Hóhércsárdás 1 csillagozás

Bátyi Zoltán: Hóhércsárdás

A szerző mintegy 15 éve folytat bűnözéstörténeti kutatásokat. Könyvében a magyarországi kivégzések történetébe nyújt betekintést. Választ keres arra, hogy egyes korokban mi számított olyan bűnnek, amelyet csak kivégzéssel lehetett megtorolni, és milyen emberek voltak azok, akik magukra vállalták, hogy mások nyakába kötelet hurkoljanak

>!
Agroinform, 2015
270 oldal · ISBN: 9789635028122

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Selerdohr>!
Bátyi Zoltán: Hóhércsárdás

Hogy mi adja az ihletet egy ilyen, borzalmakkal teli könyv megírásához? Talán leginkább a kíváncsiság. A tudásvágy aziránt, hogy megismerje, mi viszi rá a másikat az emberi élet kioltására. Vagy éppen, hogy feltérképezze a zárkák sötét világát, végigjárja (ha csak képzeletben is) az utat a tárgyalóteremtől a bitóig.
Bátyi Zoltán pedig a jelek szerint rendkívül kíváncsi ember. A Csillagbörtön komor-titokzatos falainak gyerekkori szomszédsága alapozta ezt meg, majd a jogi végzettség vitte közelebb ehhez a világhoz. A témák, történetek pedig csak úgy áramlottak felé, a papírra vetésük szinte természetszerű volt.
A halálbüntetések időszakának legtipikusabb, legismertebb esetei vonulnak fel. Együtt járja szörnyű haláltáncát Richter Richárd, Pipás Pista, a tiszazugi asszonyok, a balástyai rém és még sokan mások. Túl sokan.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
A. O. Esther: Kristályfény
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Mira Sabo: Amikor elszabadulnak az indulatok
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.
Leiner Laura: Valahol
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Leiner Laura: Ég veled