Bogyó ​és Babóca beteg (Bogyó és Babóca 6.) 63 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Az első mesében Bogyónak, a kis csigának nagyon fáj a füle, ki kell hívni Bagolydoktort! A második történet pedig egy új erdőlakóról, a kis dongólányról szól. Ennek különösen Baltazár, a méhecske örül…

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 0 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2015
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441202 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2012
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639727991 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2010
keménytáblás · ISBN: 9789639727991 · Illusztrálta: Bartos Erika

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
ggizi P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Igaz, hogy nekem már a fülemen jön ki, de a gyerekeim imádják ezeket a könyvecskéket. Színesek, szagosak, és a rövidke történetek is nagyon kedvesek. A fülfájós résznél sajnos voltak ismerős momentumok (Anya, anya! Mi is használtunk olyan magos párnát, ugye?). És a másik…?! Baltazár szerelmes! :) Nagyon helyes volt.

5 hozzászólás
>!
dianna76 P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Nem vagyok oda a Bogyó és Babóca könyvekért, de azért tetszett. Az első meséből kiderült, hogy attól, hogy egy betegség alatt már jól érezzük magunkat, még nem biztos, hogy meg is gyógyultunk. Azt is megtudhatják a gyerekek, hogy a betegségek fertőzhetnek, s el lehet kapni őket egymástól. Cseppet sem csodálkoztam, hogy bagoly volt a doktor. Ezt a madarat mindig a gyógyítással, tanultsággal kapcsolják össze. Aranyos volt a kölessel teli kis zsákocska a fájó fülre. Az illusztrációkban bírtam, hogy Csiga szobájában csigaházmintás volt minden, míg Katicánál meg pettyes. Az kicsit fura, hogy a csiga, hátán a házával, egy másik házban lakik. Akkor minek a csigaháza?
A második mesében megjelent a szerelem. Aranyos! Megismerhetünk egy új állatkát, a dongólányt, Dorottyát. Azt hittem a süni hátára ülve fognak utazni az állatok… jujjj, aúú! Szerencsére, nem!
Bartos Erika illusztrációiban tetszik az aprólékosság, már ami a környezetet illeti. Mert ugye a fejek/arcok nagyon egyszerűek, elnagyoltak.

1 hozzászólás
>!
Ninácska P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Az eddig olvasott Bogyó és Babóca könyvek közül talán ez volt a legkedvesebb számomra, hiszen olyan mértékű szeretet, gondoskodás, bűbájosság árad belőle, hogy az mindenképpen megemlítendő. Az illusztrációk is elég mély nyomot hagytak bennem, nem lehet nem dicsérni a szépségüket, bájukat.

Nagyon sajnáltam Bogyót és Babócát, hogy fülgyulladást kaptak, de szerencsésen sikerült kigyógyulniuk belőle. Ha gyermekeinknek elolvassuk, biztosak lehetünk benne, hogy ezután majd kevésbé fognak félni az orvostól és bárminemű betegségtől.

Nagyon aranyos olvasmány, ajánlani tudom Mindenkinek! :)

>!
Paulina_Sándorné
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Aranyos mesék voltak. Az első mesében ügyesen megmutatja a gyerekeknek, hogy mi lesz, ha nem fogadnak szó – spoiler. A második mesében tetszett a házacska, amit a dongó lánynak építettek.

>!
Sippancs P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Nagyon sokáig nem értettem, hogy mi ez a Bogyó és Babóca őrület. Aztán amikor a minap egy barátom 3 éves kisgyerekének 3x kellett felolvasnom, és legalább ennyiszer visszalapoznom egy-egy oldalra, akkor megértettem. Egyszerű, de mégis teljes történetek, szeretnivaló szereplőkkel, szép, színes képekkel és tanulsággal véggel.
Ebben a részben is mindkét mese nagyon aranyos volt, de A fülgyulladás egy picivel jobban tetszett, mint a A kis dongólány.

>!
SophieOswald
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

     Mikor megkérdeztem unokahúgocskámat, mit vigyek neki a korházba, azt választolta, hogy könyvet, a magukkal vitt meséket már mind újraolvasták és ő kivülről tudta őket. Nem találtam neki a mostani kedvencből (Dóra, a felfedező), de szerencsémre volt a régebbi szeretett sorozat, a Bogyó és Babócából.

Két mesét tartalmaz a könyvecske. A fülgyulladásban Bogyó megbetegszik, mert nem tett sapkát, Bagoly doktor megállpítja, hogy fülgyulladása van. Minden barátja segít az ápolásában, de mikor a teljes gyógyulás előtt kimegy kavicsot szedegetni, ismét ágynak esik. Tanulságos történetecske, ez különösen tetszett nekünk, már a címem kuncogott a pici lányka, többek közt őt is fülgyulladással kezelték.
A kis dongólányban Bógyó, Babóca és Baltazár sünfogaton utazik Dorottya, az új dongólány nyomába, hogy megkérjék, költözzön az ő erdőjükbe.

A rajzok is tetszettek, külön meg kellett csodálni minden pöttyöséget Babóca lakásában. Még mindig nagyon kedveli a Bogyó és Babóca történeteket, és az a mesekönyv, amelyik mosolyt csal egy beteg gyerek arcára szerintem sem lehet rossz.

>!
Anita_Juhász
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Egyben értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicakislány: aranyos történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Azt sosem felejtem el amikor azt mondta egy ismerős: „Aham, most még aranyosak, de az 500. olvasás után már csak kis erdei rohadékokként fogsz rájuk gondolni!” :D
Nem baj, szépen sorakoznak a polcon a DVD-kel együtt.

>!
Sakura
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Mindig aktuális, hiszen néha mindenki beteg lesz. A gyerekek nagyon szeretik, olyan betegségeket is elmesélnek, amiről már el is feledkeztünk. A törődés szépen lett bemutatva, jó példaként.

>!
July
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Hihetetlen, hogy mennyire élvezik az unokaöcsémék, hogy ha ezt olvasom nekik. :3 Én annyira nem vagyok oda érte, de azért kapja meg az 5 csillagot, mert a kicsiknek tetszett, és ők a megszólított közönsége a könyvnek.

>!
RitaMoly P
Bartos Erika: Bogyó és Babóca beteg

Most merült fel bennem először komolyan, hogy ezek a szereplők valami rettenetesen félrement genetikai kísérlet mutáns végtermékei. Kicsit kirázott a hideg, amikor Bagolydoktor meghallgatta Bogyó tüdejét. (Az oké hogy vannak tüdőscsigák, de nem ott és nem úgy lélegeznek.) A második meg gondolom „az utolsó pillanatban lehalászom a kedvesem a repülőről mint valami nagy romantikus gesztus, noha nem beszéltük meg, hogy az illető hölgy engem jobban szeretne, mint élni a saját életét” gyerekverziója lehet…

>!
Pagony, Budapest, 2012
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639727991 · Illusztrálta: Bartos Erika

Népszerű idézetek

>!
Ninácska P

Egy őszi nap Babóca, a katicalány vidáman nyitott be Bogyó házába.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Várszegi Adél: Gibbon és makákó
Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka
Bálint Ágnes – Németh Ágnes: Kukori és Kotkoda – A nyikorgó daráló és más történetek
Buzás Kálmán – Nagy Krisztina (szerk.): Az én mesém 5.
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Menyhért Anna: A kis ló és a szívbeszélő
Lévay Erzsébet: Micike költözik
Lackfi János: Semmitűz és marharépa
Lázár Zsófia – Lázár Ervin: Bogármese
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős