Te ​is voltál kicsi, dédmama? 9 csillagozás

Bartos Erika: Te is voltál kicsi, dédmama?

Hogyan lesz a kisbabából óvodás, majd iskolás gyerek, kamasz, felnőtt, szülő, nagyszülő és dédszülő? Hogyan követi a gyerekkort a felnőttkor, majd az időskor? Hogyan érlelik lelkünket a jó és rossz emlékek?

Bartos Erika, a Pro Familiis – díjjal kitüntetett meseíró két új könyve az életszakaszok sorrendjébe vezeti be a legkisebbeket, a tőle megszokott egyedi grafikával, a gyereklélekhez szóló végtelen szeretettel.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Magánkiadás, Budapest, 2016
78 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158056502 · Illusztrálta: Bartos Erika

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
dianna76 P
Bartos Erika: Te is voltál kicsi, dédmama?

Párhuzamos írás a nagypapás változattal. Természetesen, lévén, hogy itt nagymamáról van szó, vannak különbségek. S persze, ha már nagymama, akkor ki másnak mesélhetne az életéről, mint a lány dédunokájának. Megszületés, gyermekkor, kamaszkor, ifjúság, családalapítás, unokázás, és végül ugye megérkezünk a jelenbe, amikor már ott vannak a dédunokák is. A dédi életével korszakonként pár mondat erejéig ismerkedhetünk meg. Tetszett, hogy végigviszi a szerző a terhességet, baba születést is. Persze csak annyira, amennyire egy kicsi gyereknek erre szüksége van. Ami még nagyon tetszett, az a történetben lévő elfogadás. Az élet rendjének elfogadása, mely szerint megöregszünk. Viszont a nagymamaságnak és a dédiségnek is megvannak az örömei, szépségei. Az emlékeink pedig, míg élünk ott lesznek velünk. A tárgyak régi és mai megjelenítése párhuzamban, érdekes lehet egy kisgyermeknek. Látható, mennyire változik minden. Nem csak mi magunk, hanem a körülöttünk lévő dolgok, sőt a világ is. Míg a könyv elején, dédmama korosztályonkénti ábrázolása, addig a könyv legvégén családfa ábrázolás látható.

>!
Magánkiadás, Budapest, 2016
78 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158056502 · Illusztrálta: Bartos Erika

Hasonló könyvek címkék alapján

Zsoldos Vera: Sétálunk, sétálunk
Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek?
Verbőczy Antal: Buksi nem válogatós
Gurmai Beáta: Borka könyve
Verbőczy Antal: Talán az elefánt
Zelk Zoltán: A három nyúl
Móra Ferenc: Zengő ABC
Arany János: Juliska elbujdosása
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Nyilasi Judit: Wan-Wan és a kacagóvirágok