Budapest ​környéke (Brúnó Budapesten 6.) 35 csillagozás

Bartos Erika: Budapest környéke

Tudod-e, hogy a Budakeszi Vadasparkban több mint ötvenféle állatot láthatsz? Tudod-e, hogy Vácrátóton van egy szép botanikus kert? Jártál már a Gödöllői Királyi Kastélyban, a solymári várban vagy a szentendrei Skanzenben? Tudod-e, hogy Veresegyházon medvéket etethetsz, Gödön pedig fürödhetsz a Dunában? Bartos Erika, a Bogyó és Babóca sorozat írója és rajzolója, akinek munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, egy kedves történet és részletgazdag rajzok segítségével kalauzolja végig az óvodáskorú olvasót Budapest környékének nevezetes helyszínein.

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2021
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634867913 · Illusztrálta: Bartos Erika

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Balaton


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Bartos Erika: Budapest környéke

A gyerekekhez az illusztrációk a kulcs, néhány beszédes rajz többet mond nekik bármilyen szövegnél. Épp ezért csak annyi szöveg van ebben a könyvben, amennyi feltétlenül szükséges, a prímet a részletgazdag (de nem zsúfolt!) illusztrációk viszik. Egyszerű és letisztult, néhány vonallal és színnel megragadja a figurák, helyszínek lényegét. Az üzenet tehát átmegy, a könyv sokkal jobban eléri a célját így, hogy vizuálisan jeleníti meg elsősorban a látnivalókat, mintha írna róluk. Tökéletes útikönyv tökéletesen ábrázolt családi értékekkel, szabadidős programokhoz ötletadónak, kedvcsinálónak is remek.

meseanyu P>!
Bartos Erika: Budapest környéke

Nagyon tetszett ez a rész, de rájöttem, hogy igazából ez a sorozat a böngészgetni vágyó gyerekeknek (és felnőtteknek) tetszik igazán, mert maguk a háttérsztorik azért annyira nem jelentősek, viszont a rajzok lenyűgözően részletesek. Persze az információ is fontos, szépen összegyűjtötte a szerző a főváros környékén található kirándulóhelyeket, de ez megint csak nem annyira érdekli célközönséget szerintem, inkább a szüleiket.

krlany IP>!
Bartos Erika: Budapest környéke

Tényleg szép helyek vannak Budapest környékén, és jó, hogy bekerültek ebbe a könyvbe. De nekem a töltelék sztorikkal vannak problémáim. Pl. mikor így vigyázzunk a természetre meg úgy, aztán elengedünk egy lufit bele a világba csak úgy minden ok nélkül. Vagy hogy a könyv szerint teljesen természetes, hogy folyamatosan 3 napos kirándulásokon vannak (10 hét, 10 db több napos kirándulás), a szülőknek nem igen kell dolgozni járni, és vagyonokat költenek mindennap. Pl. Gödöllői kastély 6 főre (belépők, nosztalgia fotó, kastélykávézó, minden gyereknek mesekönyv) majd másnap egy újabb fullos nap, és a gyerekek is mindig ideálisan viselkednek (sosem betegek vagy nyűgösek és még soha egy programot sem kellett lemondani, lerövidíteni vagy áttenni), nyilván, amikor az egy szem fiút a kastélyban a fegyverek érdeklik, akkor majd nem akarja őket megnézni, mert inkább menjünk a hercegnő budoárjába ésatöbbi, meg játszunk királylányosat. Értem én, de azért na.

tschilla>!
Bartos Erika: Budapest környéke

Szuper sorozat volt, bár voltak pillanatok, amikor már untam a féktelen múzeumjárást. Összességében tényleg tetszett nekem is, a fiamnak is.
Az utolsó rész különösen el van találva, jó, hogy végre kimozdulnak Brúnóék Budapestről, valahogy a történet is rögtön szellősebb. :) Sok új kirándulási ötletet kaptunk, a már bejárt helyeknél meg örültünk, hogy feleleveníthetjük a saját élményeket.
Kár, hogy vége, de jó is, hogy vége. Még sokszor elő fogjuk venni a könyveket, de ennyi elég is volt Brúnóékból.
(azért had jegyezzem meg, hogy a Sissi rajznál borultam a röhögéstől…szépen kidolgozott frizura, ruha, és mellé a lufi arc :D)

Ancsúr>!
Bartos Erika: Budapest környéke

Most valahogy jobban tetszett ez a könyv, mint az előző ugyanebből a sorozatból.
Tetszett, hogy a könyv tele van képekkel, amik a gyerekek számára sokkal beszédesebb lehetnek, mintha mondjuk tele lenne a kötet szöveggel. Az egyetlen kifogásolható dolgog az volt számomra, hogy a háttértörténet mindig a teljesen ideális állapotokat tükrözte. Sosem volt rossz idő, a gyerekek mindenféle dráma nélkül bírták a több órás/napos gyűrődést (még akkor is, ha ikerbabákról beszélünk)…stb. Persze értem én, kellett egy történet, amibe a kalandozásokat úgymond becsomagolják, mert első sorban a látnivalókon volt a hangsúly, de akkor is fura volt ez számomra.
Nekem most kifejezetten jól esett ez a könyv.

Rózsabogár78>!
Bartos Erika: Budapest környéke

Ez a rész lett az egyik kedvencem a sorozatban. Kevésbé „szakmai”, és nagyon változatos. A helyszínek annyira érdekesek, hogy belvárosiként legszívesebben azonnal vennénk a cipőnket, és indulnánk kirándulni Szentendrére, Veresegyházára, Gödöllőre vagy Zsámbékra. Vagy a kevésbé ismert helyszínekre, mint Pap-rét, Jág, vagy a mindenféle kilátók. A különféle helyszíneket összekötő „töltelék” történetek is sokkal gördülékenyebbek, érdekesebbek, mint az előző részekben. Egy szó mint száz, irány Budapest környéke!

Sztike74>!
Bartos Erika: Budapest környéke

Tetszett, hogy Budapesten kívüli kirándulóhelyek kerültek ebbe a kötetbe. Több helyen már mi is jártunk, vagy tervben van, hogy megyünk. Nagyon részletgazdag, szép színes képekkel. Néha nekem már túlságosan is részletes, vagy inkább hosszú volt egy-egy fejezet. Mindenesetre ismeretterjesztésre, illetve kedvcsinálónak is tökéletes szerintem.

Gabriella_Balkó>!
Bartos Erika: Budapest környéke

Nemcsak Budapest, de a főváros környéke is sok látnivalót tartalmaz. Érdemes ide-oda ellátogatni.
[Azért a sorozatban szereplő gyerekek nagyon ideálisan vannak megrajzolva, Brúnó is mindent türelemmel visel, a szülőket sosem látjuk dolgozni, minden csupa sunshine and holiday…]


Népszerű idézetek

Jagika P>!

Amint véget ért az első iskolaév, anya, apa, Brúnó és Blanka elutazott egy hétre a Balatonhoz Bori nagymamához és Csaba nagypapához.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Balaton

A sorozat következő kötete

Brúnó Budapesten sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Radnóti Miklós: Bori notesz
Zelk Zoltán: A három nyúl
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller: Túl a maffián
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
Ella Steel: Vágyak dallama
B. E. Belle: Árvák
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
József Attila: Altató