Mese ​az elveszett nyusziról (Bogyó és Babóca 23.) 63 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Bogyó, Babóca és barátaik léghajózni indulnak. De Babóca kedvenc lila nyuszija kipottyan a léghajóból! Hiába keresi az egész erdő a nyuszit égen, földön, víz alatt, sehol sem találják. Babóca szomorúan tér lefeküdni. Még szerencse, hogy Bogyó nem hagyja annyiban a dolgot, és kifundálja a megoldást. Hogy mi az, kiderül Bartos Erika új, különleges bábkönyvéből. Ebben a kötetben ugyanis a jól ismert szereplők nem csak rajzként jelennek meg, hanem bábként kelnek életre: minden szereplőt, minden helyszínt, minden kis házikót, apró törülközőt és szakácskönyvet elkészített az írónő, hogy megalkossa Bogyó és Babóca világát. Az apró részletekben elmerülhetnek a gyerekek, és a könyv mellékletében elolvashatjuk azt is, hogy miképp készült ez a különleges könyv. Hátha kedvet kapunk mi is az alkotáshoz!

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103103
>!
Pagony, Budapest, 2015
48 oldal · ISBN: 9789634100560
>!
Pagony, Budapest, 2012
48 oldal · ISBN: 9786155023774

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ibanez P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Ha lehet, ez jobb volt, mint a másik. Először furcsa volt, hogy nem a rajzolt, hanem bábfigurákkal megy végig a sztori, de elkezdtem figyelgetni a bábokat és ejha és tyű-felkiáltásokat hallatni (tudni kell, hogy kreatív szinten, mint kézimunka meg ilyesmi dolgok, teljesen analfabéta vagyok, szóval irigykedem is mindenkire, aki csak egy egyszerű valamit tud kötni-horgolni-varrni-akármizni). A történetben azért megmosolyogtató volt, hogy a kis bogaraknak nyuszija van :-D, valamint megint szembejött a láb nélküli sün, kiegészülve egy láb nélküli egérrel (a nagyobbacska állatok hason fekszenek vajon?). Itt viszont végre kiderült, hogy micsoda Gömbi, az előző könyvecskénél a fejemet vakartam, hogy milyen bogárka lehet :-D Ja, még az egérre visszatérve, most komolyan a százlábúnak be kell fognia egy egeret, hogy eljusson máshová? Rabszolgahajcsár :-D A mellé csatolt kis füzetke, ami a bábok készítését mutatja (tyű és húúú…) után újra végiglapoztam a könyvet, egész más szemmel tekintve újra a lefényképezett díszletre (főleg az apró tárgyakra, mint a könyvek, bögrék, hárfa és hasonlók).

konyvolvaso >!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Kedvencem a Bogyó és Babóca, szerencse, hogy ráakadtam újabb mesére. Nekem tetszik. :)

2 hozzászólás
worsi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Azért ebben is benne vannak a kötelező elemek (például a remek ötlet, hogy mit barkácsoljunk), továbbá a szokásos szófordulatok, de ez üdítően másmilyen volt, mint a többiek. Nem nyomtak engem agyon a rajzok, ezt akár kétszer is hajlandó lennék felolvasni egymás után. (Aztán persze tartsunk két nap szünetet.)

10 hozzászólás
lenne P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Kövezzetek meg, de nekem ez tetszett! Mennyivel szimpatikusabbak a szereplők, ha ilyen cukker báboknak vannak megvarrva! Bevallom, én Bogyót eddig egy önző dögcsigának tartottam, de most a szívembe mászott.

Paulina_Sándorné P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Nagyon tetszett, főleg amiatt, hogy nem rajzolt volt, hanem bábokkal volt elmesélve a történet. Így valahogy jobban tetszettek a figurák. Maga a mese nagyon aranyos volt, hiszen előtérbe helyezte a barátságot, a segítőkészséget, a szeretetet.

csvkata>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Ez az eddigi legkedvesebb Bogyó és Babóca! A történet szép, és a hossza is pont ideális most nekünk (a kislányom 2 éves és 4 hónapos). Egymás után többször is végigolvassuk, annyira szereti mindenki!
A képek különösen nagyon szépek, az egész könyv gyönyörű és jó kézbe venni.
Akinek tetszik az ilyen bábos-fényképes mesekönyv, annak ajánlom ezt is, ugyanilyen jellegű és szintén nagyon kis szép: http://moly.hu/konyvek/karina-schaapman-az-egertanya

apwbdum>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Nekem jobban tetszett ez a könyv, mint a rajzolt társai. Jó tudom, hogy gyerek könyv gyerekeknek és ők odáig vannak érte. De szegény felnőtt is kapjon már valamilyen megfelelő ingert olvasás közben. Szépek a fotók a bábokról, nem a megszokott gyerekes rajzok. A történet is egész jó spoiler.
Egy ötéves simán végig hallgatja egyszerre, sőt képes repetát kérni. :)

PTJulia P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról

Óriási igényességgel elkészített mesekönyv! A lányom szavaival élve: „ezt mennyi ideig csinálhatták, míg kész lett??” Szerintem sok gyerek vágya, hogy bekuckózzon egy kicsit abba a miniuniverzumba, ahol ennek a könyvnek a fotózása zajlott: a bábok, a házikók az igazi ropival meg franciadrazséval… Szinte érezni lehet egy-egy anyag tapintását. Külön bónusz, hogy a kép és a leírás alapján más „bogyók” is képesek lehetnek összeeszkábálni egy rongynyuszit.
Extra bónusz, hogy igényes, nem bugyuta mesét is kaptunk a barátságról. Csillámpóni (vagy inkább bogár?) hej!


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Egy nyári napon az erdő kis lakói kirándulni indultak színes léghajójukkal.

(első mondat)

Ninácska P>!

Hirtelen feltámadt a szél, és kisodorta Babóca kezéből a lila játéknyuszit.

6. oldal

Ninácska P>!

Együtt biztosan megtaláljuk a nyuszidat! – helyeselt Baltazár is.

7. oldal

Ninácska P>!

Boldogan ölelte át Bogyót is.
– Köszönöm, Bogyó! Annyira örülök neki! – súgta a katicalány.

22. oldal

nodael >!

Babóca egész este búslakodott. Semmi másra nem tudott gondolni, csak az elveszett lila nyuszijára.


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brückner Judit – M. Fodor Ildikó: Mázli és a Festőnyulak
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori
Moldován Tamás (szerk.): A nyuszi csengője
Rippl Renáta: Piroska, a hófehér nyuszi
Julia Donaldson: Nyuszi álmos
Axel Scheffler: A kék szörny
Kiss Ági: Az igazi meglepetés
Harry Horse: Kisnyuszi világgá megy
Rotraut Susanne Berner: Misu, a kisnyuszi
Zelk Zoltán: A három nyúl