Bogyó ​és Babóca virágai (Bogyó és Babóca 25.) 31 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

A Bogyó és Babóca-sorozat 25. kötetének meséiben minden a virágokról szól! Babóca gyönyörű virágait Gömbi elfelejti meglocsolni, majdnem teljesen el is száradnak. Csak egy jó kis eső hiányzik!
A második történetben egy rajzolt virágról van szó, Bogyó festményéről. A festett virágnak nem hiányzik az eső, mégis kap: Babóca véletlenül ráönti a festékvizet. Szegény Bogyó, tönkrement a képe! Vagy mégsem?

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883040
>!
Pagony, Budapest, 2016
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101611 · Illusztrálta: Bartos Erika

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Citrompor P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

A harmadik Bogyó és Babóca könyv elolvasása után kezdek ráérezni a könyvek óvodások számára levonható tanulságaira, tanító jellegére. Ez jó, mert ha jövendő gyermekeimnek valaha Bogyó és Babóca korszaka lesz, akkor lélekben erre már felkészültem. Bár ez az eshetőség enyhe félelemet is kelt bennem. :)

12 hozzászólás
>!
Bla IP
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Bartos Erika, a magyar gyermekirodalom kiemelkedő kortárs alkotója, s láthatóan bombasiker sorozata – részben amelyért megalapozottan átvehette a Janikovszky Éva díjat is –, a Bogyó és Babóca-sorozat. A 25. kötet meséiben a virágok dominálnak! Miután valamikor magam is voltam könyvkiadás közelében, bizony irigylem kicsit, hogy a legkisebbek számára készült, 2004-óta igen népszerű kedves gyermeki sorozat a Pozsonyi Pagony Kiadót erősíti. A történetekben most is Babóca és Gömbi csetlik-botlik, s nagy szerepet kap most a virágok ügyeiben a nedvesség is. Tetszett. Szóval jó volt néhány tízpercre újra gyermekké lenni, amikor az ajándékba vett kötetet megismertem.

>!
dianna76 P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Aranyosak ezek a kicsiknek íródott könyvecskék. Rövidek és egyszerűek a történetek, az illusztrációkon pedig van mit böngészni. Ennek ellenére nem tudom őket öt csillagra értékelni, mivel nem marad bennem semmi utánuk. De ugye én nem vagyok kisgyerek!
Így az esős időben érdekes volt arról olvasni, hogy Bogyóék pedig eső után áhítoznak. Ellenben ugye velem, aki szeretne végre jó időt. DE nem 40 fokot!
Gömbi kicsit felelőtlenül viselkedett, de végül persze minden jól alakult. Ez a virágos mese taníthatja is a kicsiket a felelősségre.
A másik történetben meg pont az eső csinál egy kisebb bajt, ami végül nem is nagy baj. Amúgy nekem is tetszenek a kicsit „megfolyt”, pacás képek. Ez is egy stílus!

>!
Honey_Fly P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Pont olyan, mint a többi Bogyó és Babóca történet. Kedves, nagyon egyszerű, van kis konfliktus és minden jó, ha jó a vége. Nekem alapvetően nincs velük bajom de azért nem bánom, hogy már más a menő itthon.

>!
Filippino
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Nálunk jó ideje már csak Bogyó és Babóca körül forog minden. Beiratkoztunk a helyi gyerekkönyvtárba azzal a céllal, hátha lesz olyan olvasnivaló, ami majd tetszik csemetémnek ezeken kívül, de nem volt szívem épp a kedvencét otthagyni, így jött velünk ő is.
Örültem, hogy most Gömbi, a viragbogár is szerephez jut, ő az egyik nagy favoritja a kislányomnak. Kíváncsi voltam, hogy vágja ki magát, mikor elfelejtett valamit. Márcsak azért is, mert magam is sokszor elfelejtek ezt-azt, és érdekelt, mi az írónő megoldása erre a kellemetlen helyzetre. Nagyon tetszett, tündéri volt, ahogy helytehozta a bakit. Ráadásul szerényen.
A második mesén pedig sokat kuncogtam. Nagy ravaszdi ez a Bogyó! Ejnye-bejnye.

6 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Kislányom már magától meséli, ki mit csinál a virágok körül. Hiába, kiskertész, akárcsak az apja :)
Azt szeretem Erika meséiben, ami ebben a kötetben különösen megfigyelhető: az erkölcsi tanulság, a saját hibánk felismerése. Szépen tanítja a gyerekeket.

>!
Paulina_Sándorné
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Én is nagyon szeretem a virágokat, így tetszett a történet az elültetett virágbokorról. Bogyónak nagyon jó lett az „elázott” festménye. Egy véletlen baleset is hozhat meglepő eredményt.

>!
eeszter P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Hangulatos történet ez is ígéretekről, felelősségvállalásról, és arról, hogy nem is minden romlik el, amiről azt hisszük :)

>!
Nihilchan
Bartos Erika: Bogyó és Babóca virágai

Minőségileg pont olyan, mint az összes többi (nem, nem kifejezetten ugrálok értük). Az első mese végkifejlete nekem túlságosan csillámos és rózsaszín volt, de ugyebár nem én vagyok a célközönség. A gyerekek pedig szeretik, és ez a lényeg.


Népszerű idézetek

>!
Vaklarma

Egy tavaszi napon Babóca, a katicalány ültetett egy virágpalántát a háza elé.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Molnár Sándor – Börcsök Zoltán: Mesélnek a fák
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Marék Veronika: Kippkopp a hóban
Berg Judit: Maszat játszik
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Dániel András: Egy kupac kufli
Marék Veronika: Kavicsmese
Dániel András: És most elmondom, hogyan lifteztem
Kiss Ottó: Ati a tükör mögött
Miklya Luzsányi Mónika: Pufi malac oviba megy