Születésnap (Brúnó) 2 csillagozás

Bartos Erika: Születésnap

A születésnap minden kisgyerek életében fontos ünnep, az első hét év pedig meghatározó. Így van ez Brúnó életében is.
A kötetben, születésnapjai tükrében, végigkövethetjük a hétéves fiúcska növekedésének történetét „nulladik születésnapjától”, vagyis a születésétől kezdve. Ahogy múlnak az évek, egyre több gyertya kerül a születésnapi tortára, Brúnó pedig megéli a dackorszakot, a kíváncsi kérdezősködés időszakát, óvodás lesz, aztán már iskolába készül, és mindeközben egyre többet tud meg a világról, a felnőttekről, a többi gyerekről és az emberi érzésekről.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2019
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634863632 · Illusztrálta: Bartos Erika

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
tschilla
Bartos Erika: Születésnap

A szokásos, remek színvonal rajzok és a történet terén is. Ötletes téma, nyilván így még egy bőrt le lehet húzni szegény kis Brúnóról is, és persze elég sok az átfedés, ismétlés, ha összehasonlítjuk a Brúnó Budapesten könyvekkel. Ettől függetlenül teljesen élvezhető, nem unalmas, és érthető módon az volt a cél, hogy ez a mese önállóan is megállja a helyét, ahhoz meg azért le kellett írni egy csomó olyan dolgot is, amit a Brúnó fanok egyébként már kívülről fújnak.
Jut eszembe. Ma is Brúnó nyomában jártunk, komolyan imádom, hogy így ismerem ezt a várost a könyvekből. Kipróbáltuk a Nemzeti Múzeumnál az új játszó teret (ami szuper!!), aztán sétáltunk a Szabadság híd irányába. Mondom a gyereknek: figyu már, a Brúnóék itt leveseztek meg tejberizseztek a Fővámtér közelében, amikor piacolni voltak, együnk már mi is levest meg tejberizst. Párat léptünk, meg is találtuk a helyet :D


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Paulon Viktória: Kisrigók
Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi