászólás
Cheril>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

Megunhatatlan és örök kedvenc sorozat.
Ha jól emlékszem ez volt az első vörös pöttyös könyvem, talán ezért imádom ennyire, nem tudom.
Nem is olyan régen már olvastam angolul, ezért nem is nagyon törtem magam a magyar verzióért. Pedig még mindig ugyanúgy izgultam, ahogy az első olvasásnál.
A cselekményről inkább nem írok, mert nem szeretném lelőni a végét, mivel elég sok a fordulat. És külön örülök, hogy a nagy csata nem lett lerendezve egy alkuval vagy bármi hasonlóval.
A karakterek közül mindenképp meg kell említenem Vee-t. Nem hiszem el, hogy ennyit kellet várni arra, hogy megjöjjön az esze. Végre nem csak fánkot eszik és kiosztja legjobb barátnőjét, hanem kiáll Nora mellett és segíti őt. Végre. Eléggé megszerettem őt is.
Folt pedig… ő Folt. Szerintem nem kell többet mondanom.
Egyszerűen imádom a sorozatot és lassan pont ideje lesz újraolvasni. Plusz, nagyon reménykedem benne, hogy hasonló bukott angyalos sorozat várható még az írónőtől.

2 hozzászólás
GytAnett>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

Sajnos azt kell, hogy mondjam, az első részen kívül egyik kötetnek sem sikerült elvarázsolnia, és maradéktalanul magával ragadni ebbe a különös világba.
Egyértelműen a Finale volt a legeseménydúsabb – néha talán már túlzottan is telizsúfolt – kötet.
Nem vagyok az a típus, aki már a könyv elején kitalál minden fordulatot, de itt annyira egyértelmű volt minden! spoiler
Ez a háborúskodás is inkább unalmas volt számomra, mint körmöt rágóan izgalmas.
Folt még mindig jó arc, de nagyjából ennyi, amit tudok róla mondani.
Érdekes volt, mert az volt ez a világ, éppen emiatt egyáltalán nem bánom, hogy elolvastam a sorozatot, de az biztos, hogy nem fogom újra a kezembe venni. :)

11 hozzászólás
Orsi999>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

A könyv első felénél azt éreztem, hogy az írónő szórakozik velünk, mivel újra visszatért a nyafogós, féltékeny Nora, ami nagyon idegesített. Szinte ugyan azt csinálta, mint a 2. részben. Így egy kicsit alábbhagyott a lelkesedésem a történet iránt. A könyv fele után kezdet izgalmassá válni minden. Kiderültek az eddig féltve őrzött titkok. A vége pedig mindent vitt. Amikor már csak 30 oldal volt néztem, hogy most mikor lesz a „nagy csata”. Szerintem egy kicsit részletesebben is leírhatta volna harcot spoiler
Folt-ot ebben a részben még jobban megszerettem, és végre Vee-t is sikerült megkedveltem. Nagyon megörültem amikor Vee és Scott összejöttek. spoiler

MissFortune>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

Nagyon nagy megkönnyebbülés túl lenni a sorozaton. Régóta le akartam tudni, ha már elkezdtem, de soha nem nőtt úgy igazán a szívemhez, mint ahogy ez a rész sem.
Volt pár meglepő dolog benne, de a legnagyobb része unalmas és kiszámítható. Norát nem kedveltem, Vee idegesítő. Kifejezetten szimpatikus szereplő ebben a kötetben nem is volt számomra..

K_A_Hikari>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

" – Nem érdemellek meg téged, Folt. Nem számít, mit mondasz, ez az igazság.
– Nem engem érdemelsz. Jobbat. De engem kaptál, és akár hozzá is szokhatsz a gondolathoz."

Így kell befejezni egy fantasztikus sorozatot.
Izgalom, titkok, árulás, romantika; volt itt minden.
Az irónő azt hiszem tényleg a végére tartogatta az aduászt, de ez így volt szuper. Az utolsó pillanatig reménykedtem csupán a happy end-ben, elhinni nem mertem.
Voltak mosolyok, könnyek, nevetések…nem csak most, hanem négy részen keresztül, de itt teljesedett ki igazán minden szempontból.
Az egyik kedvenc sorozatom, az egyik párosom és a nagyon nagy kedvenc bukott angyalom.
Once upon a time, an angel and nefil fell in love….❤

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/06/becca-fitzpat…

ƨɔɴом P>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

Megfogadtam, hogy a vegen irok majd ertekelest az egesz sorozatrol.
Szamomra ez az utolso resz teljesen feleslegesnek bizonyult a sorozatban, sajnos a leggyengebb peldany a 4 kotet kozul.
Noha 4 csillagot adtam neki ra, de sokban befolyasolja ezt a tobbi kotet iranti erzeseim.
Ha valasztanom kellene, az elso ket resz volt az ami a leginkabb tetszett. Azokban volt kello izgalom, konfliktus, es hat meg eleg uj reven logikus felepitese volt – vagy legalabbis annak tunt. A vegere ezek a dolgok totalisan kivesztek, es az egesz atment valami fejetlenseghez hasonlito dologhoz.
Adva van nekunk Nora es Folt parosa, akik tok jol mukodnek egyutt, errol a konzekvenciat mar levonhatjuk az elso reszben is. De sajnos minden reszben oriasi hangsulyt fektet az irono arra, hogy megmagyarazza nekunk azt, hogy kettejuk kapcsolata mennyire mely, es mennyire mukodokepes. Konyorgom tudjuk. A masik elbagatelizalt dolog szamomra a haboru. Teljesen ugy van beharangozva az egesz, hogy ez mennyire rossz az egesz vilagnak, mennyire rossz a szereploinknek, es mennyire rettegjen mindenki. Ehelyett kicsinyes tiniproblemakkal es bogicselessel talaljuk szemben magunkat. Persze ez egy ya sorozat, de akkor is kello komolysaggal lehetett volna kezelni ezt a temat. Arrol mar nem is beszelve, hogy mennyire nyitott dolgok maradtak a tortenetben. Mennyi felvetodott kerdes, es oly csekely szamu valasz, hogy az mar-mar irritalo.
Osszessegeben nem volt ez olyan rossz, mint amilyennek az ertekelesembol tunhet, de vannak dolgok amik hianyerzetet hagytak bennem.

3 hozzászólás
diamondfox P>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

Nos, lezárult ez keresett sorozat.
Elégedett vagyok?
Nem. Egyáltalán nem. Sőt, majdhogynem csalódott.

Én azt hittem, hogy ez a sorozat sokkal jobb lesz, ha már ennyire el van fogyva, hogy beszerezhetetlen egy-egy része. Ehhez képest meglepődtem, hogy mennyire semmivel van ez a rész is megtöltve – lehet, hogy azért éreztem így, mert nem egymás után olvastam a részeket, de szerintem egyetlen sorozatnál se jártam így, hogy semmit sem igazán értettem és untam már-már a helyzetet.
Nekem kicsit angyalos fanfic feelingem volt: a világ végig kidolgozatlan maradt és igazából, ha lehúztam volna a harmadik részt, annak a legvégét összegyúrom ezzel, egy fain trilógiát kaphattunk volna! Az első két résszel nem volt baj, a harmadiknál ugye mélyrepültünk, ez meg csak minimálisan kapaszkodott vissza. Nora szerintem semmit sem fejlődött, bármennyire is szerettem volna belelátni, de a nő still életképtelen. Elméletileg már nefil, ehhez képest hirtelen lesz erős, mert az edzés része, nekem elég bullshit – kb. elment egy hétig futni, meg mászni és máris erősebb lett. Wuhu!

Folt meg mindent megcsinált helyette. De tényleg! A legvége meg hát… maradjunk annyiban, hogy az Alkonyatban jobb lett a csatajelenet. Sokkal.

gabriel93>!
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték

Hah… Az első fele unalmas. Határozottan nem tetszett. Alig vártam hogy történjen benne valami izgalmas is.
Nora egy narkósra emlékeztetett, elment az esze és egyáltalán nem gondolkodik/dönt tisztán. És bármire képes.
Dante nagy meglepetéseket okozott. Na de Vee volt aki totál ledöbbentett.


Népszerű idézetek

Virág_>!

Mit gondolsz, hol vagyok? üzentem Foltnak.
Nem kell találgatnom, rajtad van a nyomjelző, válaszolta.
Végignéztem magamon. Valóban, ma a farmerdzsekit vettem fel.
Adj 20 percet és ott vagyok. Pontosan melyik szobában talállak? jött a következő üzenet.
A hálószobában.
Legyen 10 perc.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
Fay>!

– Nem engem érdemelsz – bólintott. – Jobbat. De engem kaptál, és akár hozzá is szokhatsz a gondolathoz.

316. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano
2 hozzászólás
anikho>!

– Készen állsz?
Komor kedvem ellenére rámosolyogtam és megropogtattam az ujjízületeimet.
– Hogy készen állok-e egy kis birkózásra a tökéletes fiúmmal? Azt mondom, igen, készen állok!
Vidám szikra csillant a szemében.
– Igyekszem vigyázni hova teszem a kezemet – tettem hozzá – de ki tudja, mi történik az edzés hevében?
Folt elvigyorodott.
– Ígéretesen hangzik.

335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
Fay>!

A hétköznapiságtól akkor kezdtem búcsúzkodni, amikor Folt megjelent az életemben. Egy jó fejjel magasabb nálam, hideg, kemény logika alapján dönt, füstként illan el, és egyedül él egy szupertitkos, szupermenő lakásban a Delphic vidámpark alatt. A hangja mély és szexi, három szempillantás alatt tócsává olvasztja a szívemet. Emellett bukott angyal: kihajították a mennyből, mert túlságosan rugalmasan értelmezte a szabályokat. Személy szerint azt hiszem, Folt elijesztette a hétköznapiságot a fenébe, az pedig meg sem állt a világ túlsó feléig.

16. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
Szelén>!

– Csak az ágyra tudok gondolni.
– Akkor ugyanaz jár az eszünkben.
– Te is az ágyra gondolsz? – Folt korábban elárulta, hogy szinte sosem alszik.
– Rád, az ágyamban.

29. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
Fay>!

A hüvelykujjammal a lépcső felé böktem.
– Most felmegyek, és pár ezerszer a falba verem a fejemet. Ennél még az is jobb lesz.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Grey
PSawyer>!

– Esküszöm neked, Nora Grey, hogy mától, most és mindörökké neked adom önmagam. A tiéd vagyok. A szerelmemet, a testemet, a lelkemet, mindenemet a kezedbe teszem, rád bízom.
Felemelte a gyűrűt – egyetlen ajánlat, egyetlen eskü.
– Folt… – suttogtam.
– Ha nem teljesítem a fogadalmamat, végtelen nyomorúság és keserűség legyen az osztályrészem – nézett a szemembe, tiszta őszinteség fénylett a pillantásában.

394. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
PSawyer>!

– Én pedig téged szeretlek. Még akkor is, ha oktalan vagy, féltékeny és akaratos.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano
PSawyer>!

– Sosem leszek már ugyanaz – felelte rekedten. – Megváltoztattál.

354. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Gena Showalter: Éjsötét titkok
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Victoria Schwab: Felszabadulás
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Kelly Oram: Örökkön-örökké
J. R. Ward: Halhatatlanság
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Alexandra Adornetto: Lázadó