Vendel, ​a szarvasbogár (Bogyó és Babóca lapozók) 9 csillagozás

Bartos Erika: Vendel, a szarvasbogár

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2016
18 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101697 · Illusztrálta: Bartos Erika

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Bartos Erika: Vendel, a szarvasbogár

Gondolokodom egy ideje ennek a sorozatnak a létéről, no meg arról, hogy ki lehet itt a célkorosztály. Aztán eszembe jutottak apósom könyvbeszerzései, amivel évekkel ezelőtt megörvendeztetett. Néhány keménylapos 8-10 oldalas könyvecskék voltak, melynek minden oldalán egy darab rajz szerepelt egy tipikus használati tárgyról, vagy játékról. Kicsit értetlenül álltam a dolog előtt, de a fiam (8-9 hónaposan) imádta lapozgatni ezeket. Eleinte ő mutogatott és én mondtam a képekhez tartozó szavakat, aztán hamar cseréltünk. Szerettük mindketten ezt a jópofa játékot.
Tehát azt kell hinnem, hogy a legeslegkisebbek fogják élvezni és értékelni a sorozat könyveit, hiszen a kedvenc szereplőiket mutatja be. Azt, hogy kivel barátkoznak, mikkel játszanak szívesen, milyen a házuk belülről, ilyesmi.
Bár nem vagyok logopédus, de szerintem a beszéd elindításához ezek az apró könyvek jó alapot adhatnak. Ilyen szemmel nézve én kedvelem ezt a sorozatot.

2 hozzászólás
>!
worsi ASP
Bartos Erika: Vendel, a szarvasbogár

Kicsit hülyén érzem magam, hogy az analízis sose ment ennyire (pedig matekszakos voltam), ezek a bogarak meg annyira … (nem találok jó szót rá, a fülbemászó megfelelőjét keresem, de talán jó lesz az ide is, az is bogár :-D), hogy álmomból fölébresztve is tudnám, hogy Vendelnek cikcakkos cuccai vannak.
(Vendel volt az első, amit a fiam megtanult a szereplők közül. Azt mondod neki, hogy Vendel, akkor mondja, hogy „a szaavasbogár”.)

2 hozzászólás
>!
Tíci SP
Bartos Erika: Vendel, a szarvasbogár

A gyerkőc egy éves szülinapjára kapta a mamától. Én annyira nem örülök neki, szeretném a B&B világától távoltartani, ameddig lehet. Ennek ellenére megmutattuk neki, mert mindig mesekönyv hiány van, sosem elég bármennyit veszünk is. Szóval annak ellenére, hogy pont ő a célközönség, szinte teljesen hidegen hagyta. Aztán lehet, hogy majd egy idő múlva rá fog kattanni, de jelenleg nem nagyon érdekli.
Szerintem nem olyan szörnyű egyébként, de a századik ilyen megrajzolása biztos nagy fejtörést okozott a B. Erikának. „Jajj, itt a Vendel, ez milyen legyen? Legyen mindene cikkcakkos!”
Nem mellesleg @Gedi rátapintott a lényegre tegnap este, mikor felolvasta:
– Hát, nemtom anya, szerintem ez gáz. Mindegyik ugyanúgy van rajzolva, csak más van a hátán.
Hát igen.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Móricz Zsigmond: Iciri-piciri
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
József Attila: Altató
J. Z. Novák: A tücsök meg a hangyák
Vlagyimir Szutyejev: A három kiscica
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska
Julia Donaldson: Zog, a sárkány
Zdeněk Miler: A kisvakond és az árvíz
Arany János: Juliska elbujdosása