Black ​Ice – Tükörjég 765 csillagozás

Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Britt Pheiffer felkészült, hogy hátizsákkal hódítsa meg a Teton-hegységet – arra azonban nem készült fel, hogy a gondolataiban még mindig kísértő exbarátja is csatlakozzon hozzá. Mielőtt Britt tisztázhatná magában, mit érez Calvin iránt, egy váratlan hóvihar miatt menedéket kényszerül kérni egy hegyi kunyhóban. A jóképű, segítőkész lakók azonban szökésben vannak. Túszul ejtik és arra kényszerítik Brittet, hogy vezesse le őket a hegyről. Britt tudja, életben kell maradnia, hogy Calvin megtalálja. A helyzetet tovább bonyolítja, amikor Britt rábukkan egy korábban itt elkövetett gyilkosságsorozat vérfagyasztó bizonyítékára – ami őt magát is célponttá változtatja.
Azonban semmi sem az, aminek látszik, és mindenki titkolózik – még Mason, az egyik emberrabló is. A kedvessége zavarba ejti Brittet. Mason vajon ellenség? Vagy szövetséges?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994412 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jude (Black Ice) · Britt Pheiffer


Kedvencelte 164

Most olvassa 12

Várólistára tette 345

Kívánságlistára tette 302

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Már egy ideje szemezek ezzel a könyvvel, csak az írónő egy másik alkotásával való találkozás kicsit visszatartott. Nem bántam meg, hogy mégis belevágtam. Ez egy YA thriller – középiskolás hősnővel és kemény gyilkosságokkal. Brittet eleinte nem kedveltem, de egy ilyen (tor)túra mindenkit megváltoztatott volna. Ő is naiv kislányból kemény, felelősségteljes csajjá változott. Maga a történet olvastatta magát, a csavarokat sejtettem, bár Mason esetében először más volt a tippem. spoiler
Még a gyilkos motivációját is simán kitaláltam, mielőtt ő maga elmesélte volna. A sok hihetetlen fordulat mellett mégis a medvés kaland volt számomra a legfurább, bár lehet, hogy tényleg így viselkedne a mackó.

4 hozzászólás
zuna19>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Hogy őszinte legyen, nagyon nem tudom eldönteni, hogy ez egy brutálisan jó könyv volt, vagy éppen az ellenkezője. Homály az egész.
A történetet én szürreálisnak tartom. Egyáltalán nem valóságos.
Tudom, hogy a könyvek azért vannak, hogy hihetetlen történeteket ismerjünk meg, amikkel a hétköznapokban nem futunk össze, de itt brutálisan hatott az egész.
Mondjuk, azt sem igazán értem, hogy lett ez vörös pöttyös könyv, ami ugye ifjúsági? De hát, lehet én értettem félre valamit. :D
Hiába lehetett volna vele gyorsan haladni, ha egyszerűen mindig megdöccentem és letettem. Sokszor már elegem volt belőle. Agyzsibbasztó.
Britt karaktere egyáltalán nem tetszett. Főleg az elején nem bírtam, az utolsó 50 oldalon már láttam értelmét, hogy benne van a sztoriban. De kedvenc így sem lett.
Azért eléggé lehetett tudni, hogy mi fog kisülni a végére a sztoriból.
Persze volt sok jó is benne, de most mégis csak a rosszakat látom magam előtt. Szomorú.
Na jó muszáj kiemelnem azt, hogy Jude szerethető volt. Már az elejétől kedveltem.

4 hozzászólás
anikho>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Filmet akarok belőle! Ebből a könyvből egy nagyszerű filmet lehetne csinálni.

A fülszöveg kellően felvilágosít mire kell számítani. Ahogy haladnak az események, fokozatosan rakod össze a gyilkosságok sorozatát, kialakul egy alternatíva a fejedben. Hiába gondolod úgy, hogy kitaláltad az igazságot, a történetvezetés képes elbizonytalanítani. Tényleg. És mindez a lehető legtökéletesebben van tálalva.

Britt-et megszerettem, jó volt látni, hogyan változik meg ez alatt a tortúra alatt. Rájön, hogy nem szabad teljes mértékben, mindig csak másokra támaszkodni, önállóan is helyt kell állni az életben.
A krimis szálba vegyül természetesen romantika. Amit imádtam. ♥ Huuuh. *-* Masoon spoiler ♥ Az érzelmek lassú alakulása, elmélyülése mindvégig igaznak hatott. Úgy érzem, lehetséges ilyetén vonzalom kialakulása a felvázolt helyzetben.

Meg kell említenem, hogy Korbie-t meg tudtam volna verni.. az ilyen emberektől, barátoktól mentsen az ég.

Tehát zseniális, kedvenc lett. És tényleg nagyon örülnék egy mozinak belőle. :)
Köszönöm a lehetőséget @kattyesz :*
És köszönöm a @Könyvmolyképző-nek is, hogy olvashattam. :)

bővebben, képekkel. láthatjátok, én hogyan képzelem a szereplőket. :) : http://anikhomolyol.blogspot.hu/2016/05/becca-fitzpatri…

11 hozzászólás
Mulán>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Az az igazság hogy én még évekkel ezelőtt megismerkedtem azzal a stílussal amit képvisel az írónő, de erre nem számítottam bár igazán semmire se mert nem tudtam hogy mi lesz ebből. elég jó kriminek nem az a kis lapos semmiség épp ellenkezőleg. És bár lehet tudni hogy kb mikor mi fog történni és mi lesz a vége még így is olvasható volt és izgalmas.

Naiva P>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Azt a néhány ellentmondást és azt a csapnivaló barátnőt leszámítva, valóban izgalmas olvasmány. A műfaj inkább ifjúsági krimi, vagy esetleg YA thriller, ha van ilyen egyáltalán. A történet maga eléggé mozgalmas volt, de magát a feszült légkört nem éreztem annyira, ami a thrillerre, mint műfajra leginkább jellemző. Mivel ráéreztem, hogy ki lehet a hunyó, így a fő kérdés inkább az volt számomra, hogy lehetséges egy ilyennel baráti kapcsolatot ápolni, mint Korbie??? Egy hihetetlenül irritáló, jellemtelen, rosszindulatú lány, akit a legjobb messze, nagyívben elkerülni, nem hogy barátkozni vele. Szerencsére a történetben nem sok vizet zavar, de éppen elég volt belőle.
Ami nagyon sokat lendít magán a történeten, az a hősnő és az ő jelleme. Britt első benyomásra olyan „apuci egyetlen lánya" típus, de fiatalkora ellenére okos, kitartó, bátor lány. Sokszor csodáltam a kitartását, a lélekjelenlétét és azt, ahogyan előre számolt a lehetőségekkel. Szerintem vészhelyzet esetén még a legedzettebb pszichikumú, felnőtt embereknek se mindig sikerül a racionális gondolkodás. Engem nem zavart, hogy Calvin-ről áradozik. Végülis élete első szerelme. spoiler A hősnő múltra való visszaemlékezései külön tetszettek, és jót tett a történetnek. Végül, ami a legjobb az egészben, hogy önálló kötet. Kerek, egész lezárással.

BlackWidow>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Teljesen lesokkolt.
Talán ez az első olyan krimis könyvem, és elképesztően élveztem. Annyira magával ragadott az egész, hogy alig tudtam letenni.
Az írónőtől is ez volt az első könyvem, de a Csitt-csitt sorozatot már régóta tervezem.
Erre viszont nem számítottam. Annyira hihetetlen volt az egész, és mégis annyira valóságos volt.
Britt helyében is féltem. A vége felé szinte éreztem, hogy Calvin itt áll mögöttem, és azt várja, hogy én is mikor jövök rá a titkára.
Nem akartam ilyen hamar kiolvasni igazából, de nem tudtam letenni a könyvet!
Már az elején annyira unszimpatikus lett Korbie. Calvin csak a végére nyerte el az undoromat.
spoilerMasonbe pedig beleszerettem. Lehet, hogy nekem is Stockholm-szindrómám lenne, ha Britt helyzetébe kerülnék.

5 hozzászólás
molybarby>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Mostanában akármit is olvasok, mindig hiányzik belőle nekem valami. Nem szoktam sok krimi könyvet olvasni, sőt szinte egyáltalán nem, mégis ez tetszett. Jól ki lett találva, pörögtek az események, fordulatos volt. Talán azért maradt hiányérzetem, mert előre kitaláltam a történetet, vagy mert voltak benne részek, amik nekem kicsit furán jöttek le. Nem tudom, de egyébként az egész nagyon élvezhető volt, könnyen olvastatta magát, amire a bizonyíték, hogy egy nap alatt le is tudtam az egészet :D

4 hozzászólás
Milli88 P>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Bakker, tiszta lüke vagyok, amiért nem kezdtem bele előbb. Bár gondolom mindennek megvan a miértje. Ez a történet most nagyon kellett. És jipíííííí! Új kedvencet avattam. *-*

Szeretem Becca könyveit. Jól, olvasmányosan ír, a szereplők jól kidolgozottak. Ez a mostani könyvnél sem volt másképp. Picit tartottam tőle, mert csak ott van a krimi, horror, thriller címke, de el sem tudtam volna képzelni, hogy ennyire magával ragad a történet. Ha ma nem kellett volna dolgoznom, akkor még az éjszaka folyamán ki is olvasom. Már rég szippantott magába így egy történet, mint ez.

A szereplők érdekesek, jó jellemábrázolást kapunk az első pár fejezet elolvasása után. Minden erőmmel azon voltam, hogy megértsem a főhősnő Britt legjobb barátnőjéhez fűződő kapcsolatát, de nem ment. Egyszerűen az a rinyap*na kiverte nálam a biztosítékot. Legszívesebben jól megráztam volna. S mindezt már akkor, amikor még az akció, az izgalom és a veszély még el sem kezdődött. Ezen kívül egy dolog volt, ami nekem kicsit túlontúl sokkkkk volt. Britt Calvin utáni nyálcsorgatása. Bocsi, de ettől hánynom kellett.
De mindezek ellenére mégis annyira magával ragadott a történet, hogy nem tudtam letenni. Tele volt izgalommal, fordulattal, veszéllyel, akcióval. Húúú! Azért nem semmi nő Becca Fitzpatrick. Megpróbált félrevezetni, hogy ki is lesz a végén a rossz fiú. De nem ment, átláttam a szitán. :D büszke Viszont tényleg nagyon örültem ennek a sok „félrevezetésnek”. Jó volt kicsit megtornáztatni olvasás közben az agyam, hogy akkor most ki is a gyilkos, a rossz, a bűnöző?
Azért kaptam egy kis romantikát is. Nem vágytam rá feltétlenül, de a könyv végre meglágyult a szívem, és rábólintottam, jó, hát akkor legyen.

11 hozzászólás
Csoszi >!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Drága lánykáim, Britt és Korbie! Áruljátok már el, hogy miért nem Hawaii-ra mentetek a tavaszi szünetben, ahol szépen élvezhettétek volna a kellemes napsütést és úszkálhattatok volna az óceánban? Ja, értem! Hegyekben túrázni sokkal izgalmasabbnak hangzik. És tényleg! Ha csak sejtetik, hogy mi vár rátok, kétszer is meggondoljátok magatokat.
Remek könyv. Már az első pár oldal megfogott, és sokkal jobban tetszett, mint a Csitt, csitt sorozat. A karakterek, a felépítés, a cselekmény jól kitalált, olvastatta magát. Jó volt végig Britt szemszögéből látni az eseményeket, megismerni a gondolatait. Ő egy erős karakter, akinek az igazi jelleme, a bátorsága a rendkívüli körülmények között bontakozott ki. Ő és Mason ♥ volt a kedvencem. Korbie egy idő után nekem már nem volt szimpatikus. spoiler A befejezés tökéletes.

gabiica P>!
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Ez nekem irtózatosan bejött. Nagyon tetszett az egész történet. Érdekes volt, lebilincselő, végig lekötötte a figyelmemet.
Valahogy sejtettem, hogy Mason/spoiler nem az, akinek mutatja magát, éreztem, hogy ő tökéletes karakter.
A vége számomra nem volt meglepő. Attól a pillanattól fogva, hogy spoiler
Britt szenvedését néha soknak tartottam, főleg, mikor Calvinről volt szó.
Ennek ellenére azonban nagyon tetszett az egész történet. Számomra nem volt klisés, igazán jó volt a krimi/thriller és YA keveredése, kifejezetten tetszett.


Népszerű idézetek

anikho>!

– Mikor csókoltak meg utoljára? – kérdezte. – De nem azokra a száraz, jelentéktelen csókokra gondolok, amiket el is felejtesz, amint vége.
Végre kimásztam annyira a dermetségből, hogy visszavágjak.
– Mint a tegnapiak?
Jude felvonta a szemöldökét.
– Igen? Hát akkor nem értem, miért nyöszörögted a nevemet még álmodban is.

246. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Britt Pheiffer · Jude (Black Ice)
Ashriver>!

Csessze meg! Csessze meg, én akkor is élvezni fogom! Ez jó mantrának tűnt a hétre.

Kapcsolódó szócikkek: Britt Pheiffer
ScarlettBlair>!

– Arra a puszira gondolsz? Az olyan ártatlan volt, mint egy zsoltároskönyv.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: puszi
anikho>!

Ha az emberrablás és a zsarolás nem válik be, biztosra veszem, hogy az ezoterikus elemzésből megélhetsz!

186. oldal

szinti2>!

– Egy percre egészen összezavartál – szólalt meg. – Egy barátnő ausztrál akcentussal, ez szép csel volt. Én csak álltam ott remegve, és válaszolni sem bírtam.
– Elnézést, hogy nem vettem fel, amikor hívtál. A vízben voltam – folytatta, és megindult felém. A mosolya lehervadt, a szeme elkomolyodott. Már nem az a Jude állt előttem, aki minden érzését gondosan rejtegette – néztem az érzelmek játékát az arcán, ahogy magába szív a tekintetével. Elakadt a lélegzetem. Még mindig érzett irántam
valamit; a jelek egyértelműek voltak. Csak erre volt szükségem, és minden magamra kényszerített önuralmam elhagyott. Odarohantam, rávetettem magam, egyenesen a
karjába; a lábammal átfogtam a derekát, és a nyakába temettem az arcomat. És megcsókoltam. Gyorsan és könnyen jött – a minket elválasztó hónapok hirtelen csak napoknak, perceknek tűntek, másodperceknek, egyetlen szívdobbanásnak. Az ajkam végigsiklott az ajkán, a járomcsontján, erős vonású, szépen faragott arcának minden vonásán.
– Nem hiszem el, hogy tényleg te vagy! – A fülem mögé simította a hajamat, és gyengéden megcirógatta az arcomat. – Csodálatosan nézel ki.
– Egy zuhany mindent megold – nevettem rá. – Meg a kaja, meg az alvás.

Kapcsolódó szócikkek: Britt Pheiffer · Jude (Black Ice)
MFKata>!

Sose tudhatod, mivel kell szembenézned, szóval légy résen.

Ashriver>!

– Ne ess pánikba! – mondtam ki halkan, gondolva, hogy ez kiváló első lépésnek tűnik a siker felé vezető úton.
– Zuhog az eső, meghalt a mobilhálózat, és itt ülünk a hegység közepén. Ne essünk pánikba, hát persze – vágta rá Korbie.

Perly>!

– Utállak – nyögtem szánalmasan.
– Tudom, ezt már mondtad. Na induljunk!

Kapcsolódó szócikkek: Britt Pheiffer · Jude (Black Ice)
KATARYNA>!

– […]Tudod, mindenkinek szüksége van néha egy hóviharra… egy élet–halál tapasztalatra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Angeline Boulley: A Tűzőrző lánya
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
Aria Brighton: Vérvörös rabság