Bogyó ​és Babóca az óvodában (Bogyó és Babóca 4.) 174 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Két újabb Bogyó és Babóca mese, ahol a történet az óvoda körül forog, valamint egy virágbogárka is elveszik. Kibékülnek-e a fiúk, a lányok, és mit akarhat a nagy, piros pók?

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, Budapest, 2022
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156494153 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883507 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883187 · Illusztrálta: Bartos Erika

7 további kiadás


Most olvassa 5

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Ibanez P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Első Bogyó és Babócám :-D Hát kellett egy óvoda címkés könyvet olvasnom és ez volt kéznél. Először meg is lepődtem, hogy ennyire elérhetőek, gondoltam, nem ez volt, ami aranyárban ritkaságként futott pár éve (aztán rájöttem, hogy az az AnnaPetis sorozat :-D még mindig aranyárban vannak). Látom, sokan támadják, hogy unalmaska, meg ruhák az állatkákon meg ilyesmik, de istenem, elképzeltem magam 2-3 éves nyál- és takonycsorgató kislányként, aki még az ujját is szopja, szerintem imádtam volna ezt a kis bogaras színes mesét :-D Amúgy meg felnőttként is enyhe nosztalgiával olvasgattam a délutáni alvásról és téééényleg, tééényleg voltak naposok az oviban is, bár én nem emlékszem, mit kellett csinálnunk :-D A hintázásos jelenetre meg puffogtam egyet hogy na igen, ők is egész végig hintáznak, bezzeg nem engednek oda más gyerekeket, ahogy én is sokszor hiába vártam a kinti szünidő rövidsége alatt, hogy egy-egy nagyobb korcsoportos átadja a hintát nekünk :-( (ergo: több hintát az ovikba!) :-D

3 hozzászólás
millalilla013>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Emlékszem, ezt a részt nagyon szerettük kiskorunkban. Ebben van a rusnya pók meg Gömbi meg az óvoda.
Nagyon aranyos volt az óvodás rész, tetszett minden apró kis részlete. Igazán hangulatosak a rajzok:)) Szép őszies az egész.
Ebben a részben sem csalódtam az újraolvasás során:)

Csoszi>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

@Ninácska kihívását szerettem volna teljesíteni, ám legnagyobb megdöbbenésemre a városi könyvtárban csak ez az egyetlen Bogyó és Babócás könyv volt bent!
A kötetben két mese található. Az első A barlangi pók. Ebben a történetben Gömbi, a kis virágbogár eltévedt az erdőben és a többiek a keresésére indulnak, hogy megtalálják. Útközben találkoznak egy nagy, piros pókkal, amitől én biztos visítoznék. Szerencsére kiderült, hogy pók nem egy bántós fajta. Bogyó és Babóca hazaviszi Gömbit, aki nagyon örül ennek.
A második pedig a címadó mese. Az ovisok tornáznak, reggeliznek, az erdőben összegyűjtött falevelekből képeket készítenek, és természetesen játék közben összevesznek a fiúk és a lányok, majd délután az udvaron játszanak. Nagyon tetszett a dadus neve: Pettyes Futrinka néni:-)
A rajzok továbbra is imádnivalók!

konyvolvaso>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Ebben a mesekönyvben is 2 mese található. Az egyik bemutatja mi vár a gyerekekre az óvodában, mivel foglakoznak, milyen feladataik lesznek, mit tudnak játszani. Így kedvet csinál a gyerekeknek az óvihoz és szívesen mennek. A másik mese bemutatja, hogy a kis virágbogár olyan barlangba ment amit nem ismert és nem talált ki, ezért hangosan zokogott. Bogyó és Babóca épp arra járt és megpróbál segíteni neki. Közben a hangoskodásukkal felébresztik a barlangi pókot aki zokon veszi és megkergeti őket de végül sikerül ártalmatlanná tenniük a pókot akinek nem tetszik, hogy megkötözték. A végén sikerült egyezségre jutniuk és hálából a pók megmutatta nekik a kivezető útat miután eloldozták. Főként az óvodás történetet tartom hasznosnak mert a gyerekek megismerkednek az óvodával. A másik mese abból tanulságos, hogy ne csavarogjanak el, mert eltévedhetnek és ha nem találnak rájuk akkor bajba kerülhetnek.

kratas P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Cuki. Azért Pettyes Futrinka néni, a dadus, kicsit túlzásnak tűnt már, :) de ez egy olyan sorozat, amit szívesen ajánlanék szülőknek.

7 hozzászólás
nagara>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Két rövid történet van a könyvben, az egyik egy barlangi pókról szól, a másik egy napról az óvodában. A pókos jópofa, kiderül belőle, hogy a nagy ijesztgető rusnya pók is tud sírni. A másik az ovis életet mutatja be. Olvasás alatt végig Pogány Judit hangján hallottam a mondatokat…:D (á, nem is láttam pár részt így mostanában…)

aram76>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

A Bogyó és Babóca könyvek örök életűek. Kicsik és nagyok számára érdekes olvasmány. A kicsiket elvarázsolja, a nagyokat visszarepíti a gyermekkorba. Jó néha ilyet is olvasni felnőtt fejjel.

Nórcsy08>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Őszintén szólva, én azt hittem, hogy a Barlangi Pók jóval később lép színre. Az első mesében ismerhetjük meg Gömbit is, akit Babócáék meg kell mentsenek a csúnya, gonosz póktól, akiről később kiderül, hogy abszolút ártalmatlan.
Igyekszem egy-egy Bogyó és Babóca történetből leszűrni a tanulságot. Ennél arra tudok következtetni, hogy Gömbi elkóborlásával volt a baj és a gyerekeket is arra bíztatjuk, hogy ezt ne tegyék, mert igazán nagy szörnyűségek várhatnak rájuk. De szerencsére Gömbi helyzete jól alakult, Bogyóék pedig két új barátot is szereztek Gömbi és a Barlangi Pók személyében.
A második mesében egy napot tölthetünk el az óvodában, amely teljesen reális képet nyújt. Tornaóra, reggeli, körjátékok, dalok, játék, ebéd, alvás, uzsonna. A bogárkák összevesznek a játékokon és azon, hogy ki kivel játszik, de a gyerekekhez hasonlóan ők is hamar megbékélnek és a későbbiekben szívesen osztoznak a játékokon és játszanak egymással. Felnőttként példát vehetnénk róluk.

BertaPalikSzilvi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Ezt a könyvet a legkisebb gyermekem miatt választottuk, neki kicsit nehezen megy az ovikezdès.
2 mesèt olvashatunk,az elsőnek nincs köze az ovihoz, ezèrt a fèl csillag levonás,a másodikban pedig a jól ismert kedves bogárkák egy napját követjük vègig az oviban.
A kèpek bájosak,a törtènet egyszerű.
Bogyó és babóca örök,a 2 èvesem ugyanúgy szívesen hallgatta,mint a 6 èves.
Főleg az ovis törtènet tetszett,mert sokmindent felfedeztek ami ugyanúgy törtènik,mint a valóságban ès ezáltal tudtunk beszélgetni róla.

Breena>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Az óvodás mese jó bevezetés az óvodai életbe. Elmesél mindent, ami az oviban vár a gyerekekre: a sokfél játék és foglalkozástól az ovis barátság képlékenységéig. Azoknak, akik még csak ezután kezdik az ovis élményeket, szerintem nagyon jó rálátást ad.
A barlangi pók Gömbivel elsőre nagy kedvenc lett, még nem jöttem rá a varázs okára.
Szerintem ez egy alapdarab a kicsik könyvtárába az ovis mese miatt.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Bogyó, Babóca, Pihe és Baltazár színes faleveleket gyűjtött az őszi erdőben.

(első mondat)

Trudiz >!

Nem is akartalak bántani titeket! Igazából még soha senkit sem bántottam.

Trudiz >!

Dongó néni türelmesen terelgette be a gyerekeket a csoportokba.


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kozma Ani: Marcipán kutya kalandjai
Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka
Miklya Luzsányi Mónika: Pufi malac oviba megy
Kozma Ani: Jakab, a lúd tatai kalandjai
Tóth Krisztina: Legyünk barátok!
Erdei Zsolt: A bátor Tűzmadár és a kis Üstökös
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Bonny Becker: Medve látogatója
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor
Bing – Bújócska