100. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján

Hónapok ​meséi (Bogyó és Babóca 30.) 118 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Kísérd végig az év hónapjait Bogyóval és Babócával A könyvben tizenkét mese szerepel, a hónapok, évszakok jellegzetességeit követve. Minden hónapra jut egy történet, melyekben szinte az összes szereplővel találkozhatunk!
A katicalány és a csiga történetei a 2004-es első kötet óta számos elismerést szereztek, a sorozat megannyi jótékonysági ügyet szolgál, a kötetetek több nyelven is
megjelentek.

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, 2021
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883774
>!
Citera, Budapest, 2020
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883460
>!
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883460 · Illusztrálta: Bartos Erika

Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Jagika P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Felavattattam. Eddig nem volt szerencsém e könyvhöz, sorozathoz, de nagyon örülök ennek az olvasmányélménynek. A hétköznapi események is varázslatos kalandokká válnak a bájos szereplők által a kis olvasók számára. Egyszerre tanít és szórakoztat – jó volt olvasni.

gab001>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Szerintem Bartos Erika nagyon ért a gyerekek nyelvén. Ráadásul a rajzai önmagukban is képesek elmesélni a történetet. 3-5 éves korúaknak egyszerűen ideális ez a kötet. Olvastunk és néztünk már több Bogyó és Babóca mesét, főleg az utóbbi időben. Mégis tudtak újat adni ezek a történetek, nem egy újabb bőr lett lehúzva ugyanarról a sablonról. Voltak utalások is korábbi eseményekre, de ezek csak amolyan kis emlékeztetők, nem zavaróak. Külön adalék, hogy az egyes hónapok és azok sajátosságai állnak egy-egy mese középpontjában különböző megvalósítható játékötletekkel. Ideális esti mesék, melyek a helyes emberi értékekre tanítanak és a kicsik nyelvén szólnak az emberi kapcsolatokról. Volt olyan, amit már menetközben újra kellett olvasni. Kötelező darab.

>!
Citera, Budapest, 2020
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883460
Niki P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Egy évvel ezelőtt azt sem tudtam, ki az a Bogyó meg Babóca. Aztán arra jutottam, hogy milyen bugyuta mese, majd minél többször került a kezembe esti mese felolvasáskor, annál jobban megszerettem. Most eljutottam odáig, hogy kíváncsiságból magamnak olvastam el ezt a hónapos válogatást. Megszerettem a szereplőket. Jól megírt történetek gyerekeknek, amiből tanulhatnak.

icu79>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Nálunk mindkét gyerek Bogyó és Babóca fan, illetve a nagy az már csak volt, de ha a kicsinek olvassuk, azért még ő is fülel. ;) Szóval azt gondolom, hogy nagy szakértői vagyunk a témának. Vannak olyan kötetei a sorozatnak, amiket messziről elkerülünk, de vannak kedvenceink is. Azt gondolná az ember, hogy ennyi sztori után már nem igazán lehet újat írni, mégis szerintem ez a gyűjtemény meglepően jól sikerült. Mindjárt az első mese – a januári, ami Vendel kisautójáról szól – annyira tetszett a lányoknak, hogy napokig nem is haladtunk tovább, mert azt kellett újra és újra mesélni. Azért találhatóak kevésbé jól sikerült történetek is a könyvben, de összességében korrekt az egész.

2 hozzászólás
Juca P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

A könyvben szereplő összes történet újdonság volt, még rajzfilmben sem találkoztunk velünk. A megszokott színvilágot hozza. A mesék a 12 hónaphoz kapcsolódnak. Tanulságos történetek, megszerettük a könyvet.

krlany I>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Paradoxon: Engem a Bogyó és Babócával úgy nagyjából ki lehet kergetni a világból (pl. B&B rollerezik, vagy a semmitmondó lapozók). Ezzel a kötettel viszont nem. Így a 30. kötetre már egész jó mesék keveredtek ide össze (összesen 12 a hónapoknak megfelelően). Van köztük egy-két gyengébb, de alapjaiban rendben vannak.

8 hozzászólás
Annie1416>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Nagyon szép könyv, a mesék is aranyosak, a kis bogárkák pedig továbbra is szerethetőek, nem unalmasak. :) A kicsi fiam imádja Bogyó és Babóca történeteit. :)

Molybaba>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Nem lett akkora kedvenc, mint a Csengettyűk, de ebben is vannak megunhatatlan történetek.
Ismét Bartos Erika minőség mind szövegben, mind képekben. A hónapok váltakozása remekül látszik, nagyon szépen lett felépítve az év. Sajnos ma már ez nem a valóságot mutatja, hiszen az évszakok teljesen elcsúsztak a felmelegedés miatt, ugyanakkor ebben a könyvben szépen látszik, amit majd az iskolában tanítanak.
A könyv előnye, hogy jó áron több törtétete tartalmaz. Ez egyben a hátránya is, nehezen kezelhető ekkora súly és méret.
A kedvenc történetek: Döme és a kisautó, Mókus Regő születésnapja, Gömbi rendet rak és a Zenélődoboz.
Mindenkinek ajánlom :)

BertaPalikSzilvi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Bogyó és babóca közel 6 éve az életünk része.
Mind a 3 gyermekem szereti a kedves,bájos figurákat.
Bartos Erikának ez a könyve minden hónaphoz tartalmaz egy gazdagon illusztrált kedves mesét.
Bogyó és babóca és a kis barátaik a legkülönbözőbb problémákkal ,eseményekkel találkoznak,mint a farsangi készülődés vagy az egymás értékeire való odafigyelés.
Olyan fontos dolgokat mond el a kicsi gyermek számára érthetően mint az igazmondás,a barátság és segítőkészség fontossága.
Megismerkedhetnek a különböző hónapok,évszakok jellegzetességeivel.
A végén pedig egy grátisz társasjáték is helyet kapott.

nikolett_z>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Hónapok meséi

Szuper mesekönyv, csodaszép rajzokkal. A történetek teljesen lebilincselik a kicsik figyelmét. Nagyon jó ötlet, hogy minden hónaphoz tartozik egy történet, és hogy minden hónap elején megtalálható az a kis kör, ami az egész évet ábrázolja, hónapokra osztva. 4 éves kislányom megtanulta a hónapok nevét és sorrendjét mire a könyv végére értünk. :)


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pék Rea: A Kékmandulafa erdő hősei
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Mrena Julianna: Harusnya, a fél pár zokni
Marék Veronika: Boribon cicája
Takács Viktória: Luca mese
Dániel András: A kuflik és a mohamanyi
Marék Veronika: Kavicsmese
Csukás István: Pom Pom újabb meséi
Kozma Ani: Marcipán kutya kalandjai
Lévay Erzsébet: Micike és az egér