Bogyó ​és Babóca finomságai (Bogyó és Babóca 29.) 46 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

A legbölcsebbek is hibázhatnak olykor. Ez történik Bagolydoktorral is, aki elvállalja a zsűri szerepét az erdei süteményversenyen… A meséhez 22 egyszerű süteményrecept is tartozik, melyet kisgyerekkel is könnyedén elkészíthetünk!

Citera, 2018
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883316 · Illusztrálta: Bartos Erika

blueviolet P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

Bogyó és Babóca kalandjai közül eddig csak egyet olvastam, nem is terveztem többet, mivel úgy éreztem, életem hátralévő részére elég is lesz nekem ennyi belőlük. A recepteket viszont szeretem, ezért úgy döntöttem, ennek a kötetnek adok egy esélyt. Nem fűztem hozzá sok reményt, de titkon azért mégis bíztam benne, hogy nem véletlenül ilyen magas ez a százalékos érték.
Sikerült pozitívan csalódnom, ugyanis ez egy teljesen jól használható könyv normális receptekkel. Nem kellenek hozzájuk különleges alapanyagok, nem bonyolultak, nem tart sokáig elkészíteni őket. Jó, gyerekkel igen, de pont ez a lényeg, hogy ő is segíthessen, és ezekben tud is.

Juca P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

Egy mesét tartalmaz a könyv, Bagolydoktor és a sütemények címmel. Nem gondoltam volna, hogy ilyen falánk ez a bagoly, azok után, hogy úgy leteremti Vendelt és Baltazárt a gombócevőverseny miatt. :D

A mese után megtaláljuk azt a 22 süteményreceptet, amelyek szerepelnek a történetben. Nagyrészt sütés nélküli egyszerű receptek, gyerekekkel is könnyen elkészíthetőek.

kitti_th P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

Első BB olvasmányom. Annyira nem vészes, mint amilyennek gondoltam, tetszenek a rajzok. Jó, hogy a recepteknél láthattam, ki kicsoda. Tetszenek a nevek is, hangulatosak.

SzTEtti>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

Ez szerintem elég vicces! :D Sokat harcoltam a kislányommal, hogy ne most azonnal, rögtön, hamar, de igen mostmostmost akarja az összes sütit megenni – jelzem, hogy nem megcsinálni akarta, hanem megenni. :D Mindegyikre azt mondta, hogy szereti. :D
Már egy receptet régebben megcsináltunk, amikor elérhetővé vált az írónő honlapján. És most azt felismerte a könyvben a kislányom!!!! Meg csináltunk belőle még mást is. Végtelenül egyszerűek a receptek, és tényleg tud benne segíteni a gyerek is. Ugyan 48x több időbe telik, de hatalmas buli!
A történet is jó, ami benne van. Kapcsolódik minden mindenhez. De azért szegény Bagolydoktor lehetett volna okosabb is orvos létére. :D
Kicsit amúgy sokallottam a „mennyiségeket”. Úgy értem, hogy az én 2,5 évesem még nehezen foglalkozik ennyi szereplővel. Mert itt aztán mindenki itt volt. És ezáltal a recept is sok volt.

latinta P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

Olyan nagyon édesnek tűnnek ezek a finomságok.
Viszont az jó, hogy a nyári mulatságra egy kis hűvöset idéző hóember is készült. :)

medizonka>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

Igazi kis kuriózum az írónőtől ez a kedves történet, ami ismét a barátság, szeretet, összefogás szentháromságáról győzi meg kis olvasóit, miközben gazdagon illusztrált, valódi süteményfotókkal alátámasztva. Igazi, vidám nyári hangulatú közösségi elfoglaltságot idéz meg a történet. Kedvem támadt valamit sütni vagy legalább, finom sütit eszegetni egy hűs fa árnyékában egy baráti társaság körében.Aztán majd letornázzuk… :-) … mint kis szereplőink.

Sztike74>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

Bartos Erika ezen könyve a mese mellett finomságok receptjeit is tartalmazza. A történet – ahogy már megszokhattuk a Bogyó és Babóca sorozatban – ezúttal is tanulságos. Megtudhatjuk mivel jár, ha túl mohók vagyunk. Persze aztán végül minden jóra fordul. A kisfiammal elsőként a mákos guba csúcsokat készítettük el.

timcsigirl>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

A könyvben található egy mese sok-sok jól ismert szereplővel és sok-sok süti recepttel. Minden szereplőhöz, aki benne volt a mesében társítottak egy kis finomságot, amit akár gyermekkel közösen is elkészíthetünk. A receptek különlegessége, hogy valamilyen formában leképezik a karaktereket formájukban, színükben… Vannak összegyúrós darált keksz alapú receptek és aprósütemények is a könyvben. A könyv elején és végén párosítós játékot is találunk. Gömbi viráglinzere miatt már megérte kikölcsönözni, mert ilyen jó linzer receptem még nem volt. :)

Lilla_Miko>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

Számomra a mese nem adott sokat. Nem hiszem el, hogy bagolydoktor, aki felnőtt, és orvos, kb. felfal mindent, ami az útjába kerül. A receptek viszont nem rosszak. Kedvet kaptam, hogy párat kipróbáljak majd. Igazából egyszerű receptek, csak a különböző díszítések teszik egyedivé.

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás