Bayer Tibor (szerk.)

Gro-Ugon ​farkasai (Legendák és Enigmák) 21 csillagozás

Bayer Tibor (szerk.): Gro-Ugon farkasai

A Tizennegyedik Zászlóháborúban elcsigázott népek már a békére készülnek, mikor a főbb csataterektől távol, Gro-Ugon hegyei közt újra fellobbannak észak lángjai. Ezúttal azonban nem a Fekete és Vörös Lobogók nagyjai, hanem Orwella hívei és a Farkasszellem fiai mérik össze erejüket, hogy ezúttal ők szabjanak új irányt a kontinens történelmének.

Gro-Ugon farkasainak legendáit a már klasszikusnak számító szerzők mellett (Alan O’Connor, John J. Sherwood) új, fiatal tehetségek tollából ismerhetjük meg, hogy szemtanúi lehessünk Orwella hetedkorvégi árnyai ellen küzdők történeteinek.

A művek szerzői: Alan O'Connor, Luis Saul, John J. Sherwood

Tartalomjegyzék

>!
Tuan, Kaposvár, 2008
300 oldal · ISBN: 9789638691378

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

P_A_Doorman>!
Bayer Tibor (szerk.): Gro-Ugon farkasai

Régen volt már, hogy M.A.G.U.S könyvet olvastam. Valamiért most erre az antológiára esett a választásom. Amelyet, ismét egy könyvtári kötetként olvastam el. Ez a könyvtárközi kölcsönzés igazi áldás a magamfajta ínyencnek. Igazából jelen kötet összes története tetszett, valamilyen szinten. A Dragonero képregények óta szeretem az orkokat, és ebben a kötetben aztán volt bőven a Farkasszellem fiaiból. Magamhoz képes igazán hamar elolvastam. De azért természetese akadt két kedvencem :) Alan O’Connor Holdárnyékát igazán szívesen olvastam volna tovább. Igazi M.A.G.U.S kaland, egy hamisítatlan kalandozó csapattal. És az a Dartonita pap… Imádtam…. :)Valamint Luis Saul: Rozsda a kardon című írása volt az, amely kiemelkedett számomra a többi történet közül. Ez a könyv kellemes kikapcsolódás, amely pihenteti és elröpíti a munkában megfáradt embert a nap végén Ynevre.

Selion>!
Bayer Tibor (szerk.): Gro-Ugon farkasai

Nem is tudom… Vannak olyan részei, amelyek nagyon tetszettek (lásd O'Connor, Sherwood), de összeségében azért hagy némi hiányérzetet bennem. Szerintem az átvezető novellák nem sikerültek olyan jól, mint amit ki lehetett volna ebből hozni, de azért nem rossz próbálkozás.

Annyi viszont biztos, hogy ha megjelenik a folytatás, tuti nem fogom törni magam, hogy mindenáron megvegyem a megjelenés napján.

lilijan>!
Bayer Tibor (szerk.): Gro-Ugon farkasai

itt egy novellapályázat legjobb termését olvashatjuk, mind gro-ugon, az ahhoz tartozó orkoskodás és kardtestvérieskedés légkörében íródott. a summarium vonatkozó részeinek ismerete nélkül elég fájdalmas élmény lehet, azzal viszont remek szórakozás, megéri a fáradtságot (?) elolvasni hozzá azt a pár plusz oldalt :)


Népszerű idézetek

P_A_Doorman>!

A pórok döbbenten néztek fel a közéjük robbanó, éjszín csatamén nyergében tornyosuló, fekete vasba öltözött óriásra. Az obszidiánszín vértezet, a kápán függő nehéz pallos, a varjúszárnyként lebbenő felleghajtó Darton, a halálisten paplovagját sejtette.

29. oldal – Holdárnyék I. rész (Taun Kiadó, 2008)

P_A_Doorman>!

Sokat kérdezel! De ha más is érdeklődik, itt minden az istenek parancsára történt, bugrisok!
Mondjuk… – vigyorogva morzsolta a szót – Darton nevében!

31. oldal – Holdárnyék I. rész (Taun Kiadó, 2008)


A sorozat következő kötete

Legendák és Enigmák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Raoul Renier: Az exorcista
Wayne Chapman: Garmacor címere
Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Wayne Chapman: Csepp és tenger
Eric Van Dien: Bábjáték és más elbeszélések
A. G. Hawk: Időtlenségbe zárva
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Peter S. Beagle: A karakoszki varázsló
Lidia Amejko: A telepi szentek élete