Crescendo (Csitt, csitt 2.) 1113 csillagozás

Becca Fitzpatrick: Crescendo

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nora tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes. Bár a barátja, Folt egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól. Először is ott a nyári iskola, és mint egy rémálomban, régi ellensége, Marcie Millar lesz a laborpartnere. Aztán meg Folt is mintha minden ok nélkül egyre távolabb kerülne tőle. Mindennek a tetejébe Norát lidércálmaiban és különös látomásaiban újra és újra kísérti apja meggyilkolása.

Ahogy Nora elveti józan esze tanácsait, és egyre mélyebbre ás apja halálának rejtélyében, felmerül benne a kérdés, hogy Nephil vérvonalának is köze van-e a dologhoz – azonban ez csak még sötétebb árnyékot vet a kapcsolatára (vagy inkább annak hiányára) Folttal. Vajon Folt többet tud, mint amit elárul? Miért tűnik mindig úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében? És ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora élete mindig veszélyben?

Eredeti mű: Becca Fitzpatrick: Crescendo (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
392 oldal · ISBN: 9789632454160 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
390 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455297 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454160 · Fordította: Miks-Rédai Viktória · Illusztrálta: James Porto

Kapcsolódó zóna

!

Csitt, csitt

47 tag · 12 karc · Utolsó karc: 2018. november 10., 13:41 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Folt Cipriano · Nora Grey · Vee Sky · Scott Parnell · Ecanus Basso


Kedvencelte 318

Most olvassa 123

Várólistára tette 263

Kívánságlistára tette 321

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli P
Becca Fitzpatrick: Crescendo

„Az elmúlt néhány hónapban megváltoztam. Már nem voltam az a naiv, meggondolatlan lány, mint egykor”

            Nora Grey bemutatja:
            Hogyan váljunk érett és megfontolt felnőtté:
Kisokos kezdőknek, haladóknak
✦ Első lépés a siker felé, hogy ne bízz meg senkiben – az anyádban, a legjobb barátnődben, de a párodban meg végképp ne! Sőt minden lépését kérd számon. ;) ✔
✦ Fogadj örök szerelmet a pasidnak! ✔
✦ Másnap hajítsd ki. ✔
✦ Ha ezekkel végeztél sajnáltasd magad, és bánkódj azon amit tettél. ✔
✦ Persze mikor újra látod az exedet, azért még csinálhatsz egy kis kabarét és féltékenykedhetsz is. ;) ✔
✦ Menj el egy helyre, ahol már több embert is megkéseltek és csak érezd jól magad a rosszarcú emberek között. ;) ✔
✦Verd meg az exed barátnőjét. ✔
✦ Lopd el az exed kocsiját, bosszúból azért, mert kidobtad és…. öhh, miért is?! Na mindegy, csak lopd el és kész. ✔ Kicsit össze is törheted, ha van kedved (opcionális)
✦ Törj be a házába! ✔
✦ Flörtölj más pasikkal, hogy észrevegyen! ;) ✔ (igen ez mindig bejön…)
✦ Ha már benne vagy, nyugodtan törj be mások lakásába is. ;) ✔
✦ Ha életveszélyes helyzetbe kerülsz, mert egy elmebeteg meg akar ölni, ne is foglalkozz vele, csak ülj le szépen egy fal tövében és merengj a múlton, nyugodtan sírd ki magad és hisztizz kedvedre, mielőtt továbbindulsz, hogy elrejtőzz a szadista gyilkos elől. ✔

Tapsoljuk meg Norát, aki immár felelősségteljes felnőtt lett.
TAPS!
Sőt inkább tapsoljuk meg az édesanyját, aki egy ilyen klassz csajt felnevelt!
Vagyis… Az édesanyját, aki rábízta a gyerekét, egy takarítónőre, amíg ő átment spoiler
Egyébként itt megjegyezném, hogy ez a rész, Nora anyjáról, tisztára olyan volt, mint a Született feleségek fantasy különkiadása. :D
Csak itt Gabrielle igazi neve Blythe, aki Nora anyja, és spoiler Ugye, nem is olyan bonyolult ez. :DD

Tudom, hogy az előző résznél behatóan boncolgattam a könyvben szereplő neveket, de azóta rájöttem, hogy átsiklottam Rixonon és Dabrian. Itt már egy fokkal jobb a választás, mert ezek már nem felnőttfilm szereplők, hanem különböző márkák, de lehet csak én asszociálok ilyenekre. Pl. Nissan Juke, Chevrolet Cruze, Suzuki Dabria Ugye, hogy nem találnád meg a kakukktojást? Egyébként Folt igazi nevét spoiler is be tudnám illeszteni az autók közé. :DD De ezt már inkább rátok bízom.
Rixonnál kicsit más a helyzet, mert ezt inkább fényképezőgépeken tudnám elképzelni. Látom is magam előtt, ahogy a Nikonok tetején nem „N” betű díszeleg, hanem „R”. De ha másnak nem ilyen élénk a képzelőereje, akkor maradjunk meg a régi telefonoknál, és maradjon simán SonyeRixon. :DD

Egyébként, ebben a könyvben annyi marhaság volt, hogy már csak azért megérte elolvasni, hogy jókat nevessek az ilyen lehetetlenségeken.
Vee még mindig szörnyen irritáló, de legalább voltak nagy beszólásai. :D

Végezetül még annyit mondanék, hogy az előző rész értékelését ugye azzal zártam, hogy mennyire gáz, mikor valaki ráguglizik az angyalokra stb.
Akkor még nem tudtam, hogy ebben a részben a következő mondat hangzik majd el, a fent említett felelősségteljes felnőtt Nora szájából:
„Képesek az arkangyalok lehallgatni a telefont?”

Ezt követően 10 percig olyan volt, mintha egy bakelitlemez lenne a fejemben, amiről leszaladt a tű. Aztán elgondolkodtam, hogy ennyi ésszel felruházva, ez a lány még hogy nem adta el a szerveit az interneten?!

51 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Oké, szóval szerintem az első rész sokkal jobb volt. A fele sztori azzal ment el, hogy Nora haragszik Foltra. Gyanusítgatja, megvádolja, sír utánna, vissza akarja szerezni, de nem tesz érte semmit. Szóval ez egy kicsit már engem is kezdett kiborítani…. mondjuk a helyzet tényleg nagyon fura volt és Nora helyében én már biztos rég kinyírtam volna Marciet.
A vége felé végre kezdett sokkal izgalmasabb lenni a könyv. Tetszett Scott, Folt emlékei és persze Vee. Az ő beszólásain még mindig röhögök.
Foltot még mindig kedvelem, de ez a név a sírba visz…. akkor már a Jev sokkal jobb.
Nagyon tetszett a vége, felcsigázta az érdeklődésemet a következő résszel kapcsolatban.

4 hozzászólás
>!
Naiva P
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Egy kicsivel laposabbnak éreztem, mint az előző részt. Az első feléig alig akart beindulni az események, de a második fele sokkal izgalmasabbra sikeredett. Nora felesleges feszültségkeltése néha igazán kiakasztott, de a bátorsága és a kíváncsisága sokat dob a karakterén. Így kevésbé elviselhetetlen. Amit csak a könyv végén vettem észre, hogy nagyon keveset szerepelt Folt, de amikor csak feltűnt a megjátszott önmagát adta. Marcie nagyon irritáló volt, Vee-t pedig kezdem megkedvelni. Határozottan van valami egyszerre nyomasztó és izgalmas ebben a sorozatban. Nagyon olvastatja magát, ami arra késztet, hogy ugorjak neki a folytatásnak. A borítója ennél a résznél is nagyon szép.

>!
Orsi999
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Ez rosszabb volt, mint az első rész. Szinte végig untam a történetet, főleg amikor Nora nyafogott. Folyton összeesküvés elméletet készített, mintha mindenki ellene lenne. Végig saját magának okozta a problémáit.
Folt-ba pedig az zavart, hogy semmit se magyarázott el, amivel el tudta volna kerülni Nora siránkozását.
A vége szerencsére izgalmasabb lett és a végén lévő függővég miatt muszáj, hogy folytassam a sorozatot.

>!
GytAnett P
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Az első részt pár hónapja olvastam, de őszintén szólva nagyon sok része kiesett már, éppen emiatt féltem a folytatástól. Szerencsére a homályban maradt részek nem voltak annyira fontosak, hogy esetleg ne értsem miattuk ezt a történetet.
Kicsit gyengébbnek és unalmasabbnak éreztem, mint az első részt, nem olvastatta magát annyira a könyv, ettől függetlenül nem éreztem rossznak. Nora sokszor idegesített. Nagyon sokszor, sőt kb. mindig csak saját magára tudott gondolni, és egyáltalán nem értette meg, hogy nem csak körülötte forog a világ. Ő ennek egyszerűen csak a része. Mondjuk az még mindig nem tiszta, hogy pontosan mi is Nora szerepe ebben a bukott angyalokkal, arkangyalokkal, nefilekkel teli világban.
Folt… Egy időre haragudtam rá, és majdnem megutáltam. Nyilván, mivel Norán keresztül így láttuk. Aztán rájöttem, hogy spoiler bizony még mindig jó arc. :D Bele még nem szerettem, de ahogy magamat ismerem, nem lesz ez messze. :D
Sean a végére kifejezetten szimpatikus szereplő lesz, de ha jól sejtem, spoiler.
spoiler
Természetesen függővéggel fejeződött be, úgyhogy kíváncsi leszek a következő részre, következő könyvtárlátogatás alkalmával biztos megnézem, hogy bent lesz-e. :)

>!
MVivien
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Nekem az első rész sokkal jobban tetszett. Itt sok volt a huzavona Nora haragszik Foltra, de mégis akarja őt, pont emiatt Nora-t még mindig nem sikerült megkedvelnem. Folt továbbra is szimpatikus, bár a sokot nem szerepelt ebben a könyvben. Scott-ról igazából nem tudom mit gondoljak néha, kedveltem, néha nem. Ebben a részben Vee volt a kedvencem, rajta nevettem a legtöbbet.
A könyv vége viszont nagyon izgalmasra sikerült, ezért kapta meg a 4 csillagot.
A borító, viszont, ennél a résznél nagyon szépre sikerült.
A könyv vége miatt folytatom az olvasást, remélem, ott már max. csillagot adhatok.

>!
ZeiMinn
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Azta… Ez a rész is úgy kezdődött nálam, mint az előző: nem egy rossz könyv. Az elején már fogtam a fejem, hogy miért kell már a 60. oldalnál összeveszni, nekem ez nem kell. Most így fogom ezt végigszenvedni, hogy folyton Nora idióta döntésein fogom magam izgatni? És basszus, komolyan ha nem így volt. Nora sokszor olyan kis buta egy főszereplő, még mindig nem érzem, hogy túljutott volna az átlag főhősnő típuson. Foltból olyan érzésem volt, mintha jóval csökkentették volna az adagomat (mintha valami nagy drogos lennék. Folt itt az én drogom!). A többi szereplőről már nem tudtam, hogy mit gondoljak, mindig változott a véleményem. Scott úgy ugrált összevissza, már majdnem kiakadt a mérce. Vee már nem az a rohadtul idegesítő legjobb barátnő, már az idegesítő alsó határára került (haladás, emberek!). Volt az a pillanat, amikor Marcie-val nem volt különösebb bajom, aztán visszacsúszott az eredeti „eléggé nem kedvelt” kategóriába.
De amit a legjobban szerettem a történetben, az egyértelműen nem a szereplőgárda volt, hanem maga a történet, ami tele volt rengeteg csavarral és iszonyatosan pörgött. Úgy peregtek az oldalak, rekordsebességgel olvastam. Mire észbe kaptam, már több 100 oldalt elolvastam és lassan vége is lett a könyvnek (illetve nem lassan, hiszen ezt a könyvet egyszerűen nem bírtam lassan olvasni!). A Fitzpatrick könyvekre ráaggaszthatom a jelzőt lassan, hogy „addiktív”. Úgy magába szippantott már az első két rész, hogy egyszerűen nem tudom felfogni. Valamilyen szinten ez az, amit nagyon szeretek a sorozatban.
De a függővég, az fájt. (Nálam ez egy elég nagy függővég…) Nagyon ki vagyok akadva. A gond az, hogy csak holnap vehetem a kezembe. Még ki kell bírnom ezt a kb. 10 órát. Ajjaj.

>!
Viktória_Erdei 
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Ennél a résznél sem unatkoztam. Izgalmas volt. Nora nagyon sokszor idegesített. Amikor azt hiszed, hogy tudod ki a rosszfiú, akkor jön a koppanás és minden gondolatodat megkérdőjelezed. Még szerencse, hogy kivettem a következő részt is a könyvtárból.

>!
BubbleTea
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Erről a könyvről nagyon nehéz nem spoiler nélkül írni, szóval nem is fogom ezt tenni. :)

spoiler
A másik karakter Vee, ezt a lányt néha meg tudnám fojtani, máskor meg pacsit tudnék neki adni. Egyszerre idegesít, és kedvelem, nagyon érdekes karaktert hozott össze Becca.

Cselekményleírás nélkül annyit tudok mondani, hogy ez a kötet tele volt meglepetésekkel, fordulatokkal és érzelmekkel. Néha jókat nevettem, máskor pedig a körmömet rágtam izgalmamban.

Összességében sokkal jobban tetszett, mint az előző kötet. Sokat gondolkoztam az 5 csillagon, de volt benne egy-két dolog ami miatt nem tudtam megadni. Ugyan fordulatos volt, de az esetek 90%-ban rájöttem, mi fog történni, és csak kevés meglepetést tartogatott, de a vége…

>!
brena
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Rekord sebességgel olvastam:))Nagyon tetszett,most viszont bolondulok meg,hogy nincs tovább…hogy lehet így befejezni?!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.Kérem a 3. részt most azonnal!

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
saxomusic

– (…) Néha rossz dolgoknak kell történni, hogy később a jók is megtörténhessenek.

281. oldal, 16. fejezet

5 hozzászólás
>!
Rencs7

– És mi most hogy állunk?
– Szorosan egymás mellett.

387. oldal, 25. fejezet (Könyvmolyképző, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
1 hozzászólás
>!
szakcsgab

– Van rá öt dollárom, hogy nem tudod megismételni – mondtam mögé lépve.
Folt hátrapillantott és elvigyorodott. – Nem a pénzed kell nekem, angyalom.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
2 hozzászólás
>!
szakcsgab

– Nincs véletlenül ezer dolcsid kölcsön?
– Öt dolcsim sincs kölcsön. A perselymalacom orvosilag anorexiás.

42. oldal

>!
vmonika_

Az egyetlen dolog, amire egy pasi jó, az az, hogy összetörje a szíved.

163. oldal

7 hozzászólás
>!
janka0416

– Nora, hallottál valamit? – húzta fel az orrát Vee. – Azt hiszem én igen.
– Szerintem is, biztosan hallottál valamit – bólogattam.
– Lehet, hogy egy… kutyafingot?
– Úgy vélem – értettem egyet. Marcie szeme összeszűkült.
– Hahaha…
– Megint hallottam – kapta fel a fejét Vee. – Úgy látszik, ezt a kutyát komolyan gyötrik a szelek. Talán diétás tápot kellene kapnia.

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Grey · Vee Sky
2 hozzászólás
>!
kellyolvas P

– Csitt, csitt – suttogta. – Minden rendben lesz. Akarlak téged, és nem bírom már ezt a felemás életet.
– De a pokolra vetnek – dadogtam, nem tudva gátat szabni az ajkam remegésének.
– Ezzel már régen megbékéltem.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
2 hozzászólás
>!
Rencs7

– Ne akard, hogy megbánjam! – leheltem.
– Még egyszer sem bántál meg – felelte, és megcsókolt.

169. oldal, 10. fejezet (Könyvmolyképző, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
>!
kellyolvas P

– Nem titok, hogy Folt balhés. Lerí róla, hogy afféle megváltásra váró rosszfiú. Csak tudod, a legtöbb rosszfiú valójában nem akarja, hogy megváltsák. Nekik jó, ha rosszak. Őket a félelem és a pánik élteti, amit az anyák szívébe ültetnek mindenfelé.
– Hát ez… mélyenszántó volt.

127. oldal

5 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Csitt, csitt sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Shift – Változás
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Rachel Vincent: Lélekőrzők