Születésnap (Brúnó) 22 csillagozás

Bartos Erika: Születésnap

A születésnap minden kisgyerek életében fontos ünnep, az első hét év pedig meghatározó. Így van ez Brúnó életében is.
A kötetben, születésnapjai tükrében, végigkövethetjük a hétéves fiúcska növekedésének történetét „nulladik születésnapjától”, vagyis a születésétől kezdve. Ahogy múlnak az évek, egyre több gyertya kerül a születésnapi tortára, Brúnó pedig megéli a dackorszakot, a kíváncsi kérdezősködés időszakát, óvodás lesz, aztán már iskolába készül, és mindeközben egyre többet tud meg a világról, a felnőttekről, a többi gyerekről és az emberi érzésekről.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2019
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634863632 · Illusztrálta: Bartos Erika

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

PTJulia P>!
Bartos Erika: Születésnap

Bartos Erika talán egyik legjobban sikerült könyve az embergyerek első hét évéről. Tetszik az, hogy a születésnapok köré rendez mindent. A gyerekek várhatják, hogy most milyen tortája lesz Brúnónak, ez nálunk nagy izgalom volt a könyv olvasása közben.
Ami nem tetszik az az, hogy helyenként egy-egy életkornál szerintem rosszul írta le, hogy ki mit tud már. Többet hozott ki a gyerekekből, mint amire egy adott életkorú tényleg képes (talán a 2-3 év környékén).
Tetszik az a meleg családi, baráti légkör, amit Brúnó köré sző; ezt a kisfiút van, aki annyira szereti, hogy képes érte órákig utazni és lépésben haladni az autópályán! Jó, ha valakit ennyire szeretnek, nem? ;-)

1 hozzászólás
gab001 P>!
Bartos Erika: Születésnap

Sok értékelést olvastam már a Bartos Erika-könyvekről, melyben szinte mindig van valami kifogásolni való. A valóság azonban az, hogy ezek a könyvek nem a szülőknek íródnak, hanem a gyerekeknek. A gyerekek pedig imádják, s ezt egyetlen szülő sem tagadja. Nem nehéz megérteni, hogy miért. Az ő egyszerű szemüvegükön keresztül beszél a világról a számukra fontos dolgokról. Ezúttal a születésnapok a téma, s nagyon változatosan mutatja be, hogy évről évre hogyan fejlődik a gyermek, s hogyan lehet egy születésnapot megünnepelni. Igazán ötletesek voltak például a torták is. Visszaköszönnek a többi kötetből már ismert dolgok is, de ennek ellenére nem unalmas. Akár szülinapi ajándékként is megállja a helyét.

>!
Móra, Budapest, 2019
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634863632 · Illusztrálta: Bartos Erika
tschilla>!
Bartos Erika: Születésnap

A szokásos, remek színvonal rajzok és a történet terén is. Ötletes téma, nyilván így még egy bőrt le lehet húzni szegény kis Brúnóról is, és persze elég sok az átfedés, ismétlés, ha összehasonlítjuk a Brúnó Budapesten könyvekkel. Ettől függetlenül teljesen élvezhető, nem unalmas, és érthető módon az volt a cél, hogy ez a mese önállóan is megállja a helyét, ahhoz meg azért le kellett írni egy csomó olyan dolgot is, amit a Brúnó fanok egyébként már kívülről fújnak.
Jut eszembe. Ma is Brúnó nyomában jártunk, komolyan imádom, hogy így ismerem ezt a várost a könyvekből. Kipróbáltuk a Nemzeti Múzeumnál az új játszó teret (ami szuper!!), aztán sétáltunk a Szabadság híd irányába. Mondom a gyereknek: figyu már, a Brúnóék itt leveseztek meg tejberizseztek a Fővámtér közelében, amikor piacolni voltak, együnk már mi is levest meg tejberizst. Párat léptünk, meg is találtuk a helyet :D

Gabriella_Balkó>!
Bartos Erika: Születésnap

Tipikus, Bartos Erikás rajzok és szövegelosztás képekkel. A történet Brúnó első 7 születésnapját örökíti meg. Helyes könyv. A gyerekeknek is tetszik és élvezettel mutogatják és sorolják az egyes rajzokat. :)

>!
Móra, Budapest, 2019
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634863632 · Illusztrálta: Bartos Erika

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Paulon Viktória: Kisrigók
Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi