87. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján

Nyúl ​Péter kalandjai (Nyúl Péter) 99 csillagozás

Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Nyúl Péter besurran McGregor kertjébe, hogy jót lakmározzon a finom zöldségekből. De a gazda észreveszi, és menekülnie kell. Vajon sikerül-e hazajutnia a hatalmas kertből, vagy ugyanaz a sors vár rá, mint édesapjára? – Szabó T. Anna költő, műfordító tolmácsolásában.

Péter Nyuszi kalandja címmel is megjelent

Eredeti mű: Beatrix Potter: The Tale of Peter Rabbit

Eredeti megjelenés éve: 1902

>!
General Press, Budapest, 2007
30 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636430061 · Fordította: Szabó T. Anna · Illusztrálta: Beatrix Potter

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

>!
buzavirág
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Nem is tudom, hogy felejtkezhettem el Beatrix Potter meséiről, de most örömmel vettem/vettük a kezünkbe. Az nagyobbik gyerköc viccesnek találta, amiről az a bizonyos pástétom tehet, de a kisebbik komolyan, élvezettel olvasta.
Számomra az illusztrációk és a tanulság levonása volt a tetszetős.

6 hozzászólás
>!
nagara
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Aranyos kis történet, tanulsággal, kedves illusztrációval. Péter nemcsak a nevével tűnik ki testvéreitől (Tapsi, Füles és Pamacs után eléggé szembetűnő a Péter név…), hanem a viselkedésével is. Ez sodorja bajba, amit sikerül megúsznia némi veszteség árán.

>!
Tarja_Kauppinen I
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Az illusztrációk rendkívül igényes voltához nem fér kétség, az a tény azonban, hogy a főhős édesapjából nyúlpörkölt lett, még Abercrombie-n edződött jómagamból is előcsalt egy – csakis belső, ám annál intenzívebb – WTF?! felkiáltást.
A leányzattal meg legalább megbeszéltük, hogy a szülők állította korlátok kényelmetlennek tűnhetnek ugyan, de legalább megóvnak minket mindenféle szívástól. Tanulság tehát kipipálva.
Ami még zavart, az az édesanya mamakénti megnevezése. Ez egy kicsit retro, nem? Ma már senki sem hívja az anyukáját mamának – ahány ház, annyi szokás persze, csak magyarázni kellett, hogy a mama nem a mama, mármint nem a nagymama, hanem az anyuka… szóval félreértésre ad okot.

Az újraolvasásokkor a pörköltes részt ki fogom hagyni, és inkább azt hangsúlyozzuk majd, hogy Péter imádja a zöldségeket.

>!
Habók P
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Nyúl Péter szófogadatlan kis nyuszi, aki emiatt bajba kerül. Főleg azért tetszett a történet, mert a büntetéseket nem a Nyúlmama vagy más felnőtt rótta ki, hanem egyenes következményei voltak az engedetlenségnek. Van a történetben egy apró logikátlanság spoiler, de egészében kedves. És az illusztrációk is nagyon tetszettek!

>!
brena
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Gyönyörű rajzok,és végre a történet is aranyos volt. Még izgultam is mikor a kabátgomb fenn akadt a kerítésen:) 11. oldalon van a kedvenc rajzom ebben a könyvben:)

>!
csgabi MP
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Nagyon aranyos kis történet volt. :-) Köszönöm @Sippancs -nak, hogy 2014. novemberében megajándékozott vele. :-) Igazi, aranyos, kisgyermekeknek való könyv.

1 hozzászólás
>!
kolika
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Gyönyörűek ezek a könyvek. A történetek rövidségét kárpótolja a lapokon sorakozó szebbnél szebb illusztrációk sora. Nyúl Péter igazi gézengúz, akit csak szeretni lehet. Gergelyfi bácsi persze nem ezen a véleményen van, s így születhetnek meg a kalandok sora.
Kedveltem.

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Annyira tetszett. De nem is a történet az ami megfogott, hanem a rajzok.
Amúgy ebből tuti, hogy készült mesefilm, mert hihetetlen déja vú érzésem volt…

11 hozzászólás
>!
KoŁibri
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Gyerekkoromban nagyon szerettem a belőle készült rajzfilmet, aztán hosszú éveken át kíváncsi voltam rá, hogy milyen lehet a könyv. Csalódtam mert szerintem annyira jól megcsinálták, hogy a kettő szinte egy és ugyanaz. De egyúttal örülök is neki, hogy bár másra számítottam a megszokott minőséget kaptam.

>!
Lahara ISP
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Kedves, tanulságos mese és gyönyörű illusztrációk. Én különben is szeretem, ha realistán megrajzolt állatok ruhát viselnek. Ez a Péter meg olyan kis rakoncátlan. :)
Két rajzfilmet is láttam, ami belőle készült, egyet, ami ezen illusztrációk alapján készült, és McGregor Gergelyfi bácsi néven szerepelt, és egy másikat, ami idétlen volt, és Péter a Gyuszi Nyuszi nevet kapta a magyar fordításban. Azt senkinek sem ajánlom, mert rossz!


Népszerű idézetek

>!
SophieOswald

Egy fehér cica ült a víz partján, és az aranyhalakat figyelte. Olyan mozdulatlanul ült, akár egy szobor, de a farka vége meg-megrándult, mintha külön életet élne.

23. oldal

>!
nagara

Tapsi, Füles és Pamacs szófogadó kisnyulak voltak. Az ösvényre behajló szederbokorról csemegéztek, és teleszedték a kosarukat.

9. oldal

>!
SophieOswald

EGYSZER volt, hol nem volt, volt egyszer négy kisnyúl: Tapsi, Füles, Pamacs és Péter.

(első mondat)

>!
SophieOswald

DE Péter rosszcsont kisnyúl volt: ahogy a mamája hátat fordított, ő már rohant is Gergelyfi bácsi kertjébe! Sitty-sutty, átfurakodott a kapu alatt.

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Margery Williams: A bársony nyuszi avagy a játékok életre kelnek
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Jill Tomlinson: A tyúk, aki soha nem adta fel
Rudyard Kipling: Riki-tiki-tévi
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik
Holly Webb: Bukfenc bajba jut
Bonny Becker: Medve szipog
Holly Webb: Maszat, az elrabolt kiscica
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica
Roald Dahl: Matilda