Bogyó ​és Babóca épít (Bogyó és Babóca 13.) 77 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Bogyó és Babóca most mindkét mesében épít. Az elsőben dinnyehéjon jutnak el Homokszigetre, ahol természetesen homokvárat építenek és megismerkednek Hubával, a homokbogárral. A második mesében építőkockákból építik meg a legmagasabb várat.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2018
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883217 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883552 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2015
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441240 · Illusztrálta: Bartos Erika

3 további kiadás


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

worsi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Erre a kötetre azóta kíváncsi voltam, mióta leszedtem róla a Molyon az építészet címkét. Most már nyugodt a lelkiismeretem, hogy ezt akkor jól tettem.

8 hozzászólás
konyvolvaso >!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Nagyon jó játékokat sikerült összeszedni ezekbe a mesékbe. Mindegyik gyerek szeret homokvárat építeni vagy építőkockával játszani. Az építőkockás történetnél tetszett, hogy összedobták amilyük van, mindenki hozta a maga építőkockáját és így sokkal nagyobbat építhettek. Ami nem tetszett ahogy építettek, nem volt meg az általam elképzelt sorrend, minden úgy került egymásra ahogy sikerült és a végén mégis megált a vár. Előtte csak azért dőlt le mert ráesett a fáról a makk. :) Másik amit várnék ilyen közös összedolgozásnál, hogy a végén hogyan találja meg mindenki a saját építőkockáját ha egyforma, mi alapján kapja meg majd a sajátját. A másik játék a homokvár építés is klassz játék lehet játszótéri homokozóban vagy vízparton, Balatonnál, Velencei tónál vagy tengerparton. Ajánlom azon korú gyerekeknek akiket még ezen építkezések kötnek le.

Csoszi>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Újabb két aranyos mese Bogyóról és Babócáról, akik ezúttal építenek. Az elsőben egy homokvárat, a másodikban pedig pedig sokadszori nekifutásra a legmagasabb várat építőkockából.

molybaba>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

A kedvenc a Homokvár, olyannyira, hogy minden udvari kaland „homokvárat építeni” kijelentéssel indul. A Csengettyűs Cseppkővár mesével karöltve napi gyakorisággal kell olvasni.
Gömbi tornya szintén megunhatatlan mese, főleg az építészetet próbálgató lurkóknak. Szerencsére még nem esünk kétségbe ha nem sikerül, inkább szándékosan segítünk a véletlennek a rombolásban, hogy el legyen teljesen végezve a munka :D
***
Hideg időben egy kis nosztalgia a forró nyári napokról. :)

ap358 P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Elképesztő, a gyerekek mennyire tudják szeretni ezeket a meséket. Első elolvasásra megjegyeznek mindent, és a hozzájuk közel álló események (homokvár építés, dinnye evés, stb.) miatt mindenhez van plusz megjegyzésük is. Aktivizálja őket a mese, szóval elalváshoz nem éppen tökéletes.
Ami nekem kissé szemet szúrt, hogy az első részben a kis csapat a Homokszigetre indult, de a dinnyés affért követően repülve folytatták volna az utat, mígnem rádöbbentek, hogy Bogyó bizony nem a fellegek ura. Tehát hajót építettek, és azzal közelítették meg a szigetet. Az ötletelést és a csapatmunkát értékelem, de mégis mit képzeltek induláskor? Bogyó eredetileg hogyan akart eljutni a szigetre? Így is, úgy is hajóra kellett volna szállniuk, így a kedves kis előzmény jelentőségét veszti.

Trudiz >!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Ismét két kedves mese várja kis olvasóit, kellemes színvilágba varázsolt helyszíneken :)
Aranyos történetek.

Katona_Zsuzsanna P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Aranyos, ahogyan a bogárkák vigasztalják egymást és kitalálják, hogyan vidítsák fel a másikat.

repe993 P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Nem is értem, hogy lehet ennyi drámát és feszültséget bepakolni ~50 oldalba! Összetört dinnye, leboruló torony és ez még csak a kezdetek!
A második történetnél végig azon járt az agyam, hogy kapja vissza a kockáit Bogyó, Babóca és Baltazár, vagy pedig örökre Gömbinek adományozták azokat…
Öcsém mondja, ezek a történetek a gyerekek szintjén magyarázzák el a világ dolgait, de nekem nem jött át és végig csak azon gondolkodtam, hogy kerülnek vissza a kockák. Meg hogy került oda a dinnye…

Sztike74>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

A történetek középpontjában most a csapatmunka áll. Mindkét mesében építkeznek a kis barátok. S melyik kisfiú ne szeretné az építkezéseket, s az építést? Kevés szöveg, egyszerű képek. Biztosan ezt is szeretni fogják a legkisebbek.

SzTEtti>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

A szokásos 2 mese, a szokásos szereplőkkel. Lassan tényleg nem tudok mit mondani rá. A lányom még mindig szereti. Ebből a 2.mese jobban tetszett neki, ahol Gömbi építőkockázott. Mert már mi is építünk és nem rombolunk. :D Amúgy végre megint egy olyan kötet, ahol valahogyan passzolnak egymáshoz a mesék.


Népszerű idézetek

Trudiz >!

Mindannyian szaladtak a dinnye után, ahogyan csak lábuk bírta. De a dinnye gyorsabb volt!

1 hozzászólás
nodael>!

Szép, nagy homokvárat építettek együtt. Alagutakat fúrtak, tornyokat formáztak, kapukat fabrikáltak.


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Csukás István: Süsü, a sárkány
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Berg Judit: Doktor Maszat
Berg Judit: Tündérnaptár
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában