Te ​is voltál kicsi, dédmama? 11 csillagozás

Bartos Erika: Te is voltál kicsi, dédmama?

Hogyan lesz a kisbabából óvodás, majd iskolás gyerek, kamasz, felnőtt, szülő, nagyszülő és dédszülő? Hogyan követi a gyerekkort a felnőttkor, majd az időskor? Hogyan érlelik lelkünket a jó és rossz emlékek?

Bartos Erika, a Pro Familiis – díjjal kitüntetett meseíró két új könyve az életszakaszok sorrendjébe vezeti be a legkisebbeket, a tőle megszokott egyedi grafikával, a gyereklélekhez szóló végtelen szeretettel.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Magánkiadás, Budapest, 2016
78 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158056502 · Illusztrálta: Bartos Erika

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
dianna76 P
Bartos Erika: Te is voltál kicsi, dédmama?

Párhuzamos írás a nagypapás változattal. Természetesen, lévén, hogy itt nagymamáról van szó, vannak különbségek. S persze, ha már nagymama, akkor ki másnak mesélhetne az életéről, mint a lány dédunokájának. Megszületés, gyermekkor, kamaszkor, ifjúság, családalapítás, unokázás, és végül ugye megérkezünk a jelenbe, amikor már ott vannak a dédunokák is. A dédi életével korszakonként pár mondat erejéig ismerkedhetünk meg. Tetszett, hogy végigviszi a szerző a terhességet, baba születést is. Persze csak annyira, amennyire egy kicsi gyereknek erre szüksége van. Ami még nagyon tetszett, az a történetben lévő elfogadás. Az élet rendjének elfogadása, mely szerint megöregszünk. Viszont a nagymamaságnak és a dédiségnek is megvannak az örömei, szépségei. Az emlékeink pedig, míg élünk ott lesznek velünk. A tárgyak régi és mai megjelenítése párhuzamban, érdekes lehet egy kisgyermeknek. Látható, mennyire változik minden. Nem csak mi magunk, hanem a körülöttünk lévő dolgok, sőt a világ is. Míg a könyv elején, dédmama korosztályonkénti ábrázolása, addig a könyv legvégén családfa ábrázolás látható.

>!
Magánkiadás, Budapest, 2016
78 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158056502 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
mézesmogyifelhő P
Bartos Erika: Te is voltál kicsi, dédmama?

Ez nagyon cuki volt! Néhol kicsit megkönnyeztem. (De Bartos Erika rajzaival valahogy nem tudok kibékülni.) Nagyon szerencsések azok a gyerekek, akik még ismerhetik valamelyik dédszülőt, főleg manapság! Miközben olvastam nekem is eszembe jutott, hogy szaladtunk be mindig dédnagymama szobájába, tudtuk hogy mindig van egy kis cukorka a fiókjában, és nagyon tetszettek azok a régimódi hajtűi amik úgy néztek ki mint egy kis fésű.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Szabó T. Anna: Tükörcicák
Dés Mihály: Ancsa és Pancsa a fürdőszoba fogságában
Kiss Noémi: Lámpaoltó Pöttyös néni
Stian Hole: Garmann nyara
Juliette Parachini-Deny – Olivier Dupin: A cirkuszi paripa
Danielle Steel: Max megszökik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó