Bassa Endre (szerk.) · Szuhay-Havas Ervin (szerk.)

Világtörténelmi ​enciklopédia 2 csillagozás

Bassa Endre – Szuhay-Havas Ervin (szerk.): Világtörténelmi enciklopédia Bassa Endre – Szuhay-Havas Ervin (szerk.): Világtörténelmi enciklopédia Bassa Endre – Szuhay-Havas Ervin (szerk.): Világtörténelmi enciklopédia

A Kossuth Könyvkiadó az 1972-ben sajtó alá rendezett Világtörténelmi Kisenciklopédia új, lényegesen bővített és átdolgozott kiadását nyújtja át az Olvasónak. A német nyelvű eredeti mű 1979-ben jelent meg a lipcsei Bibliographisches Institut gondozásában, és jóllehet a kézikönyv az NDK-ban már több kiadást ért meg, a szerkesztő bizottság a kétkötetes művet első kiadásnak tekintette. Részint ezért, részint mivel a mostani második változat a korábbi magyar kiadástól jelentős mértékben eltér, mi sem nevezzük könyvünket második kiadásnak, sőt a címén is változtattunk. A szerkesztés során mégis tudatosan azokat az elveket követtük, amelyeket az első kiadásnál szerencsésnek tartottunk.
A világtörténelmi Enciklopédia két kötetének címszavait a szerzők számottevően kibővítették; több helyet kapott az egyes országok történetében mind a régmúlt, mind az 1945 utáni fejlődés vázlata. Fontosabb országok esetében a történelmi összefoglalót időrendi táblázat és életrajzi-fogalmi „kisszótár” követi.

>!
Kossuth, Budapest, 1984
574 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630922487
>!
Kossuth, Budapest, 1984
1154 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630922495
>!
Kossuth, Budapest, 1982
1154 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630918315

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Chisholm: Világtörténelem kicsiknek és nagyoknak
Az ősi civilizációk nagy könyve
Niall Ferguson: A világ háborúja
Oliver Stone – Peter Kuznick: Amerika elhallgatott történelme
Középiskolai történelmi atlasz
Martin Roberts: Európa története 1789–1914
Engel Pál – Ormos Mária (szerk.): Világtörténet évszámokban I-III.
Sarkadi Péter (szerk.): Világtörténelmi atlasz
Hahner Péter: Hatalmasok gyermekkora
Salamon Konrád: Világtörténet