Nyúl ​Péter és barátai – Beatrix Potter tíz meséje (Nyúl Péter) 9 csillagozás

Beatrix Potter: Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter tíz meséje

Az angol nyelvterületen a legnépszerűbb klasszikusok közé tartozó, de nálunk könyv formájában még nem ismert mesesorozat a 20. század legelején keletkezett. A mesék szerzője, Beatrix Potter kis mesekönyveit eredetileg hangulatos akvarellekkel jelentette meg. Az állatokat ábrázoló finom képei születtek meg előbb: gyermekkorának magányos óráiban vetette papírra kedvenc állatait, ezekhez később eredeti, vidám történeteket fűzött. A válogatás tíz mesét tartalmaz, ezek szereplői túlnyomórészt emberi tulajdonságokkal felruházott kedves, szeretetreméltó állatfigurák. Megismerhetik a magyar­ gyerekek Tüskés nénit, Pecás Jeremiást, Tomi cicát, Kacsa Jolánt, és természetesen Nyúl Péter is bemutatkozik. Szó esik Surranó Samu, Vöri és Kópé, Cincogi Cecília­ és Nyuszi Benjámin viszontagságairól. A szellemes történetek illusztrációi a szerző eredeti akvarelljeinek hű felhasználásával készített tollrajzok. A meséskönyv történeteit az óvodás és a kisiskolás korosztály élvezheti a legjobban.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Eri / G&A, Budapest, 1997
104 oldal · ISBN: 9638090073 · Fordította: Szentmiklósi Tamás · Illusztrálta: Csuka Zsuzsanna

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

atomarcú >!
Beatrix Potter: Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter tíz meséje

Ezek a mesék nem cukik. Komolyan meg kellett kérdőjeleznem magamban, mitől alakult ki az egész Beatrix Potter-kultusz. A történetek összevissza kapkodnak, meglepetésszerűen átváltanak mellékszálakra, majd vissza, esetleg a főszál teljesen el is felejtődik, aztán legtöbbször kurtán-furcsán ér véget az egész, tanulság vagy feloldás vagy bármi efféle nélkül. A rajzokat meg, oké, ebben a kiadásban újrarajzolták, de megkerestem az eredetiket, és azoktól se voltam elájulva. És akkor az olyan húzásokról még nem is morogtam, hogy a béka pecázni jár, a kacsát meg a róka a saját tojásaiból sütött omlettel kínálja. Szóval mi ez az egész? Hogy lett ebből világszenzáció?

kanga021>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter tíz meséje

Aranyos mesék, kedves karakterekkel. Kevésbé igényes kiadás, mint az egy mesés könyvek. (Szívesebben olvastam volna azokat, de könyvtárból csak így tudtam megoldani…)

moncsicsi83>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter tíz meséje

Illusztrációban nem olyan gazdag, mint egy különálló egy mesés Potter könyv, de a mesék ugyan azok -már amit eddig előtte olvastam-. Nagyon szerettük a kis könyvecskét, és a történeteket. Surranó Samu meséjét egyenesen imádtuk! :))

ZolKov>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter tíz meséje

Nyúl Péterrel és barátaival egy animációs sorozattal kezdődött a lányom ismerkedése, majd megnéztük a filmet és végül a forrásnál kötöttünk ki, és kivettük a könyvtárból a könyvet. A gyerekek nagyon szerették, sokszor izgultak a történeteken. Az egyik kis történet (Kacsa Jolán kalandjai) különösen izgalmas és rejtélyes volt mivel az illusztrációkat a gyerekek nem látták, így majdnem a mese végig titokban maradt, hogy kinél szált meg Kacsa Jolán.

Molymacska P>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter tíz meséje

Aranyos kis történeteket olvashattam, mindenféle állatokkal, mindenféle helyzetekben. az egyik kedvencem a tisztaságmániás egérke volt, olyan kis aranyos volt elképzelni, ahogy ő csak a tisztaságot szeretné, csak mások nem. A mókus történet is aranyos, és talán ebben látszik legjobban, hogy az állatok főbb jellemvonásaikat megtartják, ami külön plusz pont. Mindenképpen érdemes volt elolvasnom, és már tudom is, hogy mit fog kapni unokahúgom karácsonyra…


Hasonló könyvek címkék alapján

Rudyard Kipling: Riki-tiki-tévi
Rudyard Kipling: Hogyvolt-mesék
Rudyard Kipling: Mesék
Rudyard Kipling: Gyermekmesék
Holly Webb: Mazsi elszökik
Roger Hargreaves: Miss Parancs
J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Anne Booth: Lucy varázslatos hógömbje
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya
Walt Disney – Malacka, a hős