Százlábú ​– Versek óvodásoknak 81 csillagozás

Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

Az ország kedvenc mesélője, Bartos Erika újabb verseskötettel jelentkezik, melyben ezúttal nem szilvásgombóc és kukásautó alkotja a sorvégi rímeket, hanem mondjuk Elemér doktor, egy Trabant, léggömbök, hóember, évszakok, buborék, szivárvány, hókotró, százlábú, mackóbarlang, szánkózás, apák…

Eredeti megjelenés éve: 2009

Magánkiadás, Budapest, 2020
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883101
Magánkiadás, Dabas, 2018
76 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883101 · Illusztrálta: Bartos Erika
Alexandra, Pécs, 2016

pveronika>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

Nagyon aranyos és igényes mondókáskönyv. Tetszik, hogy minden elem, ami szerepel az adott versben, ott van rajz formájában is a lapokon, soha semmi nem marad ki. A versikék kedves, színes illusztrációkkal együtt tanítják meg a hét napjait, a számokat, a színeket, a formákat, az évszakokat, az ízeket vagy éppen az állatok hangjait. Van olyan vers, ami talán kicsit kevésbé tetszik, viszont vannak benne egészen szépek is, például a Tündérvers vagy a Tavaszköszöntő. Nagyon szép egységes a könyv, viszont az emberek ábrázolása és a borító nem igazán nyerte el a tetszésemet. Ovis kortól ajánlják, de az én három hónapos kisfiam már most nagyon élvezi őket, különösen a Csókadalt, a Pöttyös szoknyát és a tortás verset, valószínűleg mert ezeknek van pont olyan ritmusa és hanglejtése, ami tetszik neki. Nagyon édes, ahogy kacagja, és a színes képeket is szereti nézegetni. :)

Snow_White P>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

A Százlábú sem okozott csalódást, továbbra is kedves, bájos, egyszerű kis versekkel van tele a kötet. Nekem a rajzok is nagyon tetszenek, de főleg az, hogy ahogy olvassuk a verseket, folyamatosan lehet követni a képeken is a történeteket. Kislányomon most vettem úgy igazán észre, hogy már jobban lekötik a versek és a mesék, már nem én olvasok fel neki, hanem együtt olvasunk. Ezt a kötetet például egy szuszra lenyomtuk. Sokadszorra :-)

Gyöngyi0309>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

Ugyanazt tudom írni, mint a többi Bartos-verses kötetről.
Nagyon cuki, nagyon színes, a gyerek nagyon szereti, noha kevesebbet forgatjuk, mint a másik kettőt. De gondolom egyszer majd „berepül Rókusnak a bogár”, aztán ez lesz az aktuális kedvence.
Amiket nagyon szeret belőle: Furulyaszó,Csókadal, Százlábú, Torta (tök érdekes, hogy igazából nem édesszájú, de mindegyik kötetből az ételes versek a kedvencei), Útépítők, Farsang, Apák
Nekem könnyezős a Mondd el, Anya! Szeretem még a Csibeverset, a Csókadalt, a Sünddisznókat és a Bögréket is.

gab001>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

A címadó vers tetszett a legjobban. Szerettem a versek egyszerűségét, ritmusát, mondanivalóját. A rajzok pedig nagyon mutatósak, sokat hozzátesznek az élményhez. Kicsiknek már a lapozgatás is szórakoztató. Igazi, modern gyerekversek.

Alexandra, Pécs, 2009
atomarcú P>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

Bartos Erika „művészetéről” megvan a magam nem túl hízelgő véleménye, de ez a verseskötet tud valamit. Egyszerű, mint a faék, úgy a szövegek, mint az illusztrációk terén, ám a kettő olyan szinten összepasszol jelen esetben, hogy a megfelelő korú közönséget teljesen elvarázsolja. És lássuk be, a legemlékezetesebb gyerekkönyveket nem Kierkegaard írta.

Paulina_Sándorné P>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

Aranyos versek voltak. Tetszett, hogy például még hóembert rajzolni is meg lehet tanulni. A legjobban a „Mondd el, anya” című versike tetszett. Anyaként szívembe köszönt. Nagyon szépen illusztrált a könyv.

Juca P>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

A versekhez illő illusztrációk nagyon aranyosak, színesek, figyelemfelkeltőek. A leginkább a szivárnyásos és a százlábús rajzok tetszettek. A kék Trabantos vers nagyon szuper, nekünk már csak egy piros wartburgosra lenne szükségünk. :)

A Mondd el, anya! című versecske nagyon megható, anyák napi mondókák közé való. Az Apák című versikéből megismerhetjük, hogy nevezzük az őseinket: apa, nagyapa, dédapa, ükapa, szépapa, óapa. Az óapát nem emlékszem, hogy hallottam volna eddig.

Kedvencek: Hóember, Csókadal, Százlábú, Torta, Krétarajz, Trabant, Mondd el, anya!

nikolett_z>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

Még mindig szeretem ezt a mesekönyvet. :)
A versek különböző témákban íródtak, más-más terjedelemben. Mindkét lányom élvezte: a kis ovisom hallgatni, a „nagy” elsősöm pedig olvasni (külön köszönet a nagy betűméretért!). Az aranyos illusztráció tökéletesen ábrázolja a leírt sorokat. Szuper, lehetett volna hosszabb is. :)

Alexandra, Pécs, 2016
molybaba>!

Kedvencek a munkagépes versek :D
A már ismert minőség, újabb témák rímbe szedve.

rita_kalydine P>!
Bartos Erika: Százlábú – Versek óvodásoknak

A nagyfiam (16) kedvence a „tortás” volt, a középső fiamnak (14) a „tortás” és a kicsifiamnak (4) is a „tortás” a nagykedvenc.. :)) hogy miért? Mert mindig megbeszélhettük, hogy melyik a kedvencük, milyet süssek a kövi szülinapjukra. De kedvenc a „lufis” meg a „százlábú” is. Ha azt szeretném, hogy hamar aludjunk akkor a „tündéres” verset és a „záporos” verset olvasom – nekem ezek a kedvenceim, mert ezek olyan szépek, bájosak ♥
Annyiszor olvastam az elmúlt cc 16 évben, de még most is szeretem ☺️

Diosz P>!

Kaptam ma egy doboz krétát,
Fehéret és színeset,
Kerti útra rajzolok majd
Tarkabarka képeket.

Rajzolok egy kicsit házat,
Lesz egy szép, nagy ablaka,
Sárga lesz a kerítése,
Mellette egy almafa.

Kiscica is lesz a képen,
Kergeti az egeret,
Rajzolok egy pici fészket,
Fészekbe egy verebet.

Rajzolok egy pöttyös labdát,
Kutyaházat kutyussal,
Óriási fenyőfát is,
Rajta sok-sok tobozzal.

Fel az égre fehér felhőt,
Papírsárkányt rajzolok,
Méhecskéket, pillangókat és
Citromsárga, nagy Napot.

Rajzolok egy tavacskát is,
Benne színes halakat,
Partjára meg piros színnel
Lerajzolom magamat!

Mondd el, Anya!

Mondd el, Anya, milyen volt, míg
szíved alatt voltam,
Gömbölyödő pocakodban
sokat forgolódtam?

Mondd el, Anya, milyen volt a
születésem napja,
Gondoltad, hogy ilyen hamar
megnövök majd nagyra?

Mondd el, Anya, milyen volt, hogy
három éves lettem,
Féltettél-e engem, mikor