Bogyó ​és Babóca a levegőben (Bogyó és Babóca 3.) 103 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Bogyó és Babóca papírsárkányt készítenek. De jaj! Feltámad a szél, és elsodorja a kis barátokat! Vajon hogyan érnek majd földet? No és léteznek-e boszorkányok?

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
keménytáblás · ISBN: 9786155883200 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155883576 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2015
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441127 · Illusztrálta: Bartos Erika

6 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

millalilla013>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Elég gyors olvasás volt, 5 perc alatt kábé:D
Erre most csak 4 csillagot adtam, mert most így felnőttebb fejjel olvasva, elég furák voltak a történések:D
Ahogy az elsőben mindenkit visz magával a szél, aztán a másodikban az ijesztgetésre a válasz az, hogy visszaadjuk az ijesztgetést, aztán seperc alatt kibékülünk.
Tudom-tudom, mesekönyv, és lehet, ha más hangulatban lennék, el tudnék ezektől tekinteni, de ez most kicsit bosszantott.
Mindenesetre továbbra is kellemes emlék a sorozat, a képek és a színek szerintem még mindig csodásak és izgalmasak.

8 hozzászólás
konyvolvaso>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

A mostani két téma a papírsárkány és a boszorkányok.
Színesek, vidámak és kedvesek. Szívesen töltöm velük az időt, mindig tudnak meglepőt alkotni. Nagyon jó barátok , mindig segítik egymást vagy ha összekülönböznek akkor is hamar kibékülnek. Ilyen társaságban vidám az élet.
Volt egyszer mikor a díszes társaság papírsárkányozni indult, addig nem is volt baj míg fent nem akadt a fán. Megtudjuk, hogy aki nem tud repülni az hogyan jön le a fáról.
Kicsiknek, nagyoknak ajánlom akik szeretik őket és szeretnek papírsárkányt eregetni.

BertaPalikSzilvi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Ebben a kötetben is két történet található, az első egy elszabadult papírsárkányról szól , a második pedig arról, hogy léteznek e boszorkányok.
Tudom, hogy a későbbi kötetekben egy fokkal szebbek a rajzok, itt még nagyon kezdetleges és csúnya. Persze ez csak engem zavar, a gyerekek így is úgy is szeretik.

joopsy>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

A papírsárkány bűvöletében élünk. Altatáskor is nagyon sokszor meséltem már. Legtöbbször az összes BB szereplő repül és még a családunk tagjai is. XD

Nórcsy08>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Egy újabb este, amikor apa nélkül elmerülhetünk Bogyóék világába és ezzel nem megyünk apa agyára *huncut fej*. A könyvben szereplő mesék sajnos alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé.
Az első történetünk: A papírsárkány
Elsősorban az jutott eszembe, hogy a gyerekek kedvet kaphatnak közben a papírsárkány készítéshez. Képet kaphatnak arról is, hogy milyen elven működik. Az a rész, mikor mindenkit visz maga után a feltámadt szélben, valóban hajaz a répakihúzós mesére (egy értékelésben olvastam). Gyerek szemmel ez akár még félelmetes is lehet. Mikor megoldódni látszik az alapvető probléma, egy újabb kerül a képbe, amit ezek a kis bogarak ügyesen, kreatív módon megoldanak és lereagálnak.
A második mesében, Boszorkányok , a cím is már önmagáért beszél. Felnőtt fejjel nem túl nagy dolog, de gyerekszemmel nézve már egészen más. A gyerekek számára ijesztő lényekről és az ezzel való visszaélésről beszélünk. Aranyos történet akart lenni, de nyilván, mindenbe bele lehet kötni. Talán ezt annyira nem kellett volna erőltetni. Tudom, tudom, a népmesékben is vannak ördögök, boszorkányok… De azok népmesék, ezek pedig kifejezetten gyerekkönyvek. Az egymást kölcsönösen ijesztgetjük dolog nem mutat túl jó példát és túl sok tanulságot sem lehet levonni a történetből. Talán egyedül a megbocsátásnak van egy kicsit mérvadóbb szerepe a történet végén.

Coffee I>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Aranyos altatós mese mindkettő, ami a könyvben található.
Valami rejtélyes oknál fogva a gyerekeim rajonganak Bogyóért, Babócáért és ízeltlábú barátaikért. Én ezt a nagy hype-ot kicsit túlzónak tartom, ám ha nekik tetszik, én nem állok a boldogságuk útjába, olvasom nekik szorgalmasan. :)

Molybaba>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Engem ez a könyv még nem nyert meg magának, node nem is én vagyok a célközönség. Mindkét mese egyforma gyakorisággal kerül elolvasásra.
A papírsárkány az ismétlésre, az egymás utáni sorrendre van kihegyezve. A vége felé már kissé unalmas a felnőtteknek a szereplők újra és újra számolása.
A boszorkányos mesét én elvből elutasítanám, de szerencsére arra tanít, hogy ezek a lények nem léteznek és a tréfa csak akkor jó, ha mindenki nevet rajta.

Lilla_Miko >!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Ez ismét egy gyengébb kötet számomra, hiába olvastam fel. Az eleje a papírsárkány miatt tetszett off, de nagy története nem igazán volt. Aztán meg egymás ijesztgetése, nem volt szép. :/ Túl sok volt nekem a negatív energia. ^^"


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Bogyó, a csigafiú még aludt, amikor Babóca, a katicakislány bekopogott az ablakán.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kozma Ani: Marcipán kutya kalandjai
Kozma Ani: Jakab, a lúd tatai kalandjai
Tóth Krisztina: Legyünk barátok!
Pék Rea: A Kékmandulafa erdő hősei
Erdei Zsolt: A bátor Tűzmadár és a kis Üstökös
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Bonny Becker: Medve látogatója
Lévay Erzsébet: Micike és az egér
Helme Heine: A három jóbarát
Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka