Csitt, ​csitt (Csitt, csitt 1.) 2510 csillagozás

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EGY SZENT ESKÜ. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789632457512 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789632457529 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452814 · Fordította: Farkas Orsolya

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Csitt, csitt

58 tag · 10 karc · Utolsó karc: 2021. január 17., 21:43 · Bővebben


Enciklopédia 32

Szereplők népszerűség szerint

Folt Cipriano · Nora Grey · Vee Sky · Dorothea


Kedvencelte 658

Most olvassa 156

Várólistára tette 541

Kívánságlistára tette 681

Kölcsönkérné 21


Kiemelt értékelések

Xoxoribizli>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Ajvéé! :) A Twilight angyalos verzióját láthattuk.
Csak az kevesebb irritáló karaktert tartalmazott.

Kezdjük rögtön a nevekkel. FOLT! Az ég szerelmére! FOLT! És nekem ne mondja senki, hogy a PATCH jobb lett volna!

★Folt Cipriano
★Vee Sky
★Nora Grey
Hát… Akár egy felnőttfilm stáblistája…
Oké, ezen még viszonylag könnyen át is lendültem. De azon már nem tudok, hogy a 16 éves lányokról szóló könyvekben, a 16 éves lány általában egy kretén! Nem tudom, hogy miért?!
Mert, nagyon életszerű, hogy Norát egy símaszkos ember követi, zaklatja, figyeli, de ő erről senkinek nem szól mert:
★fél, hogy az anyja hazaköltözne, és otthagyná a munkahelyét, ahol a belét is kidolgozza, hogy drága kislánya továbbra is abban a házban éljen, ahol eddig is, mert tragédia lenne elköltözni… (hopp inkább bevállalom, hogy egy elmebeteg kövessen és megfigyeljen, igazad van!)
★maga kezdi kinyomozni, hogy ki követi, de még csak véletlenül se tudjon róla senki, arra az esetre, ha közben valami érné…
★van egy darab segítő társa! Akitől fél, és aki igazából gyanúsított is az ügyben, de marha jól néz ki.

Igen, és itt jön a nagy kérdés, Nora Foltot gyanúsítja, de mikor a srác hívatlanul bemegy Nora házába, és elővesz egy kést, ami már szinte kardnak nevezhető, és neki áll vele zöldségeket aprítani, A HÁZBAN, AHOL TÖK EGYEDÜL VANNAK!!!! Mit tesz Nora?!

A,) sikítva elrohan
B,) megpróbál segítséget hívni
C,) ő is felvesz egy bicskát, hogy legalább védekezni tudjon
D,) a srác két szép szeme, és szavai, hogy bízzon benne, teljesen megnyugtatják, ezért elkezdi stírölni, milyen jól néz ki, még az a kés is olyan szépen áll a kezében… (Jöhet a smaci, és kösz, hogy nem öltél meg.)

Congratulation! Aki a „D” választ tippelte meg, az nyereményét átveheti a pultnál! :D

Ha mindezeken át tudunk lépni, akkor maga a sztori tetszett és izgalmas is volt, de a szereplőket ettől még szívem szerint fellógattam volna, Veet meg egyenesen felnégyeltem volna. :)
Jajj, van még egy észrevételem!
Miért van minden könyvben, ahol természetfeletti találkozik egy 16 évessel, hogy rögtön az az első a 16 éves delikvensnek, hogy rákeres a googlen az „angyalokra” "vámpírokra" „vérfarkasokra” meg mittudomén még mire?! :DD Annyira összeférhetetlen nekem ez a momentum.

46 hozzászólás
Infierno>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Pontosan egy éve, hogy rátaláltam erre a csodára, akkor teljesen magával ragadott. És ez mit sem változott azóta. Hiába tudtam pontosan, éppen mi fog történni, ugyanúgy lerágtam mind a tíz körmöm, mint anno. Jó volt ismét elmerülni Nora és Folt történetében, felidézve kettejük közös eseményeit. És hiába az az egy év, hiába öregedtem én is egy évet, nem lehet eléggé felnőni ahhoz, hogy Folt ne maradjon az örök szerelmem :)

1 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

„Abban a pillanatban szerettem volna visszamenni az időben, és újra átélni minden együtt töltött pillanatot. Még egy titkos mosolyt, még egy közös nevetést. Még egy izzó csókot. Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el.”

Oh, hogy ki voltam borulva olvasás közben ezektől a nevektől, de most komolyan? Folt? :D

Kezdeném avval, hogy egyben megvettem a sorozatot, de fogalmam nem volt, hogy miről szól.
Igen, megint hagytam elcsábulni magam, a borítok egyszerűen gyönyörűek. ♥

Ami a történetet illeti többé – kevésbé elégedett voltam vele.
Azon igyekeztem felülkerekedni, hogy az első név olvasásom után sírva fetrengtem a nevetéstől, egyszerűen nem tehetek róla, de borzalmasnak találom. Ennél azért lehetett volna kreatívabb is az író.

Maga a cselekményszál tetszett, eredeti volt és folyamatosan fent tudta tartani az érdeklődésemet.
Nora viszont nagyon tehetetlennek és naivnak éreztem, mindenbe beletörődőt. A „kedves” barátnőt, Vee-t se kedvelem különösebben, néhol szinte már irritált.
Folt..(ez a név…) viszont kellően érdekes karakter volt, kedveltem, bírtam ezt a mindent betöltő „sötétséget” mely körülvette. Nora – val érdekes, de kedvelhető párost alkotnak.
Nem tudom ugyan mire számíthatok a következő kötetekben, de annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy hamarosan új részét fogom olvasni.

11 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

„A mosolya nem volt barátságos. Olyan mosoly volt, ami bajt sejtetett. Sokat ígèrően.”

Egy sorozat nyitókötete, és ez látszik is. Az írónő óvatosan bánik az információk adagolásával, mindig csak annyit tudunk meg, ami elég az izgalom és az érdeklődés fenttartásához.
A vége felé viszont sűrűsödnek az események, megalapozva a folytatást.
Az izgalom, a romantika és egy szexi férfi már itt is jelen van bőven…szóval csitt és olvassátok!

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/06/becca-fitzpat…

3 hozzászólás
Naiva>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

A gyönyörű borítója ellenére, annyira megoszlottak róla a kritikák, vélemények (főleg negatív visszajelzések), hogy hiába kint van már magyarul is évek óta, ráadásul az összes része, valamiért mindig tartottam tőle. Pedig az angyalok a kedvenc mitikus lényeim. Végül beadtam a derekam és fogalmam sincs miért, de ez most tetszett. Ezt az is kiválóan bizonyítja, hogy amint kinyitottam a könyvet, alig bírtam lerakni. Bőven volt benne izgalom, rejtély, feszültség és akkor Foltot még csak meg sem említettem. Anyám ez a név. Ezért sem lenne szabad neveket másik nyelvre lefordítani. Szerintem Folt nem az a tipikus YA könyvekben megszokott hős. Minden titokzatossága ellenére ő a könyv fénypontja.
Úgy jó, ahogy van. Végig titokzatos, van benne valami sötét megfoghatatlan és persze a védelmező oldala sem utolsó szempont. A hősnő, Nora már egészen más kategória, de lényegében inkább volt semleges, mint idegesítő. Vee pedig fiatalkora ellenére szerintem eléggé közönséges volt.
Összességében ez egy remek kis természetfeletti YA romantikus történet. Nagyon jól működött benne az átlagos, jó kislány – titokzatos rosszfiú klisé és a műfajhoz képest bizony voltak benne eléggé hátborzongató jelenetek. 4.25 csillagot adnék, de olyat nem lehet. Gyanítom, hogy a folytatásokból több minden kiderül.

GytAnett>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Teljes mértékben megkaptam a könyvtől azt, amiért a kezembe vettem: kikapcsolt és magába szippantott. Semmi komolyabbra nem vágytam, úgy érzem, tökéletesen választottam. :)
Nagyon régóta várólistás volt már nálam ez a könyv, de valahogy mindig betolakodott elé valami. Nem segített az sem, hogy az egyetlen könyvtári példányt másfél éve nem volt hajlandó visszavinni a kikölcsönzője. De aztán (részben) a kedvemért beszerezték újra. :) Amikor jött az e-mail arról, hogy az előjegyzett könyvem megérkezett, abszolút nem repestem az örömtől. Úgy voltam vele, hogy akkor már elolvasom valamikor. Nagyon tartottam ettől a (bukott) angyalos témától, soha nem olvastam még ilyen történetet.
Utólag úgy látom, hogy nem kellett volna félnem. :)
Igazából nem lettem szerelmes Foltba, mint itt sokan mások. Egy kicsi félelem és távolságtartás még megvan bennem iránta. De ugyanúgy voltam vele, mint Nora: valami mégis vonzó benne. Félelmetes, pimasz karakter. Gyanítom, hogy a későbbi részekben totálisan meg fogok enyhülni, és én is beleszeretek majd. :D
Tetszett benne, hogy nem bírtam kitalálni, hogy mégis mi fog történni, így folyamatosan meg tudott lepni valamivel az írónő. További pozitívum, hogy nem éreztem kb. soha azt, hogy unatkoznék. Csak faltam az oldalakat. :)
Nem is kérdés, hogy el fogom-e olvasni a sorozatot. :))

6 hozzászólás
MissFortune>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

A történet eleje, nagyon hasonlít szerintem az Alkonyatra.
-biológia teremben megismerkedő párocskák
-rejtélyes fiú
-rejtélyes fiú után kutakodó leányzó
-aztán kiderül hogy a fiú tulajdonképpen valami természetfeletti
Egyszóval sablonosnak éreztem az elején.
Aztán a vége fele egyre jobban kibontakoztak a történések, és akkor már igazán élveztem. Összességében tehát nem rossz, de hiányoltam belőle még valami kis pluszt. Nagyot nem csalódtam. Sőt, kevesebbet vártam tőle. :D

Könyvmolykisasszony>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Hát én… elolvadtam, szerelmes lettem, és itt-ott beleborzongtam, egyszóval: IMÁDTAM!
Laikusként azt mondtam volna, hogy olyan mint az Alkonyat… cáfolnám, de gyorsan!
Ha van is hasonlóság, ezt sokkal jobban élveztem! Az a pimasz, szexi, provokatív bioszpartner… hmm. Tényleg, lehet, hogy már elfogult vagyok, (mi lesz a többi résznél, hajjaj) de Foltot nem lehet nem szeretni. Nora, hát remélem ő még azért bontogatja a szárnyait. :)
Vee-t annyira nem bírtam, tipikusan az a barátnő, aki mindig bajba keveredik, mondjuk, akkor honnan jönne az izgalom? Úgyhogy jogos.
A cselekmény mérhetetlen izgalommal és feszültséggel töltött el, és olyan rejtélyek, kérdések merültek fel az első felében, hogy kicsit bele-belebonyolódtam, mikor mindenre fény derült. De hé, legalább nem egy átlátszó, kiszámítható sablontörténetet kaptunk.
Nekem kedvenc lett, van egy olyan kisugárzása a történetnek, de nem bántam, sőt, nagyon is ínyemre volt. Kérem a következőt!

4 hozzászólás
Orsi999>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Már egy pár éve halogatom a könyvet, mert rengeteg rossz véleményt olvastam róla. Sajnos nekem sem lett a szívem csücske. Szereplők között Vee-t utálom a legjobban, Nora pedig idegesített a folytonos pánikolásával. Bár a végén kiderült, hogy nem teljesen alaptalanul aggódott.
A könyv borítóját imádom, ez az egyetlen pozitívum, amit kitudok emelni.

3 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Az eleje nehezen indult be, de utána le se tudtam tenni a könyvet. Tele volt izgalmakkal, Nem tudtam eldönteni, hogy ki a jó és ki a rossz. Végül az lett, aki az elejétől kezdve is furcsa volt számomra. Vee-t nem kedveltem, furcsa, hogy azokban a fiúkban jobban megbízik, mint a legjobb barátnőjében. Kíváncsian várom a folytatást.


Népszerű idézetek

gladyna>!

– Az illatod is jó – mondta Folt.
– Ezt hívják zuhanynak – Egyenesen előrebámultam. Mikor nem válaszolt, oldalra fordultam. – Szappan. Sampon. Meleg víz.
– Meztelenül. Ismerem a dörgést.

63. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
Vivi_>!

– Beismered, hogy szándékosan csinálod?
– Mit?
– Ezt… hogy provokálsz.
– Mondd újra, hogy „provokálsz”. Olyan provokatív a szád, ahogy kimondod.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
mazsa>!

Az a baj az emberi vonzalommal, hogy nem lehet tudni, viszonzott-e.

37. oldal

Róka>!

Tartsd szem előtt, hogy az emberek változnak, de a múlt nem.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano
1 hozzászólás
Vivi_>!

– Ne hibáztass érte! Mondd meg anyukádnak, hogy költözzetek beljebb. Mondd meg neki, hogy van ez az új klub, úgy hívják, civilizáció, és nektek is csatlakoznotok kéne.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vee Sky
Zoey>!

Abban a pillanatban szerettem volna visszamenni az időben, és újra átélni minden együtt töltött pillanatot. Még egy titkos mosolyt, még egy közös nevetést. Még egy izzó csókot. Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el.

348-349. oldal

1 hozzászólás
Nilla IP>!

Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el.

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano
mieri5>!

– Legyünk őszinték, Nora. Odavagy értem. – Szemében mélység csillogott. – És én is odavagyok érted. – Felém hajolt, és az ajkamra tapasztotta az ajkát. Valójában nem csak az ajkát. Testünk számos helyen érintkezett, és ettől minden akaraterőm elszállt.

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
Rencs7>!

Folt egyik kezét a tükörre tette mögöttem, és felém hajolt. – Fogalmad sincs, milyen hatással vagy rám.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano

Népszerű triviák

BrigiMoly P>!

„Bár a Hush, Husht már azelőtt megírta, hogy az Alkonyat siker lett volna, a kiadója mégis azt kérte, hogy a biológiaórás részt írja át, mert az említett könyv elején is az van. Az írónő erre nem volt hajlandó, így az eredeti elképzelés alapján jelent meg a könyv.”

[hu.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Kapcsolódó alkotók: Becca Fitzpatrick

BrigiMoly P>!

„A jellegzetes és egyedi borítót James Porto fotográfus készítette, a képen Drew Doyon modell látható.”

[hu.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Kapcsolódó alkotók: Becca Fitzpatrick

BrigiMoly P>!

Patch (Folt) karakterét is egy korábban ismert emberről mintázta, de nem árulja el, ki is az.

[hu.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt · Becca Fitzpatrick: Crescendo · Becca Fitzpatrick: Finale · Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Becca Fitzpatrick: Crescendo
Becca Fitzpatrick: Finale
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt

Kapcsolódó alkotók: Becca Fitzpatrick


A sorozat következő kötete

Csitt, csitt sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalsors
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Richelle Mead: Vérvonalak
Marah Woolf: Ne gyűlölj!
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus