Bogyó ​és Babóca világot lát (Bogyó és Babóca 5.) 103 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bogyó és Babóca izgalmas utazásra indulnak: az első mesében dióhéjból készült hajójukkal egészen a tengerig, a másik mesében pedig űrhajóval a messzi Dion bolygóra jutnak el. Vajon sikerül találkozni Bogyónak egy igazi polippal? És kik élnek ezen a titokzatos bolygón? Miért gondolják barátainkról, hogy tolvajok? Minden kérdésre választ kaphatsz, ha elkíséred két hősünket izgalmas kalandjaikra.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883170 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2015
keménytáblás · ISBN: 9786155441530 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2014
50 oldal · ISBN: 9786155441530 · Illusztrálta: Bartos Erika

4 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

tschilla>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Az első mese még rendben is van. De az az űrutazós…. Na itt mondjuk alap lett volna, hogy a szerző kicsit olvasson már a témában, és ne állítson bődületes hülyeségeket, mint hogy pl. a Plútó a világűr legkisebb bolygója…. mert
1. nem bolygó, hanem kisbolygó (nem ugyanaz!)
2. Bartos Erika az egész világűrt ismeri, hogy ilyet kijelent? jó neki. mi, mezei halandók ezt még a naprendszerünkről sem állíthatjuk.
A többihez nem tudok hozzászólni, mert nem érdekel a csillagászat, így keveset is tudok, de a többi infó is kb. ennyire lehet pontos. A Holdat meg miért kell úgy ábrázolni, hogy kifli alakban kering a Föld körül? Jesszus.
Szóval legközelebb, ha a szerző egy témában meg akarja mondani a gyerekeknek a tutit, akkor kicsit ássa már bele magát! De szerintem az a legjobb, ha nincs ilyen szándéka, és csak általános történeteket ír.

1 hozzászólás
Csoszi>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Ki ne szeretne utazni? Bogyó és Babóca hajót készítenek és azzal utaznak a tengerhez, ahol búvárkodnak és megismerkednek a polippal, akitől szép kavicsokat kapnak emlékbe. A második mesébe pedig még ennél is messzebb utaznak, egészen pontosan a világűrben. Az űrhajóból megcsodáljak a holdat, a napot és a bolygókat. Fantasztikus élmény lehet!

imma P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Kezdem a pozitívumokkal! :) Én, azt hiszem, mindent bírok, ami sci-fi-s, úgyhogy az űrlények itt is bejöttek.
Aztán jön a többi…
Továbbra is zavar, hogy fürdőruhában rózsaszínre váltanak.
Igazán nem bántam volna, ha egy kicsit reálisabban ábrázolja a Holdat a föld körül, vagy ha így bánik vele, akkor a többit volt tök fölösleges odaphotoshoppolni, egy jelképes adott színű paca is megtette volna.
Az apróbb részekre itt sem sikerült mindenhol rákattintani a festékesvödörrel, olyannyira, hogy az egyik képen (ahol Bagolydoktorral beszélnek) konkrétan hiányoznak Babóca pöttyei. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehetne átnézni ezeket a könyveket nyomdába adás előtt. Mégis mennyi idő lenne? Tíz perc? Fél óra? Tényleg ennyire tök mindegy, csak Bagyaszó legyen?

Boglárka_Madar P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Nem vagyok nagy BB fan, sajnos a lányom mostanában nem mondhatja el magáról ugyanezt, úgyhogy spoiler kihoztunk egy újabb kötetet a könyvtárból. spoiler
Még az első polipos mese hagyján is, bár azért nem hinném hogy bármelyik polipnak szárazföldön lenne a kedvenc helye – de nem vagyok biológus, meg ez egy mese, szóval ezen túl is léphetünk, ha már az is természetes, hogy a holdon egy kukac alszik, az utolsó kép tanúsága szerint.
Aztán jött az űrutazós mese, amin kb sírógörcsöt kaptam. Nagyon dícséretes, hogy próbál valami ismeretterjesztő vonalat belevinni a mesébe, de ha már eddig nem volt ez hangsúlyos, akkor továbbra sem kellene ezt erőltetni. Az egyik „legszebb” kép, amikor a rajzolt nap mellé odamontázsolták a bolygók valós képét.
De ha már ismeretterjesztés… a Hold kerek, a Földnek nincs gyűrűje, a Plútó meg nem bolygó, csak törpebolygó, szóval ha már ezt megemlíti, akkor illene a többi törpét is. Vagy ezt nem. spoiler
Az külön csodálatos, hogy kiemelik, hogy hol jártak már emberek (Hold) és hol nem (Szaturnusz, Jupiter), majd leszállnak (oké, tudom, ők nem emberek, hanem bogarak) egy bolygón. A Dion bolygón. Mondjuk az én lányom még nem látja ennyire összefüggéseiben a dolgot, úgyhogy ilyen irányú érdeklődés jelenleg nem várható tőle, de azért érdekelne, az írónő hogy gondolta beilleszteni az előbbi tudományos felsorolásba a Dion bolygót.
Agyilag lefáradtam ezen a mesén, nem tudom képes leszek-e még ma értelmes könyvet olvasni.

5 hozzászólás
ggizi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Újabb két helyes történet: tengeres és űrutazós – ez utóbbiról nekem rögtön beugrott a Zénós könyv, de ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből :)
Az meg külön plusz, hogy mi olvassuk először a könyvtárból. Vadi új! :))

ap358 P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Ez nem lett kedvenc, de még a gyerekeknél sem. Azt hiszem érződik, hogy még a sorozat elejéből való, néhol nincs átvezetés a cselekmények, párbeszédek között. Ami az oktató jelleget illeti, azt inkább nem is minősíteném, megtették mások.

icu79 P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Ajándékba vettük és vittük, muszáj volt előtte letesztelni. :)
Az eddig olvasott részek közül szinte mindegyik tetszett, ez az első, amelyik nem. Talán azért, mert lányos anyukaként úgy érzem távol áll tőlünk mindkét rész, de főleg az űrhajós. Ezzel a két sztorival szerintem már eléggé túl lőtt B.E. a célon.

Trudiz>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Ez igazi mesés mese volt. Járhattunk kis barátainkkal a tengeren, s benne, azaz a mélyén. Még az űrbe is eljuthattunk. Láttunk bolygókat, űrlényeket.

Rainee>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Atya.Úr.Isten. Ez volt az első, és egyben utolsó B&B könyv ami valaha is betette a lábát a lakásba. Még jó, hogy könyvtári… Ez emberek kínzására is alkalmas. :D

3 hozzászólás
nagara>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Ez most annyira nem tetszett. A tengeres még elment, de az űrutazásosnál alig vártam, hogy a végére érjek…


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Boribon focizik
Berg Judit: Maszat játszik
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Dóka Péter: Hősök leszünk!
Paulette Bourgeois: Franklin és a dadus
Marék Veronika: Kavicsmese
Julia Donaldson: A Graffalókölyök
Kőszegi-Arbeiter Anita: A tündérpalota
Marék Veronika: Kippkopp a hóban