Bogyó ​és Babóca énekel (Bogyó és Babóca 27.) 6 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca énekel

A két téli meséből megtudhatjuk, milyen karácsonyi ajándékot hozott a barátainak a titokzatos Csillaglány, és hogyan ünnepelték az erdő kis lakói az év utolsó napját.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tartalomjegyzék

>!
52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158056533 · Illusztrálta: Bartos Erika

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
worsi ASP
Bartos Erika: Bogyó és Babóca énekel

Jó, tudom, engem azért tartotok, mert nem szeretem ezt a sorozatot. De úgy vagyok vele, hogy ha már ennyit elolvastam a szerzőtől, akkor csak elolvasok mindent most már.
Ennyit a magyarázkodásról, lássuk a könyvet.

Hát, ez még úgy is eléggé „húzzunk le még egy bőrt” típusú és izzadságszagú lett volna nekem, ha szeretném a sorozatot (ld. pl. a legutóbbi Boribont). A Csillaglányt az első felbukkanásakor se szerettem, most se lettem vele jóban. Meg oké, hogy erdei kisállatok, de könyörgöm, mi az már, hogy spoiler? Kicsi bogarakról beszélünk!

Volt egy kép a két mese között, amin Jézus, Mária és József volt „bagyócásítva” – Babóca beöltöztetve Máriának, kezében Gömbi, mint csecsemő… persze, karácsonyi a történet, de 1. ez a kép csak úgy lógott a levegőben, 2. annyira erőltetett az egész.

A második mese meg fura. Alaptörténet, hogy a hangyócák kórust csinálnak, és a többi mindenki úgy gondolja, hogy feltétlenül hangszeres kíséret dukál ehhez. De jaj! Ó! Minő szörnyűség! Nincsenek hangszerek! (Mert a hetedik kötet óta gondosan őrizgették őket, le is voltak rajzolva rendszeresen a megfelelő házakban, most viszont valahogy senkinek se jut eszébe…) Nyugodjon meg mindenki, lesz megoldás.

Gondolom, lesz még bogaras mese egy darabig, mert gondolom, veszik… de inkább legyen helytörténetes vagy akármilyen érzékenyítős mese, azoknak sokkal több értelme van.

7 hozzászólás
>!
dianna76 P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca énekel

Még ünnep előtt hoztam ki az egyik könyvtárból, első kölcsönzőjeként előtte pár perce tették ki az új mesekönyveket, csak januárra halasztottam az olvasását. Nem is figyeltem, hogy karácsonyi történeteket tartalmaz. Így aztán most kicsit lelkiismeret furdalásom van, amiért eloroztam esetlegesen egy kisgyermekes család elől, akiknek ezek a mesék nagy örömöt jelenthettek volna karácsonykor. Most már mindegy!
Az első történetben tetszett a füzér készítése a fenyőre. Viszont sajnálatos módon nem tudtam, honnan kellene ismerni Csillaglányt. Nem vagyok BB olvasó, csak a zsűrizés miatt veszem ki a köteteket.
A második történetben a hangszerek házilag való elkészítéséhez kaphatunk ötleteket. Egyebekben egyik történet sem varázsolt el túlságosan, de szerintem a kicsiknek tetszhet. Ami nagyon pozitív volt, az a karácsonyi énekek megjelenítése, szöveggel és kottával.

>!
52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158056533 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Marcsi P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca énekel

Mi szeretjük a kis bogárkák történeteit, de ezeknek se füle, se farka nem volt… Kb. felkelt az írónő reggel és ráébred, hogy nem adta le még az idei karácsonyi történetét a szerkesztőnek. Aztán ez lett belőle. :/ A dalok teljesen feleslegesek, a második mesében szereplő, nem is dallamos, énekelhető, a gyerek csak nézett rám fura fejjel, hogy ezt meg minek kellett fél9-kor előadnom Neki. o.O Szóval siker, mert én is beleugrottam, megvettem, belelapozás nélkül, gondolom még sokan így lesznek vele, de ez sajnos gagyi lett. :/

>!
hollow_crown
Bartos Erika: Bogyó és Babóca énekel

Legalább megpróbáltam.
Egyszerűen nem. Soha semmiképp, semmi pénzért, nem.

>!
Elithia
Bartos Erika: Bogyó és Babóca énekel

Nekem es ami a legfontosabb, a gyereknek is tetszett! Ugyanolyan jo Bogyo es Baboca konyv, mint a tobbi!


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország
Turbuly Lilla: Talált szív
Varró Dániel: Diótörő
Doboki László: A Tv-maci karácsonya
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Végh György: Három csöndes őzikéről
Csukás István: Mese a hóemberről
Sörös W. Klára: Erdei karácsony