Crescendo (Csitt, csitt 2.) 1361 csillagozás

Becca Fitzpatrick: Crescendo

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nora tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes. Bár a barátja, Folt egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól. Először is ott a nyári iskola, és mint egy rémálomban, régi ellensége, Marcie Millar lesz a laborpartnere. Aztán meg Folt is mintha minden ok nélkül egyre távolabb kerülne tőle. Mindennek a tetejébe Norát lidércálmaiban és különös látomásaiban újra és újra kísérti apja meggyilkolása.

Ahogy Nora elveti józan esze tanácsait, és egyre mélyebbre ás apja halálának rejtélyében, felmerül benne a kérdés, hogy Nephil vérvonalának is köze van-e a dologhoz – azonban ez csak még sötétebb árnyékot vet a kapcsolatára (vagy inkább annak hiányára) Folttal. Vajon Folt többet tud, mint amit elárul? Miért tűnik mindig úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében? És ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora élete mindig veszélyben?

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789632457536 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789632457543 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454160 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Csitt, csitt

57 tag · 10 karc · Utolsó karc: 2021. január 17., 21:43 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Folt Cipriano · Nora Grey · Vee Sky · Scott Parnell · Ecanus Basso · Marcie Millar


Kedvencelte 317

Most olvassa 108

Várólistára tette 274

Kívánságlistára tette 409

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Xoxoribizli>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

„Az elmúlt néhány hónapban megváltoztam. Már nem voltam az a naiv, meggondolatlan lány, mint egykor”

            Nora Grey bemutatja:
            Hogyan váljunk érett és megfontolt felnőtté:
Kisokos kezdőknek, haladóknak
✦ Első lépés a siker felé, hogy ne bízz meg senkiben – az anyádban, a legjobb barátnődben, de a párodban meg végképp ne! Sőt minden lépését kérd számon. ;) ✔
✦ Fogadj örök szerelmet a pasidnak! ✔
✦ Másnap hajítsd ki. ✔
✦ Ha ezekkel végeztél sajnáltasd magad, és bánkódj azon amit tettél. ✔
✦ Persze mikor újra látod az exedet, azért még csinálhatsz egy kis kabarét és féltékenykedhetsz is. ;) ✔
✦ Menj el egy helyre, ahol már több embert is megkéseltek és csak érezd jól magad a rosszarcú emberek között. ;) ✔
✦Verd meg az exed barátnőjét. ✔
✦ Lopd el az exed kocsiját, bosszúból azért, mert kidobtad és…. öhh, miért is?! Na mindegy, csak lopd el és kész. ✔ Kicsit össze is törheted, ha van kedved (opcionális)
✦ Törj be a házába! ✔
✦ Flörtölj más pasikkal, hogy észrevegyen! ;) ✔ (igen ez mindig bejön…)
✦ Ha már benne vagy, nyugodtan törj be mások lakásába is. ;) ✔
✦ Ha életveszélyes helyzetbe kerülsz, mert egy elmebeteg meg akar ölni, ne is foglalkozz vele, csak ülj le szépen egy fal tövében és merengj a múlton, nyugodtan sírd ki magad és hisztizz kedvedre, mielőtt továbbindulsz, hogy elrejtőzz a szadista gyilkos elől. ✔ Tapsoljuk meg Norát, aki immár felelősségteljes felnőtt lett. TAPS!
Sőt inkább tapsoljuk meg az édesanyját, aki egy ilyen klassz csajt felnevelt!
Vagyis… Az édesanyját, aki rábízta a gyerekét, egy takarítónőre, amíg ő átment spoiler
Egyébként itt megjegyezném, hogy ez a rész, Nora anyjáról, tisztára olyan volt, mint a Született feleségek fantasy különkiadása. :D
Csak itt Gabrielle igazi neve Blythe, aki Nora anyja, és spoiler Ugye, nem is olyan bonyolult ez. :DD

Tudom, hogy az előző résznél behatóan boncolgattam a könyvben szereplő neveket, de azóta rájöttem, hogy átsiklottam Rixonon és Dabrian. Itt már egy fokkal jobb a választás, mert ezek már nem felnőttfilm szereplők, hanem különböző márkák, de lehet csak én asszociálok ilyenekre. Pl. Nissan Juke, Chevrolet Cruze, Suzuki Dabria Ugye, hogy nem találnád meg a kakukktojást? Egyébként Folt igazi nevét spoiler is be tudnám illeszteni az autók közé. :DD De ezt már inkább rátok bízom.
Rixonnál kicsit más a helyzet, mert ezt inkább fényképezőgépeken tudnám elképzelni. Látom is magam előtt, ahogy a Nikonok tetején nem „N” betű díszeleg, hanem „R”. De ha másnak nem ilyen élénk a képzelőereje, akkor maradjunk meg a régi telefonoknál, és maradjon simán SonyeRixon. :DD

Egyébként, ebben a könyvben annyi marhaság volt, hogy már csak azért megérte elolvasni, hogy jókat nevessek az ilyen lehetetlenségeken.
Vee még mindig szörnyen irritáló, de legalább voltak nagy beszólásai. :D

Végezetül még annyit mondanék, hogy az előző rész értékelését ugye azzal zártam, hogy mennyire gáz, mikor valaki ráguglizik az angyalokra stb.
Akkor még nem tudtam, hogy ebben a részben a következő mondat hangzik majd el, a fent említett felelősségteljes felnőtt Nora szájából:
„Képesek az arkangyalok lehallgatni a telefont?”

Ezt követően 10 percig olyan volt, mintha egy bakelitlemez lenne a fejemben, amiről leszaladt a tű. Aztán elgondolkodtam, hogy ennyi ésszel felruházva, ez a lány még hogy nem adta el a szerveit az interneten?!

54 hozzászólás
DarknessAngel>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Oké, szóval szerintem az első rész sokkal jobb volt. A fele sztori azzal ment el, hogy Nora haragszik Foltra. Gyanusítgatja, megvádolja, sír utánna, vissza akarja szerezni, de nem tesz érte semmit. Szóval ez egy kicsit már engem is kezdett kiborítani…. mondjuk a helyzet tényleg nagyon fura volt és Nora helyében én már biztos rég kinyírtam volna Marciet.
A vége felé végre kezdett sokkal izgalmasabb lenni a könyv. Tetszett Scott, Folt emlékei és persze Vee. Az ő beszólásain még mindig röhögök.
Foltot még mindig kedvelem, de ez a név a sírba visz…. akkor már a Jev sokkal jobb.
Nagyon tetszett a vége, felcsigázta az érdeklődésemet a következő résszel kapcsolatban.

4 hozzászólás
Naiva P>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Egy kicsivel laposabbnak éreztem, mint az előző részt. Az első feléig alig akart beindulni az események, de a második fele sokkal izgalmasabbra sikeredett. Nora felesleges feszültségkeltése néha igazán kiakasztott, de a bátorsága és a kíváncsisága sokat dob a karakterén. Így kevésbé elviselhetetlen. Amit csak a könyv végén vettem észre, hogy nagyon keveset szerepelt Folt, de amikor csak feltűnt a megjátszott önmagát adta. Marcie nagyon irritáló volt, Vee-t pedig kezdem megkedvelni. Határozottan van valami egyszerre nyomasztó és izgalmas ebben a sorozatban. Nagyon olvastatja magát, ami arra késztet, hogy ugorjak neki a folytatásnak. A borítója ennél a résznél is nagyon szép.

MissFortune>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Silányra sikerült. Nem tettem magasra a mércét pedig.
A szereplők gondolkodása annyira logikátlan, hogy idegesített. Nora roppant idegelő, na meg amit Folttal levágnak.. Nem értettem tulajdonképpen, mi volt ez a gyerekes féltékenykedés, veszekedés.
A könyv felétől kb. kezd beindulni a történet, ha lehet így mondani. Örültem, hogy végre történt pár dolog. Rixon esete meglepett.
Egyszer olvasható volt, többször biztos nem venném kézbe. de ha már elkezdtem a sorozatot, be is fejezem…

Orsi999>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Ez rosszabb volt, mint az első rész. Szinte végig untam a történetet, főleg amikor Nora nyafogott. Folyton összeesküvés elméletet készített, mintha mindenki ellene lenne. Végig saját magának okozta a problémáit.
Folt-ba pedig az zavart, hogy semmit se magyarázott el, amivel el tudta volna kerülni Nora siránkozását.
A vége szerencsére izgalmasabb lett és a végén lévő függővég miatt muszáj, hogy folytassam a sorozatot.

GytAnett>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Az első részt pár hónapja olvastam, de őszintén szólva nagyon sok része kiesett már, éppen emiatt féltem a folytatástól. Szerencsére a homályban maradt részek nem voltak annyira fontosak, hogy esetleg ne értsem miattuk ezt a történetet.
Kicsit gyengébbnek és unalmasabbnak éreztem, mint az első részt, nem olvastatta magát annyira a könyv, ettől függetlenül nem éreztem rossznak. Nora sokszor idegesített. Nagyon sokszor, sőt kb. mindig csak saját magára tudott gondolni, és egyáltalán nem értette meg, hogy nem csak körülötte forog a világ. Ő ennek egyszerűen csak a része. Mondjuk az még mindig nem tiszta, hogy pontosan mi is Nora szerepe ebben a bukott angyalokkal, arkangyalokkal, nefilekkel teli világban.
Folt… Egy időre haragudtam rá, és majdnem megutáltam. Nyilván, mivel Norán keresztül így láttuk. Aztán rájöttem, hogy spoiler bizony még mindig jó arc. :D Bele még nem szerettem, de ahogy magamat ismerem, nem lesz ez messze. :D
Sean a végére kifejezetten szimpatikus szereplő lesz, de ha jól sejtem, spoiler.
spoiler
Természetesen függővéggel fejeződött be, úgyhogy kíváncsi leszek a következő részre, következő könyvtárlátogatás alkalmával biztos megnézem, hogy bent lesz-e. :)

Nikolett0907 P>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Az első kötetét kedveltem, érdekesnek találtam.
Itt viszont semmi ilyesmiről nem tudok nyilatkozni.
Nora „felnőtté” válása, átcsap egy logikátlan, üres érzelmi megnyilvánulású és cselekedetű folyamattá. Amit persze a szerző próbál eltusolni, de nem sok sikerrel.
Eddig volt a történetben valami extra, kis árnyaltság a karakterek részéről.
Most csak végig pergettem a lapokat, elolvastam és pont.
Sajnos nem tudtam azonosulni egyik karakterrel sem és ami a legrosszabb a felénél már azt vártam a legjobban, hogy vége legyen.

Kár érte.

4 hozzászólás
christine>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

És egyből mélyrepülés.
Őszintén, ezt a részt untam, és nagyon rágódtam azon, hogy hagyom az egészet a csudába, de valami azért visszatartott. A zavaros háttér itt csak még inkább sötétebbé vált, már azt is megkérdőjelezem, amiben eddig nagyon hittem, és ez nem feltétlenül jelent jót.
A cselekmény nagyon kiszámítható. spoiler
Most már csak azért folytatom, mert túlságosan is könnyed a szövege, hamar lecsúszik még a 400 oldal is.

K_A_Hikari>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

„Néha rossz dolgoknak kell történni, hogy később a jók is megtörténhessenek.”

Zenedarabokban a regény címe erősödést, fokozást jelent. Kiváncsi voltam, ez ott van-e a történetben is.
(…)
Megkaptam a crescendomat, amit szerettem volna.
Kicsit sok felesleges hiszti, kicsit sok felesleges plusz kör volt ugyan benne, de már csak azért is tovább olvastam, hogy túllegyek ezeken a negatívumokon.
A vége kárpótolt sok mindenért, – főleg a gyűrűs jelenet – és azt hiszem, sürgősen olvasom a folytatást, mert így nem lehet vége egy regénynek.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/06/becca-fitzpat…

1 hozzászólás
MVivien>!
Becca Fitzpatrick: Crescendo

Nekem az első rész sokkal jobban tetszett. Itt sok volt a huzavona Nora haragszik Foltra, de mégis akarja őt, pont emiatt Nora-t még mindig nem sikerült megkedvelnem. Folt továbbra is szimpatikus, bár a sokot nem szerepelt ebben a könyvben. Scott-ról igazából nem tudom mit gondoljak néha, kedveltem, néha nem. Ebben a részben Vee volt a kedvencem, rajta nevettem a legtöbbet.
A könyv vége viszont nagyon izgalmasra sikerült, ezért kapta meg a 4 csillagot.
A borító, viszont, ennél a résznél nagyon szépre sikerült.
A könyv vége miatt folytatom az olvasást, remélem, ott már max. csillagot adhatok.


Népszerű idézetek

saxomusic>!

– […] Néha rossz dolgoknak kell történni, hogy később a jók is megtörténhessenek.

281. oldal, 16. fejezet

5 hozzászólás
Rencs7>!

– És mi most hogy állunk?
– Szorosan egymás mellett.

387. oldal, 25. fejezet (Könyvmolyképző, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
1 hozzászólás
szakcsgab>!

– Van rá öt dollárom, hogy nem tudod megismételni – mondtam mögé lépve.
Folt hátrapillantott és elvigyorodott. – Nem a pénzed kell nekem, angyalom.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
2 hozzászólás
szakcsgab>!

– Nincs véletlenül ezer dolcsid kölcsön?
– Öt dolcsim sincs kölcsön. A perselymalacom orvosilag anorexiás.

42. oldal

vmonika_>!

Az egyetlen dolog, amire egy pasi jó, az az, hogy összetörje a szíved.

163. oldal

7 hozzászólás
janka0416>!

– Nora, hallottál valamit? – húzta fel az orrát Vee. – Azt hiszem én igen.
– Szerintem is, biztosan hallottál valamit – bólogattam.
– Lehet, hogy egy… kutyafingot?
– Úgy vélem – értettem egyet. Marcie szeme összeszűkült.
– Hahaha…
– Megint hallottam – kapta fel a fejét Vee. – Úgy látszik, ezt a kutyát komolyan gyötrik a szelek. Talán diétás tápot kellene kapnia.

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Grey · Vee Sky
2 hozzászólás
kellyolvas P>!

– Csitt, csitt – suttogta. – Minden rendben lesz. Akarlak téged, és nem bírom már ezt a felemás életet.
– De a pokolra vetnek – dadogtam, nem tudva gátat szabni az ajkam remegésének.
– Ezzel már régen megbékéltem.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey
2 hozzászólás
kellyolvas P>!

– Nem titok, hogy Folt balhés. Lerí róla, hogy afféle megváltásra váró rosszfiú. Csak tudod, a legtöbb rosszfiú valójában nem akarja, hogy megváltsák. Nekik jó, ha rosszak. Őket a félelem és a pánik élteti, amit az anyák szívébe ültetnek mindenfelé.
– Hát ez… mélyenszántó volt.

127. oldal

5 hozzászólás
Rencs7>!

– Ne akard, hogy megbánjam! – leheltem.
– Még egyszer sem bántál meg – felelte, és megcsókolt.

169. oldal, 10. fejezet (Könyvmolyképző, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Folt Cipriano · Nora Grey

Népszerű triviák

BrigiMoly>!

Patch (Folt) karakterét is egy korábban ismert emberről mintázta, de nem árulja el, ki is az.

[hu.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt · Becca Fitzpatrick: Crescendo · Becca Fitzpatrick: Finale · Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Becca Fitzpatrick: Crescendo
Becca Fitzpatrick: Finale
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt

Kapcsolódó alkotók: Becca Fitzpatrick


A sorozat következő kötete

Csitt, csitt sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Marah Woolf: Ne szeress!
Csóti Lili: Hetedvérig