Döme, ​a krumplibogár (Bogyó és Babóca lapozók) 3 csillagozás

Bartos Erika: Döme, a krumplibogár

Tudjatok meg mindent a krumplibogárról, miközben a képek és a szavak segítségével bővül az éppen beszélni tanuló kicsik szókincse, és a kedves, ismerős figurával, örömmel tanulhat új szavakat.

Kiadói ajánlás: 0 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2019
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883392 · Illusztrálta: Bartos Erika

Kiemelt értékelések

>!
Tarja_Kauppinen IMP
Bartos Erika: Döme, a krumplibogár

Egy lapozót másként kell olvasni, mint a „komolyabb” könyveket, mert más a célja. Ha leköti a gyereket, és tanít neki pár hasznos szót, már betöltötte a rendeltetését. Még a nagy is kitörő lelkesedéssel forgatta, és mutogatta öcsinek, hogy mi micsoda – a játékos oldalnak (traktor, markoló, vonat, és egyéb izgalmak) különösen nagy sikere volt (https://moly.hu/karcok/1329883).
Egyszerűen és célszerűen tanít meg számos hasznos alapszót, témája miatt elsősorban fiúknak ajánlott (fiús játékok, fiús ruhadarabok vannak benne). A zöldséges oldal különösen gazdag, még csillagtök is van.
Ez egy kiemelkedően jó lapozó, mert nem bonyolítja túl. Olyan szavakat tanít, amikre egy egy-két-hároméves gyereknek szüksége van, funkcionális olvasmány. Döme krumplibogár mivoltának nincs jelentősége, de ez nem baj, hiszen a szereplők fajtája számos esetben csak arra szolgál, hogy érdekesebbé tegye a mesét, és ugyanúgy működne a sztori emberekkel, székekkel, kovamoszatokkal is.
Hasznos kis könyv, mely a célközönség körében is elsöprő sikert aratott. Szuper.

10 hozzászólás
>!
krlany I+SMP
Bartos Erika: Döme, a krumplibogár

Igazából ez nem mese. Ez semmi. Gyakorlatilag egy bemutatkozás, hogy ki Döme, hol lakik, mit visel, kik a barátai, milyen zöldségeket szeret, mivel szeret játszani, mi a kedvenc színe. Felsorolás. Kvázi töltelék, amivel le lehet húzni a szülőket.
Egyetlen aranyos kép van benne, ami ehhez a mondathoz tartozik: „Pitypangok nyílnak a ház előtt.” Jó, van benne traktor is, de barátocskám krumplibogárcsíkos!
Magáról a krumplibogáról egyébként nem tudunk meg belőle semmit. Döme ennyi erővel lehetne akár lótetű is, vagy sáska.
Tipikusan az a könyvecske, ami arról szól, hogy itt a határidő kell valami, basszus rajzolnom is kellene, csináljunk egy leltárt, legalább a szövegbe nem kell energiát fektetnem, úgyis bármit kiadnak tőlem… mondjuk 16 oldalba amúgy sem kellene sokat fektetni.

5 hozzászólás
>!
csgabi MP
Bartos Erika: Döme, a krumplibogár

Kicsi gyerekeket remekül le lehet kötni ezzel a kis könyvecskével, megtárgyalni a képeket; mi micsoda, milyen színű, stb., szóval kifejezetten hasznosnak gondolom.

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nyulász Péter: Babagombóc
Csukás István: Süsüke nevet kap
Zelk Zoltán: A három nyúl
József Attila: Altató
Móricz Zsigmond: Iciri-piciri
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Csukás István: Sün Balázs
Gazdag Erzsi: Mesebolt
Arany János: Juliska elbujdosása
Arany János: Este van, este van