Évszakos ​könyv (Bogyó és Babóca 22.) 88 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Négy évszak, négy mese. A nagyalakú, fekvő A4-es méretű könyvben négy mese szerepel.
Az első, tavaszi történet témája mi más lehetne, mint a virágültetés?
De Babóca tulipánjai alig bújnak ki a földből, Baltazár máris végigszáguld a kiskerten gördeszkájával. Nyáron Bogyó palacsintájának örülhetnek az erdő lakói, ősszel együtt szüretelik a Százlábú szőlőjét, télen pedig sok szép hóember épül a dombon!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2017
106 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441516 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2014
106 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441516 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2013
106 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155023316 · Illusztrálta: Bartos Erika

1 további kiadás


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
tmezo P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Ádámnak ez a kedven B&B könyve, mert egyszerre 4 mese is van benne.
Tanulságosak, aranyosak, és óriásiak a rajzok. Sokszereplősek, szinte mindenki említésre kerül a 4 mese alatt.

>!
Pagony, Budapest, 2011
106 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155023316 · Illusztrálta: Bartos Erika
1 hozzászólás
>!
egy_ember
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Ez volt az első Bogyó és Babócám, és azt hiszem az utolsó is.
Engem egyáltalán nem fogott meg ez a szinte primitívre egyszerűsített világ. A történetet persze nem kell túlbonyolítani, de azért egy ilyet bárki simán mesél fejből a gyerekeinek. A rajzok, és főleg az arcok a gyerekrajzok világára emlékeztetnek. Főleg az utóbbi volt idegesítő. Az alapérzelmekre redukált, néhány vonallal érzékeltetett mimika a gyerekek lenézése.
Azt még talán meg tudom érteni, hogy a gyerekek mit szeretnek benne. Na de a szülők?
Na mindegy, mi már szerencsére kinőttünk belőle.

26 hozzászólás
>!
Ninácska P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Azt hiszem, nagyon „rákattantam” most a Bogyó és Babóca kötetekre, és be kell vallanom, most már értem, mi ez a nagy rajongás a szerzőnő ezen kötetei iránt (is.) Tényleg nagyon aranyos, szórakoztató, imádni való mesekönyvek, amelyek gyerekeknek- felnőtteknek egyaránt egy jó olvasásélményt nyújthatnak.

Mivel játszva tanítanak – hiszen rengeteg új szót, kifejezést tanulhat meg belőle gyermekünk, fontos szerepe lehet az olvasásra nevelés mielőbbi elkezdésében.

2 hozzászólás
>!
Badiga
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

nagyon aranyos kis történetek :-), és mint nekem úgy a Kisfiamnak is a kis lakóházak tetszettek a legjobban, ami igen részletes, színes kidolgozást kaptak, elég jól felismerhetően..ahogy olvastam az évszakokat úgy kötöttünk mi is élményeket a történetekhez

>!
JamiC
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Négy mese, négy évszak.
Megtudtam, például, hogy a csigák nem tudnak palacsintát sütni (mert felragad a lámpára!!), de a katicák ebben nagyon ügyesek, és hogy a Százlábúnak akkora szőlője van, hogy azt három napig szüretelik a főhősök a hangyákkal és a hangyakirálynővel együtt…
A rajzok tündériek, és jól kitaláltan egyszerűek, de mégis részletgazdagok, a történetek kétésféléves szemmel is érthetőek.
Egy dolog volt, ami miatt visszavettem a csillagokból: szerintem túl nagy a könyv, egyáltalán nem gyerekkéz-barát. (és nehéz is)

>!
szabszev
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Nagy kedvencünk ez a könyv. Négy mese, mindegyik évszakkal kapcsolatban egy. Az abszolút kedvenc a palacsintasütés, hiszen melyik gyereknek nem a palacsinta az egyik kedvence?! Az tetszik, hogy vannak nagyobb, részletes képek is benne, amiket a kisebb lányaimmal böngészőnek is használunk, mert sok-sok részletet lehet újra és újra felfedezni. Igaz, kicsit nagy a mérete, de a csajok megoldják: szépen az asztalhoz ülve lapozgatják.

>!
worsi ASP
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Nem tudom, hogy a nagyobb formátum miatt, vagy mert tudtam, hogy ezt nem hozzuk haza, csak a könyvtárban olvassuk el, ez egészen tetszett. Valahogy átkattant az agyam, és onnantól nem idegesítő kisállatok voltak benne, hanem inkább kisállatnak öltözött kisgyerekek, akik játszanak a játszótéren mindenféle szerepjátékot. Így egészen elviselhető volt.
A kis falu a házikókkal még egészen tetszett is.
Az egész oldalas képek, amikor csak egy-két bogár vagy mi feje tölt ki egy A4-es lapot (magyarul kb. nagy fehér kör, benne két pötty meg egy vonal szájnak) viszont nem. Azokat leginkább kiszíneztem volna. Úgy viccesebb lett volna.

>!
ribizli0414
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Nekem nagyon tetszett! :) Ez az első könyvünk az írónőtől, igaz, hogy méretileg valóban nem a leggyerekbarátabb, mert nehéz és nagy, viszont az illusztrációk így elképesztő részlet gazdagok és nagyon jól esett nézegetni őket.
A könyv évszakonként egy mesét tartalmaz az évszaknak megfelelő cselekménnyel és mindig adódik egy konfliktus, vagy probléma, amit meg kell oldani. Megjelenik több érzelem is, a düh, szomorúság, féltékenység és ezek „elmúlasztására” is mindig van gyógyír. Ezeken a minimál arcokon nem egyszerű érzelmeket ábrázolni, de szerintem ezzel a néhány vonallal is jól sikerültek, a szülők pedig a hanghordozással nagyon sokat tehetnek ezek kifejezésére, mert ami talán nem jönne át a rajzokon, az benne van a szövegben, csak megfelelően kell olvasni.
Aranyos „kis” könyv, kisgyermekeseknek ajánlom mindenképpen.

>!
Sakura
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

Nagyon szépen bemutatja a könyv az évszakokat, egy csoportszobát lehet feldíszíteni a könyv inspirálta gyerek rajzokkal. Állandó tagja a kis gyerekkönyvtárnak, amit a gyerekek nap, mint nap olvashatnak.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tóthárpád Ferenc: Húsvéthétfő Tücsökfalván
Miklya Luzsányi Mónika: Segítsünk a Mikulásnak!
Bencs Tünde: Kockacukor
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik
Menyhért Anna: A kis ló és a szívbeszélő
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!
Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka
Harcos Bálint: A Tigris és a Motyó