51. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
58. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Nyúl ​Péter adventi kalendáriuma 137 csillagozás

Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Nyúl Péter és barátai adventi mesekönyve.

Péter előre örül a karácsonynak. Itt az ideje a hónyúl építésnek, az ünnepi illatoknak, a finom csemegéknek és az ajándékcsomagolásnak – Péter szerint a december a legizgalmasabb, legszebb része az évnek.
Ez a szívmelengetően szép kötet alkalmat ad arra, hogy családi vagy baráti találkozások idején meseolvasással és vidám kézműveskedéssel töltsük együtt az adventi várakozást.

A Beatrix Potter hangulatát idéző csodás mesét Szabó T Anna fordította.

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2022
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634039761 · Fordította: Szabó T. Anna
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2021
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634039761 · Fordította: Szabó T. Anna

Kedvencelte 8

Most olvassa 5

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Adventi kalendáriumként akartam olvasni, de aztán tegnap a hóesésben annyira rám jött a karácsonyi hangulat, hogy nem bírtam megállni, és elolvastam egyben. A mesék néhol kicsit setesuták, de a rajzok gyönyörűek, és a századeleji, vidéki miliő meg a télhez, karácsonyhoz köthető történések nagyon tetszettek. Aranyosak a kézműves és egyéb foglalkoztató ötletek is, bár most több ilyen könyvet olvasva látom, hogy nincs új a nap alatt, mindenkinek hasonló dolgok jutnak eszébe.

IrodalMacska P>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Nyuszis és cicás mesékkel egyébként sem nehéz a bennem élő gyermeket megszólítani, hát még ha a történet karácsony tájékán játszódik!

25 rövid mesét olvashatunk, melyek a készülődésről, a gyermeki csínyekről, ugyanakkor a feltétel nélküli szeretetről és segítségnyújtásról szólnak. Együtt építünk hónyulat és keressük meg a megfelelő ajándékot a szereplőknek, miközben jókat kacaghatunk Nyúl Péter szeleburdi-suta karakterén (emlékeztetett Tolkien Jegesmedvéjére ♥). A mesék terjedelmük okán sem túl kidolgozottak, de a hangulatteremtés, a régi idők karácsonyának megidézése és az illusztrációk feledtetnek az olvasóval mindenféle hiányérzetet.

Boldog Karácsonyt, Kedveskéim! :)

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2022
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634039761 · Fordította: Szabó T. Anna
Sister>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Bűbájos ez a kötet: tele van szebbnél szebb illusztrációval, kreatív, egyszerűen megvalósítható ajándék ötletekkel, és szívmelengető karácsonyi történetekkel.

Nagyon szerettem, és nem csak azért, mert Nyúl Péter a szívem csücske – nyilván ez is szerepet játszott benne –, hanem hogy megmutatta és kicsit felidézte bennem, milyen szép és meghitt is volt gyerekként a karácsony. Most már egészen másképp élem meg a közelgő ünnepeket, de a jelentősége ugyanolyan meghatározó, akárcsak kislány koromban. :)

Azt hiszem, időről időre le fog kerülni nálam a polcról, mert ez egy olyan mesekönyv, ami szimplán jólesik az ember lelkének. Tökéletes hangolódást nyújt mindazoknak, akik szívükben fiatalok.

5 hozzászólás
Kokuszka>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Csodásan szép mesekönyv kívül-belül. Fiammal már tavaly is együtt olvastuk, de akkor még csak néhány betűt ismert fel, most pedig már egyedül olvasott fel belőle részleteket. Nagyon tetszik Beatrix Potter mesekönyveiben a rajzok részletgazdagsága, a csintalan kis szereplők és a kedves ünnepváró mesék. Várom, hogy év végén is együtt bekuckózva olvassuk.

Vikiberry>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Egyszerűen imádnivaló! ♥
Imádom Nyúl Péter kalandjait, ez a különleges kiadás pedig nagyon klassz lett! Külön tetszenek a fejezetek végén levő feladatok, nagyon jó ötleteket adhatnak és minden napra van valami aranyos. :)
Péter és Benjámin nagyon aranyos kalandokba keverednek, és mindenkinek segítenek természetesen. :)
Ugyan én nem vártam ki a Karácsonyt, hogy minden napra egy mesével, de aki igen, annak biztosan még nagyobb élmény. (Persze így is az volt!)

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2022
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634039761 · Fordította: Szabó T. Anna
theodora P>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

BP összes meséi után egyből felkerült a várólistámra ez a kötet is, és most karácsony előtt néhány nappal igazán kedves olvasmány volt. Ötletes, hogy 25 mese szerepel a kötetben, így minden napra jut egy (ha egy türelmes olvasó kezébe kerül) ill. a gyerekekre kreatív kézműves feladatok is várnak minden mese végén.
Nem Beatrix Potter írta ezeket a meséket, de a megszokott szereplőket láthatjuk viszont – legyen szó a jó és rossz karakterekről egyaránt. Az adventi témához természetesen ehhez kapcsolódó kalandokról olvashatunk: korcsolyázás, a szomszédok kisegítése, ajándékok beszerzése.

Belle_Maundrell >!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Azóta hatalmas Beatrix Potter-rajongó vagyok, hogy láttam az életéről szóló filmet, amit a művei temészetesen tovább súlyosbítottak, szóval jöhet bármi, aminek köze van hozzá. Már tavaly is le akartam csapni erre a könyvre, de akkor nem sikerült megszereznem, agy nagyon örültem az újabb kiadásnak. Egy picit visszafogottabb lett a lelkesedésem, amikor leesett, hogy ezeket a meséket nem maga Beatrix Potter írta, csak az ő stílusát és hangulatát idézik; aztán a Szederberekre és Foxwoodra gondoltam (amiknek szintén van némi Beatrix Potter-utánérzésük, és helyreállt a lelki békém.

Bűbájos és kedves könyv, ami megszínesítette az adventi várakozás időszakát. Szerettem nyomon követni Péter és a testvérei készülődését, és az olyan kedves régi ismerősöket is örömmel láttam viszont, mint pl. Tüskés néni vagy Kacsa Jolán. Tetszett, hogy egymásra épülnek a napi kis epizódok, elég szépen előkészítette, hogy miért jön jól a nyuszik anyukájának Péter ajándéka spoiler Kisiskolásoknak ötletesek lehetnek a kis kézműves feladatok, engem már nem hoztak lázba, de mint tudjuk, az igényes mesekönyveknél nincs felső korhatár. Biztos újra fogom olvasni, ha kell egy kis karácsonyi hangolódás.

Sippancs P>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Kicsit becsapós ez az adatlap, mert aki nem olvas fülszöveget (én), még azt gondolná, hogy egy Potter-válogatást tart a kezében (szintén én) – de hát annyi baj legyen, mert hangulatában többnyire hozta az írónőtől megszokott színvonalat. Kedves, bűbájos történeteket olvastam, az illusztrációk szemet gyönyörködtetőek voltak, a kézműves feladatok pedig egyszerűnek, kivitelezhetőnek tűntek.
Tökéletes ajándék lehet egy gyerkőc számára.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Nagyon tetszett ez a Beatrix Potter hangulatát idéző mesegyűjtemény, ami végigkísérte a szereplőket és az olvasókat egyaránt advent időszakán. Kedves történetek, vicces, megmosolyogtatós, néhol pedig bizony izgalmas események tarkították Nyúl Péterék mindennapjait. Nagyon szép a könyv grafikája, zseniálisak a történetek és tetszettek a mesék után található kreatív ötletek, amik szintén hozzájárultak a karácsonyra hangolódáshoz.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2021
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634039761 · Fordította: Szabó T. Anna
TMarie>!
Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma

Nagyon jó mesekönyv sok szép, tanulságos mesével. Tökéletes az adventi időszakra spoiler
Tökéletes egy 8 éves gyerekkel közös olvasására spoiler és utána a történet átbeszélésére.
Jövőre is elővesszük, addig várhatóan felejtődnek a történetek.


Népszerű idézetek

Belle_Maundrell >!

A kisnyulak kidugták az orrukat a nyúlüregből. Fagyos illata volt a levegőnek. A legalkalmasabb idő a karácsonyfa beszerzéséhez.
– Nézzünk körül a tónál! – javasolta Füles, de hiába, ott nem találtak semmit, csak magyalbokrokat… és az unokatestvérüket, Benjámint.
– Nem elég vajon, ha fagyalágakat szedünk? – kérdezte Pamacs.
– Nem – mondta Péter. – A karácsonyfa az karácsonyfa!

13. oldal

Gercuj_Bella P>!

Melegséget érzett a szíve tájékán. Másokkal jót tenni bizony jó érzés.

Sippancs P>!

A nyulak a kedvenc játékukat kezdték el játszani, az volt a neve, hogy „Hozz salátát Gergelyfi bácsi kertjéből”. Tapsi nagyon hangosan ordított, amikor a bácsit alakította, de hát csak úgy volt értelme a játéknak, ha lehetett tőle félni.

92. oldal

Belle_Maundrell >!

Gergelyfi bácsi kertje felé tartottak, hátha találnak ott valami finomságot.
Amikor odaértek a kertkapuhoz, elhallgattak, aztán gyorsan átmásztak alatta.
– Látod valahol a macskát? – suttogta Benjámin.
– Nem. És a bácsi sincs sehol. Tiszta a levegő. Gyere már! – mondta Péter.
A fehérrépaágyás mellett álltak.

8. oldal

Lénus>!

– Kesztyűt! – mosolygott rájuk Péter.
– Ma igazán szükségetek lesz rá! – Belekotort a csomagba, és kivette az egyujjas kesztyűket.
A cicák azonnal felvették, és annyira tetszett nekik, hogy körbe-körbe rohangáltak örömükben. Dorombolva nyávogatták:
– De jó, de jó, köszönjük!

December 18.; 99. oldal

Belle_Maundrell >!

Másnap reggelre akkora hó hullott, hogy a nyúlgyerekeknek ki kellett ásniuk magukat az üregből.
– Végre mehetünk szánkózni! – örült meg Péter.
– Csak szánkónk nincs hozzá – mondta Tapsi. – Anélkül nehéz lesz!
Körülnéztek, mit tudnának szánkónak használni, de mindent belepett a hó. Visszamentek a jó melegbe.
– Nahát, máris visszajöttetek? – lepődött meg az édesanyjuk.
– Honnan szerezhetnénk egy szánkót? – kérdezte Pamacs izgatottan.
– Szánkót…? Eszetekbe ne jusson elvinni a legjobb serpenyőmet! Hallod, Tapsi? Azonnal tedd le!

72. oldal

Belle_Maundrell >!

Boldog karácsonyt! – kiabálta egy hang, és Péter hirtelen felébredt. De jó! Eljött karácsony reggele végre!
Valami nyomta a lábát, és ahogy felült, látta már, hogy az ajándékokkal teletöltött zokni az.
– Hurrá! – kiabálta, és mindent az ágyára öntött. Micsoda bőség! Dió és mogyoró és bogyók és egy kis bot, ami végül sípnak bizonyult. Színesceruzák is voltak ott, és egy papírzacskóban mézeskalács. Péter egyből felfalt minden édességet.
– Boldog karácsonyt, Péter! – köszöntötte Tapsi. – Lássuk, mit kaptál? Ó, ugyanazt, mint én. Csak neked nincs mézeskalácsod.
– Már megettem – vallotta be Péter.

140. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Paterson: Foxwood összes meséje
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland
Timo Parvela: Miú, Vau és a hatalmas hógolyó
David Bedford: Találkoztam a Télapóval!
Anna Milbourne: Diótörő
Julia Donaldson: Bot Benő
Harry Horse: Kisnyuszi karácsonya
Maureen Spurgeon: Karácsonyi kincsesház
Walt Disney – Karácsonyi mesék