Vakrepülés 46 csillagozás

Bauer Barbara: Vakrepülés

Mi ​a boldogság titka? Honnan tudhatjuk, hogy a helyes úton járunk? Kinek a kezében van a döntés? Vajon a gyerekkorunk, a párkapcsolatunk, a munkánk, a lakhelyünk vagy éppen az anyagi helyzetünk felelős mindenért? Legújabb regényében Bauer Barbara ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben két lány történetét meséli el.

A vak Julietta az olaszországi Follinában nevelkedik. Édesanyja zongoratanárnő, édesapja hangszerkészítő, így nem csoda, hogy a lány otthonosan mozog a hangok világában, számára a hangszerek jelentik az életet. Julietta elfogadja a sorsát, ám szülei szerint sokkal többre hívatott.
Réka patikuscsaládban nő fel Békéscsabán. Magától értetődik, hogy őt is erre a pályára szánják, a lány azonban egészen más álmokat dédelget – minden vágya, hogy zongorázhasson, kamaszként pedig úgy dönt, pilóta lesz. Noha szülei ellenzik, titokban elkezdi a vitorlázórepülést és az ejtőernyőzést.
Egy végzetes baleset és a halál közelsége azonban mindent megváltoztat.… (tovább)

Bővített és átdolgozott kiadása Fény a dombok mögött címmel jelent meg.

>!
Jaffa, Budapest, 2015
256 oldal · ISBN: 9789634753872
>!
Jaffa, Budapest, 2015
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155492457

Enciklopédia 4


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Trixi>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

A borító eléggé elrettentő, nem igazán van értelme a történet ismerete után. Max annyiban, hogy két lány élete a lényeg. De mivel idén olvastam pár B.B. könyvet, így a borítót figyelmen kívül hagytam, és inkább sztorira összpontosítottam. B.B. valamit nagyon tudhat, mert megint megpengetett bennem ezt-azt. Amik nagyon igazak voltak, nagyon találóak, és egyben fájdalmasak is. Néha haragudtam is rá, mert a mai oly divatos frázisok pufogtatása inkább idegesített. De értem a lényeget, célba ért, és legtöbbször mindig olyankor találnak meg a könyvei, amikor a benne leírtak foglalkoztatnak, érdekelnek (kivéve a csajos dolgokat :D :D). Hm, hm, hm …. Follina felkeltette az érdeklődésemet, bájos városkának tűnik ;)

NikoLetti P>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

Május elején Cegléden volt író- olvasó találkozó és mintha ezt a könyvét említette volna Barbara, hogy az átdolgozásán/ bővítésén dolgozik .
Mivel bent volt a könyvtárban kihoztam :)

Nagyon szép, érdekes olvasmány volt , tökéletes lezárása a májusomnak. :)
Sok esetben tudtam azonosulni Rékával az én életemben is sok változás , szemléletváltás történt , ezért is lehetett számomra kedvenc könyv .
És persze azt se felejtsük el, hogy nem véletlenül találnak meg a könyvek , mert a történetek találnak ránk :)
Bárcsak megmutathatnám most Barbarának, hogy tele jelöltem a könyvét , sok elgondolkodtató dologra találtam a kötetben.
Nagyon tetszik ez a spirituális / pszichológiai vonal remélem több hasonló kötetet fogok még olvasni Barbarától.
Úgy gondolom ez egy kivonat is lehet az életműködéséről / karmáról /sorsról. Persze be vannak gyorsítva az életmorzsák, de szerintem sokan várnak arra- köztük én is – , hogy rajta kapjam , hogy aha , ez és ez azért történt mert ….
Jó lenne tudni és jó lenne érteni ennyire konkrétan az élethelyzeteink.
Kíváncsian várom, hogy a történet mivel bővül, ha jól értettem :)

Könyvpillangó92_εïз>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

Nagyon tetszett Barbarának ez a könyve is.
Kiváncsi vagyok a bővített kiadásra. ♥ Imádtam a történetben a spirituális szálat és hogy Békéscsabán játszódik. Annyira fantasztikus, borzongatós volt, ahogy a 2 szál egymásba fonódik.
Réka a szülei elvárási, tervei szerint élt. A lány számára a repülés adta a szabadságot és a kaput a boldogsághoz. Ideje volt végre a saját életét élni, és kinyitni az ablakot a vágyai szárnyalásához. Ès mikor Frederico az életébe csöppent, minden a helyére került.
Réka és Frederico kapcsolata igazán különleges, nagyon kiegészítik egymást. ♥
Jó egy ilyen barátnő, mint Szilvi, akivel bármit meg lehet beszélni.

Kri_Anikó P>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

Kicsit nehezen indult az elején a régebbi időben játszódó történettel, de utána már vittek az események. Az ezotéria nem áll távol tőlem, szeretem keresni a miértekre a válaszokat, így ez a vonal is érdekelt. Bár a könyv vége könnyen kiszámítható volt, meg akartam ismerni az összefonódásokat. Az utolsó néhány oldalt a könnyeimen keresztül olvastam, úgy tűnik ez már hagyomány Bauer Barbara könyveinél.

Jucush84 P>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

Első könyvem az írónőtől, és meglepően tetszett. Tanulságos, az élet apró örömeire tanít. Tetszett, ahogy a két szál összefut, és a spirituális vonal is, bár a vége kiszámítható volt. Ennek ellenére szerettem olvasni az Barbara stílusát, kellemesen ír. A leírásai megragadóak, valóban benne éreztem magamat a történetben, Olaszországban (és Békéscsabán). Elgondolkodtató történet.

znikike87>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

Ez a könyv végre ki tudott mozdítani a már fél éve tartó olvasási válságomból. Faltam a sorokat, bár eleinte félve kezdtem neki, mivel itt többeknek sem tetszett a spirituális vonal a történetben. Külön tetszett, hogy olyan városban játszódik a történet, amelyet már régóta ismerek és szeretek. Munkába menet reggelente az előző esti sorok és helyszínek pörögtek a fejemben :)
Volt szerencsém személyesen is találkozni az elmúlt héten az írónővel, aki minden túlzások nélkül egy elbűvölő személyiség. Köszönöm az élményt és alig várom, hogy az írónő többi könyvét is a kezembe vehessem!

Röfipingvin P>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

Hmm, hmm… A spoiler nélkül egy egyszeri romantikus történet. Viszont evvel a plusszal kicsit több annál, de valahogy mégsem az igazi. Helyenként szájbarágós, helyenként nagyot ugrós. Olyan adott is, meg nem, olyan lepontoznám, meg nem is. Szóval olyan hmm, hmm.

Pink_dinosaur P>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

Hozta az írónő megszokott stílusát, a leírások még mindig fantasztikusak.

Dyskrasia>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

A spirituális fonalat nem sikerült felvennem (talán nem is akartam). Viszont gyönyörű képek uralkodnak a könyvben. Imádom, hogy nem szájbarágósan, mégis pontosan írja körül a környezetet, az embereket, mintha egy filmet néznék és nem a könyv lapjait. És mivel már egy rövid ideje Békéscsabán élek, örömmel köszöntöttem az ismerős helyszíneket.

Shil>!
Bauer Barbara: Vakrepülés

Nagyon szerettem. Tanulságos, de nem szájbarágós. Nyitottságra, a pillanatok jelen megélésére tanítós, többször újraolvasós. Megtalált, és eltalált. Olaszország örök szerelem, imádtam az ottani leírásokat is. Fantasztikus, ahogy a két történetet összehozta az írónő.
Plussz öröm, hogy én voltam a 10. csillagozó, amitől százalékosra váltott a könyv. :)


Népszerű idézetek

TiszlaviczMarcsi I>!

[…] a boldogság ott toporog mögötted, csak meg kell állnod, hogy utolérhessen, és együtt menjetek tovább.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
3 hozzászólás
Csoszi>!

Tanuld meg értékelni azt, amit éppen csinálsz. A jövőd miatt nem kell aggódnod.

163. oldal

Csoszi>!

Az élet rövidke boldog pillanatokból áll. Ezek visznek tovább, és a többit el is felejtjük a végére. Ezekből kell jó sokat észrevenni, mert gyorsan elillannak.

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · pillanat
1 hozzászólás
Csoszi>!

Lázadnod kellett volna. Csatázni, még ha nem is nyersz.

63. oldal

Csoszi>!

Most kezdesz lázadni? A kamaszkorról már lecsúsztál!

62. oldal

NikoLetti P>!

Megtanultál mások szemével látni, miközben a sajátodat becsuktad. Megtanultad, hogy felesleges belehalni más betegségébe. Attól nem gyógyul meg a másik.
Jelen életedben meg kell tapasztalnod a szabadság megélését. Rá kell döbbenned, hogy másokon is azzal segítesz, ha a saját utaddal törődsz.
Ha megtalálod a helyedet a világban , akkor elég boldog , erős és egészséges leszel ahhoz, hogy valóban segíthess másokon anélkül , hogy közben áldozattá válnál.

237. oldal

NikoLetti P>!

Olyan kevés kell a boldogsághoz . Csupán pillanatok. Elcsent percek a szürkeségből. Észlelt gesztusok, lopott mosoly, egy-egy szó. Perzselő napsütésben, a mindennapi robot mellett egy alma , amelyet két ember együtt rágcsálhat el a füvön heverve . Talán ők is más életről álmodoztak . Mégis megtalálták, ami becsempészte az értéket a napi rutinba.

108. oldal

NikoLetti P>!

Az egyetlen, ami mellett ne menj el, ha intuitív gondolat érkezik. …. Onnan, hogy érzések társulnak hozzá. Derült égből érkezik, és a magadénak érzed. Érzésekkel, benyomásokkal társul.

148. oldal

kormoci_edit P>!

– A szemed vak, viszont a szíved mindent lát.

21. oldal ( Jaffa Kiadó, 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

Okváth Anna: Szonáta gordonkára és kávédarálóra
Petróczki Kitti: Lujzi élete
Grecsó Krisztián: Tánciskola
Ella Steel: Vágyak dallama
B. E. Belle: Vándorok
Leiner Laura: Egyszer
Sienna Cole: Elmejáték
Leiner Laura: Bízz bennem
Marilyn Miller: Keserűen édes
Robert Lawson: Fényben járók