A ​nyári feleségek 33 csillagozás

Beatriz Williams: A nyári feleségek

Titkok és hazugságok tartják össze a szigetet. Ezen a nyáron azonban minden darabjaira hullik…
Egy összetartó közösség.
Egy tiltott szerelem.
Egy nyár, amely megváltoztat mindent…
1951. Miranda édesanyja beházasodik a káprázatos szépségű Winthrop-sziget egyik leggazdagabb családjába.
A New England partjaihoz közeli szigeten a felszín alatt finom feszültség húzódik az ott vakációzó gazdag családok meg a szigetet „működtető” portugál halászok és háztartási alkalmazottak között.

Amikor Miranda beleszeret Josephbe, a világítótorony őrének jóvágású fiába, ez a feszültség könyörtelenül felszínre tör, mígnem a nyár végén akkorát robban, hogy örökre megváltoztat mindenkit.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905261 · Fordította: Szabó Olimpia
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
450 oldal · ISBN: 9786155905278 · Fordította: Szabó Olimpia

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

Deszter89>!
Beatriz Williams: A nyári feleségek

Szeretem az olyan könyveket ami olyan világot és/vagy kort mutat be amit én nem láthatok vagy láthattam. Nem is kellenek nagy történések, elég ha jól van megírva, és a képzeletem szárnyalhat. Csodásnak is találtam az 50-es 60-as évek szigetét, a szürkebarátot a világítótornyot és a tengert, valahogy mégis eluntam a könyvet a végére.
Persze a tájleírások jók voltak, de a fő hangsúly a szereplőkön volt, leginkább a múltjuk bemutatásán, ami keveredett a jelenlegi életükkel.
Nagyon nehezen bontakozott ki az a titok amit a fülszöveg is említett, szerintem túl lett bonyolítva. Sok volt a felesleges információ, meg az időben ide-oda ugrálás is csak zavaró volt. Nem volt rossz történet, de szerintem kicsit erőltetettre sikerült.

aram76>!
Beatriz Williams: A nyári feleségek

Eleinte nehezen volt követhető a könyv időbeni ide-oda váltakozása, aztán lassan helyére kerültek a dolgok. Érdekes olvasmány volt, a szigeten lakó egyszerű emberek és a szigeten nyári rezidenciát fenntartó gazdag elit közötti társadalmi, emberi különbségek megmutatkozása. Az emberi értékek, az érzések, a tudd, hogy hol a helyed helyzetek megmutatkozása elgondolkodtató volt, ahogy haladtam a könyvvel. Összességében nem volt rossz, sőt tetszett, de valahogy még most is azt érzem, hogy valami hiányzott/hiányzik, de nem tudom most még megfogalmazni pontosan, hogy mi az. Valahogy számomra nyitott maradt a történet, de nem a végkifejlete miatt.

l2njpx>!
Beatriz Williams: A nyári feleségek

Borzasztóan semmilyen. Se a sztori nem érdekes, se a szerelők és hangulata sincs. És borzasztó idétlenek a szexjelentek, mindenki döfköd, szurkál stb.

nana1 P>!
Beatriz Williams: A nyári feleségek

Nem értettem először sem a címet, sem az idősíkok ugrását, a nevek összekavarodtak. Aztán szépen lassan kezd kibontakozni a történet, az idősíkok logikai összefüggése és a végén a könyv címe értelmet nyer. Jó könyv, lendületes cselekményszövés, így karácsonykor igazn jó volt olvasni a kanadalló pattogó tüze mellett.

evelynderi>!
Beatriz Williams: A nyári feleségek

Nagyon tetszett a kép, amit az írónő festett a kis elszigetelt közösségről, akik sosem adnák ki az övéiket a jöttment idegeneknek. Szintén tetszett a kor, amiben játszódott a történet; sőt ha pontos akarok lenni, akkor inkább korokat mondok, ugyanis az időben ugrálva érkezünk el a végkifejletig. Az elején nem is értettem, hogy jön Bianca Medeiro Miranda történetéhez, de persze a végére minden tiszta lett.

Azért a szerelmi szál nagyon lassan bontakozik ki, de talán éppen ettől szép és romantikus. A háttérben persze nagy titkok szunnyadnak, melyek több család életét hálózzák be. Ezek a titkok egyre szaporodnak, emiatt pedig a feszültség is egyre növekszik. És ahogy a fülszöveg írja, nyár végére valóban nagy robbanás várható.

Szerettem olvasni ezt a könyvet. Kellemes, nyári, nincsenek benne olyan igazán fajsúlyos gondolatok, amiket az ember nem szívesen olvas a fülledt melegben. Ez a könyv teszi a dolgát, szórakoztat, viszi előre az olvasót a történetben és közben az írásmódjával gyönyörködtet.


Népszerű idézetek

evelynderi>!

Egyszer, már nem messze a mólótól, a kis Fisher-öböl védelmében, találkozott a pillantásunk. Én elnéztem a válla fölött, hogy mekkora még a távolság a partig, ő is ugyanezt latolgatta, és amikor visszafordult, tekintete rögtön az arcomat kereste, és meg is állapodott rajta, én pedig akaratlanul szeme gravitációs erejének fogságába kerültem. Ahelyett, hogy elfordította volna a fejét, elmosolyodott, mintha közös titkunk lenne, aminek természetéről sejtelmem sem volt, olyan ártatlan voltam még a nyár első napjaiban. Csak az járt az eszemben, hogy meleg, gyönyörű mosolya van, a legszebb mosoly, amit életemben láttam, és bár lehajtottam a fejemet, az ezt megelőző pillanatban már tudtam, hogy szerelmes vagyok belé.

74. oldal

evelynderi>!

Az idő melegre fordult azon a héten, június első hetében, és bár Tia Maria szélesre tárja az ajtót, hogy beáradhasson rajta a sós kikötői levegő, bent továbbra is áporodott szag van, érezni a fűrészport.

18. oldal

evelynderi>!

Bianca gondolatai voltaképpen a körül az augusztusi délután körül forognak most is, miközben a leveskonzerveket pakolja Medeiróék átmelegedett, dohszagú vegyesboltjában a Bürök utcában, a kikötő peremén. Felidézi, ahogy Mr. Fisher leveszi a vászonzakóját és feltűri az inge ujját, hogy milyen erősnek látszott a háta, ahogy maga is ráhajolt a Buick elegáns hátuljára, hogy a válla egy nedves, arányos háromszög széles alapját formázta, ahonnan a másik két oldal lefelé keskenyedett, és aztán eltűnt nadrágja keskeny korca alatt.

20. oldal

evelynderi>!

A legtöbb reggel voltak különféle színű rózsák, fehér, rózsaszín, sárga, néha még piros is. Emlékszem, nem mindig volt illatuk – mindegyik fajta rózsának megvan a maga személyisége, tudják, és némelyiket csak a szépségéért termesztik –, előfordult azonban olyan is, például a holdra szállás napján, július huszadikán, hogy egyszerre fullasztó és könnyed illatuk annyira betöltötte a levegőt, hogy az az érzésem támadt tőle, mintha részeg volnék.

221. oldal

evelynderi>!

Rendszerint a teraszon reggeliztünk, ha nem esett, és ritkán esett. Egész júniusban maradt a meleg, szép idő, csak időnként jött egy-egy felhőszakadás, és ha visszagondolok azokra a nyugalmas hetekre, amelyek az esküvő és a Szentlélek-fesztivál között teltek el, a ritmusuk jut eszembe, amelyet a reggeli, az ebéd és a vacsora adott meg, a délelőtti tenisz és a délutáni úszás, az esti koktélok, a napsütés és a holdsütés, mindig ugyanabban a tempóban, napkeltétől napnyugtáig.

179. oldal

Deszter89>!

A tenger járására gondoltam, hogy elmondhatjuk, hogy az életben minden a végtelen apály és dagály, apály és dagály szerint mozog. Hogy az ínségre bőség jön, a bőségre ínség, a sötétségből fény lesz, majd újra visszatér a sötétség.

375. oldal

Deszter89>!

Van valami különleges a gyerekkori illatokban, nem? Az ember akkor is nosztalgiával gondol vissza azokra az apró örömökre, ha az a gyerekkor rövid és keserű volt, és katasztrófába torkollott, hatalmas katasztrófába. Mert ugye hogy nem lehet visszakapni? Nem térhetünk vissza az ártatlanság állapotába.

10. oldal

Csokiskeksz P>!

– Csak most az egyszer – ígérte olyan őszinte hangon, hogy tudtam ez hazugság.

106.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Mackenzi Lee: Úriemberek kézikönyve: a bujaságtól az erényekig
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Anne Jacobs: A villa
Chanel Cleeton: Mikor elhagytuk Kubát
Julie Garwood: Váltságdíj
Heather Graham: A szürkekabátos
Julie Garwood: A menyasszony