Csitt, ​csitt (Csitt, csitt 1.) 1914 csillagozás

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EGY SZENT ESKÜ. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.

Eredeti mű: Becca Fitzpatrick: Hush, Hush

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452814 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452821 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452814 · Fordította: Farkas Orsolya

Kapcsolódó zóna

!

Csitt, csitt

36 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2017. augusztus 14., 19:50 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Folt Cipriano · Nora Grey · Vee Sky · Dorothea


Kedvencelte 637

Most olvassa 177

Várólistára tette 454

Kívánságlistára tette 519

Kölcsönkérné 21


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli P
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Ajvéé! :) A Twilight angyalos verzióját láthattuk.
Csak az kevesebb irritáló karaktert tartalmazott.

Kezdjük rögtön a nevekkel. FOLT! Az ég szerelmére! FOLT! És nekem ne mondja senki, hogy a PATCH jobb lett volna!

★Folt Cipriano
★Vee Sky
★Nora Grey
Hát… Akár egy felnőttfilm stáblistája…
Oké, ezen még viszonylag könnyen át is lendültem. De azon már nem tudok, hogy a 16 éves lányokról szóló könyvekben, a 16 éves lány általában egy kretén! Nem tudom, hogy miért?!
Mert, nagyon életszerű, hogy Norát egy símaszkos ember követi, zaklatja, figyeli, de ő erről senkinek nem szól mert:
★fél, hogy az anyja hazaköltözne, és otthagyná a munkahelyét, ahol a belét is kidolgozza, hogy drága kislánya továbbra is abban a házban éljen, ahol eddig is, mert tragédia lenne elköltözni… (hopp inkább bevállalom, hogy elmebeteg kövessen és megfigyeljen, igazad van!)
★maga kezdi kinyomozni, hogy ki követi, de még csak véletlenül se tudjon róla senki, arra az esetre, ha közben valami érné…
★van egy darab segítő társa! Akitől fél, és aki igazából gyanúsított is az ügyben, de marha jól néz ki.

Igen, és itt jön a nagy kérdés, Nora Foltot gyanúsítja, de mikor a srác hívatlanul bemegy Nora házába, és elővesz egy kést, ami már szinte kardnak nevezhető, és neki áll vele zöldségeket aprítani, A HÁZBAN, AHOL TÖK EGYEDÜL VANNAK!!!! Mit tesz Nora?!

A,) sikítva elrohan
B,) megpróbál segítséget hívni
C,) ő is felvesz egy bicskát, hogy legalább védekezni tudjon
D,) a srác két szép szeme, és szavai, hogy bízzon benne, teljesen megnyugtatják, ezért elkezdi stírölni, milyen jól néz ki, még az a kés is olyan szépen áll a kezében… (Jöhet a smaci, és kösz, hogy nem öltél meg.)

Congratulation!
Aki a „D” választ tippelte meg, az nyereményét átveheti a pultnál! :D

Ha mindezeken át tudunk lépni, akkor maga a sztori tetszett és izgalmas is volt, de a szereplőket ettől még szívem szerint fellógattam volna, Veet meg egyenesen felnégyeltem volna. :)
Jajj, van még egy észrevételem!
Miért van minden könyvben, ahol természetfeletti találkozik egy 16 évessel, hogy rögtön az az első a 16 éves delikvensnek, hogy rákeres a googlen az „angyalokra” "vámpírokra" „vérfarkasokra” meg mittudomén még mire?! :DD Annyira összeférhetetlen nekem ez a momentum.

31 hozzászólás
>!
Infierno
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Pontosan egy éve, hogy rátaláltam erre a csodára, akkor teljesen magával ragadott. És ez mit sem változott azóta. Hiába tudtam pontosan, éppen mi fog történni, ugyanúgy lerágtam mind a tíz körmöm, mint anno. Jó volt ismét elmerülni Nora és Folt történetében, felidézve kettejük közös eseményeit. És hiába az az egy év, hiába öregedtem én is egy évet, nem lehet eléggé felnőni ahhoz, hogy Folt ne maradjon az örök szerelmem :)

1 hozzászólás
>!
Naiva P
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

A gyönyörű borítója ellenére, annyira megoszlottak róla a kritikák, vélemények (főleg negatív visszajelzések), hogy hiába kint van már magyarul is évek óta, ráadásul az összes része, valamiért mindig tartottam tőle. Pedig az angyalok a kedvenc mitikus lényeim. Végül beadtam a derekam és fogalmam sincs miért, de ez most tetszett. Ezt az is kiválóan bizonyítja, hogy amint kinyitottam a könyvet, alig bírtam lerakni. Bőven volt benne izgalom, rejtély, feszültség és akkor Foltot még csak meg sem említettem. Anyám ez a név. Ezért sem lenne szabad neveket másik nyelvre lefordítani. Szerintem Folt nem az a tipikus YA könyvekben megszokott hős. Minden titokzatossága ellenére ő a könyv fénypontja.
Úgy jó, ahogy van. Végig titokzatos, van benne valami sötét megfoghatatlan és persze a védelmező oldala sem utolsó szempont. A hősnő, Nora már egészen más kategória, de lényegében inkább volt semleges, mint idegesítő. Vee pedig fiatalkora ellenére szerintem eléggé közönséges volt.
Összességében ez egy remek kis természetfeletti YA romantikus történet. Nagyon jól működött benne az átlagos, jó kislány – titokzatos rosszfiú klisé és a műfajhoz képest bizony voltak benne eléggé hátborzongató jelenetek. 4.25 csillagot adnék, de olyat nem lehet. Gyanítom, hogy a folytatásokból több minden kiderül.

>!
K_A_Hikari P
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

„A mosolya nem volt barátságos. Olyan mosoly volt, ami bajt sejtetett. Sokat ígèrően.”

Egy sorozat nyitókötete, és ez látszik is. Az írónő óvatosan bánik az információk adagolásával, mindig csak annyit tudunk meg, ami elég az izgalom és az érdeklődés fenttartásához.
A vége felé viszont sűrűsödnek az események, megalapozva a folytatást.
Az izgalom, a romantika és egy szexi férfi már itt is jelen van bőven…szóval csitt és olvassátok!

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/06/becca-fitzpat…

2 hozzászólás
>!
MLinda
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Ismét eltűnődtem, hogy vajon hány olyan YA fantasy-re van még szüksége a népnek, ahol adott egy 16 éves jó kislány, aki lehetőleg semmivel se lógjon ki a sorból, legyen átlagos, mint egy szerda reggel, legyen stréber, de legalább könyvmoly (itt: spoiler), legyen valami fura a lakásuk körül (most költözzön a sztori helyszínére, itt: spoiler), meg a szülei se legyenek egyszerű esetek (minimum, hogy elváltak, de jobb, ha csak az egyik szülő él), a csemetével együtt élő szülő legyen elérhetetlen, dolgozzon sokat, lehetőleg távol a gyerekétől, akit persze imád, meg minden, mégsincs köztük egy normális párbeszéd, sőt, a gyerek nem is őszinte anyukával, a teljes bizalmát kihasználva el-elkószál egyébként nem favorizált helyekre, rosszarcú fazonokkal.
Legyen a lánynak kevés túlélési ösztöne, vonzza a bajt, menjen szembe az egyébként logikusnak tűnő gondolatokkal. Azért mert éppen szépen nézett rá a valamiért-nagyon-vonzó-rosszfiú, akivel szintén nem volt még egy értelmes dialógusa sem de azért sok mindent megtenne neki.
Ja igen: kell még minimum egy rosszfiú is (aki persze igazából nem az, mert megváltozik a lány irányt tanúsított „komoly” érzelmei hatására – különben hogy nyerné el a kiválasztott lányzó kegyeit?), akinek földöntúli képességei vannak spoiler. Apropó: miért kellett Folt nevét lefordítani? Engem borzalmasan idegesített, néha egy kis anyagdarab jutott eszembe róla…

Ha már a ruhánál tartunk: szerintem többször szerepelt benne, hogy valakin milyen ruha van, int egy Jane Austen regényben. Csakhogy oda kell és illik, itt viszont semmi, de semmi pluszt nem ad. Mert miért kell annak egy külön bekezdés, hogy xy ma sötétkék farmert és csizmát visel, amikor ez az égegyadtavilágon semmi jelentősége nincs és nem is kerül elő többet… Meg az sem, hogy a Loire völgyi kezdés után hogy a manóba kerül a sztori Maine államba?

Elismerem, valószínű, hogy nem én vagyok ezeknek a regényeknek a célközönsége. Hogy miért is olvastam el? Kerestem egy angyalos sztorit – egyet se olvastam még, és azt hiszem, nem ezen a vonalon fogok továbbmenni ajánlásokat viszont szívesen fogadok.

Mindezektől függetlenül azt gondolom, hogy az alapötletből sokkal többet ki lehetett volna hozni, arra mindenesetre jó volt, hogy lázas influenzás állapotban elüssem az időt. És bárcsak angolul olvastam volna, akkor legalább nyelvgyakorlásnak is betudhatnám – így meg csak dühöngtem a fordításon, nem egyszer, nem kicsit. (Annak ellenére, hogy többször megálltam gondolkodni, hogy vajon az eredeti szövegezése is ennyire g.gyi vagy a fordítás teszi…)

Elgondolkodtam rajta, hogy vajon mit tanít ez a könyv a tiniknek. Nem vagyok elégedett a válaszommal. Az, hogy légy bizalmatlan a szüleiddel, az, hogy nyomozz a saját szakálladra nem sok jót jelent. Meg az sem, hogy a puszta testi vonzalmat már megint mindenek fölé kell helyezni.

Elnézést minden rajongótól!

11 hozzászólás
>!
GytAnett
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Teljes mértékben megkaptam a könyvtől azt, amiért a kezembe vettem: kikapcsolt és magába szippantott. Semmi komolyabbra nem vágytam, úgy érzem, tökéletesen választottam. :)
Nagyon régóta várólistás volt már nálam ez a könyv, de valahogy mindig betolakodott elé valami. Nem segített az sem, hogy az egyetlen könyvtári példányt másfél éve nem volt hajlandó visszavinni a kikölcsönzője. De aztán (részben) a kedvemért beszerezték újra. :) Amikor jött az e-mail arról, hogy az előjegyzett könyvem megérkezett, abszolút nem repestem az örömtől. Úgy voltam vele, hogy akkor már elolvasom valamikor. Nagyon tartottam ettől a (bukott) angyalos témától, soha nem olvastam még ilyen történetet.
Utólag úgy látom, hogy nem kellett volna félnem. :)
Igazából nem lettem szerelmes Foltba, mint itt sokan mások. Egy kicsi félelem és távolságtartás még megvan bennem iránta. De ugyanúgy voltam vele, mint Nora: valami mégis vonzó benne. Félelmetes, pimasz karakter. Gyanítom, hogy a későbbi részekben totálisan meg fogok enyhülni, és én is beleszeretek majd. :D
Tetszett benne, hogy nem bírtam kitalálni, hogy mégis mi fog történni, így folyamatosan meg tudott lepni valamivel az írónő. További pozitívum, hogy nem éreztem kb. soha azt, hogy unatkoznék. Csak faltam az oldalakat. :)
Nem is kérdés, hogy el fogom-e olvasni a sorozatot. :))

6 hozzászólás
>!
Orsi999
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Már egy pár éve halogatom a könyvet, mert rengeteg rossz véleményt olvastam róla. Sajnos nekem sem lett a szívem csücske. Szereplők között Vee-t utálom a legjobban, Nora pedig idegesített a folytonos pánikolásával. Bár a végén kiderült, hogy nem teljesen alaptalanul aggódott.
A könyv borítóját imádom, ez az egyetlen pozitívum, amit kitudok emelni.

3 hozzászólás
>!
Könyvmolykisasszony
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Hát én… elolvadtam, szerelmes lettem, és itt-ott beleborzongtam, egyszóval: IMÁDTAM!
Laikusként azt mondtam volna, hogy olyan mint az Alkonyat… cáfolnám, de gyorsan!
Ha van is hasonlóság, ezt sokkal jobban élveztem! Az a pimasz, szexi, provokatív bioszpartner… hmm. Tényleg, lehet, hogy már elfogult vagyok, (mi lesz a többi résznél, hajjaj) de Foltot nem lehet nem szeretni. Nora, hát remélem ő még azért bontogatja a szárnyait. :)
Vee-t annyira nem bírtam, tipikusan az a barátnő, aki mindig bajba keveredik, mondjuk, akkor honnan jönne az izgalom? Úgyhogy jogos.
A cselekmény mérhetetlen izgalommal és feszültséggel töltött el, és olyan rejtélyek, kérdések merültek fel az első felében, hogy kicsit bele-belebonyolódtam, mikor mindenre fény derült. De hé, legalább nem egy átlátszó, kiszámítható sablontörténetet kaptunk.
Nekem kedvenc lett, van egy olyan kisugárzása a történetnek, de nem bántam, sőt, nagyon is ínyemre volt. Kérem a következőt!

4 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Az eleje nehezen indult be, de utána le se tudtam tenni a könyvet. Tele volt izgalmakkal, Nem tudtam eldönteni, hogy ki a jó és ki a rossz. Végül az lett, aki az elejétől kezdve is furcsa volt számomra. Vee-t nem kedveltem, furcsa, hogy azokban a fiúkban jobban megbízik, mint a legjobb barátnőjében. Kíváncsian várom a folytatást.

>!
Vivi_
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Még egy újraolvasás kipipálva.:)
Ismét elkezdtem újraolvasni egy sorozatot, aminek az utolsó részét nem olvastam.
Régen, ha megkérdezik tőlem a kedvenc könyvemet kapásból rávágtam volna, hogy Csitt, csitt. Ez a könyv a legelső Vörös Pöttyös könyveim között szerepelt, ezért is zártam nagyon a szívembe akkoriban. Mondjuk még most is van helye, de már nem akkora.

Igazából, rájöttem, hogy én csak Folt miatt rajongtam a könyvért. Nora régen nem tűnt ennyire tehetetlennek és naivnak, mindenbe beletörődőnek. Most pedig igen.
A barátnőt, Vee-t se kedvelem különösebben, mondjuk régen se bírtam.

Ahogy már említettem imádom az angyalokat, ezért ezt a könyvet is szeretem. Ahhoz képest, hogy már olvastam, elég sok dolgot elfelejtettem. Ezért is volt még mindig izgalmas, hiszen még azt is elfelejtettem, hogy ki Jules. Így legalább nem volt unalmas az olvasása.

És igen, Folt örökké benne lesz A pasi listámban. Mindig is bírtam az ilyen sötét, titokzatos embereket. Imádtam a közös jeleneteiket, amikor Folt és Nora együtt volt.
Mivel a három rész egybefolyik, én azt hittem már itt megjelenik Scott is, de tévedtem.
Szerintem már azt se tudom, hogy a további kettőben mi volt/van.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
gladyna

– Az illatod is jó – mondta Folt.
– Ezt hívják zuhanynak – Egyenesen előrebámultam. Mikor nem válaszolt, oldalra fordultam. – Szappan. Sampon. Meleg víz.
– Meztelenül. Ismerem a dörgést.

63. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
>!
Julian

– Beismered, hogy szándékosan csinálod?
– Mit?
– Ezt… hogy provokálsz.
– Mondd újra, hogy „provokálsz”. Olyan provokatív a szád, ahogy kimondod.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
>!
mazsa

Az a baj az emberi vonzalommal, hogy nem lehet tudni, viszonzott-e.

37. oldal

>!
Anitaaa

– A te őrangyalod vagyok – mondta Folt.
– Kaptam egy saját őrangyalt? Pontosan mi is a munkaköri leírásod?
– Hogy őrizzem a testedet. – Folt mosolya egyre szélesebb lett. – Komolyan veszem a munkámat, ami azt jelenti, hogy közelebbi ismeretséget kell kötnöm a szóban forgó tárggyal.

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
>!
szakcsgab

– Szerinted rossz fiú vagyok?
– Megszállod más emberek…. testét.
Folt egy bólintással fogadta el a kijelentést.
– Meg akarod szállni a testemet?
– Sok mindent akarok csinálni a testeddel, de ez nincs köztük.

290. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
>!
Réka_Körtvélyi

Tartsd szem előtt, hogy az emberek változnak, de a múlt nem.

284. oldal

>!
Julian

– Ne hibáztass érte! Mondd meg anyukádnak, hogy költözzetek beljebb. Mondd meg neki, hogy van ez az új klub, úgy hívják, civilizáció, és nektek is csatlakoznotok kéne.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vee Sky
>!
Zoey

Abban a pillanatban szerettem volna visszamenni az időben, és újra átélni minden együtt töltött pillanatot. Még egy titkos mosolyt, még egy közös nevetést. Még egy izzó csókot. Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el.

348-349. oldal

1 hozzászólás
>!
Nilla I

Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el.

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano

A sorozat következő kötete

Csitt, csitt sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Üvegváros
J. L. Armentrout: Opál
Richelle Mead: A halál csókja
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Cassandra Clare: Az angyal
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő
Anna Banks: Poszeidón
Lisa Jane Smith: Ébredés
Laini Taylor: Füst és csont leánya