Születés 16 csillagozás

Bartos Erika: Születés

Megölelni az újszülöttet olyan, mint megérinteni az ártatlanságot. Ha belenézünk az újszülött szemébe, elolvad a világ, előtör egy kristálytiszta forrás, a szeretet végtelen hulláma, amit nem lehet szavakba önteni.
Bartos Erika, a Pro Familiis-díjjal kitüntetett meseíró új könyve a születésről, az első életévről szól.

>!
Móra, Budapest, 2018
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634159094 · Illusztrálta: Bartos Erika

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Bartos Erika: Születés

Nekem ez nem jött be, se a szöveg, se a rajzok. Értem én a célokat, de én ennél a hozzáállásnál sokkal földhöz ragadtabb vagyok:)

>!
bagie P
Bartos Erika: Születés

Talán az, hogy túl sok Bartos Erikát még nem kellett olvasnom (vagy legalábbis volt időm kiheverni), talán mert épp tervezem a babavárást, ami egy kicsit „misztikus csodaváró” lelkiállapotba tud olykor taszítani, a könyvesbolti pár perces olvasásban nekem tetszett ez a könyvecske.

>!
Honey_Fly P
Bartos Erika: Születés

Kedves, de több a vattacukor, mint amit én be tudok fogadni.

>!
Filippino P
Bartos Erika: Születés

Valahogy a Bogyó és Babócák jobbak bejöttek. Szokatlan ez a stílus Bartos Erikától. Kicsit mézes-mázos lett, kevésbé reális képet fest. Kislányom még nem kapta meg, kíváncsi leszek, mit fog hozzá szólni.

>!
PTJulia P
Bartos Erika: Születés

Roppant bájos könyvecske a gyermek várásáról és születéséről. Leginkább megilletődött szülők és leendő szülők, esetleg nagyszülők forgatják örömmel. A gyerekek számára is érdekes lehet, bár talán kicsit kevésbé kötheti le őket, mint a hasonló témájú egyéb művek.
Süt a szeretet a könyvből, és ez nagyon szép!

>!
dianna76 P
Bartos Erika: Születés

Másnak képzeltem ezt a könyvet. Azt hittem több hangsúlyt fektet a magzat fejlődésére, a szülésre, no meg a fogantatásba is betekintést enged gyermeknyelven. Persze az már felvilágosító könyv lenne. Nem volt rossz a baba fejlődését sem nyomon követni egy éven át. Kitér kicsit a könyv a negatív dolgokra is. Örültem, hogy azért a terhesség is kapott oldalakat, és sematikusan a kilenc hónap is ábrázolva lett. Azok a részek nekem nagyon kedvesek voltak, ahol a gyermekkel együtt a világra való ismételt rácsodálkozást ecseteli a szerző. Ez tényleg így van. Újra észre veszi az ember az apró dolgokat, az élet ill. mindennapok csodáit.
Nekem egy kicsit az a benyomásom a könyv elolvasását követően, hogy inkább tudom elképzelni első gyermeküket váró pároknak ajándék gyanánt, mint a gyermek polcán egy mesekönyvnek.

>!
Móra, Budapest, 2018
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634159094 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
tollacska
Bartos Erika: Születés

Háááááát… azt hiszem, egy idézettel szeretném értékelni a egész könyvet:
„Olyan nap, amihez semmi sem fogható. Mintha angyalok kristálytiszta dallama csendült volna fel, mintha hirtelen értelmet nyert volna a világ.”
Aki szereti ilyen ezoterikus magasságokba emelni a világ dolgait, annak tetszeni fog a könyv. Aki inkább a magyarázós, realistább verziókat szereti, az nagyokat fog nézni a könyv olvasása közben.

>!
Baba082 P
Bartos Erika: Születés

Ismét egy mese, ami nem mese, egyáltalán nem gyerekeknek szól, inkább Bartos Erika személyes memoárja az egyik, vagy netán mind három terhességéről gyermekszüléséről. Nincs is ezzel baj, amíg nem mesének igyekszünk kiadatni és több ezerért eladni egy A4-es lapon is elférő semmi kis sztorit.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek?
Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Simon István: Mirza
A kalóz nagypapa
Zsoldos Vera: Sétálunk, sétálunk
Beck Andrea: A Titoktündér – Családi könyv
Verbőczy Antal: Buksi nem válogatós
Gurmai Beáta: Borka könyve
Vadadi Adrienn: Titkos reggeli