Bogyó ​és Babóca a levegőben (Bogyó és Babóca 3.) 72 csillagozás

Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Bogyó és Babóca papírsárkányt készítenek. De jaj! Feltámad a szél, és elsodorja a kis barátokat! Vajon hogyan érnek majd földet? No és léteznek-e boszorkányok?

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Bartos Erika, Budapest, 2018
keménytáblás · ISBN: 9786155883200 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2015
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441127 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Pagony, Budapest, 2014
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441127 · Illusztrálta: Bartos Erika

4 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Porcsinrózsa>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Ötéves unokám választása erre a könyvre esett a könyvtárban. Az első történet kedves, könnyed, a repülés öröméről, az ugrálás felszabadult, boldog érzéséről szól. A játéknak ezt az önfeledtségét minden kisgyerek átéli.Szívesen nézegettük az egyszerű, ám kifejező, aranyos rajzokat is. A második „mese” boszorkányokról, vasvillás, piros szarvú ördögökről mesélt, Nyíltan bevallott célja az ijesztgetés volt. Kisunokám ugyan azt mondta, ő tudja, hogy boszik nincsenek, de csodálkozó, megszeppent kis arcát látva igen rövidre metszettem a történetet, hamar becsukva a könyvet.
Bár az írónő Bogyó és Babóca barátait öltöztette csúf, fekete jelmezekbe a „hecc” kedvéért, ez nagyon rossz vicc volt. Az a korosztály, amelynek ezek a mesék szólnak, nem túl boldog, ha az esti elalvás előtt egy ilyen buta mesét hallgat,s félálomban még azon töri a buksiját, hogy ha valaki igazán jó barátja a másiknak, miért örül annak, ha ijesztgetheti a barátait.
Én sem örültem az egész helyzetnek. Sem annak, hogy kihoztuk ezt a könyvet a könyvtárból, sem annak, hogy ilyen kiábrándultan tettem félre a könyvet. Egyhamar biztosan nem fogok e sorozat köteteiből választani, a két csillagot is csak az első részre adtam.

6 hozzászólás
worsi P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

A első mese még elmegy.
A második viszont nagyon nem jött be, ezért átírtam (de csak magamnak). Valahogy így:
Egy nyári napon Bogyó és Babóca barátaikkal a boszorkányokról beszélgettek. (…) Aztán este visszamentek a rétre, hátha látnak boszorkányokat. Hosszasan nézték az eget, de semmi se történt.
– Gyere, Babóca, menjünk haza! Szerintem nincsenek is boszorkányok!
– De vannak, csak nem röpködnek nyilvánosan ilyen mugli bogarak orra előtt – morgott Hermione a fa mögött. – Lábas csigák viszont tényleg nem léteznek!

25 hozzászólás
Coffee I>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Aranyos altatós mese mindkettő, ami a könyvben található.
Valami rejtélyes oknál fogva a gyerekeim rajonganak Bogyóért, Babócáért és ízeltlábú barátaikért. Én ezt a nagy hype-ot kicsit túlzónak tartom, ám ha nekik tetszik, én nem állok a boldogságuk útjába, olvasom nekik szorgalmasan. :)

Ninácska P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Sajnálom, hogy ennyire rövid volt, pedig lehetett volna még folytatni. Természetesen, tisztában vagyok azzal, hogy az olyan korú gyermekek, akik számára ez a mű íródik, még nem igénylik a hosszabb terjedelmű olvasmányokat, bőséggel elég nekik ez, de ha még egy-két apróbb történetet belevitt volna a szerzőnő, jobban megérné az árát.

Qwerf>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Mesekönyv? Ez? Oké, hogy 2-5 éves korig, s vélhetően nekem mások az elvárásaim egy mesével kapcsolatban, mint amivel ez akarja kiszúrni a gyerekek szemét, de számomra ez nem egy mesekönyv. Két sor a lapalján? Szándékoltan gyerekrajzokat utánzó illusztrációk? Noha az én kezembe már csak az ötödik kiadás került, azaz elég sikeres lehet, de nekem ez nagyon vérszegény. Két mesét tartalmaz a kötetecske. A papírsárkány, ami egy az egyben annak a régi mesének a nyúlása, amikor ki akarják húzni a földből a répát, aztán papa húzza mamát, papát a fene tudja ki, és így tovább. Itt ugyanaz, csak a papírsárkányon csüngenek – persze az újszülöttnek minden vicc új (ha valaki emlékszik arra a mesére, írjon már, légy szíves, köszi :D).
A másik mese meg, a boszorkányos, milyen tanulsággal szolgál? Fogat fogért? Oké…

Ááhhh…

9 hozzászólás
AnitaHhh P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Nem éppen az első résszel kezdtem, de cuki történet. A gyerekeknek biztos tetszik.

Paulina_Sándorné P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Egyre nagyobb kedvel forgatom felnőtt fejjel ezt a sorozatot. Sokat mosolyogtam közben. Kedvelem a figurákat.

otaksa>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Most már biztos, hogy a család Bogyó és Babóca függő. Főzés közben a főcímdalt szoktam dúdolgatni (ugye másik kedvenc az Alma együttes, és ők jegyzik a főcímdalt is).
Petraluca kedvenc része a boszorkányos, és ebben pont az van benne (plusz a papírsárkányos, de az nem kedvenc), úgyhogy lapozgatjuk bőszen, szinte minden este. Egy hibája csak, hogy ennyi pénzért igazán kerülhetett volna bele kettőnél töb mese is (negyed óráig sem tart végigolvasni, pedig tééényleg lassan haladok vele. Többet is olvasok, mint ami alapból oda van írva alulra, költök hozzá további mondatokat, hogy tovább tartson, de így is nagyon rövid) :-(

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Bogyó, a csigafiú még aludt, amikor Babóca, a katicakislány bekopogott az ablakán.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Bogyó és Babóca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Boribon focizik
Berg Judit: Maszat játszik
Marék Veronika: Kavicsmese
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Kathrin Schärer: Johanna a vonaton
Marék Veronika: Kippkopp a hóban
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Dániel András: Egy kupac kufli
Dániel András: És most elmondom, hogyan lifteztem