Bogyó ​és Babóca a levegőben (Bogyó és Babóca 3.) 79 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Bogyó és Babóca papírsárkányt készítenek. De jaj! Feltámad a szél, és elsodorja a kis barátokat! Vajon hogyan érnek majd földet? No és léteznek-e boszorkányok?

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
keménytáblás · ISBN: 9786155883200 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883576 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2015
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441127 · Illusztrálta: Bartos Erika

5 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Hát ez olyan közepesen ostoba. Bocsánat, tudom, hogy a legkisebbek imádják, de se története se humora, se szép figurák. Olyan kis semmilyen. Személy szerint pl Kippkoppot jobban díjazom.

Porcsinrózsa>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Ötéves unokám választása erre a könyvre esett a könyvtárban. Az első történet kedves, könnyed, a repülés öröméről, az ugrálás felszabadult, boldog érzéséről szól. A játéknak ezt az önfeledtségét minden kisgyerek átéli.Szívesen nézegettük az egyszerű, ám kifejező, aranyos rajzokat is. A második „mese” boszorkányokról, vasvillás, piros szarvú ördögökről mesélt, Nyíltan bevallott célja az ijesztgetés volt. Kisunokám ugyan azt mondta, ő tudja, hogy boszik nincsenek, de csodálkozó, megszeppent kis arcát látva igen rövidre metszettem a történetet, hamar becsukva a könyvet.
Bár az írónő Bogyó és Babóca barátait öltöztette csúf, fekete jelmezekbe a „hecc” kedvéért, ez nagyon rossz vicc volt. Az a korosztály, amelynek ezek a mesék szólnak, nem túl boldog, ha az esti elalvás előtt egy ilyen buta mesét hallgat,s félálomban még azon töri a buksiját, hogy ha valaki igazán jó barátja a másiknak, miért örül annak, ha ijesztgetheti a barátait.
Én sem örültem az egész helyzetnek. Sem annak, hogy kihoztuk ezt a könyvet a könyvtárból, sem annak, hogy ilyen kiábrándultan tettem félre a könyvet. Egyhamar biztosan nem fogok e sorozat köteteiből választani, a két csillagot is csak az első részre adtam.

6 hozzászólás
worsi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

A első mese még elmegy.
A második viszont nagyon nem jött be, ezért átírtam (de csak magamnak). Valahogy így:
Egy nyári napon Bogyó és Babóca barátaikkal a boszorkányokról beszélgettek. (…) Aztán este visszamentek a rétre, hátha látnak boszorkányokat. Hosszasan nézték az eget, de semmi se történt.
– Gyere, Babóca, menjünk haza! Szerintem nincsenek is boszorkányok!
– De vannak, csak nem röpködnek nyilvánosan ilyen mugli bogarak orra előtt – morgott Hermione a fa mögött. – Lábas csigák viszont tényleg nem léteznek!

25 hozzászólás
konyvolvaso>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

A mostani két téma a papírsárkány és a boszorkányok.
Színesek, vidámak és kedvesek. Szívesen töltöm velük az időt, mindig tudnak meglepőt alkotni. Nagyon jó barátok , mindig segítik egymást vagy ha összekülönböznek akkor is hamar kibékülnek. Ilyen társaságban vidám az élet. Kicsiknek, nagyoknak ajánlom akik szeretik őket és szeretnek papírsárkányt eregetni.

Coffee I>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Aranyos altatós mese mindkettő, ami a könyvben található.
Valami rejtélyes oknál fogva a gyerekeim rajonganak Bogyóért, Babócáért és ízeltlábú barátaikért. Én ezt a nagy hype-ot kicsit túlzónak tartom, ám ha nekik tetszik, én nem állok a boldogságuk útjába, olvasom nekik szorgalmasan. :)

Ninácska P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Sajnálom, hogy ennyire rövid volt, pedig lehetett volna még folytatni. Természetesen, tisztában vagyok azzal, hogy az olyan korú gyermekek, akik számára ez a mű íródik, még nem igénylik a hosszabb terjedelmű olvasmányokat, bőséggel elég nekik ez, de ha még egy-két apróbb történetet belevitt volna a szerzőnő, jobban megérné az árát.

molybaba>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Engem ez a könyv még nem nyert meg magának, node nem is én vagyok a célközönség. Mindkét mese egyforma gyakorisággal kerül elolvasásra.
A papírsárkány az ismétlésre, az egymás utáni sorrendre van kihegyezve. A vége felé már kissé unalmas a felnőtteknek a szereplők újra és újra számolása.
A boszorkányos mesét én elvből elutasítanám, de szerencsére arra tanít, hogy ezek a lények nem léteznek és a tréfa csak akkor jó, ha mindenki nevet rajta.

Qwerf>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Mesekönyv? Ez? Oké, hogy 2-5 éves korig, s vélhetően nekem mások az elvárásaim egy mesével kapcsolatban, mint amivel ez akarja kiszúrni a gyerekek szemét, de számomra ez nem egy mesekönyv. Két sor a lapalján? Szándékoltan gyerekrajzokat utánzó illusztrációk? Noha az én kezembe már csak az ötödik kiadás került, azaz elég sikeres lehet, de nekem ez nagyon vérszegény. Két mesét tartalmaz a kötetecske. A papírsárkány, ami egy az egyben annak a régi mesének a nyúlása, amikor ki akarják húzni a földből a répát, aztán papa húzza mamát, papát a fene tudja ki, és így tovább. Itt ugyanaz, csak a papírsárkányon csüngenek – persze az újszülöttnek minden vicc új (ha valaki emlékszik arra a mesére, írjon már, légy szíves, köszi :D).
A másik mese meg, a boszorkányos, milyen tanulsággal szolgál? Fogat fogért? Oké…

Ááhhh…

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Bogyó, a csigafiú még aludt, amikor Babóca, a katicakislány bekopogott az ablakán.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Marék Veronika: Kippkopp a hóban
Marék Veronika: A Csúnya Kislány
Dániel András: A kuflik és a mohamanyi
Marék Veronika: Kavicsmese
Csukás István: Pom Pom újabb meséi
Kozma Ani: Jakab, a lúd tatai kalandjai
Miklya Luzsányi Mónika: Pufi malac oviba megy
Kozma Ani: Marcipán kutya kalandjai