Bogyó ​és Babóca társasjátéka (Bogyó és Babóca 16.) 71 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

Babóca és barátnői tojást festenek, hiszen a fiúk mind meglátogatják őket húsvét reggelén. De jaj, Ugri tojásai összetörnek! Vajon kinek van ideje segíteni a húsvéti készülődés közepette? Nem fogod kitalálni…

A második mesében Bogyó Pihével társasozik a réten. Bogyó mindig az első szeretne lenni! Sajnos a társasban ez a szerencsén is múlik… A dühös csigafiú megpróbál egyedül játszani, de rájön, hogy mégis jobb együtt lenni, mint egyedül otthon morcoskodni. Ugye? Próbáljátok ki ti is Bogyóék társasjátékát, amit megtaláltok a szabályokkal együtt a könyvben

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883255
>!
Pagony, Budapest, 2015
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441264 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2014
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441264 · Illusztrálta: Bartos Erika

1 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Gelso P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

A könyvtárban a Társasjáték cím miatt kaptam le a polcról, mert, mint minden családban „nagy gondot” okoz most a kisebb gyerekemnél, hogy csak győzni akar – a nagyobb fiammal már túléltük ezt, de a kicsinél nehezebben boldogulunk…
Meglepetésként ért, hogy egy húsvéti történetet is kaptunk, ami elég furán jött ki karácsonykor… de elolvastuk, és nagyon kedves, de izgalmas történet alakult ki előttünk…kicsit a gyerekkorom a Kesztyűben c. meséjét juttatta eszembe, ahol minden beköltöző állatnak megvolt a helye, hogyan aludt, mit evett és mit főzött – na, itt is hasonlóan alakult, ez a bogár azt sütött, a másik rovar meg amazzal vendégelte meg a locsolkodókat.
A másik történet is igen tetszett, mert természetesen Bogyó durciskodásában, mérgeskedésében a kisfiam „tüneteire” ismertünk, ami miatt a nagyobbik végigkuncogta a mesélést. És amiatt a kicsi ismét durciskodott… De aztán megleltük a belső borítókon található társast, és kiválóan szórakoztunk két körön keresztül. Persze a „terápia” egyelőre nem működik, hiszen az „én-akarok-nyerni” mondatok hangoztak el a kicsi szájából – a két alkalom igazságosra sikerült, ahogyan a könyv is mondja, egyszer ez nyer, máskor más – ezért társasjáték a társasjáték – de ez még nem mélyült el a kicsi lelkében. Amúgy biztos nyoma van, mert elalvás nem sikerült egyszerűen, ui. vmi nem hagyta elaludni, vmi belülről – ezt fogalmazta meg a kicsi fiam… (megzabáltam)
Lefénymásoltam a belső lévő társasjátékot, most nálunk ez a sláger. Minden nap játszunk egyet-kettőt.

1 hozzászólás
konyvolvaso>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

Nagyon aktuális 2 mese ez is. Mostanában volt húsvét és megismerkedhetünk, hogyan várták a lányok a locsolófiúkat.
Ahogy szokás festenek együtt szép húsvéti hímes tojásokat., mindegyik 7-et mert hogy ennyi locsoló fiú várható. Mindegyik lány kitalálta, hogy milyen édességet készít és olyat választott ami még a többinél nem lesz. Így volt palacsinta, almás pite is többek között.
Igen ám de a nagy sütögetés közben az egyik kislány leverte a tojásokat. Ekkor esett kétségbe, hogy mit ad a fiúknak. Szerencsére hamar megvolt a megoldás. Ha érdekel mi történt olvasd el a történetet.
Másik mese is nagyon jó. Mi van akkor ha valamelyik gyerek szeretne társasjátékozni de mindig csak ő nyerne. Van-e erre megoldás, hogy el tudja viselni a vereséget? Igen, lehet olyan szituációt teremteni mely során rá tudjuk vezetni a gyereket arra, jobban jár ha más is nyerhet. Megtudjátok mivel sikerült rávenni Babócát.

icu79 P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

A könyv még hivatalosan nincs meg nekünk, elrejtve pihen egyelőre. Kislányom fogja majd kapni a 2. születésnapjára, bő egy hónap múlva. :)
Azért esett erre a könyvre a választásunk, mert az első mesében szerepel a barlangi pók, aki a kezdetleges félelem után az egyik kedvenc szereplővé nőtte ki magát Dórinál.
Mindkét mese nagyon aranyos, de a társasjátékos tetszik jobban az „életszaga” miatt. ;)

3 hozzászólás
Sippancs P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

Nem tudok erre a könyvre sem 5 csillagnál kevesebbet adni, mert annyira édesek, jópofák és tanulságosak ezek a történetek, hogy a cukiságfaktorom kiakad tőlük. :)
A két mese közül ezúttal a második volt a kedvencem, a morcos, társasjátékot odavágó, majd később mindent megbánó Bogyóval az élen.

medizonka>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

Kedves és nagyon bájos történetek szép, színes, érzéssel kidolgozott rajzokkal kiegészítve. Az aranyos kis tanító célzatú történetekből megtudhatjuk milyen jó érzés is a közösségi élményt átélni vagy éppen támogató szándékával jó útra térni. Szívből ajánlom minden kisgyermeknek többszöri olvasásra. őszintén szólva a második történetből a nagyobbak is sokat tanulhatnának.

KATARYNA>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

Nálunk folyamatos veszekedések vannak ha nem éppen az nyer akivel játszom. A legtöbbször hagyom magam, inkább elviccelem az egészet, csak a másiknak legyen meg a kis öröme.
Mert játék az élet, nem igaz? ;)

A képek nagyon édesek, és a két történet is.

Az első a Hímestojások, ahol tojásokat, és mindenféle finomságokat készítenek a húsvétra, de sajnos Ugri bajba kerül, de Bogyó és Babóca világában mindíg van segítség. :)
A második a Társasjáték, ahol Bogyó és Pihe társasjátékot játszanak a dombtetőn, és drága Bogyóka nem tudja elviselni hogy nem nyert, de utána belátta, hogy nem számít, csak az a lényeg hogy a barátaival lehet.

Ha egy 8 éves olvassa neked, akkor valami felüdülés. Szerintem korhatár nélkül olvasható ez a kis könyv, és tanulságos is. :)

Tíci>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

Első B&B olvasásom. Unokatesók hozták nyaralni a mamához, gondoltam elolvasom és meggyőződöm róla, nem hagyunk ki semmit. Így is van, lehet én vagyok az egyetlen ember, de borzalmasan idegesített, hogy minden lánybogár tojást fest, süt-főz húsvétra, a fiúbogarak meg csak zabálnak :D Tudom, népszokás, stb, meg amúgy a mesének van tanulsága is, de én túl akarok lépni ezen a szinten, mikor Lucának mesélek. Amúgy is a női princípium folyik a csapból is.
A társasjátékos rendben volt, eszembe is jutott, hogy majd ha eljutunk ide, megjegyzem, de bízom benne, hogy enélkül is sikerül felfolgozni azt, ha nem mindig ő nyer.

Paulina_Sándorné P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

Aranyos mesék voltak. Bogyó néha olyan, mint a kisfiam volt. :-) Mindig nyerni akart. Szép tojásokat festettek a lányok. Szép szokás, bár én személy szerint nem rajongok érte. Tetszik a könyvben, hogy a mese mellett tanít is valamit a gyerekeknek.

Trudiz >!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka

Első mesében a húsvéti tojásfestés, sütikészítés szerepel. Ugri balszerencséjére megoldást találnak kis társai. Második mesében „társasozhatunk”. Ki nyer?


Népszerű idézetek

Trudiz >!

A társasjátéknak éppen ez a lényege! Egyszer az egyik nyer, másszor a másik.

KATARYNA>!

Végül Bogyó elindult, hogy megkeresse Pihét.
– Nem jó egyedül… – gondolta bánatosan.

wallery>!

Ezt a kislányt megöntözöm,
a szép tojást megköszönöm.

19. oldal


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szepesi Attila: Piros tojás, tapsifül
Tóthárpád Ferenc: Húsvéthétfő Tücsökfalván
Trubicza Ágnes: Szunyóka Nyuszóka
Peppa Malac – Peppa húsvéti tojásvadászata
Marék Veronika: Boribon tojást fest
Liane Schneider: Bori és a húsvéti nyúl
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország
Nyuszkó a kis feltaláló
Bálint Ágnes – Cseh András – Várnai György: Frakk – Zöld erdőben jártam…
Fodor Sándor: Pirostojás Kft.