Bogyó ​és Babóca épít (Bogyó és Babóca 13.) 74 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Bogyó és Babóca most mindkét mesében épít. Az elsőben dinnyehéjon jutnak el Homokszigetre, ahol természetesen homokvárat építenek és megismerkednek Hubával, a homokbogárral. A második mesében építőkockákból építik meg a legmagasabb várat.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2018
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883217 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2014
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441240 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2012
40 oldal · keménytáblás

2 további kiadás


Enciklopédia 3


Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

worsi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Erre a kötetre azóta kíváncsi voltam, mióta leszedtem róla a Molyon az építészet címkét. Most már nyugodt a lelkiismeretem, hogy ezt akkor jól tettem.

8 hozzászólás
konyvolvaso >!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Nagyon jó játékokat sikerült összeszedni ezekbe a mesékbe. Mindegyik gyerek szeret homokvárat építeni vagy építőkockával játszani. Az építőkockás történetnél tetszett, hogy összedobták amilyük van, mindenki hozta a maga építőkockáját és így sokkal nagyobbat építhettek. Ami nem tetszett ahogy építettek, nem volt meg az általam elképzelt sorrend, minden úgy került egymásra ahogy sikerült és a végén mégis megált a vár. Előtte csak azért dőlt le mert ráesett a fáról a makk. :) Másik amit várnék ilyen közös összedolgozásnál, hogy a végén hogyan találja meg mindenki a saját építőkockáját ha egyforma, mi alapján kapja meg majd a sajátját. A másik játék a homokvár építés is klassz játék lehet játszótéri homokozóban vagy vízparton, Balatonnál, Velencei tónál vagy tengerparton. Ajánlom azon korú gyerekeknek akiket még ezen építkezések kötnek le.

Csoszi>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Újabb két aranyos mese Bogyóról és Babócáról, akik ezúttal építenek. Az elsőben egy homokvárat, a másodikban pedig pedig sokadszori nekifutásra a legmagasabb várat építőkockából.

ap358 P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Elképesztő, a gyerekek mennyire tudják szeretni ezeket a meséket. Első elolvasásra megjegyeznek mindent, és a hozzájuk közel álló események (homokvár építés, dinnye evés, stb.) miatt mindenhez van plusz megjegyzésük is. Aktivizálja őket a mese, szóval elalváshoz nem éppen tökéletes.
Ami nekem kissé szemet szúrt, hogy az első részben a kis csapat a Homokszigetre indult, de a dinnyés affért követően repülve folytatták volna az utat, mígnem rádöbbentek, hogy Bogyó bizony nem a fellegek ura. Tehát hajót építettek, és azzal közelítették meg a szigetet. Az ötletelést és a csapatmunkát értékelem, de mégis mit képzeltek induláskor? Bogyó eredetileg hogyan akart eljutni a szigetre? Így is, úgy is hajóra kellett volna szállniuk, így a kedves kis előzmény jelentőségét veszti.

Trudiz >!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Ismét két kedves mese várja kis olvasóit, kellemes színvilágba varázsolt helyszíneken :)
Aranyos történetek.

Katona_Zsuzsanna P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Aranyos, ahogyan a bogárkák vigasztalják egymást és kitalálják, hogyan vidítsák fel a másikat.

Anita_Juhász>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Egyben értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicakislány: aranyos történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Azt sosem felejtem el amikor azt mondta egy ismerős: „Aham, most még aranyosak, de az 500. olvasás után már csak kis erdei rohadékokként fogsz rájuk gondolni!” :D
Nem baj, szépen sorakoznak a polcon a DVD-kel együtt.

Lang_Tünde IP>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Aranyosak a történetek, a 2-3 éves gyerkőcöket lekötik. A két mese közül az építőkockás jobban tetszik, de szerintem a többi kötetben több a tanulság. A rajzok bájosak, színesek, a kétévesem nem tud betelni velük. Annyiszor olvastam ezeket a könyveket, hogy már egész jól tudom utánozni Pogány Judit hangját. :)

Sztike74>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

A történetek középpontjában most a csapatmunka áll. Mindkét mesében építkeznek a kis barátok. S melyik kisfiú ne szeretné az építkezéseket, s az építést? Kevés szöveg, egyszerű képek. Biztosan ezt is szeretni fogják a legkisebbek.

SzTEtti>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

A szokásos 2 mese, a szokásos szereplőkkel. Lassan tényleg nem tudok mit mondani rá. A lányom még mindig szereti. Ebből a 2.mese jobban tetszett neki, ahol Gömbi építőkockázott. Mert már mi is építünk és nem rombolunk. :D Amúgy végre megint egy olyan kötet, ahol valahogyan passzolnak egymáshoz a mesék.


Népszerű idézetek

Trudiz >!

Mindannyian szaladtak a dinnye után, ahogyan csak lábuk bírta. De a dinnye gyorsabb volt!

1 hozzászólás
nodael>!

Az árboc faágból, a vitorla falevélből készült.

Kapcsolódó szócikkek: árbóc · falevél · vitorla
3 hozzászólás
nodael>!

Szép, nagy homokvárat építettek együtt. Alagutakat fúrtak, tornyokat formáztak, kapukat fabrikáltak.


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Csukás István: Süsü, a sárkány
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Berg Judit: Doktor Maszat
Berg Judit: Tündérnaptár
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában